Új hozzászólás Aktív témák

  • hifis50

    csendes tag

    válasz Ábi #34576 üzenetére

    Kávékalmár kölcsönkérte a Strietmant, és kimérte a fej hőgörbéjét a bekapcsolástól a csapolás végéig. Eszerint nagyon stabil a gép, kb. 15 perc után rááll a PIDen beállított értékre, és a shot alatt 1 - 2 fokot csökken max. a fej hőmérséklete. Tényleg nagyon szép görbét produkál. (Egyébként a kazánvíz és a fej hőmérséklete ennél a konstrukciónál az állandósult szakaszban egyenlő.) Ugyan a mérésben ez nem szerepel, de ha ezután újra felöntöm friss vízzel a tartályt (pontosabban kipótolom a fogyást), akkor már az amúgy meleg gép szerintem 5 perc alatt újra stabil, tehát lehet készíteni a következő adagot. Fej túlmelegedés itt nincs.
    Ezt csak azért írtam le ilyen hosszasan, mert most már egyértelmű, hogy úgy van ez a gép kitalálva, hogy aki bevállalja a korlátait (nincs gőz és lényegében csak szimpla presszót lehet vele készíteni), az kap egy olyan kiskaros gépet, ahol a fő paraméterek bombabiztosan, minden bűvészkedés nélkül pontosan kézben tarthatók. (Többek között ezért is tudja a kényesebb újhullámos kávékat is leküzdeni.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák