Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki1986

    tag

    Sziasztok!

    Nemrég (1,5 hete) vásároltam egy Delonghi Dedica EC685 gépet a hozzátartozó Delonghi KG521 darálóval. Eddig kapszulás kávét toltam.
    Szinte már mindent elolvastam erről a gépről, minden videót megnéztem. Rendeltem hozzá plussz gyári portafiltert meg szűrőket is, hogy megcsináljam a bottomless, non-pressurized (bocs, nem tudom ezeket magyarul) modot, ami elvileg javítani fog rajta. Ha minden igaz holnap jönnek ezek meg.
    Nem tudom mennyit fog ez javítani, de jelenlegi állapotában nagyon nem vagyok megelégedve vele. Akármit is csinálok, egyszerűen túl gyorsan főzi le a kávét. A legfinomabb őrlési fokozaton van a daráló, összetömörítem ahogy tudom, de kb. semmit se ér.
    Én vagyok ilyen béna vagy mi a tök van? Nem darál elég finomra a daráló (érzésre kb. olyan finom, vagy finomabb mint a bolti őrölt Illy kávé)? A kávé fajtája sokat számít ebből a szempontból (lefőzési sebesség)? Most olcsó Tschibo Exclusive-al próbálom (mondom nem veszek még drága kávét az elején), de próbáltam már Perté kávéval is (irodából nyúltam egy marékkal :) ).
    A sebességet leszámítva őszintén ízre se érzek hatalmas előrelépést a kapszuláshoz képest (ebbe biztos bele számít most az "olcsó kávé fajtája).

    Egy-két moddingos youtube videó alapján pl1, pl2 ránézésre lehetne ezzel a géppel értelmes kávét főzni.

    Van vkinek ilyen gépe/darálója közületek? Mik a tapasztalatok?

    Előre is köszi a segítséget!

    https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

Új hozzászólás Aktív témák