- Újabb államok perelik az Apple-t, mert sok pénzt szed ki a vevőkből
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Letartóztatták, mert AI segítségével csalt az egyetemi vizsgán
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Crypto Trade
- eBay
- Nem szavazza meg Musk 56 milliárd dolláros csomagját a norvég állami vagyonalap
- Béta iOS-t használók topikja
- AI-alapú, mobilos lopásgátlót tesztel a Google
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norkov84
tag
válasz Toobee #60471 üzenetére
Úgy látom ez a HX vs. single bojler olyan, mint a FB Prius Club csoportban a P2 vs. P3 tartósság körüli diskurzus
És igazából mindkettőnek megvannak a maga jó és kevésbé jó tulajdonságai és a célközönsége, aki ezeket elfogadja.Apropó, az akksi érintkezők tisztítása óta mik a hosszabb távú tapasztalataid?
-
norkov84
tag
válasz Toobee #60522 üzenetére
OFF
Köszi a beszámolót.
Igen, olvastam Maciék mérését. Én még nem álltam ennek neki a P3-on, de a hűtőtakarítást én is megejtettem még júniusban
Jó az átlagod, én 5.16-nál járok 15k km után, de ezen 17-es kerekek vannak és az átlagos napi 2x10km megdobja, plusz a téli üzem és fűtés még látszik (április óta a nyári átlag 4.5 BC szerint, 6k km után). -
tariattila
veterán
válasz Toobee #60574 üzenetére
lol ... ez ám a service amugy köszi! (van egy érzésem, hogy legurul ez ma hozzám és holnap már nekem 'kell' kávézgatnom vele
a Super Jollyval kombóban akár 'extrajóárasítva' is mehetnek....
más: Kinu+QM0650 párossal gyorsan összemelegedtem... igen jó az eredmény
[ Szerkesztve ]
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #60866 üzenetére
valóban eszem ágában sincs. egy kanálvéggel (amúgy is azzal kaparom ki a garatból a maradékot daráláskor) körbehúzni egy pillanat, a szitálás nekem vállalhatatlan
adp: így van. elkezdenék szitálni, utána jönne a lagoon-manőver és tenném fel ide a dalla cortét
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #60866 üzenetére
Ezt pacuha69-nél is láttam, és tényleg egy baromi jó kávét húzott így. Én továbbra is tartózkodom a bűvészkedéstől (jó értelemben), de Parci annyira riogat azzal az etióppal, hogy valamit lehet muszáj lesz bevetnem. Egy biztos, a szokásos rutinnal kezdem: őrlök, a kart egyszer lekoccintom, hogy elterüljön, Keresztapper-féle egyengetés, majd Palmtamp és hajrá.
Szerk.: Parci, ha így döntenél, akkor beállok elsőnek a sorba, imádom azt a dizájnt.
Még a témához: most már ittam pár jó kávét kávézókban, és fele annyit nem ügyködnek vele, mint mi. Csak lehet anélkül is jó kávét készíteni, persze az alap lépéseket kellő gondoskodással elvégezve.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #60870 üzenetére
lehet, hogy így van, de végső soron élvezni akarom az egészet, mert ha nem, úgy jár, mint a hangfalaim: porosak, semmire sem használom őket. amúgy a robur őrleménye így is szemet gyönyörködtető, de persze esőtánccal biztos még tovább tuningolható.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
tariattila
veterán
válasz Toobee #61031 üzenetére
múltkor egy 70/30-ast iszogattam... néha elég jókat sikeredett belőle DE állandóan ott volt az a bántó 'R'ontás
amitől a 100A-s érezhetően totális elcseszett pörkléseim is jobban esnek... (pedig az se egy felemelő érzés...) ilyenkor rájövök, hogy a robusztánál azért jobban szeretem -
celf
őstag
válasz Toobee #61587 üzenetére
Valamit úgy közép felső kategóriából, ami jó vétel
De jogos az észrevételIgazából gőzöm nincs, mert fogalmam sincs milyen kávét csinálnak. Illetve a bőség zavara.
Nem értek hozzá, de ha ennyi féle kávé van a kínálatban, az nem hordozza magában a veszélyt, hogy rájuk rohad valami?[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #61660 üzenetére
Filterre, CasMo espressora milyen a Kinu?
Mert közepes pörköléssel espressonál nekem nem adott többet, mint a Major, a Macskaköves tesztelés alapján. Csak mert így nem igazán értem a kijelentést. Igaz éppen most cseréltem le, de attól még egy nagyon jó masina, csak a CasMo szintű kávékkal nem bírtam.
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #61667 üzenetére
Én nem vagyok ilyen profi, hogy képről minősítsem az őrleményt, de ha visszajött fragolától, akkor szívesen. Szemre sem volt vele semmi baj, sőt, optikailag tetszetősebb volt gyári késsel, mint ZM késsel, de ez ugye nagyon szubjektív, a ZM-nél meg csak nem jobb a Major.
Szerk.: de ha már "teszt", akkor azonos kávét kellene őrölni.
[ Szerkesztve ]
-
-
John3:16
csendes tag
válasz Toobee #61785 üzenetére
Nálam itthon teljesen jól működik az Atom adagonkénti őrléssel.
Német fórumosok tanácsa szerint leoperáltam a fekete műanyag behúzócsigát a tengelyről, ami egyrészt megszüntette a babok kipattogását, másrészt a garatban sem marad így törmelék, félbevágott bab:https://www.kaffee-netz.de/threads/eureka-atom.100161/page-24
Így már egy, a garat tetejére rakott sima tamperrel (vagy akár a babtartállyal is) is tök jól működik és nem szükséges a babok lesúlyozása sem.
Pár gramm pangó marad benne, ez az konstrukció (antisztatizáló rács) miatt elkerülhetetlen.
Simán a szűrőbe őrlök magasítóval, majd mini habverővel elkeverem, Keresztapper-féle egyengetővel simítok, majd tömörítek. Kizárólag naked karral csapolok, a lefolyások szépek, spriccelés nincs. Általában megkezdek egy zacsit és elfogyasztom. Az ellállítódást nem tapasztaltam.
Ja és a legfontosabb: az őrlemény minősége nagyon jó, sorozatban reprodukálható finom kávékat készítek vele.[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
válasz Toobee #62221 üzenetére
Én próbáltam a gyárit, 35-öst, majd a 200 mikronost, nálam a sorrend is kb. ez volt. A 200-as fenn van vagy másfél éve és gyönyörűen működik... Gondolom te is a felsőszűrőre értetted nem a réz vízterítőre. Az én gépemen a gyári felsőszűrővel összeált középen üres csapolásnál, az IMS-el pedig szép egyenletesen jön a zuhany az egész fejen. Mondjuk nem egy nagy tétel kipróbálni, ha nem jön be meg el lehet adni.
O1G
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #63000 üzenetére
demá: ha adott a szűrő és benne a kávé, akkor qrvára mindegy, hogy mi tartja! azért ezotériába ne menjünk már át.
a kifolyón csurgás alatt bubitlanodó crema legyen az a realitás, amit még elfogadok. érdekelni akkor sem érdekel, de annak legalább lehet értelme.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #63008 üzenetére
Bocs, ez már olyan melysege a hifizmusnak, ahova én nem tudok elkiserni senkit. Ha a kávé elkeszulten elhagyja a szűrőt, akkor muszáj mindegynek lennie, hogy ilyen vagy olyan kifolyon landol a pohárba. Mondom, talán a legbuborekok sinylik meg, az befolyásolja az ízt is. Ezen felül részemről ez ezotéria, nagyon is.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #63017 üzenetére
Te most szemelyeskedsz. Én rólad semmit sem írtam. Nekem ezotéria, aminek nincs értelme, és a hiten kívül nem kapok konkrét érveket, magyarázatot. Miért jobb ugyanaz a kávé ugyanabból a szurobol, ha másképp folyik ki? Meggyozheto vagyok bármiről, de az kevés, hogy "én erzem". Legyen magyarázata is, ha létező jelenség.
Engem savazni meg azért övön aluli, mert egyrészt nem adtam rá alapot, másrészt hazigazdakent igazán fel sem vehetem a kesztyűt. Remélem, hogy csak indulatbol irtad, bár az "ilyenkor mindig" nem sok teret hagy a jóindulatú ertelmezesnek
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz Toobee #63017 üzenetére
Ebben a témában én is a nyitott kar mellett teszem le a voksom. És nem arra kihegyezve, hogy más-e az íze vele a kávénak, mert összekóstolást nem csináltam, hanem mint segédeszköz. Ott a csilliós géppark, a méregdrága kávé, nyitott kar nélkül pedig pont az utolsó momentumról maradunk le, ami igen beszédes tud lenni.
De a szakmailag megalapozatlan véleményem az, hogy biztosan az ízekre is hatással van, normál karnál csak van egy köztes fizikai kontaktus a csészébe érkezés előtt, illetve a crema összetétele is változik. Előbbit tartom lényegesnek, mert azért lássuk be, senki nem zsíroldózza a kart minden csapolás után.
-
kmisi99
addikt
válasz Toobee #63232 üzenetére
Köszi valóban lehet kézzel tekerni, de jól eltoltam, rögtön kiesett a kis állító, azaz fogalmam sincs milyen állapoton volt a daráló, és milyen állapotra tekertem.
Most egy fokkal ízesebb a kávé. Holnap levideózom, kicsit furán főz, ledarál, zörög csörög majd jön a "pumpának" a hangja, pár csepp jön, tökre mintha nem tudna jönni, majd abba hagyja majd utána kezd jönni rendesen, de tök kevés ideig jön a barna kávé, utána csomó sárgás víz jön. Lehet tömődve van?