-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz darvinya #97051 üzenetére
Kivéve, amelyik 90W-os, mint amilyen az Nvidiás T61-ed esetében is a gyárilag a gép mellé adott tápegység kellett, hogy legyen. Vagy amelyik 135W-os. Vagy amelyik 170W-os. (Ezeket pl. W510, W520, W530 mellé adták.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
X230 parts list - pdf, kattintásra megnyitja/letölti a böngésző.
Tikakukac jól emlékszik, 65W-osakat adtak az X230-akhoz.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
A 90W-os táp biztosan elég lesz. A 65W-osban nem vagyok biztos, de én általában inkább "túlméretezek".
-
darvinya
titán
válasz szilvaspet #97058 üzenetére
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Tim82
félisten
válasz baitsee23 #97034 üzenetére
Mintha azt olvastam volna, hogy át lehet varázsolni a rendszert egyikről a másikra. Vagy nagyon nagyot álmodtam?
Erre vannak a rendszerklónozó, "ghost"-oló programok, mint az Acronis True Image (fizetős), vagy a Macrium Reflect Free pl.
-
veterán
A Macriumot nagyon ajánlom klónozásra, többször használtam, kiválóan visz át olyan bonyolult partíciórendszereket is, mint ami a Win10-hez kell.
Ugyanakkora méretű HDD-re, SSD-re gond nélkül visz át rendszert, nagyobb méretűnél kicsit oda kell figyelni, ha viszont kisebb méretű HDD/SSD a cél, akkor figyelni kell a beállításokra, mert okozhat meglepetést az eredmény.
Ettől függetlenül nagyon ajánlom, még olyan 1.0-ás user is boldogul vele, mint amilyen én vagyok
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
.DLL
veterán
válasz fattyu #97057 üzenetére
Pü.
(#97034) baitsee23: Oh, király, épp ennek kezdtem utána nézni, hogy milyen lehetőségek vannak belső SSD-re, mert eddig T420-on volt a normál helyen egy normál SSD, az optikai meghajtó helyén pedig egy HDD, x230-ban viszont ilyen nincs, úgyhogy a belső SSD lesz az ász megoldás.
(#97063) azbest: Köszi! Az eddigi 90-es nálam eléggé melegedett ebből gondoltam, hogy azért volt használva a kapacitása, és élettartam szempontjából nem baj ha van egy kis "headroom". A mostani 90-es viszont menni fog a T420-szal együtt, ahogy jött.
Húú, a dokkolónak amúgy nagyon örültem, hogy még kompatibilisek, mikor kerestem két éve alig akart lenni, nem akartam volna újra kajtatni. Így csak a drivereket feltettem, bepattintottam a helyére és kész, új gép[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
azbest
félisten
anno t61-eket 65w -os tápokkal használtam. A t430-ból az egyik szintén 65-ösről ment dokkolóban, plusz winyóval. Szóval kb elegendő kell legyen.
A 4 magos procis t430 esetén viszont már 90w kellett, mert procicsere után bekapcsolt gépnél nem volt hajlandó tölteni (teljesen figyelmenkívül hagyta, hogy be van dugva).
Visztont kár ezen sokat gondolkodni, úgy értem, hogy hardveraprón rendszeresen fillérekért vannak már ezek a 90es tápok is. Most is mintha lenne 3 ezer alatti 90es. Múltkoriban én is vettem ~13 ezerért 3at, meg két 4338as dokkolót is 12ért.
(#97062) .DLL
részben én is a kompatibilitás miatt választottam 430ast, nameg prociban nem volt túl nagy előrelépés azóta. A grafikus képességek javutak csak. Az ultrabookosság meg nem passzol a bővíthetőséggel. Szóval inkább az olcsóbb alapgépet vettem és kimaxoltam a felszereltséget. Az újabb generációs használt alapgép árából összesen.Az utóbbi napokban volt némi bosszúságom. De úgy tűnik nem a gép haldoklik, hanem az ubuntu harakirizik, ha zram be van kapcsolva, fáljrendszer kezelési hibát okoz és ro módban újracsatolja, aztán esetleg merevre is fagy. De kikapcsolt zrammal megint stabilnak tűnik. Kellemetlen, hogy 16GB ram szűkös az android fejlesztéshez.
[ Szerkesztve ]
-
baitsee23
őstag
válasz szilvaspet #97058 üzenetére
Azóta már teljes áron van. Én a 120-ast 22.8$-ért vettem.
Egyébként nem sznoboknak tudom ajánlani a márkát. Minőségi a csomagolás és a termék is.
A gép meg megtáltosodott tőle.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S24
-
baitsee23
őstag
válasz szilvaspet #97066 üzenetére
Elég jó értékelést kapott minden kereskedőnél. De igazából a többi márka is.
És vannak normál SSD-k is...Samsung Galaxy S24
-
Tim82
félisten
válasz baitsee23 #97067 üzenetére
Általában 2-3 év után szoktak velük gondok lenni (szerintem Kingspec, Kingfast, Kingdian fantázianeveken ugyanazokat a cuccokat árusítják), lassulásokról olvastam. Talán annyi, hogy a "márkás" SSD-khez képest régebbi vezérlők kerülnek beléjük (4-5 éve még egy eléggé gyengus régi JMicron volt + nem tudtak trim-et stb.), ebben szinte biztosan fejlődtek azóta.
-
darvinya
titán
Miért nem tud T61 nVidia Win7 64bit-es gépre települni WinUpdate által felajánlott nVidia frissítés (222MB)?
-
félisten
-
félisten
-
darvinya
titán
válasz FoxiestFox #97073 üzenetére
Kösz.
Összes .NetFramework fenn van.
3D működik.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Csak.nekem újdonság erintő pad alsó és jobb oldali szélén érintve görgető lesz?
-
félisten
-
darvinya
titán
Köszönöm válaszokat.
Tetszetős funkció.
-
zpkasa
csendes tag
Sziasztok,
T450s-emet ellopták a kocsiból, újat kell vennem.
Ti a mostani TP kínálatból mit választanátok?
Kösz -
oliverthomas
csendes tag
Sziasztok,
Találkoztatok már olyan hibával, hogy X1 Carbon (GEN2) kijelzőcsere után nem ad megfelelő fényerőt a panelen.
Az új kijelzőpanel biztosan jó, képet is ad, de nagyon sötéten – csak oldalról nézve látom nagyon halvány fényerőn. Külső monitoron – HDMI és miniDP – is tökéletes képet ad.
Már 3x szétszedtem/összeraktam, kábeleket megigazítottam, csatlakozokat megpucoltam, full fényerő feltolva, stb...
Már az elején a „ThinkPad” logo is sötét, tehát nem a Windows-on belüli Adaptive Lightning hiba van (amúgy már ezt is kikapcsoltam). -
joeetm
tag
válasz oliverthomas #97084 üzenetére
Ez sokkal inkább hangzik úgy mintha nem lenne háttérvilágításod, minthogy alacsony a fényerő. Panelt te cserélted? (bár valószínű hogy ha 3x szétszedted/összeraktad). Előző panellel (ha még megvan, és képet ad) esetleg megnézni mit csinál?
_Az a hülye aki nem normális_
-
pepejoe
tag
Nekem is hasonló problémám volt/van és javaslatként cseréltem először a kijelzőt de nem javult meg. Utána lehetséges hibaforrásként az inverter merült fel, most azzt próbálom kicserélni, lehet neked is ugyanez a gondod.
-
azbest
félisten
és biztosan működik a fényerő állítás? Csak mert úgy emlékszem bizonyos modelleknél, ha nem bele való azonosítójú a panel, akkor a fényerő állítás nem működik win alatt, hiába állítgatod. EGy pendriveről futtatott live linuxszal (pl ubuntu) is érdemes kipróbálni.
Mi a régi és új panel azonosítója?
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #96975 üzenetére
Sziasztok!
Nincs valakinek W520-a hasonló problémával? Már, ha ez probléma és nem csak én néztem be...
Köszönöm
-
félisten
-
csubuka
addikt
válasz FoxiestFox #97089 üzenetére
Szerencsére tényleg nem valami komoly dolog
Meg látszólag nem lötyög semmi kifejezetten...
-
oliverthomas
csendes tag
@joeetm
Igen, én cseréltem a panelt. Az előzőt is visszadugtam hátha, de arra is ugyanezt adja (mostmár)
Amúgy a fényerő állító gombok működnek – halványan változtatja is a panelt és az OSD is megjelenik mikor állítom (ezt külső monitoron látom).@pepejoe
Igen, a netes leírások alapján már én is az inverter és/vagy alaplaphibánál tartok.@azbest
Biztosan működik, mert külső monitoron nézem a klónozott képet (OSD) és nagyon picit változik a belső panel fényereje is. Ugyanazt a panelt rendeltem bele
Modell NO140RTN03
FRU: 04X3927Bár mostmár a régi panelt visszadugva sem működik, úgyhogy megette a fene az egészet. Szétszedés előtt működött rendesen - ha tudom hogy ez lesz, lehet meg se rendelem az új panelt. A réginek egyébként volt egy ütődés a bal alsó sarkában, ezért cseréltem
-
bigrock
addikt
Ha egy noname (Akyga) 45W-os töltővel töltöm a T450s-t, akkor hosszú távon okozok az akksinak kárt vele, vagy csak annyi, hogy lassabban töltődik?
Köszi a válaszokat. -
Tikakukac
titán
válasz bigrock #97094 üzenetére
Legjobb esetben nem is tölt Minden más eset passz. Mi tudunk olyanról ahol asztalon volt csodatöltő és addig szenvedett az élettől, míg ki nem gyújtotta a szobát. Amikor 5k max egy gyári töltő a kérdés értelmezhetetlen.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Jó ez a W500, he.
Akitől lett véve mondjuk tényleg síkon volt. Elemek össze-vissza, csavarok is. Pedig azért nem atomfizika notik voltak ezek.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
.DLL
veterán
válasz Tikakukac #97097 üzenetére
Ha jó, akkor jó. De mire elég ma egy ilyennek az ereje kb. szövegszerkesztésen kívül? (nekem már a C2D-s asztali gép is kihívásokkal küzdött néha (persze videókártya, stb. függvénye is), utána váltottam i5-ös notira (1st gen; Fujitsu) és előrelépés volt, röhögtem is. De hát ez a generációs fejlődés.) Mondjuk lehet hogy nem sokan vannak akik fullba asztali gépnek használják a notit dokkolóval meg minden, hanem csak bizonyos célra.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
joeetm
tag
Átlaguser szerintem még elvan vele. Szövegszerkesztés, böngészés: facebook-híroldalak-online sorozatok. Párom erre használja a tőlem megörökölt T500-at, [p8600, 4gb ram, integrált vga csak, hogy ne főzze a 3650-et feleslegesen, sima HDD! ] Nem panaszkodik, elvan vele. Nagyszülőnél T400, ő csak a facebook-ot nyomkodja néha, de ő sem panaszkodik, illetve szülőnél X200, ottis Facebook-internet-szövegszerkesztés, azon intéz mindent amit lehet online, mióta kint van Németországban.
Szóval felhasználó és felhasználási mód kérdése is bőven. Szerintem._Az a hülye aki nem normális_
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest