Hirdetés
- Nem sikerült megismételni a Pokémon Go-sikert, eladják a játékrészleget
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Hálózati / IP kamera
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Windows 11
- Windows XP
- Vírusirtó topic
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
-
IT café
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Kiss_R #83863 üzenetére
Sajnos a sötétkék kevésbé gyakori elem, sok spec elem nincs meg benne vagy nagyon korlátozottan, lásd ami épp hiányzik.
Színcserével sima kékre megoldható lenne a dolog, abból szinte minden van, ez az elem is elérhető olcsón.
Vagy más elemmel is lehet próbálkozni. Hirtelen ezeket találtam... egyik sem olyan mint az eredeti képen de a MOC-on is eléggé eltér szerintem ez a rész. Egy vastag kék, lépcsős elemben végződik a levágott kúpszerű vékony kék/fehér sávokkal ellentétben.
Brick, rounded elemek között van még pár használható.
Vagy ez létezik fehérben.. ill. az eredeti elem is ami drága sötétkékben.Esetleg valami épített, erre clip-ekkel megoldható lenne a hajón látottakhoz hasonlóan (csak ott fix a felfogatás):
Sajnos ilyen félhordóból is csak világosabb kék létezik.
-
Llew
senior tag
válasz
Kiss_R #83847 üzenetére
Pick a Brick (röviden PaB) kereteben tudsz közvetlen a legótól vennni elemeket. Leginkabb aktualisan használt elemek. Regi ritka itt sem valószínű. 17 000 felett ingyem szallit.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
Kiss_R #51729 üzenetére
Sajnos eléggé vissza kell bontani, amikor az első és hátsó tengelyeket a helyükre húztad ott nem volt szimmetrikus a 2 oldal. Itt láthatod hogy kéne kinéznie.
-
wrrs
tag
válasz
Kiss_R #29038 üzenetére
Az egyik régi-régi ismerősöm fent él Pesten.
Meglátogatott pár hete és látta, hogy az új hobbim miatt kb. már csak az élő embereknek nincs helye a lakásban. Tátotta a száját rendesen, majd visszautazott.1 hete küldött egy képet, hogy a Westend-ben van a kékség és ha már ott járt, megvette a Treehouse készletet akciósan. 25 éve nem nyúlt Lego-hoz. Jött még pár összerakós kép. Alig mertem mit írni neki, aztán jött egy újabb adag kép, amiben már a Mustang-ot rakta össze.
Megerősíteni tudom. Vagy ellenállsz még az elején, vagy tényleg jön a lejtő. Ami a legrosszabb, hogy én pl. azt hittem, hogy a készletek viszik a pénzt. Sajnos nem. A MOC-ok az igazi pénznyelők. Egy 500-1000db-os MOC mire kitúrod elvisz 2-3 értékelhetőbb készletet árban. Ráadásul még készen sem vagy vele, máris megvan a következő áldozat, ami szebb, nagyobb, vágatlan.
Én most ott tartok, hogy eddig a PC előtt eltöltött időt akartam csökkenteni a tevékenység alapú Legózással, most meg napi szinten nyomom a Stud.io-t is a MOC-ok miatt.
Szerencsém van viszont, mert közben meg a munkámba is bejött a Lego, szóval jelenleg van 8 készlet Core EV3-am és az összes kiegészítő hozzá, Space, stb. Szerencsére a Technic nem vonz különösebben, így ennek ellen tudok állni. Mondjuk nem hátrány, hogy úgy foglalkozhatok vele, hogy ez pl. egy forintomba sem került. Nade a többi..........
-
törölt tag
válasz
Kiss_R #29038 üzenetére
Ne félj tőle. Inkább törődj bele az elkerülhetetlenbe. Nem lehet leállni mert mindig van valami.
Én pl most kezdtem el összerakni a kikoltozes miatt szétkapott modularokat. Ninjago city közben a Harry Potter filmeket néztem. Sose érdekeltek a HP készletek de most már a nagy Hogwarts-on gondolkodok, hogy lehet mégis kéne. -
törölt tag
válasz
Kiss_R #28758 üzenetére
transferwise.
engem is megvágott egy magyar bank, mikor közvetlen utaltam svájci számláról a magyarra. 55,6k forintból maradt 50,5k... azóta csak is, igy. ha nem kellene bizonyos okok miatt a magyar számla már rég beszántottam volna, mert röhej mi pénzeket legombolnak az emberről.
egyébként kérd akkor "extra biztosan" amikor rendeled. még mindig olcsóbb mint ha elveszne és rendelhetnéd újra.
-
zbundy
aktív tag
válasz
Kiss_R #28758 üzenetére
Nekem gyerekkoromban nem volt Lego-m. Igazából soha nem is vágytam rá, visszagondolva lehet a létezéséről se tudtam. Dínókkal, kocsikkal játszadoztam. Később foci, horgászat. Aztán beszívott a digitális világ és mocskos nagy kocka lettem. Aztán 2 éve megvettem az első Lego készletemet és rögtön a legnagyobbat a 75192 Falcont. Hiába nagy SW rajongó vagyok. De azóta már Lego rajongó is vagyok és kitépett a virtuális világból. Persze játszok azóta is, de már a szabadidőmben a Lego is fontos szerepet játszik. Jah és 30 vagyok 😀
-
törölt tag
válasz
Kiss_R #28719 üzenetére
Ezek csalókák tudnak lenni. Idővel kijön belőlük újabb “verzió”. Ha megnézed, amit linkeltél azt csak 2015-ig gyártották.
Itt az újabb és olcsóbb verzió:
[link]Ennek érdemes utánajárni. Nem tudom mi a moc amit építeni akarsz, de láttam már többször is, hogy illető nem figyelt és betett valami régebbi alkatrészt sokkal több pénzért. Holott annak újabb verziója (ami egyébként ugyanaz csak itt-ott picit másként néz ki) jóval olcsóbb lenne.
Sajnos ez a legnagyobb átka a studio és ldd építésnek. Mivel ott minden elem fel van sorolva, így utána kell járni, mielőtt beépíti az ember, hogy az kapható vagy nincs e belőle újabb.
-
Djuree
félisten
válasz
Kiss_R #28715 üzenetére
nem erdemes hasznalt alkatreszt. en pont ma jottem ra hogy soha tobbet.
most is az egyik csomagba, torottek, ragottak, fakultak voltak. most irhatom az emailt az eladonak h mi volt szar mi helyett kuldjon ujat. aztan vagy kuld vagy nem.
amugy alig dragabb az uj, nem erdemes szarakodni, a hasznaltat ugyis mosni kell, poros, koszos, ki tudja ki milyen kezzel nyulkalt hozza.
max neha par ritka es draga alkatreszt eri meg, de az nem gyakori.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hálózati / IP kamera
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Programozás topic
- Nintendo Switch
- Le Mans Ultimate
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kenwood Kmix 750
- Kona Hei Hei 26"-os szuperkönnyű versenykategóriás összteleszkópos mountain bike eladó
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Használt Heinner szabadonálló, kombinált hűtő eladó (hibátlan)
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest