Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehérsólyom
aktív tag
November elején szerettem volna dollárt Wise-ról IB-re utalni, de nekem sehogyan sem sikerült ingyenes megoldást találnom.
IB-nél a Wise (Profile) linkelését követően az IB oldala látta a Wise-os egyenleget, de kerek perec kiírt az utalásra fee-t.
IB oldalon "Bank Wire" opciót választva (ez ugye felülről az első), majd Wise appban megadva az IB-től a "Bank Wire" bejelentés után kapott adatokat megint csak díja lett volna az utalásnak, ezt ekkor ugye a Wise írta ki.Mi a módja, hogy ingyenes legyen a Wise -> IB útvonal?
Esetleg van valamilyen specialitás ahogyan fel kell venni Wise-nál az IB-t?
(ACH adatokat adtam meg, a számlatípusnál pedig kipróbáltam mind a "Folyószámla", mind pedig a "Takarékszámla" verziót.)Végül Revolut -> IB útvonalon sikerült ingyenesen utalnom, de hosszú távon ezt elhagynám, amennyiben a Wise -> IB utalás díja nullázható.
-
Fehérsólyom
aktív tag
Mobil applikációban (de kíváncsiságból akkor megnéztem WEB-en is és azonos volt) megkerestem az USD.HUF ticker-t (IDEALPRO). Buy Order-t adtam meg, ahol a limit áram az az ár volt, amennyiért én a dollárt szerettem volna megkapni. Mivel a teljesüléshez az kellett, hogy a forint erősödjön ezért a váltást a limit áron végezte el (erősödés után), nem kaptam jobb árat. Így viszont a forintot teljes egészében dollárra tudtam váltani. ~2 USD költsége volt, amit forintban terhelt. Igaz, nem normál, hanem TBSZ számlán csináltam mindezt, de szerintem ez a folyamat működik normál számlán is.
[ Szerkesztve ]
-
Fehérsólyom
aktív tag
Biztosan leírja IBKR support oldal, de bevallom nem kerestem rá.
Álláspontom szerint ennek ugyan az az oka, mint amit te magad is tapasztalhatsz kártyás vásárlásnál: a fizetés pillanatában az adott összeg "csak" zárolásra kerül. Kell pár banki nap, amíg minden résztvevőn átmegy a tranzakció és valóban az eladóhoz kerül a pénzed.
Tulajdon képpen itt is kártyával vásárolsz és mivel nem láttam felső korlátot, sok ügyfél esetén nem szeretne nekik hitelezni az IBKR - ugye biztosítania kellene nekik egy olyan pénz használatát, ami még ténylegesen nincsen a számlára jóvá írva, csak elindult a folyamat.
Ez az egyik jól látható különbség amúgy a különböző USD beutalások között. Amennyiben picivel nagyobb integráltságú, gyorsabb emiatt költséggel járó metódust választasz akkor előbb használhatod a pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
Fehérsólyom
aktív tag
Country / region esetén kell United States-t beállítani.
Recipient's Address (címzett címe) paramétereihez (például country) pedig a IB írországi cím adatai kellenek.
Amennyiben most még napközben elküldöd, US tőzsde nyitás körül már detektálja IBKR a pénz beutalását (jelezd IBKR oldalán is, hogy utalsz nekik!). Egy hétig viszont nem engedi használni a pénzt. Látni fogod, de parkoltatja.
(Nekem pont ma oldották fel a múlt hét keddi beutalást.)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest