-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz stereofan #131800 üzenetére
Sokáig nagy durit fan voltam, kávézóban most is jól esik, de otthonra már nem kéne. Artozni is kicsit macera a szűk nyílás miatt. De igazából csak sznob tetű vagyok
ilyesmivel lehetne megvenni, meg ni
csak példa kedvéért. De pár darabot senki nem gyárt le, csak ha épp van úgyis kéznél. Viszont nincs."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tag
Érdekes cikk:
https://medicalxpress.com/news/2020-04-healthiest-coffee-science.htmlEttől függetlenül: lehet kapni akkora papírt, amekkora az 58-as VST-k aljába passzol?
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz RetepNyaraB #131804 üzenetére
A "ni", az télleg elég vonzó küllemű!
Itt Magyarkúton van pár kézművész, én náluk nézek majd körül eccercsak csészeügyben.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz Jolida #131807 üzenetére
No. "Precíziós mérési módszerrel" (53mm-re vágott fogpiszkáló beledobva, aztán szemmérték ) mérve úgy látom, hogy a 15 és 18 grammos VST aljába elegendően jól fog illeszkedni az 53mm-es papír. Pici játéka van, de ha valamelyik ir ányba elhúzom, akkor is túllóg a másik vége a lyukacsokon.
Szóval rendelem, aztán csinálom majd a képet, amikor meglesz.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz RetepNyaraB #131804 üzenetére
Nem tudom most mi a helyzet, de az elozo karacsonyra kapott Konda Brigi cseszeket ugy vette a felesegem, hogy bement a muhelyebe, beszelhettek kicsit es tudott vasarolni keszletrol
-
goom
senior tag
válasz Nutra #131810 üzenetére
Igen: én alul használom az alist. Oda egy picit nagy, de még elfogadható. Felül lenne pontos, de nekem oda a puck screen megy.
Viszont ha elfogy, visszatérek Bélaúr papírjaihoz, mert azok passzentosak a húszas VST szűrőm aljára. -
Nutra
tag
#NanofoamerPro
Szétvág az ideg, órákat játszottam már, hogy működésre bírjam.
Hibakeresős video, lazábbra állított csavar, pontosan illesztett fedél, nagyzenekar cintányérral minden volt már.
Azt gyanítom, hogy a fedél rossz szögben tartja a propellert és az nem a motor fölé kerül. e-mail ment, várom, hogy subminimal mondjon valami hasznosat.TDX, brumi1024 és bárki, akinek működik Nanofoamer Pro.
Egy közös tesztre kérhetnék segítséget? Jó lenne látni, hogy az én fedőm mit csinál egy másik gépben ill. az enyémben megy-e egy működő fedél. Szerintem max 10 perc alatt kiderül, hogy mi nem stimmel (vagy az, hogy ilyen egyszerű gépet nem tudok használni )
Dunakeszi, északPest vonalról értelmes távra elmennék egy ilyen tesztre.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Egy mérleg project a Kickstarteren. Kíváncsi leszek mi sül kibelőle.
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
tag
válasz bbuffy #131820 üzenetére
Jaja! Nem Neked címeztem a kérdést, elnézést, ha így értetted!
Csak olvasom a szöveget: "revolutionizing your brewing experience", aztán amit felsorolva észleltem, abban nem láttam ilyesmit. Gondoltam: biztos átsiklottam a lényeg felett.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
kezdő laikus
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, darálót keresek négyszemélyes indukciós Brikkához. Nem tervezek szintet váltani, csak egy jó darálót keresek, ami nem sokkal nagyobb, mint a mostani késes valami, aminél még a bolti darált kávé is szebben fő le. Kézit nem szeretnék, és itt jön a problémám: a méret. Nem találtam jónak tűnőt a késeshez hasonló méretben. Tudnátok ajánlani kompakt, kényelmesen használható elektromos darálót (nem akksist), ami kiszolgálja a Brikkát?
Keresgélés közben találtam egy érdekes modellt ismert gyártótól, amiről meglepően kevés információt találtam. Ez a Graef CM252 (link), ezzel van esetleg valakinek tapasztalata? Nekem még ez is túl nagynak tűnik, de ez nem kizáró ok.
Tchibo-s daráló is felmerült a méret miatt (20e most a webshopjukban), de ténlyeg nyitott vagyok, legyen tartós, kényelmessen használható, és kompakt - amennyire lehet.
Köszönöm a segítséget! -
RetepNyaraB
veterán
válasz kezdő laikus #131823 üzenetére
Kotyogós (a Brikka is az, csak jó a marketingje) elég megbocsátó ahhoz, hogy nem kell kifejezetten presszóképes őrlő hozzá (egyik sem az). Talán. Ettől függetlenül a Graef is nagyon bézik, a Csibót meg felejtsd el. Pénzkidobás.
Ha súlyozni kell, a daráló legyen drága, a gép majdcsak elkészíti valahogy.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
goom
senior tag
Az AVX FB-oldalán látom ezt a különleges mérleget. Kíváncsi vagyok a véleményetekre: jó ez, hasznos vajon? Talán visszamérés céljára, őrlés után? Kérdés, mennyire könnyű/nehéz belőle a szűrőbe átönteni az őrleményt...
-
ktg3
őstag
Az mennyire normális, hogy egy shot után kb. 20ml folyadék lesz a drip trayben?
Azt tudom, hogy valamennyit leenged, amikor leálltod a főzést, de 20ml nekem soknak tűnik. Az meg a másik, hogy nem is tudom, hogy honnan kerül oda.Most volt 2 olyan főzés ahol nem épült fel a nyomás egyáltalán. Egyiknél 3 másiknál 4bar-ig ment fel és ott állandósult a nyomás. Minden más beálltás ugyanaz volt mint eddig.
Utána újrainditottam a gépet, kipróbáltam a zárt kosárral majd élesben és teljesen rendben volt.Valahogy a fejemben nem tudom kizárni hogy a 2 dolognak lehet köze egymáshoz, hogy szökött ki a viz valahol. Mondjuk akkor utána sem kéne rendesen működnie.
Érdekes.... -
tag
Szerintem egy ilyen elég hasznos, ha nem adagonként teszi valaki az őrlőbe a babot.
Ha még blútyúkon tudna őrlőt vezérelni is, az igazán szép volna! Persze kellene hozzá a beszélgetős őrlő is, nyilván. Aztán jöhetne egy kellemes kommunikációs interfész standard, és már kész is a funkcionálisan megfelelően modularizált rendszer.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
beleriand72
tag
Ha a gép e58-as fejes, akkor előfordul, hogy tisztítás után a fejből minden zsírt kimosol. Jártam én is így. Sok video van, hogy kell szétszedni, áttörölni, jó alaposan átzsirozni pl. HOLYCOTE zsírral. Jó lesz meglátod.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
RetepNyaraB
veterán
Én is láttam. Bélával elég nehéz beszélni, mert kérdezel valamit és másra válaszol.
Mivel nekem beázott a kimérös mérlegem és úgyis kell másik, lehetséges, hogy beruházok egyre.
-nem tudom vízálló-e
-méreteit
-ha a tetejére rakok valamit (bödön), méri-e
-mi a méréshatára
Csak ennyi🤷"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
goom
senior tag
válasz RetepNyaraB #131830 üzenetére
Azt írja Béla, hogy "100 mm magas és 70 mm átmérő. A benne lévő fém kupa 58mm-es kosárhoz való".
Elektromos őrlőnél amúgy is kell eszköz, amiből a babot felül betöltöm. Akkor lehetne ez az, kettő az egyben... Sőt, három, mert ha aztán ebbe őrlöm, akkor adott a visszamérés (ellenőrzés) lehetősége is.
És a KC200 maradna a folyadéknak. Bár azt meg már egyre többször szemre is tudom... Szóval én még hezitálok, de lehet, hogy nálam is lesz belőle egy. -
senior tag
válasz beleriand72 #131829 üzenetére
e61 az, nem e58
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
ktg3
őstag
válasz beleriand72 #131829 üzenetére
Lelit Victoria a gép, nem e61-es.
Kb. 2 hete használom, garanciális. Nem szedném szét ha nem muszáj. -
-
HardRic
addikt
Tudom, hogy nem akarsz kézit, de szerintem csak azért mert nem tudod, hogy azok is lehetnek gyorsak. [link] Pl ennek a Normcore-nak elég jók a review-i, kotyogós méretre szeritem kb 20 másorperc alatt leőrlöd vele a kávét és a pulton sem foglal helyet.
-
tag
Hát, akkorában, amekkora egy propelleres, nem hiszem, hogy lehet értelmes elektromos őrlőt találni.
Kicsit nagyobban már igen, de az ára nem 20e Ft-os nagyságrend.
Szerintem egy baratza sette, vagy egy Fellow opus a kicsi kategória. A propelleresnél is, meg a bolti őrölteknél is lényegesen jobb lesz. (...jó kávéval.)BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
bluesfan
tag
Az még nem jár garanciavesztéssel, ha kilazítod a vízbetöltő előtti két csavart, és leveszed a tetejét. Így bele tudsz kukkantani(nem piszkálni!), hogy mi történik működés közben. Normál esetben a víz a szolenoidból jut a csepptálcába. A nyomás fel nem épülésére vakon nem tudok magyarázatot, de ha belenézel csapolás közben-után, láthatod, hogy ereszt-e vizet rendellenes helyről. Ha a pumpa és a bojler között szivárgás van, ez simán okozhatja. Nem annyira bonyolult ez.
-
hogyaza
tag
Nem írtál semmi konkrétumot ami fontos lehet.
Pl. milyen kosárba hány gramm őrleményt töltöttél.
A nyomás fel nem épülése (ellenben a zárt kosárral igen [gondolom vakszűrő]) azt jelentheti,hogy vagy jelentősen alultöltötted a kosarat(ami meg is magyarázná a sok vizet a drip tálcába vagyis a csepp traybe.Vagy izé.De semmiképpen sem a csepptálcába.(Megkérdezem majd a lányomat hogyan kell koreaiul mondani,én úgy szeretném használni.Oroszul tudom ha az is megfelelhet.)
Úgy emléksződök hogy az összefoglalóban is benne van,hogy a kávépogácsa egyfajta nyomás szelep is.Ha jól állítod be az őrleményfinomságot,szerintem az a nyomást is meggyógyíccsa.(legyen szabad a nyelvhasználat!Juhhhéjj!) -
ktg3
őstag
válasz hogyaza #131838 üzenetére
Nyelvhasználat bomba.
Annyit írtam, hogy: "Minden más beálltás ugyanaz volt mint eddig.".
Előtte is utána is 9-10 atmoszférányi nyomásig ( ) épült fel mindig a nyomás ugyanazzal az bemenettel.
58mm-es IMS kosárba 26mm (18-20g) ment 18g kávé plusz a korong képernyő ( ).Tény, hogy elég sűrű ez a fajta kávé és térfogatra közel sem volt tele a kosár, de előtte nem volt ilyen gond.
Nem biztos, hogy a nyomás fel nem épülésének köze van a kieresztett vízhez, csak én gyanakodom, lehet hogy ok nélkül. -
hogyaza
tag
"Tény, hogy elég sűrű ez a fajta kávé és térfogatra közel sem volt tele a kosár"
Hát mondom én hogy alultöltöd a kosarat.100 forintos teszttel nézd meg a töltöttséget.Ha nem látszik a pecsátygyenyeh a pogácsán,akkor tegyél rá egy 110 forintost,vagy ha nincs,akkor +10%őrleményt.A lényeg hogy éppen látszon a lenyomata.[ Szerkesztve ]
-
kezdő laikus
csendes tag
Köszönöm, hogy írtál, irtatok! A továbbiakat nem csak neked írom, próbálok kevés hozzászólással boldogulni. Amatőr vagyok, és úgy érzem nem lettem okosabb a válaszok alapján (ezzel nem minősítek senkit és semmit, helyzetleírásnak szántam). Azért kérdeztem itt, mert a Brikkát is itt találtam, amihez most keresek propelleresnél jobb darálót. Úgy tudom a Brikka nem igényli az espresso finomságát, ezért reméltem, hogy fogtok tudni ajánlani tapasztalat alapján árban és tudásban ehhez passzoló őrlöt, ami nem kerül a kávéfőző árának többszörösébe. Ez tényleg vakvágány?
Megnéztem a szintén ajánlott Normcore-t is: nem vagyok biztos benne, hogy tud egyszerre egy főzéshez szükséges kávét darálni, és úgy látom itthon nem is kapható. Kézit csak akkor vennék, ha nem találnék megfelelő elektromosat.
Valaki megírná röviden hogy a Tchibo daráló (link) miért nem ajánlott? El tudom engedni ha van rá ok, de az árát, méretét és a két év garanciát figyelembe véve érdekel hogy miért nem érdemes ilyet venni, ha nem presszó a cél. Ilyen okból említettem a Graef belépőjét is, bár ez nagyobb mint amit szeretnék, de nem zártam még ki.
Szívesen látok és megköszönök minden tippet, véleményt! -
kmarci25
veterán
válasz kezdő laikus #131841 üzenetére
Igazából az a gond, hogy rossz topikban kérdeztél. Itt a legtöbben presszóznak és/vagy filtereznek, és olyan kávékat használnak, amiknél fontos hogy a szemcseméret, konzisztencia állandó és pontosan szabályozható legyen. Egy 20 ezer/kiló áru kávét nem szívesen tesz tönkre az ember egy gyengébb őrlővel.
Nyugodtan vedd meg Tchibo-t, valószínűleg nem fogsz csalódni, de egy jó kézivel (ami melós és kétszer annyi mint a a Tchibo) tényleg jobban járnál, és ha kispörkölőtől veszel kávét a brikkan is éreznéd a különbséget, plusz ott a lehetőség bármikor továbblépni akár filter irányba (ahol pár ezresért megkapod az eszközöket) és már megvan hozzá a darálód. Én még csak egy éve vagyok ebben a témában benne, csak a felszínt kapargatom, de tényleg nagyon fontos az őrlő, fontosabb mint a gép.
Szóval itt mindenki segíteni akart, csak más szempontokat néznek, mint amit Te."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
HardRic
addikt
válasz kmarci25 #131842 üzenetére
Ez a kulcsmondat. Az őrlő fontosabb, mint a gép. Nem a brikkához kell venni az őrlőt, hanem ha van egy jó őrlő, akkor ahhoz lehet használni brikkát, Aeropresst, V60-t stb. Amúgy én értem a legjobban, hogyha valakinek limitált a budgete, de egy olyan dologra tényleg érdemes költeni amit napi szinten akár többször bevisz az ember a szervezetébe. Szerintem kávén kívül én csak vizet iszom többször.
-
lojzi1
csendes tag
válasz kezdő laikus #131841 üzenetére
Sokáig kerestem kis méretű őrlőt, ami már magasabb igényeknek is megfelel. Erre jutottam: legkisebb a Lagom Mini (180-210e Ft körül), aztán a Varia VS3 (130-140e körül) vagy a műszakilag ezzel kb. azonos avx EG001(100eFt).
-
tyuli76
tag
Nem tudom feltölteni a képet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Google Pixel topik
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Linux kezdőknek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Formula-1
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest