-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
timer32
csendes tag
válasz SMartin-HU #96191 üzenetére
Szia!
Én nemrég ruháztam be egy T450-be, és eddig nagyon nem bántam meg! Még én is ismerkedem vele, meg ízlelgetem, de eddig bejön (ezért is fordulnak elő tőlem néha amatőr kérdések itt a fórumon, de a nagyon alapokra van,hogy válasz sem jön ).T440S-nek egy memória slotja van (4GB integrált), és bár azt is szép nagyra lehet növelni, a T450 esetében ez még jobb a két slot miatt. De úgy is nézhetjük, hogy a T440S-t egy 8GB-os bővítéssel csak 12 gigáig húzza az ember, míg a T450 már 16-tal fog rendelkezni. (Mivel nekem nincs pénzem egy vagy akár két 16GB-os ramra, ezért inkább így közelítettem meg.)
Az X1-nek nem cserélhető az akkumulátora, már ha fontos ez neked. Szerintem egy Thinkpadnél nem utolsó. Vettem ehhez az új masinámhoz egy 72Wh-s akkut, amivel bírja elég rendesen, de ugyanez van T440S-hez is.
A T450 készülék esetleg kijelzővel lehet szegényesebb, attól függően, hogy milyenre van lehetőséged. Nekem a legkisebb, HD paneles jutott, és biztos jobb lenne egy HD+ vagy egy ennél is komolyabb FullHD IPS, szerintem ez a meglévő sem annyira gáz, legalább nem fogyaszt sokat (bár a fogyasztásról nincsenek forrásaim, illetve max a távolabbi jövőben, ha nem váltom le a gépet, képernyőt cseréltetek). De a profibbak biztos azt fogják ajánlani, hogy válassz HD+ kijelzőset, talán még én is tovább kereshettem volna, de egy szinte új gépet szereztem, ezért nem panaszkodom. FullHD-s legjobb tudomásom szerint a sima T450-ben nem volt opció.
Nem tudom, hogy milyen szempontból van lehetőséged választani, de még egy dolog T450 mellett: nagyobb eséllyel foghatsz ki garanciás gépet. + Újabb is, a processzor is jobb egy generációval. -
SMartin-HU
tag
válasz donjohnson #96192 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van esetleg valami típushiba vagy akár mi... amire figyeljek a vásárlásnál?
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
timer32
csendes tag
válasz SMartin-HU #96203 üzenetére
Nem tudom, hogy ez nekem is szól-e, vagy csak donjohnson-nak, de válaszolok megint. Én úgy tudom, hogy külön típushibája nincs a T450-es szériánál. Amit említettem az előbb is, talán a kijelzőt érdemes megkérdezni, hogyha nem tüntetik fel, illetve garancia, akku állapota lehet még fontos, hirtelen ezek jutottak eszembe.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy kis gépcsere tanácsot szeretnék kérni Tőletek...
Ha a W520-nál kisebb gépet akarnátok - mert a GPU-ja nincs kihasználva és egy tégla a tápja, meg túl böhöm és komoly dolgokra úgyis vagy a céges vagy az asztali lenne hazsnálva-, akkor T430 az opció manapság nem? Elég olcsók, ahogy nézem, lehet, hogy a a gazdaságosság is felé mutatna.
-Ami tetszik a T430-ban az X230-hoz képest, hogy masszívabb, fizikailag szeparált touchpad gombjai vannak és van bele 900-soros kijelző gyárilag (az nekem többet ér, mint az IPS), meg a caddy opció, meg gondolom hűvösebb és halkabb, meg a nem forrasztott proci, meg a fedél zárja, ami nincs az X230-ban. Méretben azért egész elfogadható még szerintem a T430 talán.
-Amúgy az X230-nak már nem olyan beteges, hibára hajlamos az USB csatlakozója, hogy kitörik a pöcke? Gondolom sajnos a palmrest az ott is érzékeny azért, csak, hogy legyen gond vele. A mérete a vonzó csak.
-A kijelzőmodok drágák és ahogy írjátok, csak gond van a panelokkal. Nekem inkább a felbontás fontos, mint az IPS kivitel, főleg, hogyha gyakorlatilag nem lehet IPS-t normálisan szerezni bele.
Repüljek rá a T430-ra?
Köszönöm előre is!
-
Tikakukac
titán
válasz csubuka #96206 üzenetére
No,
Ami tetszik a T430-ban az X230-hoz képest, hogy masszívabb
Szerintem dekával nem. Nyöszörög az is ha akar rendesen.
fizikailag szeparált touchpad gombjai vannak és van bele 900-soros kijelző gyárilag (az nekem többet ér, mint az IPS)
Biztos van az a helyzet, de az a 900p-s panel szerintem igazi szégyene a Lenovonak meg a beszállító LG-nek is.
meg a caddy opció, meg gondolom hűvösebb és halkabb, meg a nem forrasztott proci, meg a fedél zárja, ami nincs az X230-ban. Méretben azért egész elfogadható még szerintem a T430 talán.
Ez szubjektív.
-Amúgy az X230-nak már nem olyan beteges, hibára hajlamos az USB csatlakozója, hogy kitörik a pöcke? Gondolom sajnos a palmrest az ott is érzékeny azért, csak, hogy legyen gond vele. A mérete a vonzó csak.
Sok pöcöktöréssel nem találkoztam, törő felső antenna keret, bezel szétkopás a belógó billzet miatt (T430 is) akad. Touchpad alatti repedés könnyen kihozható.
-A kijelzőmodok drágák és ahogy írjátok, csak gond van a panelokkal. Nekem inkább a felbontás fontos, mint az IPS kivitel, főleg, hogyha gyakorlatilag nem lehet IPS-t normálisan szerezni bele.
Talán most úgy tűnik megvan a jó hely, de az biztos, hogy T430 HD+ elé ha leültetnének felmondanék
Repüljek rá a T430-ra?
Dilemmás, az igaz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
csubuka
addikt
válasz Tikakukac #96207 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az alapos elemzésed!
-Ez nem hangzik túl bíztatóan, hogy nyikorog mind. Jobbak a 20-asok?
-Ha ennyire rossz a kijelzo az ismet nem egy jo hir. A W520 TN panele egész elfogadható, legalábbis számomra. Alapvetően akkor a ritkább 12 és 14 collos kijelzőkkel van a baj eszerint általában? A T440p-nek valóban kritikán aluli volt a kijelzője sajnos tapasztalatom szerint, reméltem a 30-asé jobb azért.
-Az antenna keret törés az amikor az a külön csík kilötyögősödik a hátlap tetején?
-Ez a kijelző mod azért a gép árához mérten húzós nem? Ugyanannyi, mint maga a gép kb. gondolom... Akkor már lehet valami rivális Dell vagy HP amit nézni kéne, csak az ugye más kinézet, meg mégsem Thinkpad
-
btudos
nagyúr
válasz csubuka #96208 üzenetére
T440p könnyen átalakítható FHD IPS-re, a T430-nál viszont a hitvány és a borzalmas a két választási lehetőség. Ha ez kevésbé szempont, szerintem nem problémásabb egy T430, mint egy T420 vagy X230. (Volt mindegyik.)
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
azbest
félisten
Nekem van két t430. A kijelző tényleg csak szemből jó valamire. A 900-as felülről nézve szürke masszává válik gyorsan. A 768-ason meg nem fér ki egy összetettebb program kezelőfelülete. Mondjuk én főleg külső monitorokkal használom, csak utazás közben vagy csak az asztali monitorok kiegészítőjeként használom a belsőt, szóval így nekem annyira nem számít. De 768-ason szoftveres átméretezést kellett állítanom linuxon, hogy tudjak dolgozni külső monitor nélkül
A bővíthetőség az tényleg jó a t430-nál. Sima inteles változatokat használok, 4 magos i7es procit tettem bele. 16GB ramot, sata ssd-t, msata ssd-t, hdd-t caddybe. Van már 4 dokkom és 6 darab 90w-os tápegységem is hozzájuk, hogy minden asztalomnál simán odatehessem a gépet dugdosás nélkül. 5 ezer körül kapni a 4338-as komolyabbik dokkolót és a 90w tápokat is hozzá, marha olcsó. Ugyanez nem mondható el az újabb sorozatokhoz, ahol másfajta dokk és szögletes tápcsati van (bár lehet adapter van arra, ha túl drága lenee).
Maga a gép és a kiegészítők is olcsón vannak már ezekhez.
Az újabbaknál külön figyelni kell, hogy mivan beforraasztva, van-e elég ram slot, van-e hely más bővítéshez (optika nincs, ssd csak winyó helyére, m2 ssd is kicsi fér, de lehet túlmelegszik azokban)Szóval végső soron neked kell kitalálni, hogy mire használnád. Mennyire számít az ár, milyen képességekre van szükséged és hogy milyen időtávra tervezel vele.
Ahogy más is írja, a t420 sem feltétlen rossz. Klasszikus billentyűzete van. Még talán ahhoz is jött ki bios update nemrég. Az intel gpu kevésbé támogatott mai windowson. Működik, nem arról van szó, de csak win-ben lévő alap driver van azt hiszem. A külső kijelzők kezelésében nem tudom van-e különbség. A t430-asommal 3 fhd kijelzőt is meg tudok hajtani dokkolóval (lehetőleg kettő egyforma, hogy pont azonos paraméterekkel akarja használni, mert ha nagyon különböznek, akkor max 2 megy). A t430 dp-vel képes 4k kijelzőt is hajtani, nem tudom a hd3000 képes -e erre. Lehet ebben nincs különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Talán egy fokkal.
T440-ben lehetett volna remek panel. Amit néztél akkor egy csontos konfig volt. Azokban már eDP csati van, olyan IPS panel van bele 25 rugóból, mint a szél. Akár gyárilag is.
Ahham. Két szélen van csavarozva. És könnyen törik.
Többihez is annyi a panel. Sőt HP-k és Dellek még nem is fognak menni csak némi csiszatolás után. Akinek megér ennyit, megér. Még olyan ember nem volt aki azt mondta, nem éri meg. A fejeket látnod kéne csere után. Fizetni egyszer fáj, okádék kijelzőt bámulni meg mindig.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
Egy ilyen dokkoló vajon eredeti
A galériában található képek közül a harmadikon jól olvasható Brantislava, Slovakia felirat miatt kérdezem...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Tikakukac
titán
válasz Donki Hóte #96213 üzenetére
Nm eredeti dokkoló szerintem nincs is. Ezekre nincs gyártósor.
Baromi sok Hungary feliratot is tudsz találni adott dolgokon, nem csak kína meg nyugat a világ. Sőt, ruszki Bosch-al futok össze manapság sokat, pedig azt is germánozza mindenki
-
őstag
válasz Donki Hóte #96213 üzenetére
Ilyen dokkolómból volt jó pár darab. Ha USB3.0-ás porton keresztül akarod a képernyőt is átvinni külsős monitorra, kétszer gondold át, hogy a géped elég erős-e hozzá. Nekem folyamatosan laggolt sajnos, bár én egy Helix 2-vel próbálkoztam, aminek a m-es procija nem egy nagy vaszisztdasz.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
veterán
válasz Bluesummers #96215 üzenetére
X1 Carbonom van i7-6600 procival.
Az official dokkolók elég drágák hozzá, ezért keresek alternatív megoldást, de nem mindenáron és nem bármilyen kompromisszummal...
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
őstag
válasz Donki Hóte #96216 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is Brantislava volt írva mindenhova. Vállalható a dolog.
Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
csubuka
addikt
válasz btudos #96209 üzenetére
Köszönöm a választ!
440 biztos, hogy nem lesz, az nagyon nem tetszett, amíg az volt a cégnél. Kezdve a gyenge hangszórótól, a foltosodó kijelzőn át, meleg is volt, meg recsegett.
Akkor inkább tényleg valami alja kijelző és menjen rá 40 ezer egy modra.
A 430-ak jobb árban mennek aprón, mint a 20-ak. Ezt nem teljesen értem így első ránézésre. mindenki BIOS-t akar mókolni és azt túl nehéz a 30-ason? Én sosem mertem eddig még, pedig az új wlan miatt akartam, aztán hagytam, szóval az nekem annyira nem fontos.
(#96210) azbest: Köszönöm válaszod! Sajnos a 768-al én sem tudnék együtt élni. Akkor mod lesz belőle vagy ilyesmi. Igen a HD3000 miatt akarnék a 20-astól távol maradni igazán, meg a natív USB3 az azért kellemes. Valamint túl réginek tűnik a gép a régi billentyűzettel A 430 az egész "fiatalos", ahhoz képest és talán kevésbé koszolódik a szigetes billentyűzet. Annyira nem hiszem, hogy ragaszkodnék a régi féléhez.
(#96211) Tikakukac: Köszönöm szépen Neked is az újabb választ! Értem, azért inkább hanyagolom szegény 40-est, nagyon roszs benyomást tett rám sajnos.
Sajnos az a lötyögés az előjött régen már egy másik gépen láttam igen.
Igazad van, annyit lehet megér simán, csak egyelőre még nehéz ez a 12 vagy 14 coll
Optimális lenne az X széria, ha nem lenne annyi kompromisszum is a kis mérettel.
Eszerint viszont a HP (8470/2570), DELL(6430/6230), Lenovo (T430/X230) választás az itt inkább szimpátián múlik, illetve meg ahova épp bepottyan valami olcsó példány azt kell venni, már ha nem leharcolt.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
csubuka
addikt
válasz csubuka #96219 üzenetére
Nem lehet, hogy a "T430s" lenne a megoldás a problémámra? Ha kifogok egy jó akksisat azzal normális keretek között azért 2,5 órát, max 3-at csak elmegy még. És hordozhatóságban a T430 és az X230 között van és elvileg strapabíró, bár megvannak a tipikus töréshelyesi, a bal alsó palmrest sarokban ahogy nézem (de a W520-amnak is van tipikus helye hasonlóan ott). Itt már talán érezném a hordozható feelinget W520-ról váltva és kis cuki 65W-os táppal is csapathatnám.
-A beforrasztott CPU egy problem, de i5-nél komolyabbat egy laptopba a hűtés miatt úgysem kívánnék.
-A dedikált GPU-k halnak bennük a hirdetéseket nézve, az most nekem szerencsére úgysem kell. -
Vegha
senior tag
A T61-es billentyűzetén a Space lötyögése mennyire jellemző jelenség ? Már egy ideje feltűnt, hogy nem olyan érzékeny, de különösebben nem zavart. Mostanra viszont már ha nem a billentyű közepét nyomom meg, hanem valamelyik oldalszélét (ahogy normális tízujjas gépeléskor szokás), akkor azzal már nem tudom eléggé lenyomni. Szétszedtem, átnéztem, minden ép és hibátlan. Valahogy mégis nagyon gyenge már. Egészen nagy holtjátéka, lötyögése van nyugalmi állapotban. Kikopott volna alatt a kék kis gumi sapka ami a lenyomásért felel ?
-
törölt tag
válasz csubuka #96221 üzenetére
Én 2 gépet használok felváltva.
X230 i5 M:
+ ágyban fekve is kényelmes, könnyű, jól cipelhető
+ kicsi 65W tápegység
+ 6 cellás akkuval akár 3-4 óra üzemidő (ezzel használom hétköznap)
+ 9 cellás akkuval akár 6-7 óra üzemidő (utazásra van tartva)
+ hagyományos panel szép színű, de kicsi a betekintési szög (ilyen is van a családban)
+ HD4000 videokártya elegendő (X230i-ban csak HD3000)
- IPS panel durván szellemképes (ilyet használok)
- nem tudok megbarátkozni a touchpad-del, nem érzem olyan precíznek, mint a T530-banT530 i7 QM:
+ szép az FHD panel színe,
+ NVS 5400 videokártya azt tudja, mint a W520 K1000 K2000, illetve a W530 K1000M (K2000M veri)
+ 90/135W táppal is elmegy, nem úgy, mint a W széria
+ erős
- nehéz, ezért dokkolóban lakik, nem cipelem
- akku idő 9 cellással is max 3-4 óra -
Jarod1
addikt
Sziasztok!
Ez mitől van hogy nem mutatja az akkuidőt, százalékot?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #96228 üzenetére
A Quadro 2000M-nél biztosan gyengébb az NVS 5400M, a 2000M-ben dupla annyi egység van (ROP, TMU és magok) mint az NVS-ben
Az NVS 5400M nagyjából a Quadro 1000M szintjén lehet
A 2000M viszont meg van fojtva a DDR3-as VRAM-mal...[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Jennon888
csendes tag
Üdv. mindenkinek.
Van egy T420 gépezetem, nagyon jól működik, a gond annyi vele, hogy ha töltőről van használva, a tápból ilyen ciripelő hangot hallok, ami igazából nem olyan nagyon zavaró, de félek, nehogy valami baj történjen. Az is igaz, hogy már jó néhány hónapja csinálja. Ha ki van véve az aksi, akkor nem csinálja ezt a hangot, de akkor meg ott van a másik dolog, hogyha áramszünet van, akkor tönkremehet a laptop, ezért hagyom benne az aksit. Egyébként az aksi, töltő is teljesen eredeti Lenovo. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz Jennon888 #96231 üzenetére
nekem is volt ilyen töltőm, amelyik ciripelt (működést nem befolyásolja, csak zavaró):
"Kapcsolóüzemű tápok/tekercsek esetén az impregnáló anyag hiánya vagy szétesése okoz magas frekvenciás rezgést. Illetve, ha a tápegység egyik oldallemeze hanyagul van rögzítve a mágneses tér azt is megszólaltathatja."
vegyél egy másik töltőt, hardveraprón 3-5k körül van. lehetőleg 90 W-osat és próbáld ki, ha tudod.
persze arra sincs garancia, hogy nem fog elkezdeni ciripelni egy bizonyos idő után.[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Jennon888
csendes tag
válasz donjohnson #96232 üzenetére
Értem köszi szépen. Arra is gondoltam visszaviszem garanciába, van még pár nap rajta, mivel használt cucc, de lehet inkább veszek egy új töltőt, ezért nem megyek fel Pestre, több száz km-t, drágább is lenne az utazás, mint a töltő maga. Na de ez már nem ide tartozik.
-
metal01
őstag
W520 és W530 FHD panel között van különbség? Cserélhetőek?
-
csubuka
addikt
válasz Tikakukac #96222 üzenetére
Ejj, az X230-hoz képest gondoltam, hátha. Csak mert nekem nagyon vékonynak hatott az X220 anno pl a palmrest széleinél. Ahhoz képest egyenletesebben vastag a T420s.
(#96224) grafikus72: Nagyon szépen köszönöm az elemzésed a gépválasztást segítve
Sajnos igen a két gép, mindkettő specifikusan arra kihegyezve, amire kell a legjobb megoldás, mert a T4x0 az pont beesik talán két szék közé. Ha meg egy gép marad, akkor hiába van asztali, lehet maradok a W520-nál. Minden választással úgyis annyi a kompromisszum. Csak alapvetáen újra kell majd raknom a gépet új, nagyobb SSD-re, akkor meg már másikat akartam De akkor lehet maradok ennél.
**A W520 megy 135W-os táppal is gyárilag szépen. Én is azzal használom, de az is egy tégla még sajnos. Nekem sima i5 van a W520-ban, cserébe igen halk és hűvös. QM i7-el és dedikált GPU-val csúnya dolgokra képesek sajnos a W520-ak, ahhoz mág nem elég a hűtése rendesen a netes tapasztalatok szerint.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Jennon888 #96231 üzenetére
A ciripelés idővel előfordul, valószínű, ahogy öregszik a ragasztó anyag a tápban. Akku nélkül azért nem csinálja, mert akkor nincs olyan terhelés rajta, és akkor másképp rezeg, nem hallod.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #96237 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy Sandy Bridge QM-es procihoz és 55 W-os GPU-hoz már kevés az 1 venti
EliteBook 8560W-ben 1 venti volt, i5-ös 2 magos proci, meg egy Quadro 2000M, de már azt is alig tudta kordában tartani, az i5-ös 98 fokig ment Turbo Boost-tal (kilőve a Boost-ot megállt 90 fokon), a Quadro 2000M pedig 83 fokon tetőzött kimaxolt ventivel. A Precision M6600-asnál a 2720QM Boost nélkül 75 fokon megáll (Boost-tal 85 fokon, végig tartva a 3 GHz-es Boost órajelet), a 256 bites GDDR5-ös Quadro pedig 65 fok fölé még nem ment együttes terhelés alatt
Ilyen hardverhez már illik a 2 ventis kiszerelés véleményem szerint. Látni rá példát 15,6"-os méretben is
Nem sok példát láttam arra, hogy ilyen hardvert 1 ventis rendszer rendesen kordában tud tartani[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
JAGER 10
tag
Sziasztok!
Hol tudom megnézni TYPE alapján, hogy az adott gépet milyen konfigurációval szerelték?
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #96240 üzenetére
Le is váltottam egy Precision M6600-asra
-
félisten
válasz donjohnson #96242 üzenetére
Meg is feledkeztem erről az oldalról. De most jól kiderítettem, hogy Svédországban vásárolták a W520-am.
-
JAGER 10
tag
válasz donjohnson #96242 üzenetére
Nem találja a TYPE-ot.
Ha az SN-t írom, akkor pedig a garanciát írja ki.
T510-ről van szó.[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz JAGER 10 #96244 üzenetére
Ahogy nézem, jó sz*r megint a Lenovo oldala (a termék részletes adataira ugyan rá lehet kattintani, de minek), az alternatív megoldás (tp.krelay.de) meg épp nem érhető el.
Ltwbook-ban talán rá tudsz keresni. (Letölthető pdf, a saját Dropbox tárhelyemről.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
RnJ
tag
Sziasztok, van egy w500-am C2D T9600-as procival, 8gb RAM, 120GB SSD és 500GB HDD bay-ben.
Elképzelhető, hogy a dedikált VGA beszart rajta?
Tegnap reggel folyamatosan újraindult, amikora windows-ba szeretett volna belépni. (win7 x64 pro) Első körben memőriára gyanakodtam, de nem az. Letiltottam a ATi Mobility FireGL V5700-at (512VRam) és az integrált kártyával tökéletesen működik, semmi leállás, vagy újraindulás.
8.792.5.2000-es ATi driver volt fent. 04/05/2012-es kiadás
Illetve nagyritkán LoL-ozok a családdal és párnapja néha lesett 10-20fps-re, ami amúgy 25-70 között mozog.
Újrapasztázva kb 2 éve volt (MX-4).
Köszi, ha valaki megosztja a tapasztalatát.
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy olyan gondom, hogy a laptop kijelző nem világít, olyan mintha maga a kijelző működne, de nincs megvilágítás ezért nem sokat látni rajta. Ez milyen gond lehet - inverter? És Budapesten hol érdemes érdemes javításra vinni?
T440-ről van szó, sima kijelzős.Köszönöm előre is az ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
veterán
válasz FoxiestFox #96240 üzenetére
+1, i7 qm és 1000m simán (bár kissé hangosan) bírta a tartós terhelést is. értsd 10+ óra videótömörítés.
hanyas vagy, te disznó?
-
törölt tag
válasz csubuka #96235 üzenetére
Előző gépem nekem is egy W520 volt, amit csak azért váltottam le, mert nagyon baráti áron tudtam szerezni egy 2,5 évvel fiatalabb, patika állapotú, i7QM-es T530-at, több memóriával, 90%-os gyári 9cellás akkuval, FHD kijelzővel.
A W520-as sima M-es processzoros volt és mindössze 8GB RAM volt benne, de maximálisan elégedett voltam vele, nem is cseréltem volna le, ha nem kapok jobb ajánlatot.
Ha új gépet vennél, azon is csak egy csupasz Windowst kapnál, telepíthetnéd az összes Lenovo drivert, meg a saját programokat, vagyis installálással, beállítással akkor is szívnod kellene.
Én úgy csináltam, hogy a régi Windowst kimásoltam egy olcsó, 80GB-os HDD-re Macrium Reflect Free segítségével, aztán amikor kiderült, h valamit elfelejtettem átmásolni, akkor csak betettem a caddy bay-be a régi Wint. Amúgy is jó, ha van egy biztonsági másolat a régi Windowsból.
Amúgy a videokártyákat jól benéztem a legutóbbi válaszomban, az NVS 5400M kb az 1000M szintje, a többiek verik (2000M, K1000M, K2000M).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Mazda topik
- Autós topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Alcor Snugbook kibeszélő
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest