Új hozzászólás Aktív témák
-
BoneDragon
veterán
LTT teszt, hátha valakit érdekel.
AMD, I Could Kiss You - 9070 and 9070 XT Review -
UK közelebb van, mint a US, továbbá az általad hivatkozott TPU teszt értékeléséből:
AMD has declared a $600 MSRP for the RX 9070 XT... According to Sapphire, the MSRP is $730, which is a 22% increase over the $600 starting price. In return, you get a fantastic cooler that's powerful and runs very quiet, RGB bling, a factory overclock and an increased power limit. I still find the price increase pretty steep. On the other hand, even at $730, the card is competitive compared to the rest of the market.
Awards will be added after the cards go on sale, once we know more about pricing and the supply situation.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Na most megnéztem a Gamers Nexus-os tesztet. RT-ben még bőven elvérzik a 9070 XT. A 4070 Ti (nem Super) szintjén van. Szóval szép az, hogy natívban RT nélkül akár 5070 Ti szint, de én biztos nem játszom RT/PT nélkül. Ha valaki persze le tud erről mondani, annak jó vétel lehet, ha jó áron lesz.
-
Csandi
őstag
válasz
BoneDragon #86 üzenetére
Nem lesz, AMD megmondta, hogy ebben a genben ez a csúcs amit kiadnak. Gyengébb jön még, a 9060.
Ja sorry már kaptál választ. Azért ne temesd lehet, hogy jó áron lesz, meg tudsz rendelni külföldről is..
[ Szerkesztve ]
-
BoneDragon
veterán
válasz
parandroid #92 üzenetére
Szomorú. Mondanám, hogy lecserélem erre a 3060 ti-met, de mire ideér hozzánk dupla áron lesz és kapni se lehet majd. Majd 2 év múlva..
-
Komplikato
veterán
válasz
deathcrow42 #88 üzenetére
Volt valami "beteg" memória kapacitású W7700-as, mekkora volt? 28GB-os?
Csak hát azok drágák.Sakal83 - Az ott egy CyberTruck a 90-es évekből?
-
parandroid
félisten
válasz
BoneDragon #86 üzenetére
Nem lesz ebben a generációban ennél ersebb kártya. Valami 9060 elvileg majd még jön idén.
Nem tudják ezen a platformon megoldani a nagyobb teljesítményt, így is brutálisan sokat fogyaszt. Dolgoznak a következő generáción (UDMA), majd egyszer kész lesz.
p
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz
deathcrow42 #89 üzenetére
Ja most olvasom, valamiért az "előző" szót nem vettem észre.
Akik RTX 3080 és alatta vagy 6900xt és alatta vannak, azoknak lehet jó döntés.
Nyilván függ az áraktól. -
ddaydome
senior tag
Ha jól értem, ahol különbség van a geforce javàra az olyan 3-5÷ körüli, de kb. 34÷-al dràgàbb, mint a radeon?
Ha még mondjuk a sugárkövetés kb. 20÷al lesz lassabb, akkor is jobb az amd ajànlata jelenleg.... Ha így van. -
-
válasz
BoneDragon #86 üzenetére
A 9070XT a legerősebb perpillanat. Van némi legenda az XTX-ről, de lehet az csak simán a duplázott VRAM kártya productivity (Radeon PRO) célra.
-
MaddeNNNN
őstag
-
BoneDragon
veterán
Mikor jönnek az erősebb kártyák? 9090?
-
Komplikato
veterán
válasz
bitblueduck #80 üzenetére
Én azon lepődtem meg, hogy az RDNA1-2-3 nem támogatott FP8-at, az RDNA4 meg már igen. Elég sokat megmagyaráz, de ezt miért egy kínai nyelvű teszt egy táblázatából tudom meg?
-
sakal83
addikt
válasz
Juhaszatti #78 üzenetére
Volt hogy a Mario az XTm turbo gombjara felgyorsult. Egy vga kep pedig 8-10mp alatt toltott be😁
A stunts nevu autos jatek 4-5fpssel ment, kivalo grafika volt Rtvel.
Illetve 320as felbontasban is jatszottam "ablak" uzemmodban, hogy ertelmezheto sebesseg es grafika legyen
[ Szerkesztve ]
-
-
mcs
veterán
Ez nagyon nem az a generáció, amire szívesen váltanak az emberek az előzőről. Volt valaha ennyire sovány előrelépés, mint most?
-
Sinesol
veterán
válasz
callmeakos #56 üzenetére
Valószínűleg azért, mert nem skálázódik jól az architektura, elég csak megnézni, hogy a 9070 majdnem akkora chip, mint a 7900xtx, a memoriavezérlő csak 256 bites és igy is többet eszik, miközben valamivel még lassabb is. Van egy olyan érzésem, hogy egy jóval nagyobb chipet közel lehetetlen lenne épiteni, olyan óriási lenne a fogyasztása és a melegedése, valószinüleg a magas órajeleket sem birná, miközben lehet még a 4090-et sem fogja be. Nem véletlen, hogy az AMD elengedte a nagyobb chipet.
Axbattler: A techpowerup-on tesztelt 9070xt nitro hivatalos ára 730 dolcsi nettó, ennél pedig lesznek drágább kártyák is, plusz számold ehhez még azt is hozzá, hogy a valós ár ennél drágább lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
Vicces látni, hogy a kor középkategóriás kártyája 8 és 85 fps között hozott játéktól függően, most meg ott tartunk hogy QHD-ban hoz 100 felett egy Alan Wake 2-ben, vagy Cyberpunk 2077-ben. Rendesen átalakultak az elvárások is.
Nem semmi az sem, hogy az a kártya úgy volt 35.000ft, hogy amúgy 200$-on nyitott. Ma egy 200$-os kártya alsóhangon 110-120.000ft lenne.
-
boxmaci
tag
Nagyon jó lett az a 9070xt, föleg az FSR4 ami szinte DLSS4 kategória. Gratula AMD!
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sok mindent megertek, de azt nehezen, hogy egy kozepkategorias kartya 300-400e ft es meg sokan orulnek is neki... Kozben ilyen Musk felek trilliardosok ebbol a szemfenyvesztesbol.
Csak kis peldakent 2008bol a hd4850rol egy teszt, amiben kette alazta a 9800gtxet toredek aron.
Erdemes elolvasni, hogy a kilengett ertekinga visszalenduljon a helyere.
Jelzem akkor egy ilyen vga 35e ft volt, 122e ft volt az atlagber, 3,5 vga kijott belole. Mostbazvatlagber kb 437e ft es tapsolunk egy 300-400e ftos kozepkategorias vganak ami semmi extrat nem hozott...
[ Szerkesztve ]
-
Tehát a drágább 9070XT-k jönnek GBP 570,- körül (ÁFÁval), ami a mostani eladási árfolyamokkal számolva kb. 275k HUF. Ha még azt is beleszámítjuk, hogy nálunk 7%-al magasabb az ÁFA, akkor 290-300k HUF körül nyit majd idehaza a nagyobbik modell, valami erősebb hűtéssel.
Ha a legolcsóbb, 525,- GBP-s modelleket veszem alapul, akkor az 270k HUF alatti árat jelent.Már ha igazak a lentiek, amit az OCUK-s arc írt a fórumba.
#75 sakal83
tapsolunk egy 300-400e ftos kozepkategorias vganak ami semmi extrat nem hozott
Nem csoda, hogy aktív a HA.[ Szerkesztve ]
-
Nagynozi
aktív tag
2 éve 480 ezerért vettem Alzánál egy bontott dobozos RTX 4080-at Gainward model-t Phantom GS-t 2850 mhz-re boostol és 60-65 fokon jár. Életem legjobb beruházása volt. Szép és jó ez a Radeon, de márciusban az RTX 4080-am 2+ éves lesz és mindenben veri az RX 9070 XT-t. Xarban van a videókártya piac, mert valljuk be az RTX 50-es szériától sem esik le az állam.
-
Puzzony
tag
Alzától lóf*szt ne várjatok szerintem, 5070ti rendeléseket sem teljesítik, és nem azért mert nincs, hanem mert a fröccsöntött szar egész gépekbe rakják bele amit utána 1.2 milláért próbálnak eladni egészben. 5080-ról ne is beszéljünk, Gainward Phoenix-et indulás után két perccel rendeltem meg, azóta sincs, de az apróra jut hetente 3-4 új darab, mind alzás garanciával, és februári-márciusi datálással. A termékeik 95%-át a külföldi proxykon át értékesítik, itt néha mutatóban párat kilöknek hogy ne jöjjön a GVH megint a 900 millás büntetéssel. Szégyen az egész.
-
Komplikato
veterán
"UDNA - azzal kéne nagyot robbantaniuk felső kategóriában és GDDR7el"
Most, hogy már a kínaiak is tömeggyártásba tették, nem lehet olcsóbb lenne valamelyik HBM memória? Hiszen azokat istentelen mennyiségben ontják az AI gyorsítókhoz. Más kérdés, hogy lenne e szabad készlet belőle? De annyira nem lehet drága, mint a GDDR7.
Illetve van itt egy olyan érdekes friss dolog, mint a Sandisck féle HBF memória, bár desktop kártyára lehet egyenlőre nem kell 1TB még. -
Floyd80
addikt
Az OC UK-nál 270-380-ig van XT és 250 - 310 sima. Mármint ha lenne.
-
blountex
senior tag
válasz
callmeakos #56 üzenetére
UDNA - azzal kéne nagyot robbantaniuk felső kategóriában és GDDR7el
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz
parandroid #38 üzenetére
Elfog, mert itt az új, de most még megtehető, amíg a készlet tart.
Az új mindig jobb, mert tovább van támogatva szoftveresen és új funkciók terén, de FSR4en és RT-n kívül nem történt akkora ugrás.
Nem nőtt a vram, a fogyasztás hasonló, a natív teljesítmény hasonló.
Az ár pedig kezdetben több lesz mint amire egyesek számítanak.Amennyire elszállt a hazai 5080 1000 dolláros ár (600e+), annyira meglepő, hogy 2 éve a szintén 1000 dolláros áron lévő 7900xtx 550e alatt volt.
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Két dolog tünik furcsának: legalább két játékban QHD-ban borul a sorrend, és van ahol meg FHD-ban nem telejsít úgy, mint az elsö pár játéknál.
-
válasz
Komplikato #58 üzenetére
5070Ti-n is 16GB vram van.
-
BaLee
addikt
Megnéztem pár külföldi tesztet és azt látom, hogy FullHD-ban és QHD-ban az 5070 Ti-vel van egy szinten 4k-ban elmarad azért tőle jó 10%-al.
Holnap kiderül az árazás. Ha ez tényleg kijön 400k alatt akkor az 5070 Ti ellenében nem is kérdés, hogy már nyert. 350k környékén már igazán jó vétel lehet.Kár azokhoz az időkhöz viszonyítani, amikor 60-70k volt egy új középkategóriás kártya. Akkoriban egy új autó is 4 millió volt most meg 12 (meg az euró árfolyam is 300 körül volt mondjuk az is erősen bejátszott)...
-
válasz
parandroid #28 üzenetére
Én is hasonlóan vagyok, csak én egy Gigabyte 4070 Superbe fektettem bele két hónapja, mert egyáltalán nem bíztam a piacban, hogy ne legyenek az új kártyák árai a csillagos egekben ebben az évben, és basszus mennyire igazam volt. Az már csak hab a tortán, hogy mekkora egy gané széria lett az 50xx ár/érték szempontjából. Amd vonalon meg tudva levő volt, hogy ezekkel a kátyákkal nem felfele lőnek, és a tesztek alapján úgy tűnik, nem csináltam rossz vásárt.
Ettől függetlenül, nem lettek rosszak ezek a kártyák, és furdal a kíváncsiság, miért döntöttek úgy, hogy nem jönnek most felsőközép/felső kategóriás kártyák. Mert ha valamikor, akkor most be lehetne hozni a lemaradást market shareben.
-
Csandi
őstag
válasz
parandroid #53 üzenetére
Igaz. Akkor megvárom.
Egyéb kérdés: Az olyan játékok amik már az elindításhoz is fogják kérni az RT-t (pl. majd az új Doom) ezekben, hogyha külön nem is kapcsolsz RT-t a játékban, javíthat az alap teljesítményen az ha erősebb RT-ben a kártya, vagy olyankor az csak egy check, hogy "tudja: igen" és utána nem számít mennyire jól tudja? Nem értek ehhez a részéhez, ezért kérdezem, aki képben van, hogy ilyenkor mire lehet számítani? Azt se tudom van-e olyan game jelenleg ami kéri az elinduláshoz, hogy legyen RT.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
Komplikato #51 üzenetére
Ha megnézed a fogyasztását akkor érthető is a hőmérséklet emelkedése.
-
Csandi
őstag
válasz
parandroid #50 üzenetére
Ez is igaz, de készlet lehet nem lesz utána napokig ennyiért
Komplikato: A Nitro+ sokkal több áramot vesz fel és magasabb órajelen is ketyeg.[ Szerkesztve ]
-
Jobb ugrás lett ez az RDNA4, mint zöld oldalon a 40X0 -> 50X0 váltás, bár petárdákat egyenlőre nem szórok. Megvárom a Navi 44-et.
-
Csandi
őstag
Nemzetközi postával 475k lenne egy TUF 5070 Ti, itt ülök a rendelés gombon. A látottak alapján szerintetek mehet annyiért, hogyha szeretném a + RT performance-ot is 9070 XT-hez, vagy mostmár üljem ki ezt az 1 napot, mert lehet, hogy nagyon jó árony nyit? (Nem hiszem, hogy sokkal 400k alatt lesz, ha bármennyivel is)
-
szasanyi
félisten
Mindent és mindenkit kritizálsz, ami csak részben jogos. Nemrég írtam ami lagább annyira probléma és aktívan hozzájáruét az elszált árakhoz.
Ti. arról egyetlen tesz vagy blog bejegyzés sem született, hogy bárki fejéhez pisztolyt tartotak volna azért kellett megvennie bármit túlárazva. -
Sinesol
veterán
Hát, ez nem lett tul acelos uj generacio, nem veri az elözö generaciot, miközben többet fogyaszt mint a top 7000-es.
Az RT teljesitmeny legalabb javult. Az árak viszont mar most magasabbak, az itt tesztel Sapphire 720 dolcsi es meg ki tudja mennyi lesz, mire boltba kerül. Hatha azert az 5070ti arakat lejebb szoritja valamelyest.NvidiaRTX: Nem lesz nagyobb kartya, ez a max, amit ki tudtak hozni ebböl a generaciobol es mar itt is elegge elszallt a fogyasztas.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Hmmm, csak én nem látom az Abu által említett "b*szó fícsör" áldásos hatását?
Vagy ez is olyan mint Columbo felesége és a csodadriver: beszélnek róla, de még senki sosenem látta? -
Ribi
nagyúr
válasz
Woodcutt3R #36 üzenetére
Nagyon típusfüggő is, mert 310-360W között van TDP.
-
Yany
addikt
Engem sem a zöld, sem a piros oldalon nem érdekel, hogy ki mit ígér. A tényeket jobban szeretem. És igen, az árát meglátjuk, de jó árat sem ígérni, sem várni nem lehet, a piac beárazza. És a piac már rég elszállt, a zöldek gondoskodtak róla mindenféle hazug eszközzel. Ez van.
-
Yany
addikt
Ha megnézted a HUB review-t, akkor látod, hogy 600-ért legfeljebb egy akciózott limitált készlet lesz rövid ideig. Nem lesz 600-ért itt semmi. De erre a HUB nélkül is fogadnék, épp ez a gond az egésszel. Persze, jó pénzért teszi a 9070 is a dolgát, csak a szokásos NV lehúzos áraihoz való idomulás lesz és ennyi. Szokásos. Se technikailag, se piacilag nem történt villantás. Minden marad ugyanúgy.
-
válasz
Woodcutt3R #36 üzenetére
9070XT az látod 350 wattot szipákol ki simán, szal belefér a 650-s táp, mert kb 450 watt környékén lesz a teljes rendszerfogyasztásod.
TLDR: igen.
-
carl18
addikt
válasz
Woodcutt3R #36 üzenetére
Ha Gold és minőségi a tápod még el mehet a kettő együtt.
de Emlékeim szerint 750 wattos táp ajánlott. 3x8 Pin kéne ennek is és a spyke miatt néha le tudja verni a tápot ha nem jól bírja.
De egy 850 wattos Gold kéne ha biztosra akarsz menni.[ Szerkesztve ]
-
Woodcutt3R
tag
Sziasztok!
GPU vásárlást tervezem fél éven belül. Egy phanteks P650g tápom van, 5800x3d mellett. Tápot nem akarok cserélni.
Egy 7900 xt most 300e környékén van, mennyiért érné meg jobban egy 9070 xt? Egyáltalán elég a tápom? Lehet, hogy csak a sima 9070 jöhetne szóba? Thx
-
blountex
senior tag
válasz
parandroid #28 üzenetére
7900xtx semmiképpen nem váltja le, de még a 7900xt is jobban megéri venni 300e-ért már csak a több vram miatt is.
-
szasanyi
félisten
Nézd meg mit írtam! Azt senki sem mondta, hogy a mostani ár jó vagy korrekt lenne. De ne felejtsük már el azt a fontos tényt, hogy az irreális árazáshoz vevők is kellenek. Amig annyi a
hülyemeggondolatlan vagy tehetős gamer aki mindent kifizet addig nem is lesz másként.Az egy másik probléma, hogy mi itthon halmozottan hátrányos helyzetben vagyunk.carl18: nem az a baj, hogy vastagabban írnak mivel az infláció, a magas ÁFA borítékoja azt. A baj a tisztességes haszon helyett a pofátlan árazás. De mint mondtam, ha így is veszeik...
[ Szerkesztve ]
-
-
carl18
addikt
-
válasz
deathcrow42 #16 üzenetére
jah, 300-350ezerért 12gb ram az egyenesen fantasztikus!
#22 Yany
jah, ezek is kiírták előre h 4090 verő lesz, oszthát ... nem lett(valójában abszolut hozta amit igértek, az ár a kérdés)
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz
NvidiaRTX #26 üzenetére
Majd meg látjuk az árakat és a készletet. Majd annak fényében kell értékelni. Régi mondás nincs rossz termék csak rossz ár
Az biztos gpu fronton nagyon emelkedik az ár.
Ennyivel drágább lenne a bér gyártás a tsmc kisebb nanométer mellet?
Persze a forint is gyenge és magas a áfa a kereskedő se kis haszonnal árul. Sok dolog együttese hogy most egy kártya Rtx 5080 majd nem 1 millióba kerül. -
parandroid
félisten
Ez így gyakorlatilag a 7900xt, és a 7900xtx leváltása. Gyanítom, hogy az ár is ezekhez lesz belőve, szóval kiadástól függően 700-800 eur a 9070-ért, és 800-1000 a 9070xt-ért. Nem rossz amúgy, pláne, hogy közben kifuttatták a régi szériat (már alig kapni valahol). Aztán talán, nagyon talán, megindulnak majd az árak is lefelé.
Kicsit tartottam tőle, hogy megbanom majd a. eghelenés után, hogy nem vártam meg, és januárban beleugrottam egy kifutóakciós 7900xt tufba 657 euróért, de továbbra is úgy néz ki, hogy jóüzletet csináltam vele, mert ezekből sokáig nem lesz még ennyiért tuf kiadás…
Sokkal érdekesebb lesz majd a későbbi 9060-as széria, mert jelen pillanatban kicsit mintha már középtávon összeérne a 7700xt teteje, és a 9070 alja már árszint/kiadások tekintetében…
De majd meglátjuk holnap az árakat, meg a készleteket, és akkor lesz ennek valoban értelme, amikor ezzel kontextusba kerül.
p
-
szasanyi
félisten
válasz
NvidiaRTX #26 üzenetére
Ez nem várható el. De nem is az a baj, hanem a fogyasztás!teljesítmény arány no meg az egyelőre ismeretlen hazai árazás. Mert attól nem vagyunk előrébb máshol dodóban vagy júróban mennyi, mert ha átlépi a határunkat rögvest 1,5x árral kell számolni
De ez még több is lehet, hiszen van 800 eurós OLED monitor ami nálunk 580k.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Huhh... ez olyan mint mikor a nászéjszaka után kérdezik az arát, hogy milyen volt... Jó. Bővebben? Nem jó.
Azt csak az a kártya tudja [link] ami valszeg a legdrágább tipus lesz és többet fogyaszt mint az 5080Magyarul ebből nem lehet általánosítani, ráadásul nincs min.FPS sem RT sem skálázsái tulajdonság elemezve. Hát ettől azért nem ugrálnék örömömben....
-
-
Yany
addikt
Overpromise, underdeliver. Szokásos.
-
Csandi
őstag
Na hát ezt akkor megnézve nagyok tesztjeit meg ezt is az ár fogja eldönteni 100%-osan.
Geizhals-on ki lehet fogni majdnem minden nap 440k ért 5070 Ti-t Németországból, ha ez nincs mélyen 400k alatt akkor lehet azt választom mégis inkább, pedig a 9070 XT-re eléggé rá voltam pörögve.
Scalper árakhoz képest no brainer az AMD, hogyha tényleg annyi lesz amik a német leaked árak (375k HUF a Nitro+ ért, és annál 80-100 EUR-al kevesebb a többiért) -
szasanyi
félisten
Te melyik tesztet nézted, hol éri be majdnem?
Ráadásul a TP teszt azért nem jó, mert csak átlag FPS van ami nem mutatja meg igazán a gyengeséget vagy éppen erősséget.
deathcrow42: sajnos egyik sem tudott olyan terméket piacra dobni ami fogyasztás/teljesítmény ill. ár/érték arányban jobb lenne. Én 250k-ért vettem és ezek után örömmel tartom meg továbbra is
(de ha továbbra is így haladnak a dolgok az is lehet, hogy ez az utolsó dVGA-m).
-
carl18
addikt
Intel B580 jó lenne csak nem erős cpu esetén valahogy cpu limit van és le romlik a teljesítmény.
Persze valahogy el kell kezdeni nem tudom az Intel tudja ezt javítani.Igen az Nvidia ki használja van rá kereslet és ennek meg felelően áraz. Mivel hiány cikk még jobban felmegy a Zöld kártyák ára. Csak átlag ember nem igazán vesz kártyát milliókért.
Régen 1080ti volt 220e körül 2016 fele és a volt akkor a csúcs.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Juhaszatti #4 üzenetére
Lehet ott a 9800X3D miatt jobban kifutja magat.
Na meg ott mas a test suite is. -
-
carl18
addikt
Láttam a Techpowerup tesztet és az alapján nagyon jó. Valahol még a Rtx 5080 is be éri.
Ez 600 dollárért nagy érték lenne a piacon.
Csak egy baj lesz hogy a scalperek ezt is fel vásárolja.
Aztán viszont eladja és rajta lesz a haszon.Kérdés az Amd milyen készlettel tud indítani.
Szerintem ez nagy dolog az amd életébe ez a Rdna 4 elég komoly előrelépés végre.
Szóval hajrá Amd Éljen Lisa SuIntel is csinálja a kártyát és a Drivereket, legyen csak verseny nekünk vásárloknak jó.
-
tasiadam
veterán
tegnap ilyenkor nem létezett kb semmi relatíve értelmes alternatíva VGA piacon az nvidiára. Ők akartak adni 1 kártyát, ami 1080p BŐVEN elég, és 1440p-re jó és olcsó, elég sok vram-al. Sikerült ez nekik. Akarnak 4k-ban versenyezni? Persze, ott van rá az FSR4. Nem lepődnék meg, ha jövő ilyenkor bő 10%-al magasabb lenne az AMD része a steam survey-en. Adtak 1 olcsó kártyát a népnek, amire szükségünk volt éveken át.
-
szasanyi
félisten
Sajnos a teljesítmény/fogyasztás továbbra is tré, az AMD valamiért képtelen jelentősebb előrelépésre. Skálázási képességről egy szó nincs, pedig ott is kellene fejlődniük (nem kicsit, a DLSS 4-hez képest mindenképpen).
Ésszerűen nézve nincs olyan új NV sem AMD kártya amire ésszerű lenne váltanom 4070S-ről (1440p, csak single player). És lehet, hogy nem vok egyedül ezzel a véleménnyel. -
martonx
veterán
AMD magához képest tisztességesen lépett előre. Balszerencséjére közben az Nvidia is megy előre, így igazán megint nem zárkózott fel, csak próbál nem annyira lemaradni.
No persze minden a bolti árakon, elérhetőségeken fog múlni, van az az ár, amiért azt mondom, hogy ez egy kiváló kártya. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
deathcrow42 #6 üzenetére
tippre egy 5120 shaderes konfig megfoghatta volna az 5080 -at ; olyan ~450W -ből. két eset van. Vagy az orajel miatt gyorsabb az XT pont annyival, amennyivel magasabb az orajel ; vagy a ( 3584*1.14 = 4085 azaz ~14% ) több shader miatt. Első esetben skálázási probléma lehet ; második esetben meg felesleges elengedni az órajelet, esetleg kellene a gddr7 magasabb sávszélessége.
-
mlinus
őstag
nagyon jó teszt, de ezt a játéklistát nagyon frissíteni kéne...
-
direwolf
őstag
Ez lenne a középkategória? Nem volt az olyan rég (de, csak én vagyok öreg
) amikor ~50-60k jelentette a középkategóriát. 600$€+áfa az bőven 300k fölött van. Szia PS5 pro!
-
Duck663
őstag
Rettentően hektikus a működése. Van ahol elkapja az 5080-at és van ahol a 4070 Super szintjén megáll a tudomány. Elképesztő a szórása a teljesítményének. RT alatt szép az előrelépés. Kell még ide pár meghajtó és talán lesz belőle valami.
Ami feltűnő még, hogy a 9070 és a 9070XT között sokszor nagyon kevés a különbség, szóval megint van valami belső limit. Ezzel sem sikerül foglalkozni már nagyon rég óta. -
-
hokuszpk
nagyúr
aha. ezért fujták le a nagyobb chipet ; az XT kb. annyival hoz többet, ami a ~+300Mhz órajelből adódik, hiába van +512 shadere. Megint skálázódási problémába futott az AMD.
[ Szerkesztve ]
-
Juhaszatti
addikt
A TPU-nál kicsit újabb, és modernebb címekkel tesztelve, nem marad el ennyire az 5070Ti-től
-
-
Busterftw
nagyúr
Igazabol hoztak azt amit igertek.
4070Ti es 4070 szint. -
S_x96x_S
addikt
Nemzetközi tesztek - gyüjtője:
https://videocardz.com/198465/amd-radeon-rx-9070-xt-rdna4-graphics-cards-review-roundup
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az elmúlt években nem volt igazán sikeres az AMD a GPU piacon, idén ezért a középkategóriára helyezi a hangsúlyt.
- A Honor kapcsán is mini-modellről pletykálnak
- Tudományos Pandémia Klub
- Diablo IV
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
Állásajánlatok