- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz Oliverda #26618 üzenetére
Ahogy arra számítottam, a Raiffeisen ismét meghosszabbította az Online számlacsomag elérhetőségét egy újabb évvel:
Szvsz még mindig az egyik legjobb, bárki számára könnyen, különösebb feltételek nélkül elérhető havidíj-mentes csomag, ráadásul lehet mellé ugyancsak havidíj-mentes devizaszámlákat nyitni, amikhez már külön kártya sem feltétlenül szükséges.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Nordik
őstag
Néhány száz eurót kellene kifizetnem bankkártyával. Nyilván forint alapú számla van mögötte. Ilyenkor a bank eladási, vétel vagy közép árfolyamon számol?
-
axioma
veterán
Kaptam az MBH-tol egy (naluk lathato) netto fizum 3x-a GO hitelkartyat... meglepetes, azt hittem mar leirtak, kezdtem szamolni a veszteseget. Azert is fura hogy ilyen sokat adtak, mert ez csak ugy johetett ki, ha nem neztek khr-t. [Azt nem tartom valoszinunek hogy vegre rajottek, hogy mit kene jelentsen a pozitiv a khr-ben tarolt adatoknal...]
Amugy nem a nyitastol szamitott honapoktol fugghetett, hanem ket hete lett meg a 2 valodi fizuutalas a szamlamon.[ Szerkesztve ]
-
-
RR-13
őstag
-
axioma
veterán
mbh trukkos a 20e-essel, csak rendszeres atutalasnal nincs felszamolva a tr.adonak megfelelo dijreszlet, azt meg csak 2 nappal elore, es leggyakoribbkent hetente lehet utalni - en ket napra tettem 5-5 utalast 3x teljesulonek
(es ekkor jon a revo feltoltes mint b terv, a masodik utalasoknal mar jo esellyel gyorsabb) -
RR-13
őstag
válasz Oliverda #29112 üzenetére
Megnéztem 6.616 Ft az éves kártya díja, és nem dombornyomott.. mondjuk ennyi pénzért adhatnának olyat is, mert általában erősebb anyagból készülnek a dombornyomott kártyák.
Azon felül nem mintha sok jelentősége lenne tudom a dombornyomott kártyának, de akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Konkrétan már semmi jelentősége nincs önmagában a dombornyomásnak. Legfeljebb, ha egy amerikai zsákfaluban szeretnél egy olyan motelben megszállni, ahol még imprintert használnak. Én anno direkt nem dombornyomottat kértem, mert az volt a legolcsóbb.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
RR-13
őstag
válasz Oliverda #29117 üzenetére
Tudom, hogy amúgy semmi érdemi jelentősége nincs fizetés szempontjából, de pl. a KH vékonyabb anyagból gyártott kártyát küldött, ami nem dombornyomott volt. Azt gondoltam, hogy valami játékkártya.
Elég komolytalan volt az a kék színű kártya, mert az elején kb. semmi adat nem volt, és a hátoldalán is alig olvasható a kártya száma, meg kellett világítanom lámpával, hogy lássam beírni a neten. (nem hiszem, hogy biztonsági ok miatt került hátra a szám, de ha igen, akkor annak nem sok értelme van)A Raiff dombornyomott plasztik elég igényes, és vastagabb is picit, és előny a dombornyomás elől, hogy pl. látható, így nem kell megvilágítani külön.
-
RR-13
őstag
válasz axioma #29118 üzenetére
Nincs mit.
Ez egyébként jó dolog, mert így tud az ügyfél előre kalkulálni, még jóváhagyás előtt, és nem fog meglepődni, ha felszámoltak díjat, amiről nem tudott. (kár hogy másik banknál nem nagyon van ilyen emlékeim szerint)
Volt olyan utalási próbálkozásom BB, hogy láttam a kalkulációt, amit sokalltam, és inkább máshogy oldottam meg ingyen. -
RR-13
őstag
válasz Oliverda #29120 üzenetére
Mi sem vásárlásra használjuk a plasztikot már (csak neten kellett 2x a KH, és a Raiff is), hanem főleg csak ATM kivétre, betétre.
Westendben fizettem be vele június közepén, iszonyú gyorsan működött az NFC-és befizetés, 1mp-ig tartottam oda és már el is fogadta. (csak késett az órája az ATM-nek)[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
"komolytalan volt az a kék színű K&H kártya, mert az elején kb. semmi adat nem volt, és a hátoldalán is alig olvasható a kártya száma, meg kellett világítanom lámpával, hogy lássam beírni a neten"
Téged zavart, nekem meg pont hogy bejön a K&H minimalista kártyája!
Én simán elolvasom a kártya számát is.(^)(>.<)(^)
-
törölt tag
válasz Oliverda #29108 üzenetére
Én 100k küldtem meg így K&H-nál kihasználva a keretemet. Végül is tesztelésnek is elment... pont kellett még ennyi
(#29119) RR-13
A Kh dombornyomott kártyája messze van a valódi dombornyomástól pl ami a takaréknál volt, akár MC akár Visa.
Az adatok azért kerültek hátra mert a Revolutot másolták, ahogy nyitási folyamatnál is több hasonlóság volt.
Valóban nehezebben olvasható, meg kell dönteni a kártyát vagy valami, mert nehezen kivehető egyébként. Aláírás mező sincs, ami más kártyákon eddig mindig volt.
Magya a kártya egyszínű kékkel olyan ok bajom nincs, nem ez a kedvenc, de célnak megfelel
Az ára viszont nem tetszene, ha nem lenne ingyen közel 9000 ftba kóstálna.Viszont a K&H mint bankkal elégedett vagyok, jók a szolgáltatások, az app. Jó ötlet volt kipróbálni
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kedves Ügyfelünk!Tájékoztatjuk, hogy júliusban frissítést fogunk végrehajtani a CIB Bank Mobilalkalmazásban, amellyel új funkció, hibajavítások, valamint kisebb fejlesztések fognak érkezni. Az új verziót minden ügyfelünknek szükséges lesz majd frissítenie. Az új verzió a készülékének megfelelő alkalmazás áruházban lesz elérhető.
Felhívjuk a figyelmét, hogy a kötelező mobilalkalmazásfrissítés utáni első belépésnél nem lesz elérhető a biometrikus azonosítás (pl. TouchID, FaceID). Kérjük, a mobilalkalmazás frissítése előtt ellenőrizze előzőleg megadott PIN kódját, vagy ha nem emlékszik rá, látogasson el bármely bankfiókunkba, hogy időben meg tudja változtatni, mert csak a PIN kód megadásával tud majd belépni a mobilalkalmazásba"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
RR-13
őstag
CIB Bank:
Tájékoztatjuk, hogy júliusban frissítést fogunk végrehajtani a CIB Bank Mobilalkalmazásban, amellyel új funkció, hibajavítások, valamint kisebb fejlesztések fognak érkezni.
Az új verziót minden ügyfelünknek szükséges lesz majd frissítenie. Az új verzió a készülékének megfelelő alkalmazás áruházban lesz elérhető.Frissítés utáni PIN kód használata:
-
sifarr
senior tag
válasz Narxis #29126 üzenetére
... ellenőrizze előzőleg megadott PIN kódját, vagy ha nem emlékszik rá, látogasson el bármely bankfiókunkba, hogy időben meg tudja változtatni, ...
Hülyeség!
A CIB háttérrendszere nem tárolja a PIN kódot.
Ha az új verzió telepítése után kiderül, hogy valaki elfelejtette a kódot, akkor
- törölje az applikáció adatait,
- hívja fel a CIB24-et, és
- kérjen az app (újra)regisztrációjához sms-ben egy kódot.
A regisztráció során pedig megadhat új PIN-t..[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Oliverda #29129 üzenetére
Itt csupán arról van szó, hogy az alkalmazásban megadott belépő PIN kódot "kell" majd tudni (jó, ha tudjuk, mert így egyszerűbb, mint újra tenni az appot, és újra regisztrálni) az új verzió telepítése után, mert az új verzió felülírja (kikapcsolja) a már bekapcsolt biometrikus azonosítást.
Emlékeim szerint nem volt a CIB-nél kártya PIN az appban, csak az UniCreditnél, és az Ersténél (talán még a Gránitnál?).
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
-
-
sifarr
senior tag
válasz Oliverda #29132 üzenetére
a lehetőség már a klasszikus bankoknál sem újdonság, pl. az Erste biztosan tudja: (kártya PIN lekérdezése)
Persze, egyre több mindent másolnak a fintech megoldásokból.
Lehet, hogy ezt a CIB most vezeti be ...
Nen tudom. Mondjuk én jobban örülnék egy olyan kártyának, ami automatukusan vált a forint és devizaszámla között. Természetesen ingyenes devizaszámla mellett, valamint max. 1 % átváltási marzzsal. De ettől a CIB messze van ... -
veterán
Hogy/mikor kell megszüntetni az UniCredit zeró számlát, hogy ne kelljen semennyit fizetni érte?
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Erste-nél van sima lakossági bankszámlám, és a kedvezményes díjak 2024-ben lejárnak, ezután átpakolnak egy drága díjcsomagba automatikusan. Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy mennyire lehet egyezkedni velük, hogy valami hasonlóan kedvezményes díjcsomagot adjanak? Vagy érdemes otthagyni őket?
B tervként a Raiffesien Premieum Gold 2.0 csomag játszik, viszont inkább maradnék az Erste-nél.
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #29134 üzenetére
A felmondás hónapjában teljesíteni kell a min. 75 ezres átutalást.
Amennyiben van élő bankkártyád még, akkor azzal együtt kell felmondani a számlát, és akkor elvileg 30 nap múlva szűnik meg a kártya miatt (de érdemes rákérdezni az azonnali megszüntetésre, vagy eleve ezt kérni).Egyébként meg a hónap első napján érdemes kezdeményezni a felmondást azonnali hatállyal, ha engedik (kártya lehet akadály az azonnalira).
Vagyis pl. augusztus 1-én átutalod a min. 75 ezret a Zéró számlára, bemész felmondod számlát kártyástól, aztán max. a 30. napon megszűnik az egész, és még ugyanabban a hónapban vagy, mert augusztus 31-el biztos zárni fogják a számlát.
Ez esetben semmilyen díjat nem számolhatnak fel, mert az adott hónapban az elvárt 75 ezer is teljesítve lett.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Genesist #29137 üzenetére
Nem biztos, hogy lejár majd a kedvezmény, bár nem tudom milyen csomagban vagy pontosan, de az Erste gyakorlata szerint több esetben is hosszabbították a lejáratot már a kedvezményes csomagokban.
Amennyiben estedben nem fogják hosszabbítani a kedvezményes csomagot (mert már megkaptad a csomagváltási értesítőt), akkor érdemes másik kedvező csomagot/bankot keresni, mert az Erste nem szokott másik hasonlóan kedvező csomagba rakni (csak kedvezőtlenebbe), és egyedi ajánlatot sem szokott adni.
-
üzenabakusz
tag
Erste Egyszámla csomag esetén, ha most megkötnénk, akkor 2026 márciusában lejár és Bázis lenne belőle. Ez hogy szokott történni? Senki nem maradhat ebben csomagban? Vagy 2026-ban újra kérni lehet a csomagot, ami újabb három évre szól? Ebben az esetben gondolom az a cél, hogy három évente levonják a csomagváltási díjat (2990 Ft).
-
RR-13
őstag
válasz üzenabakusz #29143 üzenetére
Nem nagyon szoktak bázisra váltani senkit, max. csak akkor, ha nem fogadja el az új felajánlott díjcsomagot az eredeti helyett, mivel inkább másik díjcsomagot ajánlanak a lejárat előtt, ha maga a csomag végleg is megszűnik, ha nem szűnik meg, akkor hosszabbítani szokták a kedvezményeket egy csomagnál, ahogy fentebb ma írtam.
-
RR-13
őstag
-
üzenabakusz
tag
-
bigdady
nagyúr
válasz üzenabakusz #29147 üzenetére
Akkor benne volt abban amit aláírtál. Előre lehetett tudni. Csak úgy ha nincs leírva nem raknak át senkit ahogy RR-13 írta
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz üzenabakusz #29147 üzenetére
Igen az MBH -nál (régi BB pl.) valóban nem lehetett hosszabbítani pl. a Komfort Extra kedvezményes díjcsomagot (én pl. 1 évre kaptam ezt), és ők sem tették meg maguktól. És így nem vártam meg a váltást, ott hagytam őket váltás előtt 2 héttel.
Előtte hónapban viszont értesítettek, hogy át fognak tenni bázis díjcsomagba.[ Szerkesztve ]
-
üzenabakusz
tag
Korábban a váltás (BB-nál), ha telebankon kértem, akkor ingyenes volt, de most már ez a kibújó is megszűnt. Ha jól értem, akkor Ersténél a csomag jó eséllyel hosszabbodik?
"Aláírtam":
Ersténél (Egyszámla) is ott van, hogy:
2023. január 1-től kötött szerződések esetén kondíciók érvényessége (szerződésekhez tartozó díjcsomag kedvezmény lejárati ideje): 2026. március 1.
Lejárat után érvényes kondíciók: Erste Bázis Díjcsomag
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest