- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.balazs.95
veterán
válasz tboldi #187935 üzenetére
Nekem meg 3DS, azt néha használom, meg mellette egy DS Lite is van.
Mostanában a LEGO játékokra álltam rá, főként a LEGO Star Wars szériára.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
nálam meg csak 360 és PS3 van max
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Gsx-rr #187882 üzenetére
Mennyire régi darab?
Ha van rajta USB, akkor annak nincs semmi akadálya, hogy egy akármilyen számítógépet (pl Raspberry) nyomtatószervernek használj, és azon keresztül tudj nyomtatni.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Gsx-rr #187871 üzenetére
A Lidl cuccok szerintem zseniálisak
Az inkább egyfajta gag, mint divat szerintem.
Ott nekem az egésznek a merészsége, abszurditása és formabontósága tetszik a legjobban, hogy egy random diszkont logója úgy szerepel egy ruhán, mintha nívós márka lenne.B-L-A-C-K:
Valóban nem vagyok régóta itt a topikban, szóval ebben nem tudok állást foglalni.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz B-L-A-C-K #187868 üzenetére
Oké, értem, amit mondasz.
Bár szerintem (számomra?) a kérdés túlmutat már egy személyen, vagy annak megítélésén, hiszen általánosabban véve az emberi kapcsolatok egy meghatározó aspektusa lenne, hogy hogyan alkotunk véleményt másokról, az mennyire konstruktív vagy éppen destruktív, és mennyire tekintjük magunkénak az “élni és élni hagyni” elvet.
Igen, igaz, hogy annak okvetlenül célja van, ha valaki valamit megoszt egy nyilvános felületen. De szerintem a helyes szemlélet az, ha empátiával közelítünk a kérdés felé, ami viszont nem jelenti azt, hogy feltétlen meg kell hamisítani a véleményünket, az is tökre elég, ha kellő tisztelettel viszonyulunk a másik félhez. - és félreértés ne essék, nem akarok úgy tenni, mintha én nem esnék bele ugyanebbe a hibába, hogy mindezt figyelmen kívül hagyjam, és indokolatlanul kritikus legyek.
Kb majdnem mindenkinek vannak komplexusai, csak ezt ki ki a maga módján fejezi ki, szóval ezt inkább felismerni, megérteni kell, és hozzá alkalmazkodni illik.[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz B-L-A-C-K #187853 üzenetére
Ez is egy nézőpont.
De igen, lehet véleményed, nem is erre akartam kilyukadni, hogy nem. Inkább csak hogy az ízlés egy nagyon szubjektív dolog.joey04:
Igen, ez is jogos. De abban azért kiegyezhetünk, hogy gyerekesnek nevezni valamit inkább nevezhető degradálónak, mint sem konstruktív véleménynyilvánításnak.
Nekem igazából ez a bajom ebben a konkrét esetben, nem az, hogy valakinek nem tetszik, főleg nem az, hogy szóvá teszi.
Ahogy azon el lehet filozofálni, hogy a posztoló mit akar elérni a vélemények kikérdezésével, ugyanúgy el lehetne azon is filózni, hogy a véleményező mit akar elérni a véleményével.[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz B-L-A-C-K #187848 üzenetére
És ha valakinél ez kiveri a biztit, akkor mivan?
Ha valami olyat hordok, ami másnak nem tetszik, az annak a baja, akinek nem tetszik, nem az enyém, tehát én ettől még jól érzem magam a bőrömben. (Kivéve persze ha túl sokat foglalkozom másnak a véleményével, amire mondjuk én abszolút hajlamos is vagyok.)De az szerintem egy abszurd dolog, ha valaki mondjuk csak azért nem vesz fel valamit, mert jajj, nehogy a másik csúnyán nézzen rá, aki jó eséllyel egyszer az éltben látja, és soha többé. Ennek nem így kéne működnie, és ez már kvázi az öncenzúra kategóriája.
(ha megint túlagyaltam a dolgot, akkor bocsi )Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
-
sz.balazs.95
veterán
Imádom, hogy mennyire megosztó mindkét stílus, és hogy konkrétan két tábor körvonalazódott ki teljesen ad hoc
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz TechN7ne #187706 üzenetére
Mert mi az a különbség, ami 1 év alatt keletkeződik, és ami indokol +8 GB RAM-ot?
Ha a jelenlegi workflow-ja menne, akkor az miért ne menne 1, 2 vagy 4 év múlva is?
És miért olyan nagy deal, hogy kisebb lesz a swapja? Ahhoz szerintem sok a „csak” 80k.[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz TechN7ne #187703 üzenetére
De a kérdés szerintem továbbra sem az, hogy meg tud-e telni a 8 GB, mert meg tud, minden további nélkül, ez vitán felüli.
A kérdés, hogy ha ez megtörténik, az mekkora teljesítménycsökkenéssel jár, ha a rendszer „üzemszerűen” használja az SSD-t RAM-ként.
Az én tapasztalatom az, hogy nem jár olyan teljesítménycsökkenéssel, hogy ezért okvetlen ki kelljen fizetni egy csomó pénzt, csak hogy több RAM-od legyen. Az is ugyanúgy be tud telni különben. Ilyen alapon 32 vagy 64 GB-ot használjon mindenki, mert az tényleg csak akkor telik be, ha valami program szar.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
Én új hordozható hangszórót vettem a kuponommal, szóval egy lépéssel közelebb az
USB C-sMicro USB nélküli világhoz.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz r3dsnake #187683 üzenetére
Nálam is szinte állandóan le van némítva, de pont ezért zavar.
Abban mi a logika, hogy azért kell bekapcsolni a csengőhangot, hogy legyen a játékokban hang?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
Ha lenémítom az oldalsó pöcökkel a mobilomat, az mégis miért némítja le a játékok hangerejét is, és csak azokét? A multimédia hangok mennek, a hangerőt tudom állítani, minden oké, csak a játékok hangereje marad néma.
-
sz.balazs.95
veterán
Igen, már nem emlékszem, hol, de egyszer ettem egy kivételesen finomat, és az egész nagy méretű is volt, vagy 2x akkora, mint amiket általában az aluljárókban lehet venni. Mondjuk legalább annyival drágább is volt. Csak már tökre nem emlékszem, hogy ez hol volt.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz GreenGoblin #187663 üzenetére
Hú, azt én egyszer csináltam poénból, mert megölt a kíváncsiság, hogy milyen, meg mert Elek Zoltán jóvoltából jutott el hozzám, hogy ilyen egyáltalán létezik.
Egyébként jobb, mint amire számítottam.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Gsx-rr #187577 üzenetére
Nálunk azért az ablakokon rendesen látszik, hogy porosodik a külső oldaluk, pedig teljesen zöld, fákkal körberakott környéken vagyunk, és egyik irányban sincs mellettünk forgalmas út.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz -secret- #187478 üzenetére
Levegőt
Egyébként a nagy dirrel durral beharangozott eMag bf-en nem nagyon láttam semmi olyan kirívó akciót, amilyen mértékű leárazás ne lenne megszokott akármelyik másik szakaszában az évnek, így nem is éreztem késztetést, hogy elverjem a nemlétező pénzem.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
van bárkinek ötlete az ügyben, miért nem működhet nálam a Lidl Plus app?
A regisztráció/login felület alapvetően webes, míg az app többi része natív, iOS-en pedig annak rendje és módja szerint egy in-app browserben jelennek meg a webes részek.
Namost ha szépen végigmegyek a regisztráción, a legvégén dob egy ismeretlen hibát, és kész, annyi volt.
Na most a vicces az, hogy Sailfish OS-re felraktam az AppGallery-t, onnan leszedtem az appot, és elsőre tudtam regisztrálni rajta, miközben az egy Alien Dalvik-ban fut és a regisztráció folyamata a rendszer natív böngészőjében ment, hiba nélkül.
De ezzel sem jutottam messzire, ugyanis iOS-en a bejelentkezés sem működik, de ez már SFOS-en sem, ugyanis a böngésző nem képes visszairányítani az Android appba, míg ugye iOS-en a már fentebb taglalt hibaüzenetes történet van az in-app böngészővel. (ha alul az ikonsorral megnyitom külső böngészővel az oldalt, azzal sem leszek beljebb, próbáltam.)Ilyenkor wattafak van?
-
-
sz.balazs.95
veterán
válasz radi8tor #187095 üzenetére
Brutálisan. Nálunk a csatorna lyukadt ki valahol, azt is szép összeg lesz kijavítani.
Lassan átnevezhetjük a topikot Lakáskeresés és felújítás tanácsadás-ra
-
sz.balazs.95
veterán
válasz .Szaki. #187064 üzenetére
Mi sorházban lakunk, ami panel technológiával készült.
Szomszéddal közös falunk csak az egyik irányba van nagyobb felületen, mert a másik irányba garázs van.
Azon az oldalon, ahol közös fal van, pár éve új lakos költözött be, valami kőbunkó fazon, eddig egy mondatot nem váltottunk, a kommunikáció kimerül abban, hogy teljesen random időszakokban veri a falat. Olyankor mindig nekünk kell megfejtenünk, hogy vajon mit hallhatott, de sokszor teljesen abszurd dolgok váltják ki nála a dolgot, pl egy ajtó becsukása vagy a lépcső használata.
Egy időben előszeretettel bömböltette a zenét, erről valamiért leszokott, néha meg pár haverjával néz meccset kb őrjöngve. A kettős mérce azért megvan.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz GreenGoblin #186974 üzenetére
Attól még kell, hogy legyen rajta vám, mert külső országból jött, csak az Apple fizeti ki.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz GreenGoblin #186941 üzenetére
Én hardverben sokkal kompromisszumtűrőbb vagyok, szoftverben viszont kevésbé.
Nálam a Unity desktop megszűnése váltotta ki az alternatíva keresést, mert semelyik másik Linux DE nem tudja nyújtani számomra azt a színvonalat, amit a Unity tudott. Windowst nem akarok véletlenül sem használni, így maradt a macOS, ami nagyjából teljesíti az elvárásaimat, 1-2 dologban meg talán le is körözi azt, de összességében még mindig a Unity lenne számomra a tökéletes.
Mobilon meg vicces módon sokáig pont a Windows Phone-t favorizáltam, mert imádtam azt a UX-et, amit az nyújtott, és szívem szerint ma is azt használnám, de már a 8.1-nél elndultak egy olyan lejtmenetbe, amivel végül a WM10-zel meg véglegesen szétbarmolták a rendszert. Plusz a WP 7 elejétől fogva a dedikált appok helyetti, rendszerbe integrált szolgáltatásokat tolta, ami idővel sajnos kifulladt, és átcsapott az egész az app fejlesztők értelmetlen hajkurászásába. Pedig ez a koncepció ma is előremutató lenne, még így, több, mint 11 év elteltével is.
Engem az iOS nyomokban egyébként emlékeztet a WP-re, az utóbbi pár kiadással meg egyre jobban - pl az app könyvtár is ABC szerinti listában van, akár csak anno WP-n, csak itt nincs meg az a klasszikus képernyők közötti átjárás, mint ott.
Itt is maximum egy Sailfish OS tud nekem alternatíva lenni, csak az meg túl funkciószegény az Android support nélkül.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz GreenGoblin #186918 üzenetére
Ezzel az alternatíva kereséssel hasonlóképp vagyok én is.
Android vonalon maximum a Pixel lehet alternatíva, de az meg itthon nem kapható normálisan, más meg nem jutna eszembe, amit hajlandó lennék venni. Szóval maradna a LineageOS-szel való kínlódás, vagy vennék egy Fairphone-t vagy Xperiát, amire Linuxot lehet tenni, vagy használnék butatelefont, mellette egy iPad-del.
PC vonalon meg max a Linuxot tudom alternatívaként kezelni. Borzalmasan utálok sok dolgot a Windowsban, de talán az egyik, ami a legjobban visszatart az, hogy mire megbékélne az ember egy Windows-zal, jön az újabb kiadás. Én még mindig a Win 8.x vonalat tekintem az ideálisnak, ahhoz képest a 10 egy öszvér szar, a 11 meg egy KDE-wannabe valami. De valószínű mire elfogadnám a 11-et olyannak, amilyen, jönne a 12, vagy akármi más, ami meg megint egy tök új designt hozna.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz ittakary #186845 üzenetére
nálam a táskámban van minden létező variáció:
USB A - USB C, USB A - Lightning, USB C - USB C, USB C, Lightning.
USB C-s powerbankem még nincs, ahogy a Macem is még USB A-s, a hordozható hangszóróm, a bluetooth fülhallgatóm meg a power bank is még micro USB B-s, elsősorban inkább ez utóbbi zavar engem.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz #20749568 #186822 üzenetére
+1
Számomra tejesen érthetetlen az Apple e téren:
A Mac-es ökoszisztéma már gyakorlatilag teljesen USB C-re állt át, sőt, már van Type C-s iPad is. Egyszerűen nem értem, miért okozna ekkora fájdalmat átállni mindenhol rá.
Az Apple ökoszisztémájának elvileg a teljes kompatibilitás és átjárhatóság lenne az egyik fő értéke, de ehhez képest az utóbbi években ezt következetesen cáfolják meg.
Nekem magától értetődőnek tűnne, hogy ha már elkezdték az átállást, sőt, eleve a PC-s világban ők az egyik úttörői, akkor azt mielőbb teljeskörűen végigvigyék.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Prowler #186803 üzenetére
A Marshall tényleg egy érdekes darab volt, szerettem is meg nem is.
Zenére lett kihegyezve, arra baromi jó volt, de mint okosteló, inkább közepes, viszonylag pocsék kamerával.
Az N95 tényleg menő cucc volt, szerettem is.
Volt N80 is, az volt az N95 előde. N8-am nem volt, de a tesómnak igen, akkoriban, amikor nekem a Galaxy Mini.Az iPhone 8 óta nincs új, egyrészt mert ez az első mobilom, amivel lassan 2 év elteltével is tökre meg vagyok elégedve, másrészt meg már alig van olyan dolog, ami különlegesség lenne, az alternatív OS-ek gyakorlatilag kihaltak, és amik hardveres téren extrák, azok meg rendre drágák. A Motorola Razr pl tökre tetszik, de brutál ára van.
Az mondjuk még tervben van, hogy a LuneOS-szel tegyek egy próbát, illetve akarok szerezni egy újabb mobilt, amire van UBPorts (gyanús, hogy Fairphone lesz belőle), de ez még odébb van, meg igazából már az Xperiát is nyugdíjazni fogom szerintem, egyelőre kivárom a hűségidő végét a Telenornál, függetlenítem az iPhone-t, és lehet, hogy amellett meg inkább egy iPad minit fogok használni, nem egy másik mobilt, de ez is még csak terv.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Prowler #186795 üzenetére
Hú, én mindre nem is emlékszem, amik nekem voltak, meg néhol a sorrendre sem emlékszem pontosan, de valahogy így volt:
Nokia 6103
Sony Ericsson T630
Sharp GX-17
(na és innentől van bizonytalanság a sorrendben, illetve gyakran cserélgettem is őket)
Nokia 6131
Siemens M65
Nokia 6600
Nokia 9500
Sony Ericsson K530i
Nokia 6230
LG KC550
Nokia 6822
Nokia 6133
Alcatel OT C701
Nokia N95
Nokia N80
(és ettől a ponttól nagyjából megint pontosak az emlékeim)
Nokia 5800 XM
E-Ten X800
Sony Ericsson J230
Samsung Galaxy Mini
Siemens M55 + iPod touch 4
Lg Optimus 7
HTC One S
BlackBerry Z10
Alcatel OT Fire
Nokia Lumia 820
Alcatel OT Fire E
Huawei G620s
LG G3
LG Nexus 4
Marshall London
Posch Micro X
HTC U Ultra
Sony Xperia XA2
iPhone 8Itt azt megjegyezném, hogy gyakran párhuzamosan használtam két mobilt, ami azért megdobja némiképp a mobilok számát, (illetve van egy rakás mobilom, amiket igazából sosem használtam, csak gyűjteménybe vettem) ezt egy grafikonon jobban lehet illusztrálni, mint egyszerű listában.
-
sz.balazs.95
veterán
Nekem a 8 az első iPhone-om, előtte különböző Androidos mobiljaim voltak, de van mellette egy Xperiám Sailfish OS-szel, korábban meg volt Firefox OS, Ubuntu Touch, BlackBerry 10, Windows Phone 7 és 8 (sőt, rövid ideig 10 béta is) mobilom is.
Azelőtt utoljára 2011-ben használtam iOS-t (5-öt és 6-ot egész pontosan) egy iPod touch-csal.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz #20749568 #186458 üzenetére
az A8 megkapta az iOS 15-öt, csak az iPhone meg iPod touch 6 nem a kevés RAM miatt.
A8/A8X alapú eszközök:
iPhone 6, 6 Plus (12.5.x a max)
iPod touch 6 (12.5.x a max)
iPad Air 2 (iPad OS 15.x a max)
iPad Mini 4 (iPad OS 15.x a max)
Apple TV HD (tvOS 15.x a max)Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz #20749568 #186442 üzenetére
Ah, igazad van, a 8 Plusban több RAM van.
Oké, ez lehet akár vízválasztó, de nem hiszem, hogy hamar leállnának az új OS megjelenések hozzá.
De valóban jó kérdés, hogy melyik lesz az első iOS kiadás, ahol azt fogják mondani, hogy oda kevés már a 2 GB.
Nekem gyanús, hogy az A8-asok iOS 16-ot már nem fognak kapni, de akkor még mindig ott lesz az A9 és A10, és csak utána jön az A11 a sorban.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Karcub #186435 üzenetére
Nekem iPhone 8-am van, és tökre elég a hardver teljesítménye a mindennapokban.
Igaz, játszani szinte egyáltalán nem szoktam mobilon, a legtöbb funkció meg egyáltalán nem hardverigényes. A benne lapuló A13 szerintem meg még elég sokáig támogatva lesz, ha csak azt nézem, hogy a 6s is megkapta az iOS 15-öt, és a legrosszabb forgatókönyv szerint számolva is ha évente fog megszűnni az 1-1 hw generáció támogatása, akkor is legalább 2025-ig fog új OS-t kapni, és még utána is az utolsó OS fog 1-2 évig biztonsági frissítéseket kapni (az iOS 12 a mai napig kap).Én ha most vennék új mobilt magamnak, az az SE vagy a 11 lenne, mégpedig azért, mert a hardveres alapja a kettőnek azonos, csak a 11 nyilván jobb kijelzővel és kamerával rendelkezik, meg 1-2 kisebb extrával. Viszont az SE olcsóbb, kisebb (ami az én személyes preferenciám), és szerintem egy bitang jó, időtálló designt tett le vele az asztalra az Apple. Vegyük figyelembe, hogy az SE designja lényegében az iPhone 6-tal lett lefektetve 2014-ben, és az, hogy ennyi reinkarnációt megélt ez a formaterv, szerintem példaértékű. Szóval én elfogultságból is kicsit afelé húzok.