- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Megjött ma az új tévé: 47LM620S.
Szép nagy, gyönyörű a HD adás rajta, de...
Mivel nemrég vitték el az LW5590-est, van összehasonlítási alapom, még jól emlékszem annak a képere. Jobb volt... Lehet, hogy csak még nincs beállítva rendesen, de most egy kicsit szomorú vagyok...
Zavarja a szemem a képe, akárhogy is állítgatom. 2D még nem is annyira vészes, csak azok a furcsa akadások zavarnak.
3D-ben viszont nagyon furcsán viselkedik. A heverőről nézve zavaró a képe és nem is nagyon látom a mélységet. Felállva -főként a halas demo filmet nézve- sokkal jobb a hatás, mint az LW-n volt, a hal is jobban kiúszik. Lehet, hogy a 3D-je kisebb látószögű, mint az LW volt? (elég magasan, 90cm-en van a tévé)
Hogyan működnek a 3D beállítások (nézőpont, mélység)? A "régin" nem kellett hozzá sem nyúlni.
Tudtok erre a tévére egy jó képbeállítást?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
Pl. megy valaki és mintha kimaradna egy képkocka. Többnyire műholdason néztem (hdmi-n), de megnézem kábelesen is, hogy ott tapasztalom-e.
Még csak péntek óta van tányérostévénk, de nem láttam még ilyet egyik tévén sem (4 van).
A párom azt mondja, hogy csak meg kell szokni, mert nagyobb. Az előző 42"-os volt. Remélem, igaza van.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
blakey
titán
Akkor mégis igaz, hogy képmegjelnítésben a 2011-es modellek jobbak? Pedig már elgondolkodtam, hogy idén cserélni fogom az LW659-emet, de nem fogom mivel semmi gondom vele, plazma mellett sincs szégyelni valója, igaz, nem alap modell. A méret miatt nem kéne látnod semmilyen kimaradást, valami bekapcsolva maradt a tv-n vagy a lejátszón, a boxon, bármin.
Régen volt róla szó, hogy a 620-as nem biztos, hogy valódi 100Hz-es, szerintem a panelje is gyengébb, mint a korábbi tv-dben volt, mondjuk nem értem miért a 620-ast választottad, de mindegy ha végül tetszik.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Laca0
addikt
válasz #75912448 #20958 üzenetére
Ja-ja... mondtátok itt a fórumon...
A gond csak az volt, hogy a szervizesek sem bíztak benne, hogy meg tudják oldani a problémát és mivel ez már a 3. javítás, adtak egy csereigazolót. LW-t meg már nem lehet venni, ezek után meg nem is nagyon akartam.
Úgy gondoltam, hogy képminőségben csak jobb lehet az új, a többi funkciójából meg nem használok olyan sokat, hogy magasabb kategóriát kelljen venni.
De az előző hozzászólásokból kiderül, hogy a 640-es is ilyen.
Egyébként most kikapcsoltam teljesen a truemotion-t és most nem láttam akadást. (Az LW-n sokkal hamarabb kikapcsoltam, mert az még alacsony értéknél is nézhetetlen volt!)
Kábelesen sem és hdmi-n sem (sat box) nincs most akadás. Már csak a hullámzás jelenik meg néha, mint amikor lassan frissíti a képet a crt tévé-monitor. Csak itt nem vízszintesen, hanem függőlegesen jelenik meg. De ezt is csak nagyon ritkán látom úgy, hogy kiesik a szemem, annyira figyelem az összes rezdülését...
Azért 620-asat vettem, mert féltem nagyon az oldalsó tükröződésektől. Ez előtt még nincs ott az a plusz üveg. És jobb is, alig tükröződik jobban, mint az LW. Nem sok a különbség.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
sz.z.csicsi
tag
kikapcsolt tru motionnal ezt csinálja.Hiába mondják hogy kikell kapcsolni minden képjavítót.Hülyeség.Csak nálam az a gond ha bekapcsolom akkor gyors jelenetnél-mozgásnál kicsit szétesik a mozgó dolog.Nem kockásodik hanem mintha darabok szakadnának ki belőle.Érdekes jelenség. 55LM 660-om van.
A lényeg: kikapcsolt trumotonnal nézhetetlenül darabos a mozgás.
Ja és azt észre vette már valaki hogy oldalról nézve sokkal szebb a kép mint szemből?Nem csak az enyémen láttam már ezt.Simább a kép. -
Laca0
addikt
válasz sz.z.csicsi #20960 üzenetére
Most néztem kikapcsolt truemotion-el az Eurosport HD-t. Nem volt akadás, sem hullámzás.
Igaz, már több órája állítgatom, lehet, hogy sikerült valami jó konfigot összehozni.Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
pomo-sapiens
csendes tag
Nekem kikapcsolva is akad.Bár én hosszabban csak digitális sd adást néztem rajta.Sőt.Nekem néha van olyan,hogy hirtelen mozgások elején,egy pillanatra mintha elhomályosodna.Próbáltam bebeszélni magamnak,hogy fáradt vagyok,de ha az akadás is valós probléma,akkor ez is.Az előző tvm 42LD550 volt,ott ilyen gondok sosem voltak.
Azért elég vérlázító,hogy egy negyedmilliós tv-n ilyen a kép. -
huncutka1029
addikt
Ez így azért nem igaz, lehet még kapni
LW 5500-at is és 659s- is!a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz sz.z.csicsi #20960 üzenetére
Próbáld meg hátulról nézni, ott nem lesz akadás sem
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
akire
csendes tag
Nem tudom tányérosra jó lesz-e , de hátha nálad is csak ennyi a probléma:
Lenne egy kérdésem, amit nagyon nem értek!
Hogy lehet az, hogy a 42LW5590 50-60% jelminőségnél is még mindig produkál néha megjelenő 1-2 kocka képhibát sd RTL-en, míg a Pana G20-as plamza 17-23%-os m1HD-t is tökéletesen megjelenítette, max az infóba írta, hogy gyenge jel, de 1 darab kocka, vagy csík nem jelent meg rajta.
Most ez hogy van? A plazmának mindegy a jelminőség, csak az LCD ilyen érzékeny erre?
4 hónap és megszámlálhatatlan veszekedés után sikerült a UPC-nek 20%-ról feljavítani a jelminőséget 60%-ra. Ez tök jó, de az 5590-en még mindig nem tökéletes. Hány százalékosnak kell lennie, hogy a HD-kban se legyen szétesés?
Megvan az oka, hogy miért csinált képhibákat az LW5590. A tv is erősített a jelen. Ki kellett kapcsolni az "Antenna erősítő" funkciót, és nincs szétesés!
Köszönet a mai UCP szerelőnek, aki értett a tv-hez is. -
Laca0
addikt
Pontosan. Ki kell kapcsolni az antennaerősítést.
Nálam a dvb-t saját antennával 84%-os jelminőséget hozott, amin egész jól ment a hd is. De amint lement valami miatt 80% alá, egyből szétesett a kép. Ha be van kapcsolva az antenna erősítés -és nem erősítős az antenna,- akkor természetes, hogy nem működik. Ez ugyanis nem antenna erősítés funkció, hanem csak egy tápfeladás (ha jól emlékszem, 5V).UPC:
Nálam 100% a jelminőség és 85% a jelerősség. Azt mondta a szerelő, hogy ez alatt nem is megy rendesen a HD.
Ilyen a nem felvevős Humax, nálam ilyenek vannak: [link]Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz pomo-sapiens #20962 üzenetére
Nálam most már nem akad egyáltalán. Ha kész leszek a beállításokkal, szívesen közzéteszem.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
blakey
titán
RTL vs. M1, nem ua. Nincsenek egy helyen tudtommal, nem ua. a csatorna, stb. 60%-os jelminőség gyenge, egy eszköznél sem várható el, hogy tökéletesen kezelje, Jelminőség nem árt ha 90%-os minimum. Ha a jelerősség 60% akkor az talán elég lehet, de ez sem garancia. Két különböző készülék, más-más "kártyaolvasó", stb, nem biztos, hogy készülék hiba, lehet, hogy a kártyával nem 100%-osan kompatibilis, lehet, hogy a kártyát sem ártana frissíteni, stb. Mindegy, hogy plazma vagy LCD a készülék, nem technológia függő.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gulyasaja
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni!!!
LG 55 lm620s tv-m van. Gyors jeleneteknél ha Trumotion be van kapcsolva mosódok, szellemképesedik a kép. Ha trumotion ki van kapcsolva akkor ez a probléma nem jelentkezik, viszont nekem trumotion-nal sokkal jobban tetszene mert folyamatosabb a kép. 1-10 -es skálán 3-ason használom. Minél magasabbra állítom, annál erősebben, többször jelentkezik a mosódás...Köszönöm segítségeteket.
-
törölt tag
válasz gbart123 #20969 üzenetére
Szegény LM660 brutálisan rossz lehet 80 körüli háttérfénnyel, a kontrasztnak kéne 95 körül lennie. 100%, hogy ez nem mért eredmény, kb világíthat az emberek homloka. Az LM620 60 körüli fényereje szintén hasonlóan rossz lehet, ill homályos.
(#20971) gulyasaja
1-es állásban próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
Rosep
senior tag
Megrendeltem a 47LM620S-t. Holnapra itt van.
-
Laca0
addikt
Úgy látom, túl hamar hisztiztem be.
Ma felajánlotta a frissítést a tévé, letöltöttem, utána átállítottam a régiót kelet európára. Ekkor teljes reset-et csinált a tévé és minden alapra állt.
Azóta nem láttam akadást, alap (normál) beállításokkal sem!
Mióta beállítottam a saját izlésem szerint, teljesen jó!A tükröződése nagyon érdekes ennek a tévének. Nem annyira vészes, viszont nem csak simán fehéren tükröződik, hanem érdekes szivárványokat is produkál.
Ez nem UFO, hanem 3 ágú csillár![ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Már a 2009-es lcd-k is hasonlóan tükrőzödtek. Ez az úgynevezett "félmatt", nekem is hasonó, pedig LW Borotválkozni nem lehet benne de simán látod, hogy ki áll mögötted. A szivárnány nyalábokat a bevonat okozza.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Nekem vannak, de nem 5590-em van.
-
blakey
titán
Mitől lenne ua? A 659-es 200Hz ami az LM 765 de liginkább 860-nak felel meg, az 5590 meg 100Hz, teljesen más.
-
Laca0
addikt
válasz blakey #20983 üzenetére
Hoppá! Akkor nálad nyoma sincs akadásoknak meg ilyesmiknek gondolom!
Tényleg abban a tudatban voltam, hogy az csak a sat tunerrel több...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
blakey
titán
Nincs akadás, de ez nem feltétlenül a 200Hz-nek köszönhető, bár biztos komoly szerepe van benne. egy dolgot sajnálok, hogy nem matt a tv kerete , de lassan (1 éve) megbarátkozom a tudattal. Megfordult bennem az a gondolat is, hogy mindegy milyen csak matt legyen a keret, az LM620-as ilyen, de aztán elvetettem.
-
Laca0
addikt
válasz blakey #20986 üzenetére
Nálam most már jól megy, nem akad egyáltalán! Még a 3D-t kell tesztelni-beállítani, de azt már csak hétvégén.
Meg a filmeket is át kell néznem, hogyan mennek rajta.
A kerete és a talpa egyértelműen barátságosabb, mint az LW volt. Nagyon szép az a szálcsiszolt felület és nem tükröződik. A talp sem gyűjti a port, mivel egy vékony sáv. Az LW-s talpat nem lehetett tisztán tartani, egyből látszódott a por a törlés után.Az aktuális verzió a tévén: 4.20.23, tehát a legfrissebb, ami a neten is van.
u.i.2.: rádugtam egy A4Tech-es vezeték nélküli billentyűzet+egér combo-t és egyből ment! Lehet, hogy mégis fogunk netezni a tévén! És lejátszotta a flash-eket is! Igaz, kicsit lassan, de ment!
[ Szerkesztve ]
-
RockCNC
senior tag
Nem merültem még bele a témába, hátha itt hamarabb kapok választ a kérdésemre.
A tv-re lehet Bluetooth-ot rakni?
Itt láttam egy videót,vagy ez a Tv-be van beleépítve?
Van egy Bluetooth fülesem tök jó lenne vele párosítani.[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz huncutka1029 #20964 üzenetére
Lassan ott tartok,mert utálom nézni. Bánom hogy ezt vettem.Nevetséges 1 közel 500 ezres tv-től.
-
blakey
titán
válasz sz.z.csicsi #20991 üzenetére
Pedig van, és nem az LM660 javára, nincs is egy kategóriában az LW659-elde szerintem neked egy jó plazma kéne és ezt nem viccből mondom. Amúgy meg hogy láthatnál különbséget hiszen az egyik volt, valamikor a másik meg most van, a kettőt egymás mellett nem is nézegetted hosszú ideig, hogy biztosan megállapítsd.
Mindegy is, szerintem egy pana plazmával jól járnál.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sz.z.csicsi #20991 üzenetére
Minőségi mozgásmegjelenítést plazmától kapsz, sajnos az LCD-k legnagyobb hátránya, hogy képtelenek rá. Ha LG-nél maradunk, akkor LM760 és felette már bizonyos kompromisszumuk mellett elfogadható, hasonló kategória Sony HX750/850. Az LM6x nem a mozgásmegjelenítéséről híres, ebben az LW sorozat jobb volt.
-
törölt tag
Átolvastam az oldal felét. Röviden: jahj...
Nyah...mozgásinterpolációs problémákat nem fogja megoldani a plazma. Magasabb kategóriát kell venni, durcibb vassal. Itt most konkrétan 8-as széria, vagy felette( a 7-ben ugyanaz a vas mint a 6-ban).
DE! Tökéletes mozgásinterpoláció nincs! Lehet, hogy soha nem lesz. Ha valaki allergiás az artifactokra, az inkább kapcsolja ki, és elégedjen meg a kontent eredeti kadenciájával, mert ez egy olyan opció, ami kompromisszumkészséget feltételez (esetleg nézelődjön a panánál, a piacon az övék a legjobb interpoláció, de természetesen az is artifactol).Nem jó az ágyból a 3d: a passzív3d polarizációs szeparációjának nyílásszöge modellektől függetlenül ugyanakkora, de a fólia néhány ezrednyi pontatlansága kicsit eltolja valamilyen irányba. Ökölszabály: zárjon be 90 fokot a nézeti síkkal. Problem solved.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Battlefield 2042
- Spórolós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Napelem
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest