-
IT café
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #1834 üzenetére
Na úgy lesz saccperkábé mint a képen csak én téglából falazom fel nem pedig zsalukőből. Két barátomnál is így van, csinálva üveg plusz kis és nagyméretű tégla, tökéletesen működnek szóval én is úgy csinálom, ráadásul az üveg megvan csak össze kell törnöm.
A falazást klasszikus malterral csinálom, nem akarok csemperagasztót használni, inkább egy kicsit kövérebbre keverem az anyagot és akkor az esetleges hőtágulást is bírja majd, bár ott alul nem lesz komoly hőnek kitéve.
Annyiban tér el az én "tervem" hogy a tégla test nem lesz teljesen kitöltve üveggel, mert a két ajtó között lesz a klasszikus hamukihúzó. Azt még ki kell találnom hogy mekkora legyen, lentre egy régi alacsony cserékpálya ajtót gondoltam amin befér egy hamutálca, így azért egyszerűbb tisztítani. Szerintem egy téglás kémény elég is lesz, azon vidáman lemegy a hamu Akár egy eternit csövet is betehetnék, de ha már csinálom akkor hasonlítson az eredetire.
Még azon agyalok ha közvetlen mellé vagy is egyben falazva a kemence mellé építenék egy vaslapos sütött, cirka 700X1000 sütőlappal, akkor annak a kéményét vajon hogy lehetne összehozni a kemencével. Építőanyagom van bőven, akár három kemencére is elég, de nem szeretnék egy kéményerdőt látni, csak igényesebb egy kéménnyel -
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #1842 üzenetére
Na nálam is kemence mélysége miatt jutott eszembe a sarokra helyezés, persze ez még képlékeny dolog. Annyi hogy így sok hasznos tér kárba vész, na de még ezen filózóm egy keveset.
A füstölő az jó gondolat, néha nekem is jól jönne egy gyors sonkához vagy amikor ősszel már elfogy a házi kolbász Amúgy egy havernál szoktam disznóvágás után füstöltetni, neki van egy nagyon komoly épített füstölője. Ősztől tavaszig erre van ráállva a munka mellett.
Igazából nem is vágom az ilyen kis méretű, téglából épített hidegfüstölök építését. Nem tudom hogy megérné évi 4 - 5 kg kolbászért és egy két sonkáért építeni.#1843 SyMbioTe
Ha adott az építőanyag egy része és megvan hozzá a megfelelő lelkesedés az építéshez akkor nincs is min filózni Amennyit kiadnál egy kész grillért abból már sok mindent megkapsz az épített sütődhöz. A tégláknál figyelj oda milyen is kerűl kívülre, mert nem mindegyik bírja a fagyot, inkább a régi sárgás vöröses téglák a megfelelőek. De ha évi egyszer, ősszel a szezon végén lekened lenolajjal és télire letakarod akkor évtizedekig bírni fogja. -
Beni2360
félisten
válasz soldi3r #2049 üzenetére
Én Pluhar László pizza készíteset nézegettem. Nem egy egyszerű dolog és szvsz csak annak éri meg befektetni aki sokat és sok személyre csinál.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz soldi3r #2051 üzenetére
Én special nem a gépre gondoltam hanem a kemencere, ilyen dupla tengelyű gépet meg itthon is lehet venni 130 e felett. De ehhez is mar fanatikusnak kell lenni és sokat használni. A kemence sem arra van szvsz, hogy néha kimegyek és begyujtom. Nagy család, nagy baráti kör udvari foci vetítés, stb.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
-
Ferike81
aktív tag
válasz soldi3r #2200 üzenetére
Én most egy lemezből próbálok csinálni egyet. Már tervezem vagy fél éve. A pizzakőre lehetetlen rátenni úgy, hogy ne hulljon le a fele motyó. De az olasz pizzériákban láttam falapátot is. Persze ők nem értenek hozzá. Egy biztos, hogy még 10 ezrest sem adnék egy ilyen cuccért.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
Ferike81
aktív tag
válasz soldi3r #2205 üzenetére
Most így kutattam itt kicsit. Találtam egy 40x50es 5mm-es rétegelt lemez darabot. Vagy ez lesz az áldozat, vagy van 3mm-es alulapom. Azt nem tudom, hogy ez a rétegelt lemez hogy tűri ha lekerekíteném az éleit.
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
fogtunder
nagyúr
válasz soldi3r #2246 üzenetére
én nem raknék hossztoldott fa munkalapot kültérre. még ha fedett helyen van is, nagyon sokat foghullámozni a nedvességtartalma, ott valami engedni fog.
szerintem a legegyszerűbb rárakni egy vastagabb OSB lapot, ragasztó, üvegszálas háló és csempézni. vagy csinálni egy zsalut, kiönteni betonnal, vagy a múltkor láttam önterülő műkövet, akár azzal is, és megcsiszolni.I hate morning people. And mornings. And People.
-
fogtunder
nagyúr
válasz soldi3r #2248 üzenetére
nagyobb baj a hosztoldott, ragasztott mivolta. én amit be mernék vállalni, az egymás mellé rakott, egyenként csavarozott pallók, minimális réssel, hogy a pára se üljön meg rajta és legyen helye tágulni.
ha vesz valami készen kapott, ilyen-olyan darbokból összetoldott táblát, az tuti a ragasztásnál fog elkezdeni szétmenni.
én eredetileg Thermowoodból terveztem csinálni az enyémet, de azóta átgondoltam és a dupla 15mm-es OSB+csempeburkolat mellett döntöttem.I hate morning people. And mornings. And People.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2254 üzenetére
Nekem is van egy hastok stílusú asztalom, X lábbal klasszikus ékes összekötővel. Egy 4 centi vastag táblásított fehér kőris ovál lappal. Lassan húsz éve kint van a teraszon. Festve nincs évente kétszer, tavasszal és ősszel forró lenolajjal átdörzsölöm. Egy repedés vagy vetemedés sincs rajta.
Amúgy ez a OSB lapra csempét ragasztunk módszer egy igazi kokány dolog. De ezért ne szerződjön meg senki. Akkor már tegyen rá 20 -as rétegelt platóbetétet, az önmagában is jó. Vagy sírkővesnél kap olcsó kínai műmárványt esetleg zsírkövet. -
Ezekiell
veterán
válasz soldi3r #2256 üzenetére
Ez a zsákos műkő megmozgatta a fantáziám, lehet ez lesz inkább mint az OSB + burkolás. Hétvégén kezdtem volna neki, még pont időben jött a tipp, köszi!
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
-
Ferike81
aktív tag
válasz soldi3r #2269 üzenetére
Apríték, és fa is akad. De havi egy két alkalomnál azért nem lenne többet használva, ezért nem akartam építeni. De így, hogy most nézegetem, lehet a grillezőmre csinálok valami pizzaadaptert. A tetőt kellene valamivel szigeteljem, hogy ne csak 15-20 percig legyen 300°C fölött a hőmérséklet a sütőtérben. Lehet csak építés lesz. Egyébként ez a sütő sem lehet rossz amit linkeltél. Köszönöm!
Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2271 üzenetére
Én a "smokerben" 250C sütöm a pizzát. 10 perc alatt sül meg, nem szárad ki. Persze olajosabb lágyabb tésztát készítek, bőven megöntve szósszal, plusz szalonna kolbász stb. Én a magyaros pizzát kedvelem
És a lényeg, hogy sütés közben a smoker, huzatmentesen le legyen zárva.
Amúgy a kisgömböc kemencéket (mint amit linkeltem is) nagyon könnyű felfűteni. -
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2275 üzenetére
Ki mit szeret, amúgy meg nem vagyok egy pizza fun, egy jó marhagulyást többre értékelek.
De azért finomabb faszénen a smokerben a pizza mint a konyhai sütőben. Persze én is csak nyáron sütöm ott, amikor van rá bőven idő is. Nem is a pizza a lényeg, inkább az előkészület és a szabadban megivott hideg sör Néha egy szivart is elpöfékelek, még melegszik a smoker 🚬 -
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2365 üzenetére
Az tuti, úgy összerogyik az első szezon alatt mint a huszonegy
Tavaly csináltunk az egyik ismerősnél egy 50X1800X1000 -s konyhasziget munkalapját, cirka négy mázsa volt. Pedig valami könnyített holland gránit utánzatú anyag volt.
Ami a videón van, az valami ultrakönnyű gipszbeton vagy foliázott saválló rétegelt juhar (esetleg fake kínai márvány).
Amerikában a zsirkő, az amit előszeretettel használnak kül és beltéren munkalapoknak. -
veterán
válasz soldi3r #2415 üzenetére
Egy kamado sokkal jobb egy kezdőnek mint mondjuk egy Masterbuilt GS560? Illetve azt néztem hogy elég nagy az árkülönbség a kamadok között. Konkrétan 100k-1m-ig nagyon sok gyártónak van terméke. De nekem ez a 300-350 környéke lenne ahol maradnom kellene.
iPhone 13 Pro Max
-
-
Ezekiell
veterán
válasz soldi3r #2440 üzenetére
Ez így van, de rohadtul nincs időm/kedvem pátyolgatni a tüzet/parazsat Teljesen esélytelen, hogy ott tudjak lenni mellette órákat.
Kompromisszumokból áll az élet, ez egy olyan, amit könnyen vállaltam
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2440 üzenetére
Hát hogy a pizzások mit mondanak rá, az nekem csak pipa füst
A magam ízlése szerint csinálom, bőven megpakolva ( házi kolbásszal, császár szalonnával, sonkával, paradicsom, erőspaprika ... kukorica, ananász, kagyló és hasonló vackokat én nem teszek rá, azt a nejem és a lányom szokta csak ) Ha egy ilyen negyven centis "pizzát" beburkolok, az egy napig elég. Pedig fizikai munkát végzek és így estére megspórolom a gyökér klubbos konditermet is
Valamelyik nap, friss házi disznósajtott tettem sonka helyett a "pizzára" na az ütött olyat mint egy lórugás -
lemmy71
Topikgazda
válasz soldi3r #2584 üzenetére
Van egy ezer éves OBI -s Lucifer grillem
azt én is "pörkölővel" gyújtom be
A minionba meg ilyen tüzet rakok és erre megy a faszén
A smokinál ha nincs kéznél újságoapir, akkor van egy mini gázlámpám és azzal alulról, röffentem be a fát .
Van négy grillem itthon és még
készülőben néhány projekt. Emiatt kaptam egy nagy begyújtó kosarat. De nem használom, túl egyszerű és elveszi a grillezés előkészítésének a hangulatát.
Szeretek kint szöszmötőlni és közben legurítani pár sört 🍺[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen