- Hálózati / IP kamera
- Mikrotik routerek
- Crypto Trade
- Rendszergazda topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- DIGI internet
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Sorra osztja a dollármilliárdokat az USA a chipgyártóknak
- Kanada big tech-adót zúdít az amerikai cégek nyakába
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
Úgy tapasztaltam, hogy amelyik fajtából nem fér bele a 18gr a 47-es üvegbe, abból nem is kell annyi a kosárba (ims 18-asról van szó) pl. PY CM vagy Locavore-ből 16,5-17gr fér bele a 47-es mézesüvegbe és a kupakkal kell szinte lenyomni, de ez nem baj, mert 18gr-al már túl is lenne töltve a kosár ebből a fajtából.
Az afrikai so kávékból meg szerintem tuti belemegy a 18gr és az csak jó, ha szorosan vannak a szemek az üvegben.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Nibiru
tag
Egy-egy adagot tartok az üvegcsékben. Az adag attól függ, hogy az adott kávé esetében mekkora a szemcseméret, de a 30-asba pont belefér a szimpla, a 40-esbe meg a dupla. Nincs is más űrtartalmű mézesüvegem. Az viszont hozzá tartozik, hogy az én gépem egy kis Delonghi, annak mások a szűrői mint az 58-asoknak. A lényeg hogy 30-ba 11-11.5, a 40-esbe pdig 15-16 g kávét töltök, 16g közelében néha némi asszír passzír is szükségeltetik a 40 milisben. De ez kávétól függ, attól konkrétan, hogy mekkora a babok mérete.
A gyorsan fogyó, mélyhűtőt nem igénylő, sötétebb pörkölésű kávékhoz egy 2.5 dl-es csatos üveget használtam, de amikor egyszer épp kifogyott és a nejem lenyúlta más célra, azóta egy csavaros 250-est használok, az is teljesen jó. Sötét pörkölésű kávét nem teszek mélyhűtőbe, csak a hűtőbe, a saját zacsijában egy tasaklezáróval. Amikor kiürül a két és fél decis kinti tároló, feltöltöm a hűtőben lévő zacskóból, de a 2.5 decis üveget csak akkor teszem a hűtőbe, ha nem vagyok itthon napokig.
[ Szerkesztve ]
-
Zotmund001
újonc
Van esetleg valakinek tapasztalata erről az oldalról: https://www.gasztroapro.hu/ ?
Vannak érdekes példányok főzőből is, őrlőből is. Szerintetek érdemes megnézni néhányat? Vagy inkább bontószökevények gyűjtőhelye?Solus cum sola non cogitabuntur orare Pater Noster.
-
mdav88
senior tag
Senki sem mesel a kavebazarrol?
-
MODERÁTOR
válasz mdav88 #80861 üzenetére
Mesélek
A helyszín: 3 éve voltam először a bazáron akkor a Corinthia Hotel Budapestben rendezték, kb ez az a helyszín ami méltó lenne egy ilyen kaliberű rendezvényhez. A millenáris mint vmi 80-as évek beli ipari park egyik szerelőcsarnoka. A barista versenyből semmit nem lehetett hallani mert a buzi DJ olyan hangosan nyomatta a tuc tuc zenét mintha vmi diszkóban lettünk volna. Ráadásul az egész csarnok akusztikája finoman fogalmazva is egy szar.
ByBeansnél ittam 2 jó kávét illetve az Impressónál és egyet a Lucky Capnél. Mivel nem vagyok nagy boros így erről a részéről nem tudok nyilatkozni. Jövőre biztos, hogy skippelem. Pár éve a belga sörfesztet a Bálnában rendezték, itt is bőven elfért volna a bazár, sokkal színvonalasabbá téve az egészet.
-
Bazsee71
őstag
válasz mdav88 #80861 üzenetére
Ma meglestem én is, nekem a helyszín tetszett, szellős, kényelmes. Mondjuk nekem alapvetően bejön ez az indusztriális stílus.
A zene tényleg nagyon zavaró volt, a versenyekből semmit nem lehetett hallani 6-7 méterről, a bírók is alig hallották a versenyzőket. A végére meg úgy nekitekerték, hogy beszélgetni is alig lehetett. Az már szubjektív, hogy nem szeretem ezt a monoton zenét.
A presszó a WCR-nél jött be, illetve az Impresso-tól a száraz etióp és a mosott kolu, filtert még az Awakennél ittam jót, továbbá az Impresso száraz koluja vitte a pálmát.[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Kipróbáltam a GC-m 0.6-os szűkítővel a pipacsőben, és érzésre a "presszós" őrleménynél jóval durvább kávéval adott jót. Hmm...
Ötöt léptem vissza a Graefen.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
SoundON
tag
válasz mdav88 #80861 üzenetére
Nekem jobban tetszett mint az Akvárium Klubos megmozdulás!
Több volt a hely, nem volt dög meleg, simán minden pulthoz oda lehetett férni különösebb sorban állás nélkül, és volt idő két három mondatot váltani a kiállítókkal is.
Ittam finom Impresso Columbiát, 42 Grumpyt, Awaken Rwandat szuper automatából, közelről láttam Decent Espresso gépet Kávékalmárnál és az eddigi rossz tapasztalatok után végre ittam egy jó Per Nordbyt is
Ráadásul kézhez kaptam 2 zacsi Roastopust is szóval nekem jó napom volt! -
SlayerSub
tag
Van valami okos hackelési módszerre a tej próblémára. Tehát, hogy én és feleségem se iszunkk tejet, nincs otthon. De az emberek 80% azzal inná a kávét. Ha jönnek hozzám, és ez adhoc módon történik szomorkodás van...
Tartsak mélyhűtve v. vegyek egy tehenet?[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz SlayerSub #80869 üzenetére
Tartós tej. Remélhetőleg nem csak literes létezik. Hűtés nélkül tárolható, és csak a hőkezelése más mint a friss tejnek (tartósítószert nem tartalmaz). Sajnos felbontás után már nem tartós
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Szabász
csendes tag
Ha már a tejről van szó.
Jó tejhabot melyik fajta tejből lehet készíteni cappuccino-hoz? -
Noroo
tag
beelőztél
@SlayerSub ez picit gazdaságosabb nomen est omen?
-
mdav88
senior tag
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz Szabász #80875 üzenetére
A "21 napos" ESL tejek kifejezetten jól habosodnak, és még elég sokáig el is állnak.
A sima, nem ESL, nem UHT tehéntej is jól habosítható. Ha vastag, kérmes capuccino habot akarsz, arra azért legalább 2,8%-os tejet használj.
Fun fact: A Lidl ESL tejét még nem sikerült úgy megvennem, hogy cca. 10-12 napnál több hátra lett volna a lejáratig, az ALDI ESL teje pedig olyan korán kikerül a polcokra, hogy rendre több, mint 25 nap szokott hátra lenni a 21-ből.
-
CB
senior tag
Tolna megyében tudtok valahol Norda beszerzési helyet?
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
freaghill
őstag
válasz Sic.Transit #80884 üzenetére
Az sem mindegy, hogy honnan fogod a tejet. Minden terméknél amik kijjebb vannak, azok járnak le hamarabb, hátul meg a frissebbek szoktak lenni.
-
Noroo
tag
válasz mdav88 #80882 üzenetére
stimm, max 21 nap, de én tuti inkább dobnék ki a fél literből valamennyit, mint 2x annyiért megvegyem a kevesebbet
@mdav88: UHT tejtől kontakt ekcémám van, allergológusok szerint semmire nem vagyok allergiás
amúgy, mintha azt hallottam volna, hogy a tejfehérje az amiből minél több van a tejben annál szebben habosodik (és nem a tejzsír), ugyanakkor az is lehet, hogy rosszul hallottam, vagy rosszul figyeltem...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Keresztapper #80890 üzenetére
Mindegyiknek van valamilyen :/ annyi tej sajnos nem fogy nálam, hogy megérje frissen beszerezni.
-
bluesfan
tag
Régebben én is a Lidl 3,5 %-os tejjel izzítottam, de nagyon hullámzó a minősége. Pár hónapja átálltam a 3,5-es Mizora. Azóta konstans jó tejhabot tudok gyártani és az íze is jobb szerintem, viszont másfélszer annyiba kerül.
Más:
Ma délelőtt újra betértem a Bab Kávézóba Almádiban. Az etióp ristrettó abszolút korrekt volt, valamint a croissant is nagyon ízlett. Aki arra jár, térjen be bátran. Új infó, hogy e hét szerdától árulnak majd pörkölt szemes kávét is. -
kisati748
csendes tag
Sziasztok.
A jófogásra tettek fel egy Isomac Milano néven egy E61 karos gépet. Szerintem ez Zaffiro.
Nekem túl messze van. Valakit hátha érdekel."Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
Szabász
csendes tag
A technikával lesz a gond , vettem az ajánlott fekete dobozos 3,5% mizo-t. De egy híg vizes állagú tejhabot kaptam, ami a végén már a tejeskancsó-ból majdnem kifolyt. Mennyiségre kb mennyit érdemes felgőzölni, mi a technika? Bemelegedés után megvártam még a tiszta gőz nem jön, gép R Silvia.
Köszi!
-
bluesfan
tag
válasz Szabász #80897 üzenetére
A hardverrel és az alapanyaggal valóban nem lehet gond. A klasszikus recept:
Először csak pár mm mélyre merítsd a gőzcsövet és keresd a jellegzetes "papírtépés" hangot. Levegőt kb. kézmeleg állapotig vigyél be, ezután mélyebbre a csövet és egyenletesen oszlasd el vele a bevitt levegőt, amíg el nem éri a 66-68 fokos hőmérsékletet(a kezednek már épp kezd forró lenni). Ha egyszer ráérzel, már menni fog. Persze erre is igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert. Egyébként a témának óriási netes bázisa van. Nézelődj a Youtube-on is.
Ja, és mennyiségre a gőzölő kancsót kb. egyharmadig töltsd. Én 3,5 decisben kb. 1 dl-t szoktam gőzölni.
És persze hideg legyen a tej.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Politika
- PlayStation 5
- Blackview A200 Pro - hajtűkanyar a középkategóriában
- Gaming notebook topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Powerbank topik
- További aktív témák...