-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #38281 üzenetére
hát ez elég knight rideres lett
egy kis teflon-para: nem gond, hogy a szűrő esetleg összekaristolja a teflont? bár jobban belegondolva, miután nincs feltapadás, ez lehet az ultimáté kényelem, tényleg nem kell kiszedni a szűrőt a karból sosenem (és így nem is karcolódik). hmm... hol csinálnak ilyet?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
válasz pacuha69 #38296 üzenetére
Félre ne értsd,nem a teflonozás ellen vagyok, csak arra reagáltam, amit Parci írt az örök tisztaságról.
A hagyományos karok belsejéről a KRÓMOZÁST lemarja a kávé, nemhogy a teflonnak hazudott műanyagot... Na de mindegy, puding próbája az evés.
Én is kíváncsi vagyok...[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
válasz pacuha69 #38648 üzenetére
egészen biztosan van különbség. azt mindenki eldöntheti magának, hogy megéri-e a különbözetet. én ennél a hobbynál megmaradtam a "racionális" szinten. a szuperdzsolly a PIDes primo babyvel már tud egy olyan szintet, hogy nyugodtan kávézhassak, és a különböző kávékra fókuszáljak, és ne a gépparka.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz pacuha69 #38961 üzenetére
Mindehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az is szempont, hogy a felsőszűrő mennyire nyúlik le a szűrőbe. A volt Brasilia Ladynél pl. jobban, mint a Gaggiaknál. Így a Brasilianál a18g-hoz is kicsi volt a 24,5 magasság. 26,5 ims pont jó volt hozzá (a fent említett b70 2t... típus)
-
jolti
senior tag
válasz pacuha69 #38970 üzenetére
Köszi a leírást! Érdekes volt olvasni.
Még egy renekát hozzá csaphattál volna a teszthez, hogy teljes legyen a kép. Hogy mit mutat ebben a mezőnyben.
Már vagy másfél éve vetyengek a vásárláson és még mindig nem tudom eldönteni, hogy megéri a befektetett pénzt. Foleg a 10 ezer körülit. Mondjuk a ma olvasottak alapján inkább a vst a legszimpatikusabb. A reneka hálójától' kicsit félek, hogy mennyire bírja a kiképzést, meg tisztán tartásától.Surda. Köszi!
-
soldier2
őstag
válasz pacuha69 #38970 üzenetére
Csak irigykedni tudok, hogy miket csináltok Ez a fordulatszám szabályozás lehet, olyan lesz a darálóknál mint a nyomásprofilozás a gépeknél. Pár év és a felső kategóriában már meg sem lehet jelenni nélküle.
Bazsee: én nem kocogtatok, és mégis a szélén jelenik meg először a kávé (néha már az előáztatás alatt), majd szépen egyenletesen jön előáztatás után.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jveres
csendes tag
válasz pacuha69 #39356 üzenetére
Csak megerősíteni tudom pacuha69 beszámolóját. Minőségi eszközöknél (na most majd lehet támadni, de ez az igazság ) minden apró részletnek 1. jelentősége van (befolyásolja az ízt) 2. nincs jó/rossz csak ízlik/nem ízlik. Nagyon szépen és konstansan jött az IMS/VST szűrők közötti különbség. Hogy tovább bonyolítsam a képletet nekem az egyik kávénál az egyik a másiknál a másik szűrő "ízlett" jobban.
-
HÁZIGAZDA
válasz pacuha69 #40381 üzenetére
ennyi. nyilván vannak jobb és rosszabb konstrukciók akár gépből, akár szűrőből, de a dolog sokkal inkább úgy jelentkezik, hogy egy-egy kávé más. mindenki eldöntheti, hogy gépeket cserél százezrekért vagy keres egy másik kávét, amivel az ő konfigja a jó. joker megoldás úgy sincs.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz pacuha69 #42300 üzenetére
Akkor egyenlore maradok a gyarinal mert tok elegedett vagyok az olaszos jellegu kaveimmal A gyari duplaszurovel, es a fragola fele szimpla szettel
Aztan ha megint beindulok szetnezek jobbanEgyaltalan az egyszeru csoki neha meg robis blendeknel van ertelme egy 10 ezres szuronek?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz pacuha69 #42666 üzenetére
Amikor 18g ujhullámosat tesztel bele, mennyi idő a legfinomabb álláson, ami még éppen át tud rajta menni?
És ilyenkor mennyire lesz langyos az őrlemény?Nekem egy 380bol alakított 230Vos sjm van, kíváncsi vagyok milyen a normális.
Mit nem adtam volna egy gyári fényű pirosért, de nem volt... Csak festett szürke.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
jveres
csendes tag
válasz pacuha69 #42666 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert a Socrates Coffee csinált egy összehasonlító tesztet és abban mind a Robur mind a HG One (u.a. az kés) ugyanolyan széles spektrumban darált. Talán kissé túl szélesben is: [link]
Egyébként a CasMo kávékat nem túl egyszerű presszóként elkészíteni. Én legutóbb Nano Challa-t készítettem és átlagban 3-4-ből 1-szer sikerült igazán: viszont akkor tobzódott az őszibarack és a fekete tea[ Szerkesztve ]
-
debsa
csendes tag
válasz pacuha69 #42775 üzenetére
Köszi a gyors választ. Igy fogok tenni. Bár ez még az eljövendö projektjeim része....
Túl gyorsan pörög, pedig imádnivaló, de igy esély sincs rá, hogy az ember szépen dolgozzon vele sajnos.
Tipikusan a pörgös helyek darálója, belököd alá a kart mire gondolsz egyet már viheted is tömöriteni.
Nem véletlen hogy az m1 már lassabb...
Változnak az igények, változik a technika....Debreceni Sanyi
-
vendingo
veterán
válasz pacuha69 #43273 üzenetére
A daráló tökéletes, imádom, de sajna lehet pénzre lesz szükségem.
Ha sikerül rendeznem az anyagi hátteremet, akkor marad, ha nem, akkor muszáj lesz eladni.mester6: A caravelnek milyen az őrleménye?
Kézi daráló nem kellCsak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest