Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz axioma #29395 üzenetére

    boldog ember vagy ha minden oradat vagy le tudod szamlazni vagy olyanra forditod ami kitermeli...
    Nem erről van szó. Pontosabban fordítva közelítem meg a kérdést. A szabadidőm egy pénzben nem kifejezhető érték. Ebből pedig csak akkor áldozok "pénzkeresésre", ha a profit meghalad egy szintet. 10e alatt nem vagyok rá hajlandó - inkább csak fölötte. :)
    Pl. a hitelkártyás visszatérítések nem izgatnak. Ha keresnék rajta havi 5-15e forintot, az nem változtatna érzékelhetően sem az életszinvonalamon, sem a komfortérzetemen. Ennyiért nem vállalom be a folyamatos macerát, a visszafizetési határidő figyelését, stb. (Persze, másnak lehet ez jó.)
    Ha úgy adódik, akkor én is lehajolok potyapnzért. De csak akkor, ha a mértéke átlép egy küszöböt, ha a ráfordított idő egyszeri, jól meghatározható, ha nem kell miatta változtatni a napi rutinomon. Azaz tényleg kiszámítható órabérben.
    Pl. az elmúlt 7 hónapban felvettem 2x 2 millió személyi költcsönt. Kényelmesen, fotelból, 2x2 óra telefonos ügyintézéssel. A kettőn kerestem 290 ezret, tisztán, a kamatköltségen felül. A 4 óra ráfordításán túl semmi dolgom vele, automatikusan kifut. Semmit sem kellett változtatnom hozzá a pénzügyi rutinomon. A bank tukmálta rám, nem én kerestem. Pár perc számolás után úgy döntöttem, ennyi pénzért már lehajolok. 70 ezres volt az órabérem. :K Ha újra megkeresnek (fognak), akkor újra számolni fogok. Ha megint megfelelő lesz az órabér, akkor ... ;)

Új hozzászólás Aktív témák