-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepejoe
tag
Sziasztok!
Régebben már jártam erre tanácsért és kaptam is útmutatást de nem sikerült előrébb lépnem. Döglött háttérvilágítású kijelzőm helyett (T500) találtam egy csere-kompatibilis darabot hardveraprón de sajnos ugyanúgy nem működik a háttérvilágítása.
Csak balszerencsém volt és keresek másikat vagy más is okozhatja a háttérvilágítás nem működését?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Cingáriusz #96949 üzenetére
Emlékeim szerint a digitális jel kiadásához a Radeon kártya kell (dokkolón, a DVI-hez biztosan, a gép saját DP-jében nem vagyok biztos). Mindenesetre ha a BIOS-ban a második képernyődön "Discrete Graphics" opciót választasz, akkor csak a Radeont fogja használni a rendszer.
Win 10 alatt azt sem tudom, hogy működik-e egyáltalán az oprendszeren belüli váltás a két VGA között. Rémlik, hogy valaki haxolt valami megoldást, de hogy az mennyire stabil...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz pepejoe #96952 üzenetére
Még lehetséges az is, hogy az inverteren szállt el valami, legrosszabb esetben pedig magán az alaplapon.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
őstag
-
Tim82
félisten
válasz Cingáriusz #96955 üzenetére
Van a környezetemben Radeon VGA-s T500, igaz, Win 7-tel; hét végén le tudom tesztelni.
-
őstag
-
Doki16
addikt
Van egy x230-as gépem. Nézegetem bele az msata ssd-ket. Megéri bele megvenni az ilyen meghajtókat? Gondolok itt arra, hogy ez az msata csatoló van olyan jó mintha egy asztali géphez rakok egy 2.5"-os 850 evot? Szeretném ha gyorsabb lenne gép. Nagyon elszoktam már a merevlemezek lassusagatol
[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
azbest
félisten
-
darvinya
titán
Ha rejtet partíción lévő rendszer javító tartalmazta Windows 7 kulcsot?
Mert sikeresen töröltem 100MB-os partíciót, de mentés sincs róla, és gépen lévő XP matrica kulccsal nem tudok semmit kezdeni.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #96960 üzenetére
Egy 100 MB-os partíció eléggé karcsú rejtett rendszerjavító (recovery) partíciónak. Így nem, nem hiszem, hogy az tartalmazott volna bármilyen kulcsot. A T61-ednél még biztosan nincsen amúgy BIOS-ba/rejtett partícióba stb. égetve Windows 7-licensz.
-
darvinya
titán
HDD-n volt rejtet partíció, amit csak telepítéskor látszott, hogy ott van.
Esetleg hogyan lehet megszereni win7 kulcsot, amit XP-ről lett hivatalosan frissítve?
Másik kérdésem, hogy mindenféleképpen 2 CD kell 2 ISO felrakáshoz?
Mit jelent pontosan Ctrl+FN swap?[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #96962 üzenetére
Volt olyan T60-om, amelyhez az előző tulaj hivatalosan vett a Lenovótól Win 7-upgrade-t. Ez úgy nézett ki, hogy kapott egy extra Win 7-telepítő CD-t, meg egy licenszmatricát. Hogy pótolni hogyan lehet?... Gondolom, valamelyik Lenovo-szervizpartnernél (listájuk itt: [link]) lehet futni ezzel egy kört, de nem tudom, mi kell hozzá, hogy sikeres kör legyen, feltételezésekbe pedig nem szeretnék bocsátkozni tapasztalat hiányában.
A 100 MB-os partíció emlékeim szerint (ezt azért írom így, mert a napi rendszerességgel használt notikon Linuxozom, Win-es gépet itthon hetek-hónapok óta nem kapcsoltam be) Windows-sajátosság, nincsen köze ahhoz, hogy ez most Lenovo-noti, upgradelt Windows stb., asszem, több gépen, több különböző Windows-verziónál is láttam (7, 8-8.1, 10...).
Itt írtam bővebben a kétfajta BIOS ISO közötti különbségről. Hacsak nincsen olyan perverziód, hogy funkcionálisan fel akarod cserélni a Ctrl és az Fn billentyűket, nem kell neked a "Ctrl+FN swap"-BIOS változat.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Köszönöm
Leírásod alapján, akkor mégsem vette meg boltos win7-et, mert se matrica, se lemezt nem adott.
Ráadásul az a bolt 6 hónap múlva el is tűnt.Most már tiszta, hogy 64bit alatt, csak ISO-val frissithető.
Letöltöttben 2 mappa van, s egyik mappa billentyű csere.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #96965 üzenetére
Szívesen. Jó gép a T61, általános használatra még mindig teljesen alkalmas. Nem tudom, egyébként milyen kiépítésű modelled van, de nagyjából másfél éve volt egy jó Logout-cikk bővítési lehetőségekről: [link]
A licenszmatricával kapcsolatban még annyi jutott eszembe, hogy én pl. - kopást, sérülést elkerülendő - az akku alá tenném/ragasztanám be, tehát lehet, hogy érdemes ott is megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
15" wide, nVidia GPU.
Ebbe vettem 4GB RAM-ot és T8300 CPU-t (összesen 3200Ft volt) .Kijelző lehet jobb, mert hamar invertálodik, de ez még csak TFT nem IPS.
Cikket olvastam, s iránymutatónak nagyon jó volt.
Nincs ott, már párszor szétszedtem.
Nem adott semmit.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
őstag
-
Fateys
tag
Sziasztok. Most vettem egy x230-ast és szeretnék a 4giga ram mellé még 8at. Ddr3 1600 mhzes a max amit kezel? Ki milyet pakolt bele? Minél gyorsabbat szeretnék, de csak amennyit ki is használ a kicsike. Ssd is megy majd bele. Msata vagy a sima 2,5es ssd a gyorsabb?
Illetve van egy olyan apró, de zavaró gond a laptoppal, hogy a billentyűzet felső része eláll kicsit, minta felfelé meg lenne görbülve kicsit. Kiszedtem, meg igazítottam (előbb a felső részt tettem helyre), de ugyanúgy eláll. Meg kicsit olyan mintha rövidebb lenne pár millivel, van egy kis hézag alul, felül.
Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi 4X + Mi Band 2
-
fattyu
veterán
válasz Fateys #96971 üzenetére
beletehetsz 2x8at is. ha RÉGI bios van rajat akkor 1866 is megy ujabakkal 1600.
nekem 2x8 van benne
msata csatorna csak sata 2 a hdd bay sata3 szabvány. elméletileg tehát lassabb az msata való életben elhanyagolható. nekem 250 sima ssdn van a rendszer 500 msata a tárhely benneklavira nem tudok mit mondani
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
carr
őstag
Skacok, kicsi off.:
Win10 full gyáriról tudok áttelepítővel win 7re költözni?360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.
-
whited
addikt
Sziasztok
Melyik modellbe rakható kettő akku ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
félisten
-
Silεncε
őstag
Úgy tűnik, valami meghalt a laptopban. Ha benne van az akksi és rádugom töltőre, fél percen belül kikapcsol. Ilyenkore hektikus, be tudom- e kapcsolni, ha igen, akkor is fél percen belül megint kikapcsol, ha nem akkor akksi ki töltőről bekapcsol, majd berakva az akksit megint kezdi. Mi mehetett benne szét? Az akksi vagy a töltöelektronika? Akksiról amúgy működik
-
Vegha
senior tag
Az normális vajon, hogy a T61/2x2GB esetén mindössze 3,2 GB-ot hajlandó kihasználni az OS (W10) ? Ez a diszkrét (integrált) vga miatt van ? Biosban keresgéltem, de nem találtam erre vonatkozó beállítást.
-
azbest
félisten
8 giga rammal használtam egyet, nem volt gond.
Ha most tetted be a sticket bővítésképp, akkor a win nem feltétlen látja elsőre. A gyors indítás miatt nem tiszta indítást csinál kikapcsolás után, hanem visszatölt csomó dolgot az előző állapotból. Szóval bővítés után tolj egy újraindítást, mert akkor csinál csak tiszta indulás, kikapcsoláskor nem.
A másik gépemnél a procicsere is ilyen volt. De más galibákat is szokott okozni a gyorsindítás, első dolgom az kikapcsolni (de minden major update visszakapcsolja).
De lehet csak arról van szó, hogy természetesen az integrált vga is használ ramot, annak is kell valamennyi. Nem emlékszem már pontosan, de lehet volt valami bios beállítás, hogy alapból mennyit tartson fenn. Esetleg, ha valami nagyon régi biosa van és valóban kevesebbet lát, mint kéne, talán valamelyik update kellett hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
Terminus_
aktív tag
Sziasztok! Toucpad-et lehet valahogyan személyre szabni? Böngészőben nagyon jól jönne egy 'back' gesture, de most csak az alap Win10 trükkök működnek és ahogy nézem a Windows nem is ad lehetőséget az átállításra. Köszi előre is az infót!
-
-
whited
addikt
válasz FoxiestFox #96977 üzenetére
Bocsáss meg, ez 1 ~ három éves T420
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Van egy T430-asom és az a gond vele hogy mindig a londoni időt mutatja. Ha előreállítom a biosban akkor visszaáll magától. Mit lehet ezzel tenni? -
donjohnson
addikt
válasz bzolika10 #96989 üzenetére
cseréld ki a cmos battery-t, mert valószínűleg lemerült.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
lassan kiörgedö T510-esem levaltasan gondolkodom. T530/W530 illetve T540p/W540 ami szoba jöhetne. Pro es kontra mi szol melyik gep mellett/ellen? Az FHD valtozatok mind IPS panellel vannak szerelve?
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #96991 üzenetére
a 40-es szériát én is hanyagolnám. Fizikailag nem túl életképes a burkolat és a 4. gen CPU sem túl acélos. Én vagy 30-asban gondolkodnék vagy kicsit újabb típusokat is bevennék a lehetőségek közé.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Prowler
senior tag
Üdv mindenkinek!
Nemrég léptem be a klubba, egy T430ast használok. Eddig nagyon szeretem a gépet, meg is kockáztatnám hogy az üzleti szegmensből a kedvencem.
Egy kis gondom adódott a bekapcsoló gombbal, sajnos csak nagy erőkifejtéssel működik, írtam is az eladónak és ők küldenek majd nekem egy másik billentyűzetet a géphez. Annyi lenne csak a kérdésem, hogy nagyon bonyolult szétszedni? Thinkpaddel még nem volt dolgom.Veremivadék Undorkutya
-
Prowler
senior tag
válasz audi100td #96995 üzenetére
Nekem volt E6430-am, az én tapasztalatom szerint nehezebb és jobban melegszik mint a T430. Cserébe van HDMI port és nem szigetes a billentyűzet. Touchpad kicsit könnyebben használható, pöcökegér viszont rosszabb. Hangszórók egyformán dobozhangúak.
Veremivadék Undorkutya
-
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Találtam egy 55++ aksit, ami túl nyúlik a gépen.
Van egy T430-am. Szeretném ha működne együtt a kettő, de ők nem szeretnék.
Tűnet:
Berakom az aksit, bekapcsol a gép, kiírja hogy nem támogatott akkumlátor, de attól még bebootol, működik meg minden, de nem tölti az aksit a gép.
Létezik erre megoldás?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fűnyíró topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Battlefield 2042
- Dell asztali gépek
- Gitáros topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest