Új hozzászólás Aktív témák

  • Sinisi

    senior tag

    Csak nem hagyott nyugodni a fagyasztós téma :). Bementem az első bolta ahol sanszos volt, hogy árulnak mini dunsztosüveget. 220ml-eseket tudtam venni (az egyel ez alatt lévő méret 10ml lett volna) , rámértem, koppra 80g fér bele, 1kg-nek vettem 13db.-t.

    Veszek majd még (szelep nélküli) zacsikat is (50-100g körülieket, majd amilyet kapok). Ezekbe remélem már elég lesz, egyesével - külön, nagyobb zacsiba rakás nélkül - bepakolni.

    Mert gonolom csak azért kell a kisebbeket egy nagyobb zacsiba rakodni, mert félő hogy kihasadnak. Hiszen ha időnként kinyitom a nagyot, hogy kivegyek egyet-egyet akkor abba is levegő kerül, és ha még bénázok is a kivételnél, viszzazárásnál, a lakás melege miatt mindegyikben félő, hogy kicsapódik a pára.

    Aztán majd jól összehasonlítom, hogy melyik a tuti. Csak a végén nehogy az derüljön ki, hogy vagy adagonként fagyasztok, vagy elfelejthetem az egészet, mert a kivétel után a babokat hazavágja a pára, azaz ez után nem bírnak ki napokat, jelentős minőségromálás nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák