-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
No kipróbáltam mind a három likban és nem mén A BIOS-t defaultba raktam, no effect.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Francia91
veterán
válasz bitpork #64203 üzenetére
Nemtom határoz-e valamit, de a SATA AHCI üzemmódba van rakva? USB BIOS Support engedélyezve van? Mire telepíted? SSD-re, vagy HDD-re? Ha HDD-re, akkor 100-as a vinyó?
Más téma:
Van-e valakinek T4x szériához való töltője, amitől estleg megválna? Sürgősen kéne egy T43-ashoz[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
AHCI, Ez most a második usbm. De olybá tűnik megvan a hiba. A 32 bits megy. A 64 bites nem.
-
Francia91
veterán
válasz bitpork #64206 üzenetére
Akkor mégis a telepítőforrással lehet a baj...
Szedj le egy szűz 64 bites telepítőt, szerintem próbáld meg azzal. Esetleg DVD-ről telepíteni, még ha lassabb is valamennyivel. De USB-ről is mennie kéne! Én mindig ezzel csinálok USB-s telepítőt. Win8(.1) telepítőt is jól megcsinálja[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #64199 üzenetére
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz btudos #64210 üzenetére
Köszi, leesett, valamiért matematikára gondoltam.
Valóba', egyelőre a helyes.
Habár a csuda tudja, így meg az "egyelésre" (mezőgazdasági tevékenység) hajaz.
Az "egyenlőre" magyarázata, jelentése logikailag érthető, de az "egyelőre" mégis kissé furán hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Lenovo FW-s WIFI kártya működne egy MiniITX alaplapban? (ASRock AM1H-ITX).
-
Gergő_
őstag
Most fedeztem fel hogy az X230-amban nincs Bluetooth. Elég hihetlen, de nem megy fel a driver Windows 7 alatt mert nem talált hardvert. Most legyen, meg lehet rendelni valahonnan egyszerű a beszerelése ugye?
juteszembe
amúgy ujjlenyomatolvasó sincs a gépben, ennek sokba kerül a pótlása? igazán hiányzik a régi HP gépeimen mindig volt.[ Szerkesztve ]
-
Reporting in!
Ugyan az a dongle, ugyan az a kép file, ugyan az a program és felment. Hiba sehol nem volt csak akkor sem.
Most meg a dokkoló nem ad életjelet. A bedugott billentyűzet, egér és lan kábelt nem látja a gép. ( usb perifériák )
-
Pxs
aktív tag
Üdv,
valaki tudna segíteni ? Egy félig döglött X31 (IBM/Lenovo) vasról van szó.
Thinkpadforums-ra felraktam előbb a történetét, még nem jött válasz, felteszem ide is (egyelőre angolul, mert sietnem kell el). Előre is köszi, aki segít."Hi fellow forum members,
I'd just bought a used X31 a few days ago. I was told before the deal that it sometimes does
BSODs, but I didn't care much and took that as an easy-to fix OS problem. System is Windows
XP SP3 (XPForever Edition).Alas, I may have been very wrong.
Symptoms:
-notebook is very hard to turn on (that is, sometimes I have to remove all power sources,
including battery and AC several times, before I can get a boot logo instead of blank
screen).
-rarely, during the blank screen it gives 4-4-4-4 beeps
-it has 2x256 MB DDR memory modules (Elpida, Infineon, both original IBM FRUs)
-battery is operational, it's good for about an 45-60 minutes (when the notebook works OK,
that is)Random BSODs everywhere (sometimes right at the Windows boot, sometimes out of the blue
during work...rarely it goes for hours without one). BSOD labels I've got so far (I don't
know their error codes by now):CRITICAL OBJECT TERMINATION
KERNEL MODE EXCEPTION NOT HANDLED
DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
PFN LIST CORRUPT
MEMORY MANAGEMENT
PAGE FAULT IN NONPAGED AREABoot-time system errors (before trying to boot Windows):
-invalid date/time (remark: I've disconnected the CMOS battery, but it did the same when it
was in)
-invalid CMOS settings
-Resource Conflict – Allocation error static node # 02What I've tried so far:
-Booting into a live Linux USB (SlitaZ). That worked quite good, with two exceptions (one
freeze at the Linux boot menu and another freeze with distorted graphics while working).
-disconnecting the CMOS battery
-removing both memory modules at the same time (it gave the 1-3-1 beep, which I guess is OK)
-removing only one memory module at a time
-and because I heard about some security chip that on a daugterboard can be loose: taking the
whole poor thing apart (didn't succeed in getting to that chip, so I put it together again)What the heck could this be ?
I'm pretty desperate by now, as I saved up my last money to get this, so I can do online
freelance work when away from home. What else could I try to avoid putting this thing back
for sale ?(Also, another, but less significant question: some of the keys (in the middle of the
keyboard) have the famous nice ThinkPad quality feel when typing. But the Enter, Space, Caps
Lock, Tab, Left Shift and cursor keys are horrible noisy and hard. What can be done to get it better ? It may be that when I took it apart before, the keyboard didn't fit in right back...)Many thanks in advance for anyone, who gives useable answers !
Gabriel"
'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag
-
Tim82
félisten
rarely, during the blank screen it gives 4-4-4-4 beeps
Gond van a security chippel az alaplapon (forrás). Nem tudom, hogy ez javítható-e alaplapcsere nélkül, nincs ilyesmiben tapasztalatom (az én szerény praxisomban nem találkoztam még ilyen problémával szerencsére). Szervizelésben nálam jártasabb fórumtársak erről nyilván többet tudnak majd mondani.
But the Enter, Space, Caps
Lock, Tab, Left Shift and cursor keys are horrible noisy and hard. What can be done to get it better ? It may be that when I took it apart before, the keyboard didn't fit in right back.Nem egészen világos - úgy érted, hogy akadnak? Nem ártana sűrített levegővel kifújni a billentyűk között a billentyűzetet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz FoxiestFox #64220 üzenetére
-
-
PNP
őstag
Részletkérdés, de pöcökre való gumi (mi ennek a neve magyarul? angolul trackpoint cap-re ad találatot) létezik gyárilag többféle is? Azért kérdezem, mert vettem egy USB-s billentyűzetet, amin ilyen furcsa, smirgliszerű felületű, kisebb és keményebb kupak van, mint az X200-amon. Ebayen ez utóbbihoz hasonlót, de sok esetben már a termékképen is sorjás, nem hiszem, hogy gyári.
-
Tikakukac
titán
Jó ez a T500, he. Mondjuk ez is olyan nehéz mint a dög, 9 cellával gyilkos, de egyéb szempontból rendben van, kis tuning ide-oda, hogy ne zörögjön az alsó bezel és patent. Chasernek ezúton is hála érte
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Francia91 #64226 üzenetére
Ez szolidabb kivitel, 2 darab word doksira és 1 excelre nem kell atomhardver
ATI is van benne, de tiltottam a fenébe egyből. Soha nem lesz ahsználva, felesleges vele dikicselni.
Mellesleg nem az enyém, nyilván, X-es TP-nél fentebb nem nagyon mocorgok majd egy ideig még, mindig nagy tepsi gépeim vannak mellette, felesleges lenne
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #64228 üzenetére
Talán ha futni fog a passziánsz sokat mondok Jó az, így nincs vele gond legalább biztosan.
-
Tim82
félisten
válasz Tikakukac #64225 üzenetére
Az enyémből csak egy FPR-es palmrest hiányzik a tökéletességhez.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Robo sapiens
tag
Az nbwn -nel ez megjegyzes a garancianal mit jelent?
"12 Monate Gebrauchtwarengewährleistung gemäß unseren Allgemeinen Geschäftsbedingungen.
Hinweis: Gerät aus Lenovo Rücknahmeprozessen ohne Herstellergarantie. Bitte beachten Sie, dass eventuell online verfügbare Informationen zur Herstellergarantie nicht verbindlich und ausdrücklich kein Vertragsbestandteil bei Kauf sind. Wir bieten daher für diese Geräte kein Warranty Upgrade an."Azt jelenti, hogy ok vallalnak 1 evet es a Lenovo a tobbit (3 ev garancia), vagy azt jelenti, hogy ezekre a gepekre nincs Lenovo garancia, csak az nbwn altal adott 1 ev?
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #64225 üzenetére
A Teremtőnek hála, aki megteremtette a ThinkPadot
Francia91: Ne is mondd, lecsúsztam egyről. Igaz komplett gépet kellett volna megvenni, de akkor is okosan pár ezresből meg lett volna az a dög. Most vehetek megint T9400-et, meg ha már szóba jött FPR palmrestet is megint, jah meg SSD-t Na majd ősszel. A legfontosabb dolgok megvannak, LG kijelző, pana akkuk és T60 szériás billzet NMB v ALPS, most hirtelen nem tudom melyik de jó
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
VegyesTamás
senior tag
Sziasztok megint!
Egy fél órája akartam bekapcsolni a T61-em, de elég lassan ment. Aztán bejelntkezés után egy " feladatütemező motor leállt" hibaüzenettel fogadott a gép, 2 perc múlva, meg egy felszólítást kaptam, a windows súlyos hibát talált, mentsek mindent azonnal mert a gép 1 perc múlva újra indul, és ezt szó nélkül meg is teszi...ilyet még egyszerűen nem láttam, első körben google is csak a rutindolgokat adta ki...
Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli
-
HSM
félisten
válasz VegyesTamás #64233 üzenetére
Ez egy régi vírus szvsz. Volt, akinél találkoztam vele.
-
lapa
veterán
válasz Robo sapiens #64231 üzenetére
az utóbbit jelenti. nincs rá más gari / jótállás.
@TomCat333: ez xp?
[ Szerkesztve ]
-
katzy86
csendes tag
Udv Urak!
Problemam a kovetkezo: T400, Intel GM45, Win 8.1 64bit
Driver telepitesnel ezt a hibauzenetet kapom:
Tud valaki otletet mi a problema? -
Francia91
veterán
válasz katzy86 #64237 üzenetére
Jobb klikk a "setup.exe"-re --> Tulajdonságok --> Kompatibilitási módot állítsd Windows 7-re, majd pipáld ki a Rendszergazdai jogosultságot
Ha ezzel megvagy, indíthatod a telepítést.Más: Windows 8.1-en megoldott már a Power Manager töltésszabályozása?
Kezdi összefosni magát a win7-em, nemtom mi van vele, gondoltam ha újrahúzom, akkor legyen 8.1, a 3G modemre már van megoldás[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz katzy86 #64240 üzenetére
8.1-re persze hogy nem megy fel csak úgy a Win7-es driver, kompatibilitási módban tedd fel.
Francia91: Nálam ment a szabályzás X200-on, mikor legutóbb próbáltam. Most hirtelen pontos verziószámot ahhoz nem tudok mondani, a T430-on 6.64 van, azzal működik 8.1 mellett.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
félisten
-
Peet91
aktív tag
válasz Francia91 #64241 üzenetére
Nekem olyat produkált az x201-en a power manager win8.1 kompatibilitási módban felpakolva, hogy megadtam neki az intervallumot hogy 40% alatt kezdjen el és 80%-ig töltsön, majd így használva kb 1 hét alatt előjött az a jelenség, az akksi 25%-ról leesik 7%-ra instant. Amint visszaálltam az automatikus töltésszabályozásra, megszűnt a jelenség, és lineárisan merül az akku.
Mielőtt kérdeznétek, volt battery reset, de akkor is megjelent ez az anomália.
Szóval szvsz nem teljesen kerek a power managernek ezen része.
Ugyan már, én nem vagyok kötekedős! Csak mindenki más az!
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #64248 üzenetére
Nem eri meg a stresszt, abbol van eleg a munkahelyemen is
Maradok annal, ami jol bevalt"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
btudos
nagyúr
válasz Francia91 #64249 üzenetére
Annyi pluszt nem ad, mint amennyi gond lehet vele.
X200-on csak azért van fent a 8.1, mert éppen az volt nálam pendrive-on, mikor vettem. Mondjuk se dGPU, se 3G modem, se bluetooth, szóval semmi ami problémát okozhatna, így nem csoda, hogy egyszerűen csak teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo E31-70 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" I HDMI I Cam I Win10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest