- Az USA nem akarja visszafogni Kína növekedését
- DIGI kábel TV
- Mikrotik routerek
- A pápa egyre jobban tart a romlott AI veszélyeitől
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Windows 10
- OpenMediaVault
- YouTube
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Nemrég (1,5 hete) vásároltam egy Delonghi Dedica EC685 gépet a hozzátartozó Delonghi KG521 darálóval. Eddig kapszulás kávét toltam.
Szinte már mindent elolvastam erről a gépről, minden videót megnéztem. Rendeltem hozzá plussz gyári portafiltert meg szűrőket is, hogy megcsináljam a bottomless, non-pressurized (bocs, nem tudom ezeket magyarul) modot, ami elvileg javítani fog rajta. Ha minden igaz holnap jönnek ezek meg.
Nem tudom mennyit fog ez javítani, de jelenlegi állapotában nagyon nem vagyok megelégedve vele. Akármit is csinálok, egyszerűen túl gyorsan főzi le a kávét. A legfinomabb őrlési fokozaton van a daráló, összetömörítem ahogy tudom, de kb. semmit se ér.
Én vagyok ilyen béna vagy mi a tök van? Nem darál elég finomra a daráló (érzésre kb. olyan finom, vagy finomabb mint a bolti őrölt Illy kávé)? A kávé fajtája sokat számít ebből a szempontból (lefőzési sebesség)? Most olcsó Tschibo Exclusive-al próbálom (mondom nem veszek még drága kávét az elején), de próbáltam már Perté kávéval is (irodából nyúltam egy marékkal ).
A sebességet leszámítva őszintén ízre se érzek hatalmas előrelépést a kapszuláshoz képest (ebbe biztos bele számít most az "olcsó kávé fajtája).Egy-két moddingos youtube videó alapján pl1, pl2 ránézésre lehetne ezzel a géppel értelmes kávét főzni.
Van vkinek ilyen gépe/darálója közületek? Mik a tapasztalatok?
Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi a választ!
Ez a vásárlás ilyen hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt sajnos . Pedig én aztán minden szarnak utánakérdezek itt a fórumon (szgép, laptop, hifi, kamera, stb.), ennél vmiért nem gondoltam előtte. A neten pedig elég alaposan utánaolvastam, szinte mindenhol pozitívan írtak róla (mindkét gépről).Két opcióm van: vagy visszaküldöm még jövő héten hétfőn-kedden a darálót (elvileg kedden jár le a 14 nap), aztán veszek egy graef-ot (mondjuk cm800?), vagy használom még egy ideig (nem ihatatlan a kávé így se, csak többre számítottam), a non-pressurized modot úgyis megcsinálom, vmit talán segít.
A kávéfőzőt nem szívesen cserélném le, ennél nagyobb/drágább gépet nem szeretnék. Használtat se szeretnék venni. Tudom, hogy sose fog olyan kávét csinálni mint a több 100 ezres gépek, de vszínű még olyat se mint a Gaggia Classic akárhogy is moddolom, de azért egy vmilyen minőségi ugrást csak elérek a szaros Dolce Gusto-hoz képest .
Ezt a Pacificaffe la piazza-t pedig ki fogom próbálni, teljesen jó áron van.Szerk.: Ja, amúgy igen, a legfinomabb, 1-es álláson van a daráló, és úgy is nagyon gyors a lefolyás.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
OK, már írom is az e-mailt nekik, hogy megy vissza a masina . Remélem nem szívóznak. Elvileg ez a 14 napos visszavásárlás minden neten vett cuccra érvényes, nem?
Jól látom, hogy a 702 és a 800 között csak annyi a különbség, hogy 24 vs 40 fokozat? Emiatt nem éri meg akkor a drágábbat venni? Be tudom lőni a 702est is kellő pontossággal?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
-
szaki1986
tag
Tud vki ajánlani egy olcsó, kisméretű, 0,1 g pontosságú mérleget? Beépített stopper nem kell
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Ja, közben találtam. Ékszermérleg, ez a kulcsszó
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Szombathely környékén (esetleg határ mellett Ausztriában) nem tudna vki ajánlani egy helyet ahol "frissen" pörkölt, nem bolti kávét lehet venni? Ajánlottátok múltkor a Pacificaffe-t, amit ki akarok majd próbálni, de egyelőre csak 1 max. 2 csomag 250 gr-os kiszerelést vennék, amiért kicsit sajnálom az 1300 Ft postaköltséget, szóval körülnéznék így először helyben.
Amúgy meddig "áll el" a bontatlan csomagolású kávé kb? Tegyük fel rendelek 3 db 250 gr-os csomagot, mondjuk 2-3 hét alatt elfogy 1 csomag akkor butaság többet rendelni és berakni addig spájzba mondjuk? 1-2 hónapot csak eláll még nem?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Kezdő kávésként lenne egy kérdésem felétek: Mitől lesz savanyú a kávé?
Úgy tudom, hogy hogy ha alacsony a víz hőmérséklete, akkor az okozhatja a savanyúságot. Viszont eddig 3 féle kávéval próbálkoztam és mindegyik más mértékben volt savanyú.Vettem bolti Lavazzát (100% arabica), nagyon régi pörkölés, totál savanyú, ihatatlan kávé jött le belőle. Gondoltam biztos a gép szar (Delonghi Dedica - tudom nem jó gép, de most ez van + Graef CM 800).
Utána vettem Pellini n82 Vivace-t (60% arabica 40% robusta), tavaly novemberi pörkölés (legalábbis a szavatossági időből 2 évet visszaszámolva). Ennek semmi savanyú íze nem volt, tök finom kávé készült belőle (legalábbis számomra).
Most vettem egy osztrák, helyileg pörkölt kávét, ezt), és ez megint csak egy picit savanyú. Nem nagyon, mondhatni egész finom a kávé, de ott van az a kis savanyú íz benne (felkeverem a kávét, hogy ne csak az alján azaz a végén érezzem). Ez is 100% arabica. Úgy érzem ennek ilyen ízűnek kell lennie.
A robusta ellensúlyozza a savanyúságot a kávéban? Vagy hogy van ez?Múltkor beültem Szombathelyen egy speciality kávézóba egy dupla eszpresszóra... na hát az vmi ihatatlanul savanyú volt, és gondolom nem az elkészítés volt szar.
Szóval mitől van ez? Ha nekem nem jön be ez a savanykás íz akkor inkább olyan kávét keressek amiben van vmennyi robusta is?
Előre is köszi a segítséget.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi a válaszokat!
Még nagyon az elején vagyok az "igényesebb" kávéfogyasztásnak (Dolce Gusto-ról váltva), szóval még sokféle kávét ki szeretnék próbálni. Aztán majd úgy is kialakul az ízlésem.
A lényeg, hogy ha nem akarok mellélőni akkor inkább az olaszos pörkölést célozzam meg. Ajánlottátok anno a Pacificaffe La Piazza-t. Ez olaszosnak számít (OK, a neve az )? Amúgy miből derül ki, hogy melyik az olaszosabb pörkölés?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
"Kezdőnek" milyen kávét ajánlanátok a Kapucziner oldaláról? Melyikkel nem lehet nagyon mellé lőni? Szeretnék rendelni 3-4 féle 250 gr-os csomagot kipróbálásra. Az egyik a Kapucziner specialitás lenne, esetleg még az Espresso Italiano, de hátha tudnátok vmi jót ajánlani, ami nem igényel nagyon kiforrott ízlelőbimbókat az élvezethez . Inkább olaszos ízvilággal próbálkoznék eleinte.
Előre is köszi a segítséget.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi a tippeket mindenkinek! Most rendelek tőlük, aztán legközelebb kipróbálom a P&Y-t is!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi az info-t!
Más: 1 hónapja vettem a Delonghi Dedica-t (tudom, kérdezhettem volna előtte... ), de már eljátszottam a gondolattal, hogy feljebb lépnék egyet. Kb. minden 5-6. kávénál egyszerűen túl forró vizet tol szerintem, legalábbis ízre se olyan mint általában szokott lenni (ami szerintem nem rossz, főleg nyomásfokozó nélküli szűrővel), illetve olyan forró a pohár is maga, hogy alig lehet megfogni. Ez gondolom nem normális.
Szóval kérdés, mire érdemes váltani (lehetőleg minél olcsóbban)? Gondolom egy PID-es Gaggia Classic (2015 előtti) lenne a legésszerűbb választás így a fórumot olvasgatva. De van esetleg más cucc is amire érdemes lehet lecsapni ha felbukkan vmelyik adok-veszek oldalon? Illetve mennyibe kerül egy ilyen PID-esítés általában? Gondolom ez a legfontosabb mod amit érdemes megcsinálni.
Előre is köszi a segítséget.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz t-bali3 #69789 üzenetére
Igen, van 3 beállítható hőfok. Most a legmagasabbon van, ezzel hozza mondjuk 10-ből 7-szer ugyanazt az eredményt, viszont a maradék 3-szor totál más a hőmérséklet. Pedig mindig ugyanazt a ceremóniát tolom: 10 percig melegedni hagyom (tudom, ilyen gépnél nincs sok értelme, de mégis), húzok egy szimplát kávé nélkül pohár + kar melegítés gyanánt, aztán utána jöhet a kávé. Ez az inkonzisztencia + a tudat, hogy lehetne jobb eredményt is elérni egy kicsit komolyabb géppel mozgatja meg bennem a kisördögöt .
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Két Gaggia Classic-kal szemezek: 57 ezer illetve 90 ezer. Mit gondoltok? PID-et mindenképp szeretnék, szóval az olcsóbb masina is megkapná előbb vagy utóbb. Ha mindent megcsinálok ami a drágább gépen van, akkor gondolom ugyanoda jönnék ki árban. 10-20 ezer Ft-on nem akarok szüttyögni már ha a drágábbat javasolnátok inkább.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
-
szaki1986
tag
Gaggia Classic-hoz 58 mm-es tamper az ajánlott? Vagy esetleg 58,5 mm?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz Deadzone41 #70100 üzenetére
Köszi!
A Dedica-hoz Tadamm-os tampert rendeltem (51 mm), innen gondoltam rendelni az újat is. Akkor 58,5 mm-es lesz rendelve.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Szombaton megyek megnézni egy használt, 2011-es román gyártású GC-t. Mire kell figyelni/mit érdemes megkérdezni? A gép elvileg ki lett pucolva, a tömítések kicserélve és az OPV-t is beállította 9,5 barra a tulaj.
Képek alapján szépen néz ki, de hátha tudtok mondani vmi olyat ami alkualap lehet esetleg . 60 pénzért árulja amúgy.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi a válaszokat!
Ezeket a fotókat küldte. Az árban (60e) benne van a tömítés csere, tisztítás, OPV beállítás.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Hali!
Tudnátok ajánlani vmi jóféle, neten megvásárolható kávéscsészét espressohoz illetve cappucinohoz is? Ezt a tipikus vastagfalú csészét keresném, lehet akár átlátszó is. Ki mit használ?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Illy espresso csészéről vélemény? Normál duplához (18 g -> 36-40 g) mekkora poharat érdemes venni? Ez a csésze elvileg 3 oz-os (88 ml), jó áron is van, szóval ezért gondoltam erre. Bár egy kicsit lehetne színesebb
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Felhomályosítanátok egy kicsit, hogy mi a pontos menet egy adott kosár + kávé beállításánál egy GC + Graef CM800 esetén?
Tegyük fel van kávém (PY Choco Madness pl.), van egy kosaram (IMS 12/18 gr - majd csak jövő héten jön meg, de előre gondolkodva), illetve van egy Fragola PalmTamp-om. Mit kell először-másodszor-harmadszor állítanom az őrlési finomság-súly-tömörítés erőssége szentháromságból? Mert ez a 3 változós egyenlet kifogott rajtam .https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Hello!
Én Delonghi Dedicáról váltottam GC-re, de megvannak még a hozzá vett cuccaim. A gépet most anyámék nyüstölik (bolti téglával...), nekik úgy tűnik megfelel. Én jobbat akartam, ezért váltottam.
Szóval van eladó 51 mm-es égetett diófa nyelű Tadamm tamperem, "házibarkács" nyitott szűrőtartóm és ugyancsak "házibarkács" nyomásfokozótlanított (de szép szó ) gyári dupla szűrőm.
Még múltkor lőttem pár fotót (eladásra terveztem az egészet mielőtt anyáméknél kötött volna ki):Ha érdekel, írj rám!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Expolygon-os GC nyitott szűrőtartó karját le lehet vhogy szedni, hogy rárakjam erre? Simán csak le kéne csavarni a nyelét, vagy van vmi technikája? Nem akarom nagyon feszegetni.
Más. IMS The Single 8,5 g-s szűrőben másnak is szorul kicsit a Fragola féle PalmTamp? Vagy majd bejártódik idővel?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz Csápájev #70668 üzenetére
Köszi. Na mindegy, végül is egy plussz nyélre így is úgy is szükségem van . Csak gondoltam addig átrakhatnám arra ha épp nem kell a naked.
Lehet előveszem a barkácstudásom és összehozok egy ilyet .(#70670) sz.zs.: Igen, akartam rendelni egy plussz fa nyelet, csak pont nem volt ami tetszett volna. Úgyhogy szerintem marad a DIY.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
A nyomásmérős, pumpaszabályozós tuningot amúgy kiknek ajánljátok? Miben nyilvánul meg/érvényesül a megléte? Dilemma van, hogy belerakassam-e ezt is akkor már, vagy csak a többi tuningot .
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Mit csinálok szarul ha naked csapolásnál a szűrő közepéből (kb. középső 1,5 cm átmérőjű kör) nem akar jönni a manna, csak körülötte folyik le a kávé? Így nem is áll össze egy egységes lefolyássá.
GC + Graef CM 800 + IMS dupla szűrő + őrlés után fogpiszkálóval "Weiss-Distribution-Techniqe"-elés + Pal's Coffee Tech Puck Perfecter + Fragola PalmTamp. Melyik részével lehet gond?
A Puck Perfecter-en marad egy kis kávé középen, lehet az nincs a megfelelő magasságon és kicsit tömörít középen? Vagy mi lehet a gond?https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Víz témához: ha Nestlé Verát használok akkor kell számítani vízkövesedésre? Berakjam az Oscar párnát mellé, vagy fölösleges?
Más: Erre vkinek ötlet?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Ha Omron PID-et szeretnék venni akkor ez kell nekem? Ha igen, akkor milyen paraméterekkel (tápfesz, érzékelő, kimenet) kellene rendelnem? Mivel tud ez amúgy többet a REX-nél?
Más: Ha kávét szeretnék lefagyasztani (bontatlan PY zacskó), akkor elég csak a szelepet leragasztani és mehet is a fagyasztóba? Vagy érdemes még vmi plussz zacskóba is belerakni?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz sz.zs. #71390 üzenetére
Akor ez azt is jelenti, hogy ha a Palmtampot beállítom 12-13 mm-re (most 10-11 körül van) és ha nem szenvedősen, hanem határozott nyomás hatására ül fel a tömörítés során a kosár szélére akkor jó is a kávé mennyisége? Van vmi pénzérmés teszt is, azt nem szoktátok nézni?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Megjött Fragolától a tuning-gaggiám (rézbojleren kívül fullos - ez úton is köszönöm!), melynek "használatához" szeretnék kérni tőletek egy kis segítséget. Egészen pontosan a pumpaszabályozás mikéntjét szeretném kiismerni. Tegyük fel egy egyszerű olaszos pörkölést szeretnék kezdésként lefőzni. Mit nyomjak/tekerjek és milyen sorrendben/időben? Gondolom legyen kiindulásként "alul" a potméter mutatója (azaz a legkisebb nyomással kéne kezdeni), pumpa gomb bekapcs, aztán szépen lassan emelni (mondjuk 10 mp alatt?) a nyomást maximumig? Vagy mi ennek a helyes menete?
A PID (Omron) állítás csak annyi, hogy a fel-le nyilakkal beállítom a hőmérsékletet? A többi 3 gombot felejtsem is el?Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Köszi!
Gőzölésre mi a technika? Mármint hőmérséklet szempontjából.
Gyors kipróbáltam, gőzgomb bekapcs, PID hőmérséklet emelkedik egészen 180 fok körülig (asszem ennyi volt max) aztán elkezd csökkeni. Mikor érdemes a gőzölést elkezdeni?
Próbáltam vmit alkotni tejjel de egy kis habon + forró tejen kívül sokra nem jutottam . Ezzel a Rancilio Silvia V3-as gőzcsővel meg kell tanulnom rendesen bánni .https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Kávét hogy illik/érdemes fagyasztani? Jött 5 csomag P&Y, és lehet nem tárolnám a spájzban több hétig. Simán csak bedobom a bontatlan csomagolást oszt jóccakát, vagy mondjuk ragasszam le a szelepet vmivel?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a nyomásmérő nem áll be egy adott értékre (pl. 9 bar), hanem mondjuk 8-10 között ugrál?
Csináltam egy gyors videót róla vakszűrőzésnél: video. Csapolás alatt ugyanez a helyzet.Pár napja csinálja ezt, eddig (kb. 1,5 hónapja jött meg Fragolától) teljesen jól jelezte a nyomást. Őszintén szólva nem vettem észre, hogy befolyásolná ez a kávé lefolyását/ízét. Vkinek ötlete?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
válasz fragola.6035 #73486 üzenetére
Köszi a választ! Kipróbálom.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet venni 16 g-os Reneka szűrőt? Mert sehol se találok itthon.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Graef CM 800-ról szeretnék feljebb lépni, de nem igazán tudom mi lenne a jó választás. Full tuning GC mellé lenne, árban olyan 100 ezer körül áldoznék rá (mindegyh. új v. használt).
Sajnos a Graef-ot nem tudom olyan finoman állítani mint szeretném, illetve 2 egymás után készített kávénál már szerintem nem tudja tartani az adott őrleményfinomságot (legalábbis ennek tulajdonítanám a kb. 10 mp-es különbséget a két lefolyás között), gondolom felmelegszik kicsit a gép.Szóval mit ajánlanátok?
Nézegettem Mazzer Mini/Major/Super Jolly-t, Fiorenzato F4 EVO-t, Eureka Mignon-t, stb.
Mindenképpen fokozatmentesen állítható gépet szeretnék, illetve lehetőleg karbaörlős kialakításút.Előre is köszi a segítséget!
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Nincs vkinek véletlenül eladó 16 g-os Reneka szűrője? Vagy honnét tudnék ilyet szerválni? Sehol sem találok...
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Ha már így szóba jött a vízkövesedés témája: milyen sűrűn kell/illik/szokás citromsavazni a gépet? Nekem június elején volt Fragolánál a GC-m, akkor kapott egy új kazánt (sima alu). Azóta csak Nestlé Verával etettem, és napi 2 duplát főztem le. Nem érzek semmilyen téren romlást a kiindulási állapothoz képest, ezért nem is erőltettem ezt a témát eddig. De lehet, hogy ráférne már egy kis tisztítókúra rendszerre?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
szaki1986
tag
Sziasztok!
Egy kérdéssel fárasztanálak benneteket: miért lehet az, hogy két egymást követő csapolásnál 7 mp-es különbség jelentkezik a lefolyásban? Leírom részletesen a menetét, hogy mit hogy csináltam, hátha ti tudtok vmi magyarázattal szolgálni.
A gép egy full tuning GC (mínusz rézbojler), a daráló egy Mazzer SJ, a kávé pedig PY Choco Madness, üvegedényben légmentesen lezárva tárolva.
Szóval, kimértem 17 g-ot, beraktam a darálóba, majd kimértem a köv. adag 17 g-ot és lefedtem a mérőpoharat (hogy azalatt a 3-4 perc alatt mire sorra kerül ne kapjon nagyon oxigént). Első adag darál -> WDT -> Puck Perfecter -> Palmtamp. A kávépogácsa tetejére nedvesített szűrőpapírt rakok -> 2 mp-re benyomom a pumpát, hogy egy kis víz kijöjjön -> 4-5 mp-t várok -> gépbe berak -> nyomászszabályozó maxon (hogy ne legyen semmi változó a nyomás felépülésében) -> lefolyás 25 mp alatt 34 g. A képen ez látható bal oldalt.
Kar kivesz -> zacc kiüt-> csap alatt átöblítem a szűrőt majd szárazra törlöm -> újra darálás -> DWT, puck perfecter, stb. minden teljesen ugyanúgy -> átöblített szűrőpapírt ráteszem -> megint 2 mp üres csapolás -> gépbe berak -> lefolyás ezúttal pedig 32 mp alatt 34 g. Azaz 7 mp-el lassabb. A végeredmény a kép jobb oldalán. Mindkét esetben kb. 6 mp-nél jelent meg a kifolyócsőben a kávé.Látható, hogy az első csapolás szebb, sötétebb barna cremát eredményezett. De a vicc, hogy megkóstoltam mindkettőt és szerintem hajszál híján ugyanaz volt ízre mindkettő .
Az előző darálómnál (Graef 800) amúgy pont fordítva történt hasonló esetben a lefolyás, ott mindig a második csészénél volt gyorsabb a lefolyás (és ízben is volt rendesen különbség). Gondoltam felmelegszik a gép egy kicsit és nem tudja ugyanazt a szemcseméretet tartani két darálás során. Most viszont a Mazzerrel ez nem hiszem, hogy előfordulna.Szóval lövésem sincs mi lehetett a változó ami miatt ennyire eltérő lefolyás jött össze. Tudtok vmi racionális magyarázattal szolgálni?
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Az USA nem akarja visszafogni Kína növekedését
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- League of Legends
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...