-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pickle Rick
senior tag
Nem engedi csak a 60Hz-et HDMIn. Elvileg fogok kapni hozzá valamilyen docking stationt is. Elképzelhető, hogy az megoldja a problémát?
Laptop USB C -> Docking station -> onnan dp vagy mini dp (nemtom milyen portok vannak dokkolón) a monitorba (esetleg HDMI).
Most jelenleg egy usb C port van amit elvisz a töltő...
[ Szerkesztve ]
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
azbest #117703 üzenetére
Igen ezt néztem én is, compatibility mode ki van szürkitve monitor beállitásainál, uh. azt nem tudom állitani.
Nem a szinekkel van a baj. Egyszerűen nem éles a kép. Megnyitok böngészőt és látom hogy a betűk nem élesek, nyitok egy terminált (fekete háttér, zöld betűk) és 5perc után fáj a fejem annyira homályos minden.
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
azbest #117698 üzenetére
Monitor drivert is frissítettem, feltettem OSD appot is, de nem igazán lehet benne állítani semmit (csak színbeállítások, fényerő, képmód, stb.).
Beállítottam felbontást 1440p-re, megnéztem AMD alkalamzást, minden defaulton, semmi skálázás nincs bekpacsolva. 60Hznél feljebb nem tudom állítani frekvenciát (gondolom ezt nem támogatja már laptop), így a HDMIn javasolt 144hz 1440p nem elérhető.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy új céges laptopot (Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD). Rákötöttem itthoni monitoromra HDMI kábellel (LG 27GP850-B), de valamiért Windows 10 nem 1440p felbontásúnak látja a monitort hanem 4K-nak és nagyon homályos a kép igy is. Elvileg ennek a monitornak QHD a nativ felbontása, igy nem is értem miért állitja magasabbra.
Driver reinstall megvolt, de nem segitett, ahogy AMD app factory reset se.
Olyan mintha a laptop felskálázná a képet és teljesen homályos lenne a végeredmény, fejem is megfájdul tőle....
Másik laptop (HP Elitebook) nem produkál ilyet, egyből native 1440p-re rakja a felbontását, ugyan azzal a HDMI kábellel.
-
Pickle Rick
senior tag
Sziasztok!
Lenovo Z500 laptopról mi a véleményetek? Netezésre, filmezésre, office-ra lenne használva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OpenMediaVault
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest