Új hozzászólás Aktív témák

  • paljoc

    tag

    válasz Kávé Kálmán #37722 üzenetére

    Én ha a józan paraszti eszemre hallgatok, akkor nem vonok a kiinduló témában párhuzamot a zöld meg a pörkölt kávé közé. Ugyanis mást csinálok a kettővel. Az zöldet meg szeretném pörkölni és ezen szempontból vizsgálom a frissességét és eltarthatóságát. /jó, persze utána majd egyszer csak eszpresszó lesz belőle/
    A másik esetben egy valahogy megpörkölt kávéból eszpresszót szeretnék készíteni és ebből a szemszögből nézem az öregedést, melyiknél mennyire érzékeny, világos pörkölésnél vagy a sötétebbnél érzem intenzívebbnek a minőség esését az idő előrehaladtával. De mint írtam ez annyira sok összetevős dolog még ha a zöldet nem keverem ide akkor is, hogy én a magam részéről nem is boncolgatnám tovább. Találkoztam már magam is klassziknak mondható blenddel, ami marha gyorsan romjaiba dőlt a nyitás után.

Új hozzászólás Aktív témák