-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Naigen #46799 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, hogy minden géphez egyedi (win kulcsal) ellátott image-t írnak a merevlemezekre.
Nem hinném, hogy az előző tulaj tovább használná a gép kódját (német import),de előfordulhat.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Gondwana
addikt
válasz Francia91 #46781 üzenetére
Én T60-ba komplett W500 hűtőt tettem, még nem bántam meg. (mondjuk, a rögzítésnek fontos komponense lett a billentyűzet is, a VGA-n lévő kockát az szorítja le, kb. 1mm-t emel az SDF blokk környékén) Ventikenésre szerintem grafittal adalékolt zsír az ajánlott, lévén kopott csúszó felületek pórusainak eltömése a cél.
Licensz-dilemma olvasnivaló... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
válasz Gondwana #46804 üzenetére
Nem beszélni jól angol ...
Ez most azt jelenti, hogy a recovery image a slic-ből veszi a sorozatszámot, és ezért előre aktivált, ugyanakkor eltérő sorozatszámú? A slic-ben tárolt kód meg1ezik az OEM matrica kódjával? Ki lehet ezt olvasni vmi programmal?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
jss
aktív tag
Ha akarok venni egy használt Lenovo ThinkPad-et, akkor a serial number vagy valami alapján meg tudom azt nézni valamilyen weboldalon, hogy lopott -e esetleg?
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Gondwana
addikt
válasz Francia91 #46807 üzenetére
Volt 3 kábelterelő a zsanér tövében, amiket letéptem, meg a T60 eredeti leszorítóját, ami a VGA+chipset fölé ment, nem tudtam visszatenni. Határozottan halkabb!
(ja, és a gyári paszta helyett MX2-t kapott, úgy emlékszek, hogy a gap-padekből jóformán semmit nem hagytam, a VGA-ra direkt fekszik, a chipseten meg hűtő - MX2 - 1mm rézlap - MX2 - chip a sorrend)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
soldi3r
veterán
-
metal01
őstag
OFF:
Van egy Gigabyte GA-8I945P-G-RH lapom. Eddig 2X1 GB RAM-al. Ma bővítettem még 2x1 GB RAM-al. Kingmax DDR-667 ramokról van szó. A difi, hogy a BIOS is, és a Windows is csak 3,2 GB-ot lát.
Természetesen az OS alatta x64, és az alaplapon is az új BIOS van.
Mi lehet a hiba?
Előre is köszi!
-
Naigen
aktív tag
Gyermekeim az Úrban, vki tudja, hogy x200-ban a MCH hűtőjénél paszta, avagy thermal pad (gap pad, ahogy teszik) van? Ha utóbbi, akkor milyen vastag? Mielőtt cserélem, megvenném, hogy ne kelljen 2x megbontani a kicsikét. Elvileg thermal pad, nade mekkora?
Szavaz a hejesirok pártyára.
-
Tim82
félisten
Pénteken megjött a cserekijelző a Z61p-be, tegnap este kicseréltem. Ugyanolyan LG kijelző, csak az eredeti sárgasága nélkül. Holnap csinálok róla fotókat.
Hogy ne legyen az öröm üröm nélkül, a kijelzőkeretet nem lehet teljesen visszailleszteni (elvileg vissza kellene mennie, de az egyik csavar már nem szorítja rá rendesen). Úgyhogy keresek kijelzőkeretet (Z61e, Z61m kerete is jó). Ebay-en kb 7k-ból jön ki, ennél olcsóbban jó lenne megúszni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
válasz metal01 #46815 üzenetére
Hát ez már annyira off, hogy inkább vidd máshová, mert Thinkpadekhez köze nincs
Akár ide. -
metal01
őstag
válasz FoxiestFox #46818 üzenetére
OK, kösz!
-
Tim82
félisten
válasz metal01 #46819 üzenetére
Én utánanéznék annak, hogy az alaplapi Intel chipset valóban meg tud-e címezni 4 GB RAM-ot. Nem lennék meglepve, ha a Thinkpad T60/R60/X60/Z61 generációhoz hasonlóan fizikailag nem tudna többet kezelni 3,2 GB-nál -> azok 945GM/PM chipset-et használnak.
Nem olyan régen raktunk össze használatra egy barátomnak egy Dell Dimension 5150-et, mintha az is ugyanerre a chipsetre épülne. Szintén 64 bites Win 7 + 4 GB RAM, amiből 3,2 GB-ot kezelt le. Mi betudtuk az említett memóriakezelési korlátnak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
jss
aktív tag
Megvettem a masinát. T420s. Eddig faja, most próbálgatom hogy mit tud, barátkozunk.
600 CAD volt, előttem tépte le róla a zacsit a fickó (magánszemélytől van), az akkuban 1 ciklus van.
Core i5, 4GB, 128 GB Samu SSD, ExpressCard, SmartCard, stb...
De azt már most látom, hogy a régi T61-nek nincs mit szégyenkezni mellette. Persze az új modernebb, meg minden, de a Lenovo igencsak magasra tette a mércét annak idején a T61-el. Még mindig jó kis gép ez.1. Gondoltam, feldobok rá egy magyar Win7-et, meg mindjárt csinálnék is külön rendszer partíciót úgy, hogy a Recovery partíciót meghagynám. Ha ezek után később vissza akarom állítani az eredeti Windowst, akkor nem lesz gond, hogy változtattam a partíciókon?
2. Van hozzá jogtiszta Win7 prof, csak ez angol nyelvű. Megváltoztathatom magyarra a nyelvét, vagy az már akkor úgy nem jogtiszta?
3. Az átlagos olvasási sebessége a Samu SSD-nek most nagyjából 140-150 MB/s. Lehet, hogy állítani kell valamit (talán a BIOS-ban), vagy ez így megfelelően gyors és nem lehet többet kihozni belőle?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
-
metal01
őstag
Én úgy látom, ez nem lenne akadály, de még utánanézek. Érdekes mindenesetre.
Chipset:
Intel® 945P Express
Dual-channel DDR2 Memory Support
Up to 10.7 GB/s of bandwith and 4GB memory addressability, for faster system responsiveness and support for 64-bit computing.
Memory:
1. 4 x DDRII DIMM slots (supports up to 4GB)
2. Supports dual channel DDRII 667 / 533 / 400 DIMM
3. Supports 1.8V DDRII DIMM -
Tim82
félisten
válasz Gondwana #46829 üzenetére
Ez könnyen lehet, az említett Dell Dimension 5150-nél, ahol hasonlóan 3,2 GB-ot lát/használ ki a Win 7 x64, beletettünk egy passzív HD5450-et, 512 MB VRAM-mal.
[ Szerkesztve ]
-
metal01
őstag
-
cadeyrn
aktív tag
Lassan elkeseredetten keresek új vagy újszerű NMB v ALPS T60/61 billentyűzetet a T400-amba, ha valaki tud ilyet, kiabáljon legyen oly jó.
-
Darbo
tag
válasz cadeyrn #46836 üzenetére
itt árulnak ilyet kérdezz rá. Én a palmrestet hoztam el belőle,
-
audi100td
nagyúr
Ahogy elnézem, újabb mélyponton a lenovo support. Smart-nál érdeklődtem T510 gariügyintézés miatt, van pár apróbb hibája amit szeretnék rendbe hozatni. Pl. akksiról elég rendesen ciripel a gép, lenovo fórumon olvasgatva, írta valaki, hogy alaplapcsere megoldotta neki. A lényeg, hogy 03.12-én leadta a rendelést a Smart a lenovo felé, így 3 hét elteltével érdeklődtem, hogy mi a helyzet. Azt a választ kaptam, hogy a lenovo 04.29-ére tudja legkorábban szállítani a lapot. Több mint 1,5 hó kell nekik egy alkatrész leszállítására? Nem életbevágó, mivel működik a gép, de ez azért kicsit durva. Pl. az mihez kezd akinek elhalálozott az alaplapja és munkára használja a gépet? Business class-ban ez a support egyszerűen elfogadhatatlan.
Ha valaki új gépet vesz és fontos neki a gyors és rendes szerviz, jobb ha tényleg inkább a Dell-t választja.
-
xcds
őstag
válasz audi100td #46839 üzenetére
Na, én meg pont most írtam jókat róluk. Bár a zsanércsere visszavonása nem nagyon tetszik. Viszont a papír nélküli gari az azért elég komoly, nyugodtan lehet külföldi használt gépet venni.. Igaz, nekem csak hűtő csere volt, gondolom az nem olyan extra, mint egy alaplap csere, főleg ciripelés miatt. Amikor bent voltam, akkor volt ott egy srác, akinek alaplaphibás volt a gépe és éppen azt firtatta, hogy mit csináltak a gépével 2 hónapig.
Én meg olyanokat olvastam erről a ciripelős dologról, hogy volt aki kicseréltette az alaplapot gariban és az újjal is ciripelt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a huzavona végén nem fog ugyanúgy ciripelni.Más: Vki megmondaná, hogy mitől kerül át a gépem mindig maximum battery life sémába?
-
audi100td
nagyúr
"Na, én meg pont most írtam jókat róluk."
A Smart-nak ehhez semmi köze, ha fejre állnak se kapják meg hamarabb az alkatrészt a lenovo-tól.
"Én meg olyanokat olvastam erről a ciripelős dologról, hogy volt aki kicseréltette az alaplapot gariban és az újjal is ciripelt, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a huzavona végén nem fog ugyanúgy ciripelni."
Attól még egy próbát nyilván megér, a gép itt van nálam, addig nem kell beadnom amíg nem érkezett be a rendelés.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Ha kb 20-25 alkalommal átkapcsolod a Power Managerben Maximum Battery Life-ra (vagy akármelyikre), akkor átteszi alapértelmezett profillá a sémát (amire váltottál 20-25 alkalommal), és azzal indul a Windows. Ha nem csináltad, akkor passz, de nekem így viselkedik a T60p-n a Power Manager
Szerk: közben megkaptam az infót a T60p hűtés kapcsán: a komplett hűtőegység kerül 11.300+ÁFA-ba, nem a simán a venti, csak a hölgyemény nem tudta a választ a szervizmérnök segítsége nélkül
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
xcds
őstag
-
Francia91
veterán
Én is torrentezés közben rendszeresen áttettem Max. Batt. Life sémába, hogy ne járjon a venti, hanem csak töltse a cuccokat, aztán ezzel indult a Windows, hát mit ne mondjak, tetű lassan
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy adott egy Thinkpad r60 laptop szétszedtem és nincs benne wifi kártya
tettem bele egyet és azt irja ki a gép mikor beklapcsolom hogy unanothorized pci wifi valami aztán hogy kapcsoljam ki a gépet és vegyem ki
egy ilyet tettem bele [link]
nem kompatibilis ezzel ? vagy ez orvosolható ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
félisten
-
brekiisti
tag
Arról ha nincs alkatrész nem a szerviz tehet ahogy audi100 kolléga is írta. Elhiheted hogy őket is mérik és ez valószínűleg nekik sem jó + ők kapják a hideget meleget ilyenkor nem a gyártó. Na meg a zsanérosat sem ők találgatják ki gondolhatod. Miért lenne nekik érdekük ezt tenni mármint a Smartnak kevesebb munka több pénz ?
-
audi100td
nagyúr
válasz FoxiestFox #46848 üzenetére
Ok, de ez engem nem igen vigasztal, ha garis és megoldható, oldják meg.
dvd_R+: Whitelist mentes moddolt BIOS-ra lesz szükséged, (csak saját felelősségre).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- LG V30 - vezércsel
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest