Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Tothgera30 #57235 üzenetére

    Nekem a Deore XT RD-M786 SGS Shadow Plus váltó nem csapkod egyáltalán, még akkor is alig, ha nincs bekapcsolva az a plusz stabilizáló. Bekapcsolva meg aztán szó szerint semmi hangja, még nem hallottam megcsörrenni a láncot durvább terepen se.

    maximilian4: Az RS 30 gold egy belépő kategóriás levegős XC villa. Nem a legalapabb, de belépőnek nevezhető. Elképzelhető, hogy vissza lehet állítani 100mm-útra, de ez csak szétszedés után fog kiderülni. Hézagoló gyűrűt kell kivenni.

    ---Lasali---: Valóban sok használhatatlan tépőzáras láncvilla védő van. És az sem mindegy hol fut a bovden. Viszont vannak ezekből jobb minőségűek is. Például gumibevonat van rajta. Komolyabb bringákhoz gyári tartozékként szoktak is adni. Ezek jól működnek. És az sem mindegy milyen vastagságú láncvillához melyiket veszed, mert többféle méretben is van. Egyébként én is a belsőt preferálom, azzal tényleg sokkal jobban be lehet tekerni a láncvillát.
    DH bicómon mindig olyan volt, sőt a váz aljára egy régi, kopott külsőt gyors kötözőztem. :) Na az aztán védett a felcsapódó kövektől.
    Egyébként ezek az új kapcsolható feszességű shimano váltók nálam nagyon beváltak. Tényleg szinte alig csapkod a lánc. Ismerősömnél úgy szintén jól működik.

    Nem haragszom, valóban kicsit elbeszéltünk egymás mellett, meg amúgy sem vagyok haragtartó. :) Illetve nem is Te voltál az aki személyeskedésbe csapott át. Rád nem haragudtam, inkább fjudors-ra.

    Integrale: Anno én is gyors kötözővel rögzítettem a belsőt a láncvillára, működött, nem jött le.

    (#57176) Tigerteam: Nyáron voltunk a barátnőmmel Eplényben, szülei ott laknak, bringáztunk is. Ránk is esteledett egyik alkalommal, elég sűrű az erdő arrafelé, de gond nélkül kijöttünk a 300 lumennel.
    Szerintem sokan még nappal sem mernek komolyabb terepen akár 30-40-el menni, nem hogy éjszaka, hogy ténylegesen szükség legyen több ezer lumenre. Persze vannak felhasználási területek amikor kell nagyobb fény, meg a külön aksi is, nem vitatom, de azért ez egy szűk réteg. Nagy általánosságban szerintem is elég a 300 lumen körüli fény, és valóban fontos a lencse és a szórás is. A rögzítés mellett például pont ez nem tetszett az egyik kínai, olcsóbb (sajnos nem emlékszem a márkára) 1200 lumenes lámpámban, brutál fénye volt, de csak egy kisebb foltban, nem terített olyan jól. Egy jó lencse sokat tud dobni. Nyilván nem ismerem az összes kínai gyártót és típust, biztos vannak jobbak is, de engem nem annyira győztek meg az olcsó, de nagy teljesítményű lámpákkal. Persze az nem vitás, hogy nevetségesen alacsony összegért lehet hozzájutni elég nagy teljesítményhez.. Ami nyilván sok embernek csábító ajánlat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák