Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz trialboj #152280 üzenetére

    Ár/értékben jobban megéri a nagy, de ha elég a 100g, vedd azt. Jó pár nagy szervizhez elég lesz.
    Az olaj viszkozitása a lényeg, ha az stimmel, a villádnak megfelelő, akkor nagyjából bármelyik márkás olaj megteszi. Én személy szerint a Motorex 15W olaját szoktam használni, ez egy kiváló minőség. [link]
    De a Rock Shox is kiváló, 0W-30-ból ezt használom: [link]
    Amit néztél, az azért olcsó, mert csak 120ml.

    A szimmering kipattintásához megteszi egy gumileszedő szerszám is. Amikor visszarakod, ahhoz elvileg ajánlott egy ilyen szerszám: [link] A tiédhez a 32mm-es kell.
    De amúgy vissza lehet nyomkodni kézzel, majd a gumileszedővel pontosan a helyére lehet préselni, de azért egyszerűbb ha van célszerszámod.

    jjeahh: A becsúszó kenéssel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, van aki kifejezetten ajánlja, van aki nem. Én azok közé tartozom akik nem ajánlják. Ha rendszeresen van szervizelve a telód, akkor nem lehet gond a finom mozgással. Egy minőségi teló úgy van kitalálva, hogy egy vékony filmréteg mindig lesz a becsúszón a mozgástól. Ezért is szedi össze a koszt, erre még külön fújni olajat, szerintem felesleges. Csak még több koszt szed össze. Inkább azok szokták kifejezetten ajánlani, akik szeretik a szerviz intervallumokat elódázni és így a brunox-al segítik a villa mozgását, de szerintem ez nem egy jó megközelítés. A finom mozgás elsődlegesen attól van, hogy a szimmering belsején van telózsír, a szivacsgyűrűk olajjal át vannak itatva, amik szintén kenik a becsúszót, és van a villalábakba megfelelő mennyiségű kenőolaj.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák