-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
A kiosztáson túl ami elsőre probléma nekem az új billentyűzetnél az a billentyűk hangja illetve útja. Sokkal puhábban, finomabban tudtam gépelni a régi kiosztáson, bár nyilván hozzászokom majd ehhez is.
Egyébként meg annyiszor végigment már ez a téma, mindenkinek más jön be, szerintem választhatóvá kellett volna tenni, de az nyilván üzletileg nem érné meg. Így maradt ez, a manapság populárisabb megoldás...
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
btudos
nagyúr
Látom én is Még pár éve egy T42p volt az első Thinkpad amit birtokoltam (édesapámtól örököltem, azóta is megvan és vigyázunk rá), azóta kicsit eltévelyedtem, de most úgy döntöttem hogy itt az ideje visszatérni, és adok egy esélyt a T430-nak. A melegedés ellenére az Nvidia-s verziót vettem, mert munka közben sokszor van akár 2 nagy felbontású monitor is rákötve, azzal nem biztos hogy tökéletesen megbirkózott volna a HD4000.
Követem a topikot és lehet lesz majd kérdésem, rég volt már hogy Thinkpad-et használtam huzamosabb ideig
-
btudos
nagyúr
T430-hoz létezik ODD helyére rakható akku?
-
btudos
nagyúr
válasz audi100td #39426 üzenetére
A "dokkolható" akksi megvan persze, de az rohadt drága a normál 9 celláshoz képest, akkor inkább az. (bár egyelőre elég a 6 cella is, 4 óra így is megvan közepes használattal - Outlook, böngésző sok lapfüllel, VS, zene)
Mivel a grafikus kártyát egyelőre nem használom ki, elégedett vagyok a hűtéssel is, nem melegszik a burkolat az említett használat mellett
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39458 üzenetére
Gratulálok a parasztjának, biztos sokat elért azzal hogy földhözvágta a gépet...
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #39462 üzenetére
Azért kicsit más. Ott egy félig-meddig hivatalos szervezet végzi a teszteket, itt meg csak egy barom az isten állatkertjéből úgy gondolta erre szükség van (persze, van értelme, de nem így)....
Amúgy nem lenne rossz, ha lenne egy ilyen szervezet, ami azonos körülmények között teszteli minden notebook strapabíróságát.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz FoxiestFox #39464 üzenetére
Sikítanánk az eredmények láttán Mondjuk kíváncsi vagyok a T430 mit bírna, a kijelző burkolata nem tűnik annyira masszívnak, mint az elődmodellé, bár sajnos nem volt lehetőségem közvetlen összehasonlítást csinálni, hamarabb távozott a cégtől az utolsó T420, mint szerettem volna
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39468 üzenetére
Azért nem kell halálos dolgokra gondolni, csak kicsit jobban horpad a burkolat közepe mint a T420, bőven az egészséges határon belül, máshol semmi ilyen probléma nincsen.
Én mondjuk fogtam T420-at (sajnos huzamosabb ideig nem tudtam használni) a bal sarkánál, nem volt ilyen gondunk vele
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39471 üzenetére
Kinek mi, ugye.... Én napi szinten találkoztam a géppel, és nem volt vele komolyabb probléma (valamiért mindig a legújabb széria a legsilányabb, ezt is megfigyelted? )
Nyilván nem pár hónap alatt művelte ezt, mivel tavaly a megjelenéshez közel kerültek beszerzésre a céges Thinkpadek. Előtte Dell-eket használtunk, de annak ellenére hogy a Dell szerverpark miatt olcsón lehetett volna újra Latitude modellekhez jutni, a cég maradt idén is a Lenovo-nál, nem véletlenül...
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #39473 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy grafikazabáló valaki, így én vígan elvagyok a T430-cal. A keyboardot kezdem megszokni (bár még nem mindig tudok napirendre térni a rövidebb billentyűutakon, sokkal puhább volt a régi billentyűzet, ez hiányzik ), mivel a dGPU gyakorlatilag felesleges, így a hűtés sem problémás, masszivitással meg leszámítva a fedlap közepét nyomkodva jelentkező benyomódást nincs gond. Az üzemidő jobb mint amit édesapám T420-án sikerült elérni, hasonló használat mellett.
T420-at én egyébként csak i5-tel/HD3000-rel láttam, ott nem volt gond a hűtés De szerintem elmérték a hűtőnyilást a 30-as szérián. Bármennyire nem zavar, azért foglalkoztat, hogy miért lehet ilyen...
Ha valami egyéb hibát tapasztalok a T430-nál, úgyis jövök és szólok, nem szoktam kímélni az eszközeimet, ha véleménynyilvánításról van szó
-
btudos
nagyúr
válasz all6atos #39488 üzenetére
Kellemetlen Sajnos kétségtelenül igaz hogy "ez a Thinkpad már nem az a Thinkpad", bár számomra továbbra is a legmegfelelőbb. Amire kíváncsi lennék, majd megkérdezem édesapám, hogy a T530 hűtése is ilyen pocsék lett-e, vagy az normálisabbra sikerült.
Bár érdekes módon nálunk nem produkált ilyen extrém melegedést az i5 az integrált GPU-val a T420-ban. (mondjuk nem is méregetem direktben meghajtva, csak a normál felhasználási körülmények között, de ott se volt semmi irreálisan meleg)
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz dabgergo #39563 üzenetére
T520 Attól függ hogy meg tudsz-e barátkozni az új keyboard-dal. Édesapám használ T530-at, eddig nem volt vele gondja, egész korrekt FHD kijelzője van (az általad linkelt verzióról nem tudok nyilatkozni kijelzőben), de a hűtésről - ami a T430 buktatója sokaknál (nálam nem, én így is imádom )- még nem kérdeztem direktben, bár ha gondot okoz a hw, biztos mondta volna
Amúgy szerintem ez jó ár érte, tekintve hogy a kistesó is ennyibe kerül ugyanilyen konfigurációban, sőt...
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz buvartacsko #39801 üzenetére
Sokkal ertelmesebb megoldas volna, ha programozhato lenne, de hat...
-
btudos
nagyúr
válasz Apollyon #39824 üzenetére
Ez szerintem abszolut munkakör és megszokás kérdése. Én sokáig numpad nélkül nem tudtam volna létezni, egyszerűen nem bírtam elviselni hogy nincs, ezért lett numpad a notin is. Aztán ahogy apránként veszített a fontosságából, rájöttem hogy nekem nagyságrendekkel kényelmesebb hogy mindenem a képernyő előtt középen lehet, nem kell eltolva ülnöm, vagy tartanom a kezeimet. Ez egyénenként változhat, hogy kinek mi jön be. Mondjuk szerencsére business kategóriában is van alternatíva, ha valaki ragaszkodik a teljes billentyűzethez, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. (tökéletes gép sose lesz, sajnos )
Gondwana: Nincs virtuális numpad a 30-as szérián.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz audi100td #39827 üzenetére
Én jellemzőem gépelek rajta, arra ugyanúgy tökéletesen megfelel mint a régi, csak a PgUp-PgDn páros helye zavar kicsit, mert egyrészt hiányoznak a back/forward gombok böngészésnél, másrészt meg elég szar ha véletlen melléütök mondjuk VS-ben, és rögtön nem ott írom át a kódot, mint ahol szeretném... Meg korábban említettem hogy puhábban jár érzésre a régi billentyűzet, de ez lehet hogy annak köszönhető hogy ez még nagyon új, alig gépeltem rajta, az összehasonlításként használt T520 viszont már egy éve használatban volt.
-
btudos
nagyúr
válasz dabgergo #39871 üzenetére
Ha elég a HD4000 teljesítménye, akkor felesleges a dedikált, azzal T430 nagy terhelésen erősen melegszik a tesztek szerint, T530-nál nem tudok ilyen problémáról. De ha kell néha a dedikált teljesítménye, viszont nem feltétlen hajtod hosszú ideig max terhelésen, akkor nem lesz gondod a hűtéssel (én az utóbbi kategóriába tartozom, és simán vállalható a hűtés, nem teszem ki extrém terhelésnek.)
A billentyűzetet szokni kell, de a régi TP keyboard-ot leszámítva még mindig a legjobb. Ja és ha T430-at veszel, akkor semmiképp nem éri meg az i7, mert az is csak 2 magos.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz dabgergo #39878 üzenetére
Hidd el, nincs ezzel sem semmi gond, nagy általánosságban mondtam, azonos hardverhez nagyobb házban hatékonyabb hűtést lehet készíteni, ez viszonylag egyszerűen belátható. Ha hajlasz a 14" felé (akárcsak én) akkor vedd a T430-at, nem fogod megbánni
-
btudos
nagyúr
válasz fi:zi'k #40143 üzenetére
Kellemetlen. Ha jól értem, a gép máshol tud csatlakozni, csak otthon nem, ergo nem a gép a hibás, de otthon meg minden más tud csatlakozni, ergo nem a router a hibás. A kettő között félúton elferdül a tér, nincs tippem. Az lehet hogy az X200 wifi modulja nem szereti a routert (apropó milyen router?), láttam már olyat hogy egy adott routerhez nem volt hajlandó csatlakozni egy gép, míg a többi igen, de routercsere megoldotta.
-
btudos
nagyúr
válasz mutyuru #40194 üzenetére
Sok "szép" villogó jelzés? Karácsonyfát vagy munkagépet szeretnél?
A műanyag hogy hogy néz ki.... fekete. Gagyinak nem nevezném, nem tudom mihez nézed, de nem is az a lényeg, hanem a roll cage ami alatta van.
A billentyűzet mindegyiken akkora amekkora, megszokás kérdése, nekem nem nehezebb gépelni ezen mint más gépekén, amúgy azért akkora mert a 14"-os verzióra ugyanazt rakják
A szállíthatóságot nem értem, ez valami vicc akar lenni? Fogsz egy bármilyen 15,6"-os notebook táskát, és belemegy...
Touchpad meg energiatakarékosság miatt ha sokat nem nyúlsz hozzá, akkor kikapcsolja magát, 1 mp kell amíg feléled.
Szóval szerintem csak Te vagy nagyon kritikus, de jól is van ez így. Az igényeidnek válassz gépet, ha nem tetszik, nem kell megvenni
-
btudos
nagyúr
válasz dabgergo #40452 üzenetére
Minden előre telepítve ott van a gépen, illetve bármikor egy mozdulattal fellelhető az interneten, amire az alapvető és kötelező dolgokon túl szükséged lesz (drivereket leszedi a System Update, arra nem kell DVD, Win7 ott figyel rajta és bármikor készíthetsz belőle recovery DVD-t, ahogy előttem írták, arra sem kell plusz anyag), szóval igen, ez így normális
-
-
btudos
nagyúr
válasz soldi3r #40696 üzenetére
Nekem case logic hatizsakom van lassan 2 eve, jo minosegu, strapabiro cucc, ha nem akarsz Samsonite-ra penzt kiadni(hosszabb tavra az a tuti, bar szamomra nincs megfelelo modelljuk ), akkor jo valasztas
[ Szerkesztve ]
-
-
btudos
nagyúr
válasz CharlieDrop #40987 üzenetére
Mert láthatóan lövése sincs az eladónak arról hogy mit jelent az amit kimásolt egy másik valós hirdetésből, mindezt egy 0 napos regisztrációval tette.
-
btudos
nagyúr
80 fölött nem nagyon fogják megvenni, de annyit szerintem megér
#41124: Ha jön valaki aki szép állapotú T500-at keres, akkor hamar elmehet, mert így felújítva tényleg jó vétel, de nem tudom egyébként mennyire kelendőek ezek a gépek, bár én mindig ilyet ajánlok normál felhasználásra valami legalja consumer helyett.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz Shatterstar #41193 üzenetére
Sokan elégedettek lennénk, ha legalább választható lenne, de legtöbb esetben még csak lehetőség sincs rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest