-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarbantia
aktív tag
válasz Chaser #64540 üzenetére
Az a nagy helyzet, hogy a 15"-os IPS panelek már nagyon elöregedtek. Persze vannak megkímélt gépek alig használt panellel, meg lehet kapni új panelt is, de az átlag az besárgult, fényerejét vesztett, stb.
Persze még így is nagyon jól néz ki, de múltkor itt volt a tesóm WUXGA LG paneles gépe, és sokkal jobb volt ránézni, mint a saját UXGA IPS panelemre. Persze ha majd panelt cserélek, akkor lehet fordítva lesz, de egy átlag használt T60(p) IPS panelje nem sokkal különb. -
soldi3r
veterán
válasz scarbantia #64552 üzenetére
Ebben szerintem igazad van. Ha megjott volna a W500-am, akkor abba uj WUXGA-t tettem volna, ezert nem is erdekelt az eredeti felbontasa. Legalabbis az X200-bol kiindulva, ami mar kozel nem olyan, mint ujkoraban volt, vagy mint az X230 volt.
E30 (oo=[][]=oo)
-
Chaser
legenda
válasz scarbantia #64552 üzenetére
Tudom Volt vagy 10 T60 IPS-em mire megtaláltam az igazit, akkor el is adtam, mert sajnáltam használni De legalább jó helyre ment. De lehet találni értelmeset. Viszont ezért mondtam a T500 LG panelt se kell mellette annyira félteni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Dare2Live
félisten
T400ra W7 újratelepítés után milyen drivereket érdemes felrakni, vagy melyik IBmes toolok amiknek van értelmük?
És mi az a progi ami csak 80%ra engedi tölteni az aksit, hogy az lassabban halálozzon el? Az
kéne, 99%ban nincs hurcibálva.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
beloadjoker
őstag
Hali!
X200rol mit tudtok mondani? Anyumnak kéne gép 50 alatt /használt persze/
Tehat a kérdésem megállja ez a gép ma meg a helyet ? Netezesre szovegszerkesztesre zenehallgatasra videozasra lenne használva igy elso körben de később ki tudja ezért néztem ezt a változatot amiben ez a proci van:
Core 2 duo p8400 2.26ghz ez szerintem Elég lenne azért ilyesmire bar javítsatok kivha mégsem a kérdésem meg a kijelző Az az összes x200ban matt? Mi szokta megadni magát a gepben? Ja es ami fura itt a touchpad az milyen ? Vagy nincs is csak a pocokeger? A Bill tényleg vízálló ?
Igy hirtelen ennyi meg persze ha valaki hasznal ilyen gépet akkor kérdezném hogy milyen win8 al 8.1el vagy ink win7 legyen e rajta sajnos neki nem merek Linuxot tenniOneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Tim82
félisten
válasz Dare2Live #64555 üzenetére
A Power Managert keresed. Egyébként meg a System Update-t tedd fel, Win 7 alatt többé-kevésbé még működik.
beloadjoker: arra, amire használnátok, teljesen jó az X200. A kijelző matt. A billentyűzet nem vízálló, csak úgy van kialakítva, hogy valamennyit el tudjon vezetni a beleömlő folyadékból, hogy az ne az alaplapot károsítsa. Én mindenesetre nem kísérleteznék a folyadékállóságával, promóciós videók ide vagy oda. Touchpad nincs, pöcökegér van, egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi a kényelmesebb. Nekem mindenképpen a pöcök, touchpad-et nem szoktam használni olyan Thinkpad-en sem, amelyiken van. Nekem fél éve volt egy köröm a 8.1-gyel: akkor sok minden nem működött, de ezekre van már workaround. Win 7-tel minden oké.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64556 üzenetére
Elég oda egy SL9300 és felette is. Tapasztalat.
Amiben kijelzőt cseréltek az nem biztos matt, defaultban azok.
Ami behányja magát: kijelző kábel-thinklight rész, palmrest sarok törik, venti megzörren, hébe-hóba 1-1 alaplap, a többi az egyedi eset inkább. Ja, meg akksi, na az ki lett pörögve, abból jó darab nincs az országban. Még.
Touchpad semmilyen, mert nincs. Még mielőtt: nem is lehet tenni rá másik palmrestet amin van.
Bill vízálló, hiszen nem cukorból van, locsolhatod egész nap, bírja a vizet. Max utána nem műxik. Ha ilyen kell akkor CF-es Toughbook kell nektek. Azzal fürdeni is lehet, fater is szokott.
8.1-et rakhatsz. Kis munka mindig belefér. Saját nyugalmad érdekében win7.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
beloadjoker
őstag
Köszi meg olyan kérdésem lenne hogy a vga milyen van benne es mit bír esetleg youtube 720p megy ?? Ezen kívül mennyi slot van benne /rám/ es meddig lehet bővíteni ? Ja es az ddr hanyas ?
Ja igen es akkor szerintetek ez tényleg jo gép lenne ? Ne nezelodjek más gyartonal ?Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #64558 üzenetére
Értem Köszi inkább kicsit jobb proci mellett lennék :-)
Hat hu Elég azok dolgot felsoroltal kérnek egyáltalán ilyen gépet venni ?? A vizallosag csak érdekelt de nem szempont :-) akkor kell egy egér melle nem gond oké akkor win7 jo :-)Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Dare2Live
félisten
válasz beloadjoker #64559 üzenetére
2slot és 8gb biztos belemegy. 720P youtube lazán megy. Jellemzően a szűk keresztmetszetnek én itt is a hddt éreztem. Nálunk van ilyen családban használva 4éve kutya keményen azaz kocsiba be, kocsiból ki, dokkoloba be majd ki, kocsiba be irány másik munkahely... és bírja. Lett bele véve egy 9cellás aksi mert kell az 5+h meg ha újra kéne rakni akkor raknánk bele egy SSDt.
TIM82: köszönöm.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Tim82
félisten
válasz beloadjoker #64559 üzenetére
Intel GMA 4500MHD. DXVA-t, flasht támogat, Youtube 1080p-s videókat is lejátssza erőlködés nélkül. Játékból kb. 2007-2008-as játékokat még tűrhetően visz, mint pl. Dragon Age Origins. Két RAM-slot van benne és maximum 2 db 4 GB-os DDR3 modult fogad. Szerintem tényleg jó gép.
Szerk.: az SL9300 nem mondható gyenge procinak szerintem a mobil Core 2 Duo-k közül.
A kijelző szalagkábel emlegetett hibája csak annyit jelent, hogy a Thinklight és a webkamera nem 100%, hogy működik. Az utóbbiba (webkamera) én is belefutottam (én ráadásul utólag tettem bele webkamerát, mert az enyémben nem volt gyárilag), kb. 5k-ért rendeltem eBay-ről csere szalagkábelt pár napja.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64560 üzenetére
Szerencsére itt még nem volt i proci. Akkor i5 kellene vagy i7 netre. Ezt én ha egyszer megértem, egyből a mennybe kerülök, úgy kisimulnak az életjeleim. SL9300-al ezer soros progikat futtattunk és szimuláltunk mindenféle komplett vezérlőket. Okés, végülis az is érv, hogy 2GHz alatt van, nem vicc, ha 1.96GHz lenne, nem vinnék el a gépet, lehetne az akármi. No mindegy, nem értek hozzá, lehet ez azért van, de nem is érint már, 1 gépem maradt, ez ha elmegy kiszállok ebből, túl sokan szakértenek már, én itt már kishal vagyok.
A konkurensek vagy nincsenek ennyiből, vagy még több hibát tudok felsorolni. Mondjuk igaz, HP topikban keményen kuss van, ha mersz őszintén nyilatkozni valamiről, egyből elküldenek. Nem értem miért, de ez megy sok helyen, ha fogsz egy jót, némi garival amit bevállalnak rá, veheted. De ne szállj el nagyon a dolgokkal könyörgöm ilyen felhasználásra egy 4GB ramot, kisebb procis gép is ezervastagon elég. Úgyis a HDD-d lesz a lassú.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
beloadjoker
őstag
Köszönöm szépen mindenkinek! :-) akkor szerintem vadászok egy ilyet hasznaltan :-)
Procival meg ugy vagyok hogy ha mar lehet akkor legyen az erősebb benne :-)Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #64563 üzenetére
Rendben Köszi 4gb rám szerintem mar alap erősebb profi meg nem art Néha lehet en is befognam kicsit szórakozni kicsit Linux metasploit stb :-) nem baj az ha van benne kicsit jobb proci :-)
Egyébként ramot is azért kérdeztem mert most találtam egyet fentebb említett procival de 1gb rammal ami szerintem azért nevetséges ..
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64565 üzenetére
Statisztika, mint heti 1-szer azért kemény heavy user, egy 4 magos 8 szálas H-s haswell i7 és 16GB ram mögül: ram maximum 3.2GB, proci átlag kihasználtság 18%. És nem vicc, tudok olyanról aki ilyen notit vett, mert hát ki tudja mire kell. Apám is vehetne tankot, mert ki tudja, lehet egyszer kevés a pickup és akkor milyen jó, hogy vettem egy tankot
Értem én, hogy nem baj, csak 1: minek, 2: nem lesz választék, ki lett pucolva a piac, tettem róla
Ha 1GB van benne, akkor annyi. Tekintve, hogy 2-3k-ért bárki rak bele neked még 2GB-ot, mindegy. Sokan ezért árulnak HDD-ram mentes gépet, mert majd amennyit akarsz annyi lesz benne, felesleges túlvállalni a dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #64566 üzenetére
Hat ha most rám celoztal az elsejével akkor szomorú vagyok :-/ bar sli-t kihagytad
Értem hat oké keresgwlwk aztan majd meglátjuk hátha találok valami jot :-) meg lehet hogy fogok írni hogy ki kérjem a véleményeteket :-)
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64567 üzenetére
Nem szoktam célozni, de ismert tény, hogy a másik notis topikban 1 kategóriával mindenki erősebbett venne, van aki kettővel. A másik aki 150k-ból akar gémer gép szintűt venni, de az nyilvánvalóan mesében él.
-
kistewe
tag
válasz beloadjoker #64567 üzenetére
btw : X200 ba nincs ODD ...nálam anno ezért esett ki meg a tapipad hiány miatt...
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #64568 üzenetére
Hát kinek mi én mindenesetre kihasználom szegénykét
amúgy erről mi a véleményed?
Eladó Lenovo ThinkPad X200 notebook:
- Pentium Core 2 Duo P8400 2.26 GHz
- 1 GB RAM
- 160 GB HDD
- DVD-Supermulti
- 12.5" 16:9 kijelző
- WiFi
- magyar billentyűzet
- dokkoló
- táskaja és ez 45ért
am dokkoló mit tud ?Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz kistewe #64570 üzenetére
hát jó de a mai világban mire kell ? :S ha meg kell akkor meg veszek egy külsőt pár ezresért
tapipad hiány engem is zavar kicsit illetve inkább anyut fogja szerintem de akkor kap egy egeret is[ Szerkesztve ]
-
lakkusjj
aktív tag
válasz beloadjoker #64571 üzenetére
Nem ír az akkuról semmit, rosszul tudja a kijelző képarányát, és a dvd-meghajtót úgy sorolja, mintha a gépben lenne, szerintem nem túl hozzáértő hirdetés.
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64571 üzenetére
Dokkba rakva rengeteg mindened lesz rakat port és egyebek.
De segítek, lásd kivel van dolgod: 2 darab volt abból a gépből és mindkettő elkelt már 3 hete. Ezért is nem lesz uppolva a hirdetés, volt az egyik nálam webkamos bővítésen utána a srác megvette a másikat is
szerk.: Baccki. Most mondom. A hirdetés nem él. Az, hogy nem vette le az trehányság. De abból 2 gép volt, és mindkettőt megvették már hetekkel ezelőtt. Ajánlom vagy sem, nincs belőle több.
lakkusjj: Szépek voltak és a hirdetés valós volt, képarány meg ilyenek pite. De az a hirdetés már nem él. A legtöbb x200/x200s életét nyomon követem
[ Szerkesztve ]
-
-
t52042405ug
csendes tag
Tisztelt Srácok,
egy T520-ról lenne szó. Leesett és az alsó burkolat több helyen elrepedt. Használható még, az élvezeti értékét nem befolyásolja, de egy ideig nem szándékozom lecserélni a masinát, ezért arra gondoltam, h vásárolni kellene egy "base bottom cover"-t.
Találtam az eBay-en egyet, amit ki is szállítanak kis hazánkba. FRU: 04W1673 (Ezt kutattam ki, remélem jól gondolom.)
Miskolcon a dr. LAN szervízében gondoltam, h kicserélik. (Voltam már ott párszor...) A gép még garanciális, de ez ebben az esetben nem játszik.
A rajta lévő matricákkal (hátulsó) mi lesz vajon?
Nagy műtét egy ilyen csere?Köszi az építő jellegű tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
és találtam egy ilyet is:
4gb ram, 160gb merevlemez, 2,26gh proci
osztrák billentyűzet
hibátlan külső
3-4 órás akku időcsak a gond az osztrák bill :/ annak milyen a kiosztása ? át lehet matricázni ?
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64576 üzenetére
Nem kell hirdetnem, így is totál üres lett a készlet, de van/volt bőven.
1db s maradt meg ha minden igaz, a többi foglalózva, de azt meg nem adom el, mert "gyenge" és mert CCFL benne a panel, ami hát aki tudja az tudja miért jó.
Osztrák magyar kiosztású, csak van rajta sok hülye karakter.lakkusjj: Mondjuk úgy, hogy láttam már belőle eleget. Többet mint akartam. Csak sok az idegesítő ember aki csodákat akar, meg mindig okosabb és ebből elegem van. Így ha ezek kifutottak áttérek valami másik témára, jobb a békesség.
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64581 üzenetére
2 lehetőség van: vagy nagy enteres vagy egysoros. Ez rendes enteres. Ennél spécibb billentyűzet ha létezik is, az biztos, hogy nem kerül ilyen földrészre. De szerintem másmilyen amúgy sincs ebből.
-
beloadjoker
őstag
válasz Tikakukac #64582 üzenetére
sajnálom de én még mindig nem vagyok képes felfogni, szóval akkor nem jön ki teljesen ? enter teljesen mindegy mekkora anyunak még nem volt gépe majd ezt szokja meg, de minden egyes karakternek van helye ? ékezetesek és simák, minden, vagy valaminek nem jut hely ? esetleg van ami felesleges ?
-
őstag
Sziasztok. Leirna nekem valaki, hogyan tudok egy r60-on BIOS-t frissiteni? Leszedtem valami ISO file-t a lenovo-rol, de mit kell tenni vele Koszonom.
-
lakkusjj
aktív tag
válasz beloadjoker #64583 üzenetére
Nagy enter= magyar kiosztás.
-
Tikakukac
titán
válasz beloadjoker #64583 üzenetére
Pedig nem nehéz.
Olyan nincs, hogy plusz karakterek meg minusz karakterek meg 30 fajta billentyűzet. 2 fajta billzet van: az, amin az enter fejjel lefelé fordított L betűs alakú, ez a nagy enteres, ezt használja az európai meg az itteni legtöbb angol. Ez nyelvtől függetlenül mindegyiké kopp ugyanolyan, csak a felületén van az egyiknek ilyen vesszős ő a másikon meg amolyan blabla.
Meg van a minden más angol és az amerikai, ami neked nem jó, azon van 1 soros, csík alakú enter. Na az neked nem ok megoldás, de olyat ebből nem nagyon találhatsz, mert így is csodavárás van, egy US billzetes gépet szvsz a nagyközönség le is köpne, hát ilyen szutykot hogyan merne valaki eladni, ne vicceljünk. Kb.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz fojtviki #64584 üzenetére
Ha iso-t szedtél le: kiírod CD-re, utána bent hagyod az optikai meghajtóban a lemezt, amire kiírtad az iso-t, újraindítod a gépet, amikor elindul, F12-t nyomsz, a feljövő listából kiválasztod azt, hogy az optikai meghajtóról boot-oljon, utána meg értelemszerű lesz.
BIOS-t mindenesetre úgy frissíts, hogy van bent akku (mindegy, hogy milyen állapotú) és töltőre van téve a noti.
-
Tim82
félisten
válasz fojtviki #64590 üzenetére
Még sosem csináltam pendrive-ról BIOS-frissítést, úgyhogy erre nem tudok mit mondani. (Nekem pont ilyen esetekre hányódik itthon 3-4 újraírható CD/DVD.)
Nem tudom, hogy esetleg Unetbootin vagy hasonló alkalmazás meg tudja-e oldani a feladatot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz fojtviki #64593 üzenetére
Ha a RAM-modullal van gond, azon sajnos nem fog segíteni BIOS-frissítés. Ha van rá garancia, vigyétek vissza az eladónak. Nem tudok róla, hogy az R60 (amihez nagyon hasonló, gyakorlatilag csak a házban különböző T60-ból volt/van több is nálam) válogatna a RAM-modulok között.
-
félisten
-
őstag
Vissza semmikepp nem veszik. Sogornomek adtak, volt nekik. Kozben ebay-rol is varjuk, ott ugyan olyat rendeltunk, ami most van benne. De voltunk latogatoba ma, es ott kaptunk egyet, kiprobaltuk es nem megy. De vegulis mindegy, jovoheten megjon a masik. Koszonom mindenkinek a segitseget.
-
atee
őstag
Sziasztok!
t400 most került hozzánk régebben volt egy t60 nekem
Ott nem rémlik ilyen probélma.
Teljesen friss install.minden felpakolva amit a vantage akart. Kb minden második inditásnál szarakodik el sem indul csak windows töltő képernyő. Ez valami beállitás vagy esetleg valami gyári progi akassza meg? Hdd az 100/100Köszi!
D-day 2002-01-04 01:54
-
Aethelstone
addikt
2 dolgot tehetsz így elsőre. Ha elindult, akkor nézz windows event logot. Vagy keríts egy linux live boot cd-t, usb-t, akármit és azzal próbálkozz. Ha a linux megy stabilan, akkor erősebben kukkantsd meg azt a windows eventlogot. Anyway..milyen windows? Abból is többfélét ki lehet próbálni egy szérián belül. Windows 7 home/prof/ultimate..pl.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Francia91
veterán
válasz Aethelstone #64598 üzenetére
Szerintem a Windows verzioja nem okozhat gondot. Enterprise verzion kivult tettem mar fel sok ThinkPad-ra Win7-et minden verziobol, de sosem cseszett ki vele egyik sem.
Kerdeseim:
1. Tiszta MSDN-es telepitorol lett-e felpakolva?
2. A Windows logo még bejon, aztan fekete kepernyo es onnan sehova tovabb, es ez nem minden indulasnal, hanem random modon? Ha igy van, akkor RAM-ot erdemes megnezni, asztali gepnel RAM hiba miatt volt ilyen problema, amit leirtal."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
atee
őstag
válasz Aethelstone #64598 üzenetére
A Win verzio a win7 prof 64. Semmi gondom nem volt eddig ezzel..sok gépre telepítettem már és hibátlan.
D-day 2002-01-04 01:54
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- MinDig TV
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest