Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz jjeahh #134390 üzenetére

    Nyilván számít a felhasználás is, szerintem a maxxis jobban bírja durvulást.

    Voltam én is a mai tesztnapon, kipróbálhattam a "csoda villát", egy Motion Ride E18-at. Egy merida one-sixty enduro bringába volt kiállítva, mivel ismertem a srácokat, így odaadaták egy gyors körre.
    Vonzotta a tekintetet, amerre mentem. :) Maga a villa szerintem nem váltja meg a világot, a merevségétől tartottam, de elég merevnek éreztem, viszont a mozgása nem győzött meg, bőven elmarad egy felső kategóriás Enduro villától. Figyelembe véve az árát is, mind érdekesség jó, de nem kéne.

    Kíváncsiságból mentem pár L-es méretű Enduro bicajjal, nagy divat mostanság a minél hosszabb bringa.
    Mentem egy ugyan olyan géppel mint a sajátom egy Merida eOne-sixty L-es méretben. Volt egy kicsit meredekebb pálya, a normál körtől eltérő útvonalon, kifejezetten e-bike tesztelésre. Aztán ezen lefelé volt egy kicsit technikásabb veretés lefelé is. Azt kellett megállapítanom, hogy a 178 centimhez az L-es Merida vázak baromi nagyok, ráülve persze kényelmes, túrázni biztos jó, de technikás terepen fölfelé és lefelé is sokkal ügyetlenebb voltam vele mint az ugyanilyen M-es bringámmal.

    Aztán kipróbáltam egy Scott Genius 910-et, szintén L-es méretben. Érdekes módon ezen már egész otthonosan éreztem magam, nem tűnt akkora csatahajónak mint az L-es Merida eOne-Sixty. Pedig a vázak kb ugyan olyan hosszúak, csak a Scott-nak a fejcsöve 1,5 fokkal laposabb, 65 fok. Érdemes nagyon alaposan megnézni a geo táblázatot vázméret választásnál, mert a laposabb fejcső érezhetően rövidíti a bringát, épp ezért simán lehet, hogy a nagyobb vázméret lesz a jobb. Ami nem tetszett, szerintem a 150mm rugóúthoz a 65 fokos fejcső túlzás, kicsit lomha volt a kormányzás emiatt. Értem, hogy ez a divat, meg talán agresszívebb a kiállása, de nekem nem tetszett. A 160-as One-Sixty is 65 fokos, az már hatereset volt, de nekem a 66,5 fokos fejcső sokkal jobban bejött az eOne-Sixty esetében.

Új hozzászólás Aktív témák