Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz MPowerPH #55427 üzenetére

    Nyilván való, hogy újonnan nem fogok tudni olcsóbban linkelni karbon 27,5"-ös fully-t, mint amennyiért te építetted részben használtan, kb egy 5-6 éves vázzal a karbon 26"-ot. Nem is erről van szó. Hanem amit már többször leírtam, hogy a 26"-ot a gyártók kezdik mellőzni, ezért az új alkatrészekkel gondba lehet lenni. Most ez valakinek vagy probléma vagy nem, nem vagyunk egyformák. Illetve ha megnézem azt, hogy kompletten milyen áron szoktak menni a top 26"-os gépek, akkor is úgy gondolom, hogy túl sokba került a tiéd. Ezenkívül se átütő tengely, se tapered fejcső, ami nekem bizony sokat számít. A tiéd is egy álláspont és az enyém is. :) Én jobb szeretek haladni a korral. Pláne ha már ilyen összegekben gondolkodunk.
    Megbontva valóban többért lehet eladni mindent, de jóval macerásabb is.
    Azért az túlzás, hogy megveszed azt a canyont amit linkeltem, újonnan és 4 alkalom után már a felét éri, mivel újabb, sokkal kelendőbb is, hamarabb eladod és jobb áron is, de bukó nyilván van. Ez mindennel így van.
    Véleményem egyébként pont az, hogy mivel hosszú távra tervezel, épp ezért nem 26"-ot vettem volna.
    Egész más lenne a dolog, ha kompletten 300k-ért vetted volna, akkor semmi kritikát nem írnék, de 1400 fontért szerintem nem az év üzlete volt, ettől még tényleg komoly alkatrészekből van és jó bringa, ezt nem vitatom.
    De én inkább veszek egy modern aluvázat, mint egy régi karbont. Amúgy semmi bajom a karbonnal.
    A fék dologhoz pár szó, szerintem jelenleg a Shimano-nál jobb ár-érték arányú fék nincs a piacon. Kiváló fékeket gyártanak, még a Deore is baromi jó. Én a Magurákat nem szeretem, ha már extra jó fék akkor inkább Hope. Amúgy csakis Shimano.

Új hozzászólás Aktív témák