Új hozzászólás Aktív témák

  • Zotmund001

    újonc

    Hamár a végtelen baromságoknál tartunk. A múltkori tárolási kísérletem a tárolóedények tömítetlensége miatt kudarcba fulladt, ezért újrakezdtem.
    Paljóc mestertől származó kávé 5 részre lett osztva: Vákum, Nitrogén, Levegő(zárt doboz), Mélyhűtő és (Paljóc kérésére) bontatlan csomag.
    Első teszt egy hónap múlva, kíváncsi vagyok, hogy melyik tárolás őrzi meg legjobban az ízeket.
    Technikai adatok:
    Vákum: Refco kétlépcsős vákumszivattyú
    Nitrogén: Messer 4,5-ös száraznitrogén
    Fagyasztás: -15 Celsius fagyasztókamra
    Minden kávé napfénytől védve kerül eltárolásra, vákum és nitrogéntartalom ellenőrzés 2 naponta.
    Egy kép a folyamatról:

    Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.

Új hozzászólás Aktív témák