-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roBEEsz
csendes tag
válasz RetepNyaraB #116664 üzenetére
Őszinte leszek.. én amúgy elképzelni nem tudom h a specialita ne birná ezt a finomságot.. soha ilyen bajom nem volt, eddig minden kavet be tudtam “suleszteni”
Talán az örlőt sem éltem le még, októberbe vettem, napi 2 kávéhoz kellet őrölnie…
Most nyomok ra egy 100 ft-os tesztet aztan meglatjuk…
egyebkent nem ertem miert karattyol most 0-as beallitason, eddig volt h lementem vele 5.5 re is..
-
roBEEsz
csendes tag
válasz RetepNyaraB #116673 üzenetére
Egy kis update..
Felmentem egészen 19,8g-ra.. Hát... nem állítom, hogy ezt a lefolyást keresem, mert még mindig gyors szerintem.. 27 sec körül jött le a 45g kávé.. de erre azt tudtam mondani, hogy egész élvezhető lett a végeredmény.. (bár én úgy érzem, hogy ez a 19,8g meg már talán sok is ebbe a kosárba..)
Talán egy kicsit a képen is látható, hogy befordult a pogácsa.. (erre alapozom, hogy talán sok a dose..)Ettől függetlenül rettentően cseszi az agyam, hogy mi lehet az igazság, mert hogy a Specialita nem ennyit tud, az biztos..
No mindegy.. a maradék zacsi ezzel a mennyiséggel fog pörögni, annyi különbséggel, hogy talán a 91 fok helyett felmegyek egészen 95-96-ra..
Világosabb pörinél ez a hő jó lehet?
-
őstag
válasz RetepNyaraB #116673 üzenetére
mint ahogy írtam, ez kb az egyetlen hely, ami elég közel van ahhoz, hogy személyesen is időnként látogassam (ritkán járok Bp-n, de akkor néhány utcára onnan), viszont az ingyen posta miatt felmerült, hogy rendelni sem lenne drágább, általában legalább 1kg összejön
az árak miatt gondoltam rápróbálni én is - most két rendelés Rosatopus volt nálam (Seahorse, Black Pearl, Starfish) espressora.
Viszont a betanulós filterhez lehet hogy valami olcsóbbal kísérleteznék - se a készítéssel, se az ízvilággal nincs tapasztalatom (sem a GC-n, sem french press-el), sajnálnám a Roastopus-t, CM-et, főleg akkor ha amúgy nem is lesz az én ízvilágomátnézem a kapuczinert is, köszi!
az ingyen posta meg szerintem elvi dolog.. ha egy bizonyos ártól van ingyen posta, akkor általában inkább veszek még 250-500g kávét, mint hogy postáért fizessek. Csak ennyit emeltem ki, a 10k elég alacsony limit.
#116675 Cathfaern
olvastam én is, igen ezért is kérdeztem rá itt.."... and I hope you have a great day!"
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #116974 üzenetére
na ja. vagy mennyen ki kertet ásni a pc generáció a fingfürészelés helyett. /akinek neminge, ne vegye magára / persze más fórumokon is megy a "répaméregetés"
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #117326 üzenetére
nálam is fiókban pihen. én is wdt+két kicsi kocc-ot csinálok. időnként azért nem egyben jön ki a pogácsa. ez lehet attól is talán, hogy nem egyforma idő után ütöm ki, így a kosár+pogi hőmérséklete is mindig más.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz RetepNyaraB #117326 üzenetére
"Hozzáfűzés?"
Nyilván tapasztalatom továbbra sincs, de múltkor láttam ezt a videót, és témába vág: [link] (elvileg a lényegi résztől indul a link, ha mégse, akkor a "Levelers are Trash" rész 3:15-től kezdődően) -
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #117326 üzenetére
Állítsd be minimumra a magasságát, hogy csak síkba húzza az őrleményt és utána jöhet egy jó tamperelés. A másik pedig, hogy a kosár nagyon nem mindegy, renekát leszámítva nekem kb mindegyik 2+ darabban jön ki.
Másrészt nagyon nem mindegy milyen disztribútorról van szó, pl a motta az egyik legszarabb. -
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #117334 üzenetére
Tadamm tényleg jó, kávé se mindegy, de sztem leginkább a kosár felületkezelése ami miatt beletapadhat a kávé. Csökkents a disztribútor magasságán, hogy minél kisebbet tömörítsen az őrleményen.
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #117558 üzenetére
CasMo felé érdemes elköteleződni és lényegesen javulnak az árak.
Példa: filter+espresso szett, 4 hetente 400 gramm (200-200 gramm), 48 héten keresztül. Nekem például szükségtelen a futároztatás, közel vannak. Ez így 57600 Ft 4,8 kg kávéért, ami 12.000 Ft/kg. Lehet, elő kellene fizetnem lassan, csak most megint rendeltünk egy nagyobb csomagot külföldről (Shokunin), ott meg igyekszünk ingyen szállításig elvinni a kosárértéket, aztán gyorsan tele is lesz a fagyó.https://barbieripnk.hu/
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #117573 üzenetére
Értem én, de nem szeretek elköteleződni, hanem magam választhatni. Amúgy sem vagyok otthoni feltétlen híve a gyümölcspokloknak; az asszony tejjel issza, ezek meg úgy eléggé büntetnek. Szóval nekem marad a drágaság elvétve. Egy kiló+\hó mellett az előfizu karcsú is.
Rush@ én a kuglófot pár hete normál arab hőtartományban főztem, kis áztatással (ez javított a kesernyén) és 35mp-t célozva, 1:2 arány, vagy alatta kicsit. Magában nem egy tigris, de cortadonak jó volt.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
őstag
válasz RetepNyaraB #117600 üzenetére
mi a baj a kenyai kapucsínóval?
amúgy meg rendelj 2 kilót, és írd bele megjegyzésbe, hogy két különbözőt szeretnél"... and I hope you have a great day!"
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #117600 üzenetére
Hát pont ugyanúgy mint bármi másból
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #117642 üzenetére
egy ilyet láttam bécsi neppernél kettőötvenért/ejró/. lusta vagyok rámozdulni. itthon akkor olcsóbb. ugrottak is rá a népek nekem meg gyártják a csili-vili gyöngyház metált. picit drágább lesz.
-
rastacsz
tag
válasz RetepNyaraB #117642 üzenetére
Írva van, hogy öt ezreden belül kóvályog.
A kés 18-19k, vagy lehet 100 is, ha ssp tetszik, de mondjuk a gyári "alap" kések közül is találsz jót, az 19.
6k a cukrász tölcsér szállítással együtt.
3k a házi (rozsdamentes acél) , 6k a gyári (alumínium) motortakaró.
Ez eddig 70+30=100k. És a tartály is újabbnak tűnik, de hausbrandt matricás, azaz nincs benne sok kg, nem ment az üzlet. Lehet, hogy a kést is még járatni kell, akkor 20-szal bentebb vagy.
Az eladó lehet, hogy a tölcsért is rá tudja tenni, így egy posta költséggel megvan a fragola féle átnézés és szállítás az eladótól (aki, bár nem ismerem személyesen, 99% hogy ő )@iatti
Én meg április egyre gondoltam.[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz RetepNyaraB #117642 üzenetére
Kijön 160-ból bőven, szerintem annyit meg is ér, még ha a világ legnagyobb kávés agymosodájában az első körben ki is dobták.
festés +30, motortakaró, tölcsér, kartartó villa +25, kés, kondi +25, komplett 150-ből megvan.https://caffe35.webnode.hu/
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #117758 üzenetére
Tanultam ma is valamit. Köszönöm szépen.
Nyers kávét nem fogyasztok"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #117910 üzenetére
rájuk kellene gyújtani a főhadiszállást ott junájtedben
-
zolnagy
őstag
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #117910 üzenetére
Ne gondold túl. Egy algoritmuson akadtál fent. Jelöld be, hogy nem értesz vele egyet és majd megvizsgálják.
felgyútani? Jesszus
https://barbieripnk.hu/
-
hogyaza
csendes tag
válasz RetepNyaraB #117910 üzenetére
-
verti1
tag
válasz RetepNyaraB #117964 üzenetére
Azt jelenti, hogy nem kell voodoozni az előkészítéssel, finomkodni a húzásnál. Tényleg nagyon hálás kávé, könnyen elkészíthető. Erősen módosított Flair Classical készítem. Kb. 10mp előáztatás, 6-7 bar maximum nyomás és utána szemre tartom a flow-t.
-
norkov84
tag
válasz RetepNyaraB #117973 üzenetére
Januárban rendeltem 1 zacskóval. Nem emlékszem rá, hogy küzdöttem-e vele. Szerintem nagyjából a többi Kalmár kávés recepttel mentem: Kinu 2.8.4, 18g, lassú felfutás 2barig, itt tartom az első cseppekig (kb. 2-3s), innen lassan kinyitom 7barig (OPV ide állítva), majd onnan kvázi lineárisan csavarom le 3barra (rugós karos profil szimulálás), 45g italig. Ez kb. indítástól leállításig 35-40s nálam. R58 flow controllal.
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
tag
válasz RetepNyaraB #117973 üzenetére
A Nicaraguai Red Honey-t én is kóstoltam, nagyon finom volt, ámbátor én közepes perkelődéssel kértem. A boros ízjegyeket klasszul lehetett érzékelni, lehet világosan még jobban kijött volna. Ha nagyon finomra őrlöd akkor nem csatornásodik? Próbáld a mennyiséget is növelni, akár 20g is mehet a kosárba. Persze ha befér.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Zen42
tag
válasz RetepNyaraB #118091 üzenetére
-
Bazsee71
őstag
válasz RetepNyaraB #118241 üzenetére
Ez igazából nem - kizárólag - a gyors lefolyás miatt lehetett üres, hanem az alulkivonatolás miatt. Egyszerű "biztonsági" recept espressora: túllövöd a dózist, durvítasz az őrleményen, és gyorsabbra is veszed. Így ugyan nem valószínű, hogy lesz benne kellemetlen, de izgalom sem sok marad.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz RetepNyaraB #118243 üzenetére
Itteni, de 2017 óta nem írt ide a srác.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
roBEEsz
csendes tag
válasz RetepNyaraB #118241 üzenetére
Majd lehet készítek róla egy videót, aztán megköszönném ha ránéznétek..
Amit én tapasztalok, hogy a legfinomabb álláson van (mikor leáll az őrlő már karattyolnak kicsit a kések..) mégis a vártnál jóval gyorsabban folyik.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy adott egy Roastopus Sirén (jelen esetben).. én 19g-os adagot szoktam használni "világosabb" pörkölésnél az IMS 12/18g kosaramba.. a végén így kapok 45-50g "folyadékot" kb 30mp alatt..
Azért folyhat gyorsan, mert csatornás? Több esetben is láttam már a közepén egy db pici lyukat -amely ugyan nem túl mély, de ott van-.. Viszont ezen a vonalon nem tudom, hogy akkor mi mehet ennyire félre egy WDT-Puck Perfecter-Tamp után..
Mindenesetre nem sokára megérkezik a VST kosár, ami pedig ha jól tudom még finomabb őrleményt kér... szóval kicsit parázok tőle..
-
#69379456
törölt tag
válasz RetepNyaraB #118241 üzenetére
Ugyanez a setup van nálam is, ugyanezek a hibákkal.
A receptek is hasonlók, csak 18 megy az ims kosárba, de az arány és idő ugyanez.
A Specialita őrlő ugyanúgy ciripelt olyan beállításon, amin gyors volt a shot, szövegkiemelős ellenőrzés egyértelműen mutatta, hogy nem párhuzamosak a kések. Szervíz, késcsere, most kevésbé ciripel, de ugyanolyan furcsán működik. Nekem szemre úgy tűnik, hogy az alsó, forgó kés, amit a motor pörget, mintha kicsit "kilengene". Nem lehet, hogy ő is és én is azért kínlódunk az ingadozó minőségű shot-okkal, mert az őrlő kései nem futnak párhuzamosan és folyamatosan nem konzisztens őrleménnyel próbálunk kávét készíteni? Főleg ha a gyors lefolyás miatt zárjuk az őrlőt és még több fine és még rosszabb őrleményt kapunk. Ő is írta, hogy alaposan készíti elő a pogit, a MaraX is rendesen megy, a végére mégis elmegy valami. Szóval nem lehet az őrlő az oka mindkettőnknél? -
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118319 üzenetére
ez biztos? nekem a nem nyomifoki kosárral nem volt ilyen bajom anno.
én abban a hitben éltem, hogy a kosár küldi fel 15bar-ra, alapból 10-et tol ki magából."The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118323 üzenetére
mérni én se mértem, se karom, se elképzelésem nem volt még hozzá anno.
az állításban egyetértek, szerintem is fix.
aztán gyorsan rákeresve 15bar-t ír minden, lehet, hogy én éltem tévedésben.[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dyde
aktív tag
válasz RetepNyaraB #118336 üzenetére
Eddig nagyon segítőkészek voltak itt fórumtársak, nem tudom mi a gáz a kérdéssel, de ha gáz átmegyek, csak jó lenne tudni miért gáz. Oké nem vagyok barista meg csilliós gép, most kezdeném próbálgatni. Nem Frei kávét kérdeztem, meg nem is boltba lévő ott pihenő kávét. Olvastam hogy olyan helyről érdemes rendelni ahol nem hónapok óta pihen a kávé.
-
justgiveup
tag
válasz RetepNyaraB #118343 üzenetére
Ez a hűtőben tárolás biztosan jó ötlet amúgy olyan kávé esetében, ami mondjuk napi szinten használva van? Én félnék tőle, hogy ha le van hülve és én kibontom, akkor a szobában lévő összes pára a kávémon fog lecsapódni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118348 üzenetére
Nem az a problémába, hogy a hűtőben sok a pára. Hanem a konyha levegőjében. Ugye a hűtőből kiveszed mielőtt kinyitnád, akkor érintkeznek a hideg babok a párás levegővel és akkor csapódik le rájuk a pára. Tegyél be egy üvegpoharat a hűtőbe, majd hagyd elől annyi ideig amennyi ideig a kávébabokat kiméred. Meglepődnék ha nem párásodna be.
#118347 stereofan
"nem probléma, többen még vizezzük is a babokat adagonkénti őrlés előtt"
Vizezed majd rögtön felhasználod, nem pedig vizezed és visszateszed a hűtőbe napokra Nem az a gond, ha víz éri a babokat, hanem ha víz éri + tárolod. -
justgiveup
tag
válasz RetepNyaraB #118348 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. A levegő szobahőmérsékeleten kb. 23 gramm vizet tud megkötni köbméterenként, míg 5 fok körül (ami mondjuk a hűt) már csak 7 grammot. Ez alatt már sokkal kisebb mértékben változik a telítettségi görbe, -15 fokon 1,5 gramm körül.
Nem okoskodni szeretnék tapasztalatom kevés van ebben, de a fizika meg ezt mondja, ezért vetettem fel.
Az őrlés előtti vizezés meg más téma szerintem, ott 1-2 percen belül már főzzük is le, szóval nagy hatása nem lesz a kávészemekre. Ellenben ha napi szinten csapódik rá le az szerintem negatív hatással lehet 1-2 hét alatt. -
senior tag
válasz RetepNyaraB #118376 üzenetére
Értem. Reggel próba.
Hőfokban menjek 90 alá?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #118503 üzenetére
én már a pályafutásom elején éreztem, hogy ki kell hagynom a tekerőlantokat
-
norkov84
tag
válasz RetepNyaraB #118503 üzenetére
Ez különben tök érdekes téma. Lassan 2 éve nyúzom Kinuval, napi szinten 2-4 duplára. Én pl. nem untam meg, és baromi jó, hogy Niche-szintű 0 pangó van
Mégis alkalmanként az idő tényező miatt gondolkodom rajta, hogy valami motorossal gyorsabb lehetne-e a napi rutin (Majorom volt, azt még a "C"-késes felfedezés előtt adtam el, sima, "A"-s gyári késsel). Rohanós a reggel, de szerintem a pepecselés (WDT, gép eltakarítása, elpakolászás stb.) a mérvadó nálam, nem az a kétszer 70-80s őrlési idő... fene tudja, számítana-e.
Másrészt, én a Major-rel is pepecseltem ecsettel, ráindítással, így nálam talán egy Niche lenne ilyen szempontból jobb, de őrlési időben az sem sokkal rövidebb a Kinunál (kb. 30s/dupla), cserébe elég jelentős anyagi plusz... és nem vagyok meggyőződve, hogy a csészében landolt italnál hozna valami érezhető pluszt a Kinuhoz képest... -
brumi1024
veterán
válasz RetepNyaraB #118511 üzenetére
Pláne, ha szóba jön esetleg egy-egy elszúrt shot, vagy más finomságot igénylő pörkölés. A kísérletezgetésekről nem is beszélve.
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #118571 üzenetére
Klassz élmény lehetett, jó beszámoló volt. Mind a gépparkot használva, mind egy jól felépített tanfolyamot végighalgatva. Kirángatnak a megszokott gondolatokból, vagy egyszerűen itt-ott foltozzák a hiányos tudást - magamról beszélek aktuálisan. Egy homebarista képzésen voltam tavaly, sok szempontból hasznos volt az is. Én a vezetés technikai képzéseket is nagyon szeretem. Igaz ott nem májkülsumáker ferrárikkal veretjük…
Mostantól magázni fogunk tisztelt reteP prof illetve akkor mostantól hivatalosan is eszpresszionista vagy?[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118571 üzenetére
de király, köszi a beszámolót. én is hónapok, sőt lassan évek óta nézegetek diy, home barista meg komolyabb tanfolyamokat, kevés meggyőző jött szembe, vagy nem jól keresetem. megnézem a Tiéd, mert valami ilyesmit szeretnék megtapasztalni én is. thx
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
asus1
aktív tag
válasz RetepNyaraB #118607 üzenetére
Szuper köszönöm az infót.
Daráló akkor jó, viszont ha a kávégép helyett LELIT ANNA PL41TEM-et vásárolnám?
Vagy akkor már a Gaggia? -
Nutra
tag
válasz RetepNyaraB #118605 üzenetére
RetepNyaraB köszi a beszámolót, jobb ismert vélemény alapján választani. Gondolom, te a Pro verzión voltál, és Home-ot néztem. A tapasztaltak alapján megérné szerinted?
-
Flashback
addikt
válasz RetepNyaraB #118653 üzenetére
Pedig semmit sem rontottam el, rögmentes, vízszintes volt. Fél órára rá ugyanabból a kávéból tökéletes lett a lefolyás. Szóval tuti a hőtől nyiffant ki
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118765 üzenetére
+ koxx
közben barista fórumot meg redditet is átnyálaztam az itteni mellett, ezek nyomán a papírra hajlok. egyedül a "pazarlás" zavar, de ennyi erővel Hario-t se igyak soha : ) a 4-5 nap / 3-4 kv egy nagyon jó szám, napi 2 kv mellett akkor lehet, hogy egy hétig is elmegy. majd elválik.eredeti = Hario, Aeropress? ezekből nem találtam 58mm-t, marad akkor az AVX-féle?köszi mindkettőtöknek!
ui.: AP papír = Aeropress. leért a kávé
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
tag
válasz RetepNyaraB #118799 üzenetére
Egy Timemore Basic+ merleget hasznalok Gaggia Classic-hoz, elvileg 2 kg a mereshatara es egyeb konyhai dolgokra nem hasznaljuk (pl. a tetejen ha lesz par csepp viz vagy kave az nem gond, de az oldalan az USB port es a fokapcsolo sem tunik szigeteltnek...)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118799 üzenetére
3 kg, 0.1g pontosság és beférjen espresso gép tálcára trió szerintem kb. esélytelen. 3kg 0.1g pontosságú se túl gyakori, de azok is tipikusan nagyok szoktak lenni.
"Avx 9k ft kínai"
Nekem ilyen van, de ez csak 2 kg max., és nagyon magas meg nagy is. -
rastacsz
tag
válasz RetepNyaraB #118799 üzenetére
Ez két külön mérleg lesz. Általános konyhai felhasználásra elég a grammos, az 5kg-os 3000Ft körül van már. Erre a nagyobb edény is ráfér. Kenyérhez, süteményekhez teljesen jó. Kivétel, ha egy adagos degusztációs menüt készítenek vagy bébi tápszert kell kimérni. Az viszont mehet a kávémérleggel.
A kávés meg annyi, amennyibe az éppen tetsző kerül. Kávésra nem kell, hogy a nagyobb tál ráférjen. Vagy az nem megy be a csészével a szűrőtartó alá.@nate82
Nem tudok rá neked választ adni, mert nekem még gyári.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
TDX
tag
válasz RetepNyaraB #118799 üzenetére
Mikor én néztem magamnak (nekem 500g/0.01g kellett, és nem akartam sokat fizetni), én a Mérlegcentertől rendeltem. Professzionálisnak tűnetek (kalibrálósúlyokat és labormérlegeket is árulnak, illetve csak mérlegekkel foglalkoznak), úgyhogy bíztam bennük és eddig 2 hónap alatt semmi problémám nem volt a mérleggel (de amit én rendeltem NEM az a mérleg mint amit linkelek).
Szóval ha nem zavarja, hogy nem sokak által ismert forrásból rendelne, ez elvileg megfelel minden követelménynek.[ Szerkesztve ]
Már vége az Én hozzászólásomnak? Mi lesz ez után velünk?!?!
-
Flashback
addikt
válasz RetepNyaraB #118799 üzenetére
Pont Sage 920 alatt:
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_96741-96741.html[ Szerkesztve ]
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz RetepNyaraB #118815 üzenetére
Beaver casmot szokott használni és eladni. Az átkozott 200g kiszerelésest. Ez egyébként kb mint a 4 decis sör, de az nagyjából ki is pusztult a köztudatból szerencsére.
Mindenkinek köszönöm a mérlegesdit, valszeg timemore lesz, az asszony meg szív tovább a lidlissel 
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi Smart Band 7 - hetedik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elemlámpa, zseblámpa
- Parfüm topik
- Posta, csomagküldés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen