Új hozzászólás Aktív témák

  • Deer76

    aktív tag

    Sziasztok!

    Örülök ennek a topiknak, mert a másik már átváltott "Kávégépek mélyvíz" topikba.
    Nekem kotyogóim vannak, egy 1 személyes és 3 személyes kínai alu, egy 4 személyes Bialetti Kitty acél és egy 2 személyes Brikka. Melléjük egy Graef CM70 örlő (702 elődje) meg french press.
    A french presszel mostanában tejhabot készítek cappuccinohoz. Nagyon gyorsan lehet vele készíteni, csak még próbálom kitapasztalni, mert néha túl kemény lesz.
    Akinek van rozsdamentes acél kotyogója, az észrevette-e, hogy azonos őrlésfinomságnál hígabb kávét készít, mint az alu? Valamivel finomabbra kell őrölnöm a kávét, hogy ne legyen hígabb, persze vigyázni kell, mert különben nehezen folyik ki és az is vacak lötty lesz.

    Kávék közül legtöbbször a Kapuczínerből rendelek, de MM-ben szoktam AVX-et is venni vagy boltból a Lavazza D'Oro szemes vált be.
    Szerintem kotyogósban remekül működik a Barazil Santos, ha szépen közepesre pörkölték, akkor jó kávé készül belőle. Kedvencem még az Indian Monsooned Malabar.

    A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.

Új hozzászólás Aktív témák