Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz gergo5991 #14495 üzenetére

    Azért azt ne felejtsd el, hogy a combon elég sok embernek van zsírréteg. Alkati kérdés, de aki nem egy szálkás alkat annak a combján tuti van. Nekem is van olyan ismerősöm aki szerintem egy métert nem kerékpározott gyerekkora óta és biztos van 60 feletti combja, de ha arról lepucolná a zsírréteget mindjárt mást mutatna a mérőszalag. Ilyen Arnold féle profi testépítőkhöz meg ne hasonlítsátok magatokat, mert olyan száraz massza itt szerintem egyikőtöknek sincs a combján, akármennyit tekertek. Ebből kiindulva nem kell annyira a centiken lovagolni, az is számít ebből mennyi az izom és mennyi a zsírréteg.
    Ezenkívül egy szálkás comb vagy kar nagyobbnak hat mint egy fedett. És az erő sem a kerület függvénye, ebből kiindulva totál felesleges ez a comb méricskélés, semmit nem jelent!
    Anno mikor keményebben foglalkoztam testépítéssel, akkor sem a legnagyobb combkerületű és legvastagabb emberek voltak a legerősebbek, én 62 centis combbal is 3-4 et beleguggoltam 140-150 kilóba, szabályosan. Házi fekve nyomó versenyen a klubban ahova jártam, egyik edzőtársam nyerte 170 kilót nyomott ki fekve és a testsúlya nem érte el a 90 kilót se, olyan 88 körül volt, de az a súly, mega szálkásan volt rajta, szín izom és keresztszálka, erek mindenhol.

    Legközelebbi méricskélésnél álljatok a tükör elé, feszítsetek rá combra és nézzétek meg, hogy rendesen kirajzolódik e a 3 fejű combizom, esetleg vannak e keresztszálkák és erek, ha nem nagyon tapasztaltok ilyesmit akkor zsíros a combotok és tök felesleges, hogy mit mutat a centi, mert nem az izomvastagságot mutatja. Ez esetben kezdjetek el diétázni és úgy edzeni, majd az lesz a reális combkerület amikor a fentebb írt jelenségek tapasztalhatók a combotokon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák