-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
Amúgy amikor összejön nekem az AP akkor nem rossz, ilyen V60 szerűeket szoktam vele főzni. (kis szemcseméret MiniMillen, hogy ne legyen túl nagy a szórás, normál method, papírszűrő, 75 fokos lágy víz óvatosan belecsurgatva 4-es tetejéig, megpiszkálom az alját egy pálcával, hogy szétessenek a nagy rögök, nem várok semmit hanem lassan átlököm, ez eléggé alulextraktáltnak hangzik de a kis szemcseméret miatt jó, ha nem CM-et iszok még így is keserű lesz majdnem minden)
-
bl4ze
veterán
válasz killerjohn #34101 üzenetére
Vegyél amit akarsz, gondolom nem akarod vízzel locsolni majd a konnektort, semmi baja így, kicsit túl van lihegve ez a földelés téma szvsz ,volt itt egy srác aki villanyszerelő, sőt az apukája is 30+ éve és megmondta, hogy egy ilyen cucchoz amire egy kávéfőzőt teszel kurvára nem lényeges a földelés.
Én ezért nem fizetnék 4x annyit.Az Orvibo 1-2 másodperc alatt kapcsol, nem szívsz vele mint más modelleknél, a server az USA amazon-nál van és nem kínai.
De mindenki csinál amit csinál
.:. bl4ze .:.
-
paljoc
tag
válasz killerjohn #34101 üzenetére
En is ezt tenném, conrad vagy mm ha ilyen par ezres kütyü kellene, de nem kell mert a catler még ha nem lenne időzíthető, akkor is 5 percen belül keszenall a bevetesere a bekapcsolastol szamolva. 5 percem meg van, annyira fontos ember nem vagyok h ne lenne!:-)))
-
Xabi78
aktív tag
Egy műanyag kávéfőzőnél persze nem nagy gond ez, de egy fémnél nagyon jól tud jönni a földelés mondjuk egy nulla szakadásnál. Akkor a földeletlen kávéfőző elég goromba dolgokat művelhet, a készülék lehetséges kigyulladása csak az egyik lehetőség, de földelés nélkül igencsak rázós élmény az érintése is a fémfelületeknek...
Szóval szerintem mindenki döntse el maga, hogy a többletbiztonságért mennyit hajlandó áldozni... Nálam ez kicsit para (kell a francnak, hogy megrázza a gyereket vagy kigyulladjon a lakás), bár én bringázni sem indulok el bukó nélkül, szóval valószínű extrém eset vagyok[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
killerjohn
addikt
válasz paljoc #34104 üzenetére
Mesélj már nekem erről a catlerről PID-es, vagy ott is érzéssel kell kitalálni, hogy mikor lehet főzni?
Olyan sokszor dícsérted már, hogy érdekel a cucc :pszerk: ha hogy 370.000 Ft. Így már nem olyan érdekes
(btw köszönjük a kávét! )
(A földelés téma pedig szerintem egyéni preferencia. Részemről a házban nem lehet földeletlen konnektor vagy eszköz, és ennyi... + FI relé a kapcsolószekrényben + extra firelés konnektor a fürdőkádnál, stb stb stb. A Final Destination c. film megnézését ajánlom mindenkinek, és utána még a konyhakést is szigetelőszallaggal ragasztja a fiókba )
[ Szerkesztve ]
-
peter.szabo
csendes tag
válasz peter.szabo #34038 üzenetére
Az Oscar elkelt, köszönöm a lehetőséget!
-
fragola.6035
aktív tag
Lehet, hogy túl van lihegve ez a földelés. Kb. annyi értelme van, mint autóban a biztonsági övnek. Tehát semmi. Igaz, nekem már egyszer megmentette az életemet, de emberek milliárdjai feleslegesen használják, mert nem ütköznek.
Vagy a szalagkorlát is baromság a szakadék szélén. Nem szokott nekimenni senki, legalábbis elég ritkán.https://caffe35.webnode.hu/
-
Keresztapper
senior tag
válasz killerjohn #34056 üzenetére
Nem tudom, te melyikkel jártál pórul, de én ilyet vettem, és elégedett vagyok vele. Nem mondom, hogy az app a legergonomikusabb, amit valaha láttam, de a feladatát ellátja.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #34109 üzenetére
Ezt nagyon jól megfogalmaztad!!!
-
HÁZIGAZDA
mi a helyzet a lámpákkal (mennyezeti)? valamikor kiszúrtam, hogy itt-ott nem kötötték be a földet a villanyász zsenik (vagy lámpánál ennek értelme sincs? rühelltem az elektromosságtant mindig, hülye is vagyok hozzá). aggódjak?
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
Upo
addikt
De abban az egy nagyon ritka esetben igenis jól jön. A szalagkorlát sem azért van, hogy arról visszapattanva kell bevenni a kanyart, hanem annak a milliomodik parajnak aki leugratna nélküle a szakadékba.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Ábi
tag
-
fragola.6035
aktív tag
lámpánál nem kell föld. csak olyan gépeknél, aminek foldelt dugója van. pl. vasaló, kávégép, vízforraló....
De szabadon választott a földelés használata, minthogy a gyereket bekötöd a hátsó ülésen, vagy nem kötöd be.
Nálam a javítandó gépekből kb. 10-ből 2 valamilyen okból leveri a fi relét. Ez azt jelenti, hogy legalább 25mA folyik a föld és a fázis, vagy nulla közt. Ez már halálos lehet szerencsétlen esetben, pl. ha nincs földelés és egy panellakásban egyik kézzel a gépet fogjuk, másikkal a falat.Amúgy egyszerűen megoldható ez a földelés téma. Olyan Orvibo-t kell venni, ami angol szabvány, mert az földelt. Aztán tenni kell bele egy angol-magyar adaptert, vagy angol Gaggia kábelt kell használni, amit akár kettőt is tudok adni, akinek kell.
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #34117 üzenetére
ezért kérdeztem, mert például hozzám be sem ülhet a kocsiba olyan, aki nem köti be magát (hátul középen is érvényes)
-
killerjohn
addikt
válasz killerjohn #34107 üzenetére
találtam egy egészen gyanúsan jó áron (csomagban) kínált Catlert, és olvasgatom a HX-es gépek használatát, de egyszerűen nem fogom aggyal, hogyan lehet mindig ugyanazt a hőt reprodukálni (ami PID-del ugyebár no-brainer)
-
Upo
addikt
Találtam egy Broadlink-et egészen jó akciós áron, rendeltem is egyet kipróbálni. Még 2 napig 2946 Ft, még a gagyi noname vackok is drágábbak. Ha megjött, majd beszámolok hogy hogy működik.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
prandris
tag
Én a gaggián kb 3 hete vettem észre hogy felforrósodik a hálózati kábel teljes hosszában használat közben. Mm-ben vettem 1500Forintért 1,5m hosszút ami talán túl is van árazva de a probléma megszűnt. Nagyon vékony meg hajlékony is volt az előző
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz adriankoooo #34120 üzenetére
86 C az mennyi a gaggián? robuszta megég ennyin? arabica általában milyen ennyin?
-
soldier2
őstag
válasz killerjohn #34119 üzenetére
A 9010-es catler gyárilag pides. A HX-es gépeken meg ha nincs fejhőmérőd akkor nem tudod, ki lehet tapasztalni, mennyi hűtőcsapolás után lesz jó de az a kényelem, ami a piddel van az nem lesz.
A Cremina bizonyos értelemben hasonlóan viselkedik, féltem is az elején, de más világ. Nagyon el kell rontanom, hogy rossz legyen. Míg a Gaggiával nagyon szűk hőmérséklet tartományban volt jó a kávé, ez sokkal szélesebb a Creminával (az íz változik a hővel persze, de nem égett keserű, vagy savanyú). A hőstabilitás, relatíve változatlan nyomás miatt a hx esetén is vsz hasonló a helyzet.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Daneeka
senior tag
Panelban a fal ilyen király vezető? Azért kérdem csak mert ha én vizes kézzel* rászorítok egy multiméterre akkor se mérek a két kezem közt 70k ohm alatt. Ekkor kb. 3mA folyna át rajtam 220V esetében.
*igaz csak 3-3 ujjammal
-
jolti
senior tag
Engem annyiszor razott mar meg aram, hogy Össze se tudom számolni.
Volt úgy, hogy a haverom szivatott meg direkt, kapcsoló csere közben, blankolaskor vissza adta az áramot. Ugy megbaszott, hogy tiz percig alig bírtam fogni, úgy fájt, meg zsibbadt az alkarom.Gondolom az en toleranciam magasabb az árammal szemben, nem egy ilyet hallottam már. :-)
Az új lakasunkban meg mar ez nem fordul elő, nem egyszer hallottam csattani a firelet.
Amúgy én egy 5 centis kabellel hidaltam at az orvibot. A Gb foldeleset az orvibo foldeles kimenetere kötve, mert az van neki, csak belül nincs össze kötve es máris ujra földelt a kavefozo. Tettem is fel képet anno, most nem tudok, mert otthon van a gépen.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Tudta, hogy bírom a kiképzést! ;-)
Valahol még van egy vhs felvétel is róla, mert unkatesóm kamerazott. Dinnye cimboram meg nagy kaján vigyorral integet neki, hogy engem vegyen es reccs...
Egy herebiopsziánál biztos hogy jobb volt ...
Bár az még nem volt, hál istennek! Ne is legyen! -
soldier2
őstag
válasz killerjohn #34126 üzenetére
A Catler 9010-es dual bojleres gép a hx-nél jobbabb , külön fűti a fejet, a bojlert stb. Van róla egy részletes teszt a kávékorzón.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Xabi78
aktív tag
Biztosan jó móka, csak ha éppen rossz ritmusban találja el/adja rá (akár csak egy pillanatra is), akkor fibrillál/megáll a szíved, és ha nincs defibrillátor/képzett elsősegélynyújtó a közeledben, ottmaradsz.
Szóval lehet ezt szépíteni, de maradjunk annyiban, hogy mázlid volt.Persze lehet, ezt is túldramatizálom... végülis megúsztad, te is, meg persze ő is...
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
adriankoooo
senior tag
Az a baj, hogy több jóval több mint egy éve nem ittam robusztát (hacsak Paljoc nem kevert egy kicsit a Chocoba, Spicybe, meg az egyéb 100% arabika cuccba ). Előtte meg most visszagondolva égettem a kávét (90+fok), nem kicsit. 86-ot inkább felső közép tartományak mondanám. Jellemzően 82-86 közt lavírozok. Most szép őzikebarnák a kávék.
Most viszont elkezdem írni én is a hőmérsékletet, aztán majd közre adom. Akinek ugyanilyen Twinje van, simi PIDdel még hasznát is veheti.
Még annyi, hogy a Kilimanjaróból kell a 18-18,5 gramm, mert 17,17,5-nél nagyon szaggatva jön.
-
celf
őstag
válasz Daneeka #34102 üzenetére
én most rontottam el egy kört
Rhino kézivel legkisebb szemcseméret, 17g coffee, 80ml víz, 84 fok, 3 perc, előmelegített keverőkanál+AP, és végeredménynek egy alulextraktált lötty.
ok,még így is jobb mint egy átlag Brikka, de na...több kávé kell és több víz.
esetleg tudja valaki, h AP-el, 20-24g kávéval, 120-140 ml 85 C-fokos vízzel nagyjából milyen koffeintartalmú lesz a kávé? biztos függ a fajtától is mondjuk..
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
Wolfy999
tag
Én úgy tudtam meg, hogy a földeltnek látszó konyhai konnektor nem földelt, hogy a GB megrázott. Éppen fogtam a vízcsapot, mert valamit töltöttem és közben meg akartam nézni, hogy meleg-e még a GB feje. Csak egy icipicit megcsípett, de lehetett volna combosabb is a szökevény áram. Mostmár földelt az is.
-
landi
csendes tag
Ittam egy Traubit... Köszi Paljoc!
-
jolti
senior tag
válasz Xabi78 #34132 üzenetére
Annyira könnyen nem fibrillal az. Persze előfordulhat siman, de általában inkább egest okozott, vagy a masodlagos hatasok a veszelyesek, legalabb is azok az aramutesek ahol en voltam. Volt olyan, ahol a cipő lerobbant' a serultrol, a keze összeégett, de túl élte. Nagyfeszultsegu trafoszekrenyben nyult melle. Mákja volt!
Persze nem elbagatelizalni akarom a dolgot, merr nagyon veszelyes, de tulspirazni sem szeretem. -
Bazsee71
őstag
Hol érdemes használt őrlők után nézelődni? Csak a leírás szerinti 3 gyártó (Ascaso i mini, Iberital, Graef) ajánlott? Gondolkodom, hogy szépen lassan átállok szuperautomatáról, és ezzel kezdeném.
-
Bazsee71
őstag
-
Bazsee71
őstag
válasz tariattila #34145 üzenetére
Igen, ott olvastam az említett típusokat.
-
Ábi
tag
Valamiért nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az őrlemény feltapadásának az őrlő falára.
Mióta megrendeltem a Pharost, egyre többet olvasok a kézi őrlésről.
A Pharos talán egyetlen gyenge pontja az őrlemény kirázása, amit megnehezít az őrlemény töltöttsége, feltapadása.
Bevált trükk 1 csepp víz őrlés előtt.
Eddig nem alkalmaztam.
Tényleg működik, sok hozadéka van ennek az 1 cseppnek.
Azon kívül, hogy drasztikusan csökkenti a falra elektrosztatikusan feltapadó őrleményt, a darálót is durvábbra kellett állítanom azonos lefolyáshoz és még az ízen is javított.
Kár, hogy ezt csak mostanában vettem komolyan, pedig itt is volt téma.
Szóval érdemes kipróbálni dolgokat, még akkoris ha fölösleges pepecselésnek tűnik. -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a gépezetet milyen néven lehet megtalálni? Mert csak a "minicoffee" -ra keresve semmi ilyet nem találtam.Szeretnék egy olyan gépet venni, ami minél kisebb (sajnos nagyon kicsi a konyha és a pult) és minél alacsonyabb az ára, de normális eszpresszót lehet vele főzni és egy gőz funkció is jó lenne. Szeretek gépeket felújítani, tehát az se lenne baj ha szét kéne szedni, kitisztítani, esetleg 1-2 (nem túl drága...) alkatrészt kicserélni, hogy egy jó, tartós géphez jussak. De hol lehet ilyeneket találni? És egyáltalán milyen gépek jöhetnek szóba szerintetek? (nem automata, nem podos/kapszulás)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest