-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Cathfaern #121001 üzenetére
De azt is írja, hogy az asztringenciát okozó anyagokat a legnehezebb kioldani, és hogy az alacsony hőmérsékletű bloom-mal pont elvesznek azok az aromák, amik életet visznek a kávéba (tehát nála ez nem egy pozitív effekt).
A hosszú bloom azért működik, mert mehetsz durvább őrleménnyel, kevesebb a fine. A durvább őrleménynek sokkal több idő kell, amíg teljesen "átázik", szóval az idővel kompenzálja.
Pöti kávés Bálinttal egyszer rászántunk erre egy napot, kb 40 liter filter kávét készítettünk, és sikerült igen jó recepteket belőni 5 perces előáztatással. Végül ezzel mentünk WoC-ra is. (Aztán ott Gagné előadásán kiégett az agyunk... )