Új hozzászólás Aktív témák

  • coqito

    tag

    Sziasztok kedves Kávésok,

    segítségeteket szeretném kérni. Egy (nekövezzetek meg) Krups XP4000 kávéfőzővel szuperálok jelenleg, és mellé kézi kávéörlővel örlök (kerámia örlőkúpos). Nyomásfokozó nincs a karban, a szürőkosár is "mentes" tőle. Kollégiumi felszerelésem tehát ez. A kávéra igyekszem figyelni, méhészkedünk, így kitudom porciózni a kapucziner kávét amint megérkezik az itt általatok ajánlott üvegekbe, és fagyasztom. Mindig csak az adott mennyiséget veszem ki, és használom fel. Tamper is van, amely teljesen passzentosan illik a kosárba.

    A gépet (termoblokkos) főzés előtt fél órával kapcsolom be, és öblítek egyet rajta forróvízzel, a használat előtt. Véleményem szerint szép kremás, összeségében (koliélethez képest mindenképp) kellemes kávét főzök vele.

    Tudom, hogy ez közel sem jó felszereltség, de szeretnék hőfokot mérni, mert ötletem sincs mi az így kifolyó víz hőmérséklete, és nézném, hogy hogy változik, mert a termoblokk nem tárol ügyebár semennyi vizet sem (a dupla alatt nem kapcsol be a felfűtést jelző led, csak utána amikor leöblítem a vízterítőt a főzés után). Milyen módszer létezik erre, van -e egyeltalán értelme ilyen szinten, és mit ajánlotok, amivel esetleg lehet fejleszteni az egyszerü kis szettemet).

    Köszönöm, és boldog új évet Nektek!
    Üdv.: Gábor

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák