Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz -=RelakS=- #74167 üzenetére

    Nincs ezzel baj, kicsit rövidíteni akart a tengelytávon, tetszik neki a DT villa és a tárcsafékekből tudja, hogy jobb, ha a villa másik oldalán van a fék, mert egy nagy fékezésnél kitépheti magát a gyári V-fék a helyéről. :DD

    IMIIKE1998: egyszer készíts má' egy videót, hogy biciklizel, mert marhára kíváncsi lettem, de szerintem más is. :) Nagy nehezen elfogadtad, hogy 120e Ft-ért nincs fully, ezért vettél egy (mondjuk) XC bringát. Sportáruházból, ahol azt mondták jó a méret, gondolom nem is volt más készleten. (Rakj egy képet oldalról, amikor ülsz rajta, akkor kiderül, kicsi-e.) Beleérhet ezért is a lábad, de akkor a kormányba is beleérne.
    30 cm ugratás... hogy? Főtéren a 30 cm padka szélén állsz, és bunnyhop-pal lerakod a bicót? Ott tök mindegy milyen a villád, mert az elejét emeled, aztán a hátulját, és a hátulját rakod le, és az elejét hozzáereszted. Tök mindegy milyen villád van, bírnia kell. Ha meg az erdőben van egy 30 cm-es letörés egy lejtőn, és lendületből azon ugratsz (tehát a levegőben vagy kb 2-3 métert), az megint olyan, hogy a hátsó keréknek fog jobban fájni, ha nem tudod mit hogy kell. Ha az első akkorát csapódik, hogy fájjon a villának, akkor ott már neked is fog.

    ShiTmano: a Mátra maratonon többen indultak fat bike-kal, középtávon egy srác valami komolyabbal (piros - fekete, talán Speci). A Kékestető utáni kövesen ért be minket, lefelé mindenkinek sikított a féke, ő meg csak döntögette a fák között. Utána jött egy emelkedő, ahol még láttam, gyakorlatilag 10-20 %-kal gyorsabb volt felfelé (köves, vízmosásos, kicsit gyökeres), mint a többiek. Jó, nyilván nem az élbolyban voltunk, így nem ezzel fog maratont nyerni, és ő se ma kezdett bringázni, de nagyon ment vele. Kipróbálnék én is egyet, a Római parton lehet is bérelni, de onnan mire eljuttatom a hegyekbe, az sok idő/pénz. (Haverod elhozhatná a fórumtalira, ha már lesz egyszer végre valaha. ;) )
    Váltás: ha többtányérosítotok, akkor kell váltó, -kar, bowden, ezeket elhelyezni.... nem jobb, ha csak tányért cseréltek? Vagy agyat hátul, kazettásra, ha bírja a váltó a 8-at, akkor nagyobb átfogást kapna. Mondjuk nem tudom mennyi egy fat agy, lehet nem éri meg.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák