- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz cellpeti #38701 üzenetére
A OneDrive-al, ahogy itt fölöttem is írják. Nekem évek óta az a backup, még az első Windows Phone telómmal kezdtem el használni és azóta is mindeg hogy épp droidon vagy ios-en vagyok az van beállítva a fényképek backupjanak.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
bigrock
addikt
Hehe, visszakerült az áruházba a Swiftkey.
-
Newyorker
addikt
Sziasztok!
A mellékelt kép szerinti dokumentumok és adatokat hogyan tudom törölni? Nyilván maga az applikáció kellene, de iszonyatos módon sok helyet foglal. Szinte az összes applikáció így van már
[kép]★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Létezik ingyenes képszerkesztő program, ami Photoshop jellegű?
Nem filterezni meg effektelni akarok, hanem inkább maszkolni és úgy játszani a képekkel.
iPad Air M1-re menne. -
Bondix
tag
válasz Sungoo #38700 üzenetére
Mióta csinálja ezt a Google? Szerintem ez nem pontos amit írtál!
Ha készítesz egy képet és azt feltölti és törlöd a telefonról az a felhőben ott lesz!
Ha meg a felhőbe törlöd akkor rá kérdez, hogy engedélyezed e, hogy törölje a telefonról.Ez így pontos és ez így korrekt is..
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
3-4 nap alatt belemegy az akksiba 1 teljes ciklus, úgy, hogy nem nyúltam a telefonhoz. Van 2-3 játék, ami regulázhatatlanul jelen van a háttérben, forgalmaz, értesítést küld, tehát akksit zabál. Ez így nagyon nem jó. Nem acélos az akksi sem már, igaz, új korában sem volt az - egy mai, 14-eshez képest, meg az androidos átlaghoz képest sem - de azért ugye érezzük az ironikus visszacsatolást, hogy ha valaki hosszú távon él együtt ilyen parazita mentalitású szoftverekkel, akkor meg is van a nagyban való hozzájárulás eredője a kelleténél meredekebb és hamarabb elkövetkező romlásnak. Az OS sara is, nyilván akarat és üzleti érdek szabják szűkre a lehetőségeket. Rendszeralkalazások szintjén is van, amit tiltanék, Térképszolgáltatások pl. A kérdés tehát: van androidos finomhangolást akár csak részben megközelítő opció iOS alatt? Adatforgalmazás és futásügyileg is. A "kapcsold ki a mobilnetet", "töröld le az alkalmazást" jellegű válaszokat kerüljük lehetőség szerint. Persze van egy erős gyanú bennem, hogy nincs érdemibb megoldás. Nem lehet így vigyázni se akksira, se adatmennyiségre vagy lassított csomag esetén sávszélre sem.
-
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz totron #38713 üzenetére
Annyit tudsz tenni, hogy alkalmazásfrissítés a háttérben ki, illetve ha nem játszol vele, akkor nem csak háttérbe teszed, hanem kilövöd (bár elvileg nem szabadna különbségnek lenni, mert az ios elvileg úgysem engedi a háttérben futni).
Egyébként lehet, hogy félreértek valamit, de 3-4 nap alatt 1 ciklus az szerintem rohadt jó akksiidő (ez azt jelenti, hogy 3-4 naponta van egy teljes merülés 100-ról 0-ra, ami elég korrekt).
-
totron
addikt
válasz lugosi #38716 üzenetére
Hát igen, de ezek már kilőve is ki vannak. Ennél már csak az uninstall az erősebb, de az nonszensz. Wifire kerülve meg semmissé lesznek ezek a tiltások**, ez is tetszene úgy, hogy wifin is megtartódnak a felhasználói akaratok.
Nem értetted félre. Jónak hangozhat, de az említett appok előtt 5-6 napig is elvolt, mire 1%-os állapotba került. Ezért is kérdeztem rá megint, mert műszakilag is fáj. SIM és wifi nélkül* értendő, tényleges érintetlenség mellett. A rendszer 74%-ig mutatta a kondíciót, most már "Szerviz". A képernyőidő úgy 1.5 óra körül lehet így szolid netezéssel, de majd rátesztelek megint, a téli időszakban mellőzött eszköz a teló. Egyébként ezen a szinten már minden érdemi használatot követően érezhetően satnyul az akku ereje.
*Mintha az egyik átok a wifit is visszakapcsolta volna, de ezt nem állítom biztosra.
**Igazából esetükben mobilneten is.Más: Fájlkezelőben 1x csak eltűnt minden tartalom. Az appok látják, lejátsszák a fájlokat, de a kezelő megvakult teljesen, nem értem. Egyedül az előzményekben árválkodik 2 elem statikusan.
[ Szerkesztve ]
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz totron #38717 üzenetére
Hát, nekem baromira sok app van a telefonomon, köztük néhány játék is, és ahol ki van szedve a háttérben frissülés ott bizony egynél sem látom, hogy frissült volna, mikor ránézek az akksi statjára. Mondjuk én eleve az alkalmazásokban tiltom az értesítés lehetőséget, így nem fog muzsikálni, ha felépült a kocsma a városban. Kényesen figyelek továbbá arra, hogy minden app esetén az adatvédelemben a helymeghatározás is ki legyen lőve, ahol nem kell. A térképszolgáltatásokat is ki lehet szedni innen, vagy beállítani, hogy csak akkor kérje le a helyet, ha használom.
Egyetlen egyszer fordult elő velem, hogy egy app futott a háttérben, az nem olyan régen a FB app volt, akkor javítási le is töröltem.
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Talán itt a legalkalmasabb az amit kérdezni akarok.
Nem volt még Iphone om. Azt szeretném megtudni hogy lehetséges e mókolt gyári rendszeren Lte Band fixálása/választása?
B20 ra szeretném erőltetni . Legalábbis Jelenleg androidos készüléken csak így tudom használni élményszerűen a netet. Ez mondjuk ahol lakom a yettel hibája. 4g+ on vár nem tölt. Üzenetek se mennek el. Késnek
Szóval emiatt.
Köszi az infót.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
BigBlackDog
veterán
-
totron
addikt
válasz HoldfenyLuna #38721 üzenetére
Hát ez felülírt mindent, de uninstall lett a vége, a faszért nyomul ennyire. A térképpel sem megy sajnos a tuti, nézd meg a csokorba szedett rendszerszolgáltatások adatforgalmánál, tehát nem lehet kiszedni, maradjunk a valóságnál.
(#38722) Stonerice, mitől mókolt? Egyébként jól írják a többiek, ez nem az az OS, ahol ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Elkezdtem ma a Structured-et használni, jónak tűnik.
Azonban! Semmiféle értesítés nem működik benne!?
Felvettem egy 10 perces teszt Feladatot benne, úgy hogy a Start időpont előtt 5 perccel, Startkor és End-kor is jelezzen.
Egyik időpontban se csinált semmi "értesítést".
???
-
-
totron
addikt
válasz HoldfenyLuna #38727 üzenetére
A Térkép app és mint háttérszolgáltatás nem egy és ugyanaz. Különben nincs megbúvó app, rojtosra nézegettem-kutattam, wipe után közvetlenül is.
-
Rage47
veterán
Ez már hányadik Lastpass behatolás? Többi password managerről miért nincsenek ilyen hírek?
[link] -
Bobby G.
senior tag
Sziasztok! Egy nyereményjáték sorsolásához keresek applikációt. Olyan lenne jó, amibe az adatok külső fájlból betölthetők, nem kellene kézzel irogatni. Nem gond, ha esetleg fizetős. Előre is köszönöm!
-
törölt tag
válasz lugosi #38733 üzenetére
Valamikor tíz éve használtam Lastpass-t, majd Dashlane-t ingyenes módban, később BitWarden. 1Password általában a tesztek királya, viszont fizetős. Rájöttem a megosztást, jegyzetek és egyéb funkciókat nem használnám ki. Hagytam az egészet a fenébe, töröltettem a fiókokat és 6-7 éve csak Microsoftnál és Apple-nél vannak elmentve. Sőt, amióta Windows iCloud mellé telepíthető Edge és Chrome alá az Apple kiegészítője, akár törölhetném is MS fiókból. Lustaságból még nem próbáltam, ideje lenne már rendet rakni.
Probléma még nem volt. Lényeg, hogy egyedi generált jelszó mindenhova, 2FA és erős master password.
A gyári megoldások is átvesznek funkciókat, jelszó erőssége, szerepel-e hackelt adatbázisban, örökös kontakt megadása. -
Cyberbeni
addikt
válasz #86564352 #38736 üzenetére
Én inkább az iCloud-ból töröltem a jelszavakat. Microsoft Authenticator jelszókezelőként is működik iOS-en, plusz állítólag a Chrome is.
iOS-en ugye mindkettő jól működik, de Windowson az iCloud nem támogatja a Windows Hello-t (hogy minden jelszóhoz kelljen azonosítani magad), hanem helyette ugyanazon a gépen felugró kódot kell beírni. (Legalábbis amikor először kiadták, akkor így volt)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Cyberbeni #38737 üzenetére
Érdekes, én pedig a Microsoft Authenticatortól szabadultam meg, amióta iOS 15 tudja generálni a kódokat. (bár kicsit fapados módon)
Azt kell majd kitapasztalnom, hogy az iCloud Windows kiegészítője mennyire működik jól. Autofill különféle oldalakon stb. Az Edge-ben elmentett bejelentkezési adatok hibátlanul megjelennek az általam használt oldalakon.
Azt tudom a windows-os iCloud Passwords-ről, amikor megnézném konkrétan a jelszavakat, olyankor kéri a Windows Hello PIN-t.Egy hétig tesztelem, aztán meglátjuk. Igazából az se baj mindkét cégnél ott vannak ahogy eddig. Az biztos, ezek a gyári megoldások számomra elegendőek, a 3rd party jelszókezelők évek óta nem érdekelnek.
-
zoli62
addikt
Én Lastpasst mobilon nem is használok, de szerintem Macen sem.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Most tervezem, h a Lastpass elofizetesemet nem ujitom meg mert osszesegeben nem vagyok teljesen elegedett, de anno a kollegamtol kapott koddal eszmeletlen kedvezmenyt kaptam a csaladi csomagra...
Azota mar mindenki IOS felhasznalo lett igy kerdeznem, h az atallasnak mi a legegyszerubb menete?
(oszinten en itt es most olvastam eloszor, h az Apple fele is tud mar hasonlot. Ha est tudom kombinalni a Firefox-al/ Chrommal is az maga lenne a kanaan) -
noorbertt
őstag
Sajnos az Ios jelszó kezelő nem a legjobb. Akkor lenne az igazi ha a Mac-en levő Keychain rendesen elérhető lenne telon és más platformokon is.
En most bizwardent használok, idáig selfhosted volt de család miatt egyszerűbb volt kifizetni egy családi csomagot.
https://bitwarden.com/pricing/ -
consono
nagyúr
válasz lugosi #38742 üzenetére
Ellenben lehetne az Apple világon kívül is használni. Én pl. kétlaki vagyok, iPhone meg iPad van, de a Mac-et most adom el, visszamentem Windowsra (illetve mindig is volt Winem a Mac mellett is). Nekem nagyon jól jönne, de már látom, hogy a másik irány lesz a nyerő: most is használom az MS Authenikátort, az lesz előbb vagy utóbb a master password manager is...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
noorbertt
őstag
-
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
a Money Pro és Money Manager Expense Tracker tud bankkártyával "szinkronizálni"?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hol kellene ezt megkérdeznem. De erre a topikra jutott a választásom.
Esetleg van aki észre vett már akkuidőben tapasztalható különbséget Telekom Vs Yettel előfizetés mellett?
Mert androidon nekem a telekommal mindenhol sima 4g van és sokkal jobban bírj az akku.
Amíg Yettellel mindenhol 4g+ van akkor is ha rossz a térerő. Emiatt azboldalak is nehezen válaszolnak. Akad minden. Vagy késik az üzenet. Az akku pedig brutálisan merül.
Nyilván band lockkal sokkal jobb a helyzet de ezt már sok gyártó legújabb frissítése óta nem lehet megoldani.Szóval arra akarok kilyukadni hogy mennyire menedzseli jól a hálózatot az IOS mind a 2 mobilszolgáltatót ide értve?Vagy 3 at mert vodafon is minden áron össze akarta fogni a bandeket 😅 voltam ott is előfizető
S
[ Szerkesztve ]
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Laca1212
őstag
SwiftKey frissült. Be is enged lépni acc-ba.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.