Új hozzászólás Aktív témák
-
.Szaki.
addikt
"[...]de a valóság az hogy ha lehet kapni Toyota Priust Tesla Model 3/Y árban akkor a kutya sem fogja az előbbit venni. "
Ha globálisan nézzük ezt a példát, akkor még egyet is értenék Veled. A probléma mindösszesen annyi, hogy Magyarországon élünk és így a helyzet egy picit másképp fest.Nincsen megfelelő infrastruktúra kiépítve ahhoz, hogy mindenkinek megfelelő alternatíva lehessen az elektromos autózás. Pont a napokban gondolkoztam el én is, hogy a saját élethelyzetemben megoldható lenne-e az elektromosra váltás, de egyelőre úgy néz ki, hogy pár évig marad a full-hybrid.
Annak aki családi házban él, vagy olyan társasházban, ahol a mélygarázsban van lehetőség tölteni az autót, valamint elég a hatótáv is, annak abszolút jó alternatíva egy elektromos autó.
-
Dare2Live
félisten
Norvégia nem nagy piac és lement már pár éve.
Most a kérdés Kína ami viszont a legnagyobb piac és 2023 q1ben minden negyedik eladott autó 25% elektromos volt. A trendet figyelembe véve 2024 q1re meglesz a 35%.
A Toyota nem kell elektromos jó a hibrid stratégiája látványosan elvérzik Kínán. Van egy félig evs platformjuk idén is masszívat fognak zsugorodni.
-
opr
nagyúr
"Jó de te 10 éve is megmondtad hogy az akkumulátoros autó zsákutca és minden gyártó kukázni fogja."
Nem mondtam ilyet, lol. Szerintem keversz valakivel.
"Na pontosan, ez az. 10 év múlva ugyanúgy tolni fogod hogy biztos nem tiltják be a belsőégésű motoros autókat 20x0-ben... Nem fog érdekelni hogy minden tény ezt cáfolja, akkor is!"
Ilyet se mondtam, de a lenyeg, hogy vagod mi van. Van ertelme igy beszelgetni. -
opr
nagyúr
Es ez alapjan le is szurted, hogy a kovetkezo 12 evben nem is fognak tudni versenykepes elektromos autot csinalni. Nagyon tudsz valamit. Lotto szamok is megvannak evtizedre elore?
Hybridet addig tudjak eladni, amig nincs olyan szinten az elektromos infrastruktura, hogy mindenki szamara alternativa legyen a villanyos. Az alapjan, ahogy most allunk, meg amilyen iramban halad ez az egesz, meg 2034-ben is uj hybridert fog sorban allni a sok varosi ember. Most is viszik, mint a cukrot. (Lasd fentebbi eladasi statisztikak)
A mellett, hogy latom es ertem es egyetertek, hogy az elektromos a jovo, azert nem kene ennyire figyelmen hagyni a jelent es a kozeljovot. A jelen pedig az, hogy ezek a mai villanyos autok mar abszolut hasznalhatok teljes erteku, egyetlen autokent, ha olyan helyzetben van a vevo, hogy tudja otthon vagy a meloban fillerekert tolteni. En nem igazan latom, hogy gomba modra szaporodna az egyszeru, elerheto es megbizhato toltohalozat egesz europaban. Plane nem olyan szinten, mint ahogy most a benzinkutak vannak. Sot, meglepne, ha ez 2040 elott megvaltozna. Addigra tartom realisnak, hogy az infrastruktura utolerje az almokat. Addig meg marad a keseru realitas, ami ma a dizel meg a hybrid a (meg nyugaton is) nagyon kivaltsagosak kivetelevel mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest