- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gmail
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #47201 üzenetére
Amikor megnéztem neked anno, nálam működött (14" T60), csak kicsit furán: pl. Facebook-kijelentkezés után is feldobta az ujjlenyomatkérést (biztosan kellett volna még némi finomhangolás). Nagyon nem próbálkoztam vele, mert Opera-felhasználóként én sem látom hasznát.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bdanyy
addikt
Feltettem, de sajnos attol sem lett gyorsabb. Lehet kuka mar maga az ssd, ez a sebesseg nagyon gaz.
Intel 520 mellett foleg.
[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Bdanyy
addikt
Igen, AHCI-ban használom. 4K érték néha mégkevesebb is szokott lenni. Nem tudom hogy egy esetleg ocz firmware csere (amiben van trim) javítana-e valamit, legalább romolni ne romoljon tovább.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
rgeorge
addikt
-
Chaser
legenda
Most nézem a t60-ban parts szerint NMB bill van, ilyet még nem láttam feltüntetve, legalábbis nem rémlik:
KEYBD KBD NMB HGN Yes
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
scarbantia
aktív tag
A T60(p) mindegyik alaplapja támogatja a Merom (Core 2 Duo) processzorokat?
T60 alaplaplista van valahol? (FRU-val) -
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47223 üzenetére
Támogatja az összes T60, hiszen a chipset ugyanaz, és cseréltem már T2400-at T7400-ra, megette
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Francia91
veterán
válasz Francia91 #47224 üzenetére
Mondjuk T60(p)-ra/re nem igazán látom értelmét a 64 bites procinak (most, hogy szó esett a Meromról), ha 64 bites alkalmazás kell, ahhoz meg ritkán elég a 3 Gb RAM, saját tapasztalat, így maradt a 32 bit a T60p-men a T7600 és 3 Gb memóriámmal)
Bár lehet, hogy az Intel nem gondolt a Lenovo féle memóriakorlátozásra
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Francia91
veterán
Én úgy tudom, hogy a Lenovo és a Dell gépei érintettek ebben (bár ebben nem vagyok biztos), az Intel honlapján 4 Gb támogatott memória van feltüntetve a chipsetnél.
Na mindegy, véleményem szerint nincs értelme a 64 bitnek a T60-as szérián, bár azért egy T7xxx jóval erősebb 32 bites rendszeren is, mint egy T2xxx[ Szerkesztve ]
-
Adrian Mole
senior tag
T420i, billentyűzeten valami beragadt, csere érkezik. Addigis külső billentyűzettel kell használnom, de nem találom azt az opciót, hogy külső bill rádugásával a belsőt le lehessen tiltani. Hol és hogyan elérhető ilyen opció? Külön zavaró, hogy Ctrl is benne van a pakliban, így aztán érdekes billkombinációkat ütök néha, főleg ablakváltáskor.
42
-
inferno88
őstag
válasz Adrian Mole #47229 üzenetére
3 perc alatt kiszeded a két csavart,ami ott tartja a billt a helyén és lecsatlakoztatod az alaplapról a bill kis szalagkábelét,majd teszel rá egy incifinci szigszalagot(már nem emléksem,hogy a billen voltak-e a szabad érintkezők vagy az alaplapon).
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #47225 üzenetére
Köszi, csak azért kérdeztem, mert a T61-nél asszem meg van különböztetve a két lap(Merom/Penryn).
Egy T2600-at cserélnék T7400-T7600-ra.
Azzal, hogy 64 bit-es, azzal annyit nyerek, hogy felmegy rá a 64 bites Win7, és ha bírja a gép, akkor a Lr4-es is.Amúgy meg Frankenpadosítani kell.
-
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47232 üzenetére
T7600-ast nehezen, vagy csak arany áron fogsz találni
-
parkasz
senior tag
Üdv!
Most, hogy már egy x200-as is van a családba, izgatni kezdett az affs mod lehetősége.
A panel a sokak által használt boe-hydis HV121WX4-110 lenne. A mattításával pl.: fólia vannak tapasztalataitok? Milyet ajánlanátok?
Konkrét szerelési kérdéseimet, majd a panel megérkezte után tenném fel -
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47232 üzenetére
Egy BIOS frissítés nem árt a Merom CPU-hoz, azt írják a külföldi ThinkPad fórumon, de más akadálya nincs
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #47235 üzenetére
Azt tudom, hogy ritka darab, de majd türelmes leszek.
Egy nekem jó T61-es alaplap még ritkább... Pedig abba jobban megéri egy T9300-9500-as processzort venni, mint ebbe egy T7600-ast.Egy BIOS frissítés mennyire vészes dolog?
Gondolom azért el lehet vele cseszni a gépet.
Egyébként egy ilyenről van szó: T60p Type 2007-93G -
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47236 üzenetére
Kiírod egy CD-re a BIOS fájlt, bebootolsz róla, és telepíted. Akku legyen feltöltve (ne legyen gané az akku), hálózat legyen bedugva és mennie kell simán, nem vészes
-
scarbantia
aktív tag
válasz Francia91 #47237 üzenetére
Ez így elég egyszerűnek hangzik.
És egy ilyen BIOS csere (és processzorcsere) mennyire igényel komplett rendszer újratelepítést?
Nem most azonnal fogok nekiugrani, még csak úton van a gépem.Meg első körben meglátjuk mit tud a jelenlegi felállás, bár túl sokra nem számítok.
-
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47238 üzenetére
Nem kell semmilyen újratelepítés
-
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47240 üzenetére
Nekem kb a maximumon van a T60p-m. már csak egy WUXGA (1920x1200) kijelző hiányzik, de azt szerintem kihagyom, drága...
(Konfig az adatlapomon, vagy a blogomon)
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
-
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47242 üzenetére
Azt hiszem órajel.
A FireGL V5200 X1600-on alapul, a FireGL V5250 pedig X1700-ason alapul"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Francia91 #47241 üzenetére
Erről jut eszembe, a Z61p-be megjött a cseredarab, közben meg kiderült, hogy némi szerencsével KillHates fórumtársék ki tudják cserélni az elöregedett külső réteget a régi kijelzőnél. Fel kellene tolnom egy-két fotót, csak mindig elfelejtem...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
inferno88
őstag
válasz Adrian Mole #47231 üzenetére
Az ujjlenyomatolvasóval is be lehet kapcsolni a gépet!
Én meg tudom számolni két kezemen,hogy a T510-emen a 3 év alatt hányszor használtam a power gombot.Lehet,hogy nem használod ezt a funkciót,de ha így kapcsolod be a masinát,a login is megtörténik.Lehet,hogy nálad ki van kapcsolva a biosban.Semper fi!
-
Francia91
veterán
válasz scarbantia #47245 üzenetére
Szerintem teljesítményben nem lehet eget verő a különbség, ezért tényleg ne cserélj lapot . Nekem FullHD-t viszi rendesen, bár némelyik megakasztja még a T7600-zal is, ott egy jó lejátszó segít csökkenteni a hardver használtságát. Játékot párat visz, amivel játszok néha (Counter-Strike Source --->Közepes minőség 1680x1050, War Thunder ---> 1440x900 Ultra Low beállítás, de még így is elég szép a képe és a játék)
Tim82: a fotókat már várom. Azért a nyár folyamán elgondolkozok a WUXGA kijelzőn, CAD igényli a több pixelt
[ Szerkesztve ]
-
maxinteger
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az ideje egy új gépnek és egy T430-at néztem ki:
CPU: Intel Core i5 3210M 2.5GHz
Memória: 4 GB DDR3 1600 MHz
HDD: 500 GB
Kijelző: 14,1 " - 1600x900 WXGA HD+
Videókártya: nVidia NVS 5400M 2GB
Akkumulátor: 6 cellás 57WHr (2.6 Ah)A legjobb ajánlat amit edit találtam az bruttó: 324 290,- Ft
Érdemes még keresgélni, vagy ennél már nem találok jobbat ajánlatot?Felmerült még, hogy ugyan ez a masina i7 3520M procival de az +45000Ft és nem tudom, hogy megéri-e.
Az összehasoníétások és a tesztek alapján látszik, hogy erősebb, de azt sehol sem írták le, hogy a való életben ez mennyire érződik.
Valakinek van erről tapasztalata? -
félisten
válasz maxinteger #47248 üzenetére
Mire kell?
-
btudos
nagyúr
válasz maxinteger #47248 üzenetére
Ha nem feltétlen kell a dGPU szerintem hagyd ki a konfigból, rohadtul fűt, nem tudja a gép lehűteni, és annyira meg nem ad sokat, hogy szétgyilkold a többi hardverelemet a brutális hőterheléssel.
Én pont ugyanilyen konfigurációt vettem ősszel (olcsóbban jött ki mint csak IGP-vel), de letiltottam az NVS5400-at, nincs rá szükségem.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Spórolós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest