- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Arról van valakinek tapasztalata, hogy Raiffeisen EUR számláról milyen költséggel lehet felvenni EUR-t kiadó OTP-s ATM-ből EUR-t Magyarországon?
Kondíciós listában belföldre vonatkozólag csak HUF tranzakciókra találtam díjat, EUR-ra pedig csak külföldi ATM-re vonatkozólag.Köszönöm a segítséget.
-
sifarr
senior tag
... EUR-ra pedig csak külföldi ATM-re vonatkozólag.
12,29 EUR. Lásd bankkártyák kondíciós listája, 5. oldalon legalul. -
Genesist
tag
válasz tonyrulez #29299 üzenetére
Köszi!
Számlamozgásokról nem kérek soha értesítést, így annak a díja nem számít nekem.
Ha havonta 100k-t utalok, akkor OTP esetében az éves díj 5378 Ft. Ha 200k-val számolok, akkor az éves díj 7778 Ft.
Rafinál, ha a limitek miatt (nálam általában 50k a vásárlási limit és 150k az ATM felvételi limit) nem használom rendszeresen a kártyát, és Wise-al oldom meg, akkor lehet, hogy nem teljesítem adott évben az 500k-s kártyás vásárlást, így az éves díj 7796 Ft.
Ezek alapján úgy tűnik, hogy az OTP éri meg. Gránit bankot én is nézegettem, viszont készpénzbefizetés miatt kiesik, mert vidéken nincs fiókja.
-
törölt tag
Mobil esetén biometrikus azonosítás vagy face id kell. Vagy valamilyen kötelező személyes megerősítés, feloldás. A kártyát a google és az alma rendszerébe helyezve is be kell írni a kapott sms kódot. Ezért ezt hitelesebbnek tekintik.
A Bankkártyás vásárlásnál senki nem kérdezi, hogy az tényleg a te tulajdonod 15ezerig bárki tudna vele vásárolni. A Revolut virtuális kártyáival biztosan tudsz fizetni, offline és pin kód sem kell. Pénz felvételre viszont nem alkalmas, pin kód hiánya miatt. De digitalizált fizikait már lehet használta valaki erre is.
Más kérdés, hogy az elmúlt hónapba sok almás csalás volt. Felhasználói vagy esetleg rendszer gyenge pont kijátszása is benne vane azt nem tudjuk. A szereplők ugy veszik, hogy a 3ds megerősítés miatt biztonságosabb igen.
-
RR-13
őstag
válasz grizlisandor #29298 üzenetére
Igen, érthető, mert mindenhol van valami hiányosság, vagy szolgáltatás, vagy díjazás szinten.
-
RR-13
őstag
Elég drága, már megírták fentebb az összeget.
A vicc, hogy külföldön bankfiókban olcsóbb felvenni EUR az EUR számláról, mert az 11.58 EUR.Javaslat: EUR Rev. kártyával érdemes felvenni havonta kb. 200 EUR kitudsz venni (díjmentesen átszámolva max. 75 ezerig) OTP megjelölt ATM-en díjmentesen, nem számolnak fel érte díjat ők sem.
-
Hintalow
senior tag
válasz Genesist #29304 üzenetére
Ezt a limit módosítási állandó igényt soha nem értettem, nekem a jelenlegi kártyám igénylésekor feltoltam a vásárlási limitet számlaegyenleg erejéig, a kp-t meg a max 300-ra és kész. Ha ennyire para van, hogy visszaélnek a kártyával, akkor nyitni kell egy alszámlát (Rafiban mondjuk az ingyenes bázisban) aztán a fő számlán csak annyi pénzt tartani, amennyi éppen kell.
Én meg is őrülnék, ha kétnaponta állítgatnom kellene a limiteketHa a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudtam ma fizetni a Budapest GO appban a CIB-es kártyámmal, lehet a holnapi applikáció frissítés miatt már lelőttek pár funkciót a mostaniban
-
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
-
RR-13
őstag
válasz GoodSpeed #29318 üzenetére
Te milyen Android verziót használsz? 9?10?11?
Esetleg van witSAVE megtakarítási számlád? Nekem eltűnt május óta a szerződésem a dokumentumok közül, szűrés után sem jeleníti meg, a neve Dayposit.pdf volt.
1 hete küzdök a CIB-el, hogy visszategyék, mert amúgy látják, és nem törlődött, de még nem tudják mi okozza a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Hali, Android 13-at használok, van withSAVE megtakarítási számlám (elvileg), bár kimozgattam róla a lekötött pénzt, mert nem igen volt elég az a hozam. Még 2022-ben kiszedtem onnan, szóval most csak tapintottam, hogy működik e, elvileg igen
#29320RR-13: Igyekszik az ember De gyorsan még bele is tekertem a topicba, hogy nem e rakta be valaki előttem
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
RR-13
őstag
válasz GoodSpeed #29322 üzenetére
Úton voltam azért nem raktam be, megelőztél.
Amúgy a megtak. számla jelenleg nem nagyon jó csak arra, hogy a főszámláról "eltüntessük" a pénzt átmenetileg akár, ha erre szükség van, ami amúgy gyorsan működik.
Mivel a hozam 0 Ft, így ott már a hozam miatt nem éri meg átvezetni, mert nem jár semmi kamat, de amíg járt addig sem érte meg oda tenni a pénzt ezen oknál fogva. -
16:47-kor kaptam a levelet
Arra használtam, hogy a "felesleget" átpakoljam, de hamar megtelt Szóval igazából az a 400 E Ft-os limit kár bele, mert utána úgyis a főszámlán marad a többi, mármint ugye azok az összegek, amiket nem akar az ember lekötni sem, de jó lenne elkülöníteni, hogy aztán könnyen át lehessen mozgósítani, amikor indokolt.
-
Ja 2005-ben 0 Ft-os bankszámlám volt pusztán a korom miatt Aztán jelezték, hogy öreg lettem :XD
-
Szerintem azt valamivel kevertem. Mert nekem úgy rémlett, hogy volt limit, mennyit tehetsz át rá.
"Na a Gránit sem aprózza el, 30at ad a diákoknak a számlanyitáshoz. "
Azzal az ajánlattal élmezőnyben van. Mondjuk a Rafinak is volt a télen jó ajánlata.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
törölt tag
Na a Gránit sem aprózza el, 30at ad a diákoknak a számlanyitáshoz.
Ehhez nem kell diáknak lenni. Ha kell valakinek ajánlókódom is van azzal már közel 40.000ftot kap számlanyitásért.
[ Szerkesztve ]
-
Genesist
tag
Köszönöm az eddig segítséget a bankváltást illetően. Ma megnyitottam a Raiffeisen Premium Gold 2.0-t.
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a CIB bank mobil alkalmazás PIN kódja hány számjegyből áll? Frissülni fog az alkalmazás és csak sejtem, hogy mi a kódom, lesz három lehetőségem, hogy ne kelljen bemennem a bankfiókba.
-
Sanyi.mTs
addikt
elolvastam a cikket.
és felmerült bennem, hogy manapság hány éves kortól érdemes bankszámlát nyitni a gyereknek? -
Fifi
őstag
válasz Sanyi.mTs #29334 üzenetére
Szerintem akkor, amikor már saját nevén lévő bankszámlát muszáj nyitnia (egyetem, kirepül a családi fészekből és dolgozik), de akkor sem kimondott diákszámlát, hanem lehetőleg tényleg 0,-Ft-ra kihozható költségűt. Ha egyedül nem képes rá, akkor egy ideig némi szülői segítséggel.
Addig elég neki egy Revolut <18, később Revolut, társkártya a szülői HK-hoz ...
-
törölt tag
válasz bigdady #29333 üzenetére
30+8 az majdnem 40 nálam
Fifi, ugyan már régen is volt, takarék számla, ifjúsági számla. Ma már pl a gránitnál van olyan funkció, hogy az elvégzett feladatok után adhatsz zsebpénzt. Ez is egy tanulási folyamat. Mire egyetemre megy már rég késő.
Ahogy én olvasom a Revolut Junior pont nem jó sok mindenre. 18 év alatt mehet pl külföldre is, ott meg elég korlátosan vagy drágábban tudná használni. Én nem hiszem, hogy ezt választanám.
[ Szerkesztve ]
-
sifarr
senior tag
-
Fifi
őstag
válasz #33802016 #29336 üzenetére
A gyerek kiadásait úgyis a szülő fedezi, minek ahhoz saját bankszámla mindenféle költségekkel?
Bankszámláról volt szó, a megtakarítás más!
Pl. a 16 éves lányom diákmunkával keresett bére is az én bankszámlámra érkezik. Amint megjön megkérdem tőle hova transzferáljam. Ő pedig maga eldönti, hogy milyen távon nincs szüksége rá így kerül a Revolut <18 kártyájára, MÁK értékpapírszámlájára vagy a saját Cetelem takarékomra, MÁK értékpapírszámlára, melyről külön vezetem az pénzének változásait egy primitív excel táblában.
Őt még tőzsdével nem terhelem.Nálunk így megy és a DadBank minden hónapban e-mailben elküldi a kimutatást a gyermek e-mail címére a bevételeiről, kiadásairól és hozamairól.
Az egyetemista fiamnak természetesen van saját bankszámlája már, de az kellett is az ösztöndíj, diákhitel érkeztetéséhez.
Szerk:
#29337 sifarr: Ezt írtam:
" .. amikor már saját nevén lévő bankszámlát muszáj nyitnia (egyetem, kirepül a családi fészekből és dolgozik)"[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz #33802016 #29336 üzenetére
Most látom még beleszerkesztettél:
" ... Revolut Junior pont nem jó sok mindenre. 18 év alatt mehet pl külföldre is, ott meg elég korlátosan vagy drágábban tudná használni."
És használjon ezért egy magyar bankszámlát annak kártyájával és devizaváltási árfolyamával? Vagy legyen saját devizaszámlája is (nem tudom kiskorúnak lehet-e)?Ez már rettentő off:
Bevallom a lányom Apple Wallet-ben a saját Revolut<18 kártyáján túl a feleségem Curve kártyája is fel van véve, mely mögött olyan kártya van éppen, ami a lányom tartózkodási helyének megfelelő devizájú. -
Fifi
őstag
Fordítva: én érzem magam szerencsésnek a gyermekeim miatt.
A pénz nálunk nem tabu, segítünk nekik, hogy pénzügyileg tudatosak legyenek.
Eddig egyetlen nagyobb kiadásnál nem sikerült a kislányom észérvekkel meggyőzni, hogy ár/érték arányban nem az iPhone vétele lenne célszerű, de a saját pénzéről ő dönt én csak tanácsot adhatok, amit megfogad vagy nem ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pár hete olvastam a gyerek megy ösztöndíjjal Usa-ba, vagy Olaszországba, több eset is volt. És pont ilyen revolutos kártyát akartak neki. De csak forintból tud fizetni és nem is tud úgy rá utalni, limitek is nagyon alacsonyak.
Másik dolog 26 év alatt ma is vannak nagyon kedvező számlák, valamennyi banknál. Milyen költségekről beszélsz? nem egy helyen még a bankkártyának sincs költsége. A banknak is érdeke, hogy fiatal korban hozzá szoktasson egy ügyfelet. Jó eséllyel évtizedekig ügyfele lesz, ha nem tovább. Legtöbb ismerősöm bankot sem vált, és a statisztika is azt mondja, hogy átlagban 20 év telik el a váltás között.
Legutóbb trend, hogy már 5-6 éves kortól nyithatsz a gyerekeknek számlát. Olyan funkciókkal amivel pénzügyi tudatosságot is lehet tanítani. (Régen is volt ilyen csak offline működött, malacpersely stb.)"MÁK értékpapírszámlára, melyről külön vezetem az pénzének változásait egy primitív excel táblában.
Őt még tőzsdével nem terhelem. "
Lehet a babakötvény, jobb opció kamatozás szempontjából biztos, mint sima állampapírt vezetni exelben. Ha még vehetsz neki.Nálunk így megy és a DadBank minden hónapban e-mailben elküldi a kimutatást a gyermek e-mail címére a bevételeiről, kiadásairól és hozamairól.
Én ezt felesleges munkának látom, de te tudodÉs használjon ezért egy magyar bankszámlát annak kártyájával és devizaváltási árfolyamával?
Nem állítottam ilyent. Több megoldás is van rá, készpénztől, egyéb megoldásokig amit nem részleteznék.Bevallom a lányom Apple Wallet-ben a saját Revolut<18 kártyáján túl a feleségem Curve kártyája is fel van véve
Nahát nahát, még sem elég?"Eddig egyetlen nagyobb kiadásnál nem sikerült a kislányom észérvekkel meggyőzni,"
Még csak 16 éves, mi lesz ha 26, 36 lesz... sokkal nehezebb dolgod lesz.[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
válasz #33802016 #29344 üzenetére
A thread onnan indult, hogy bankszámla gyereknek.
Erre írtam: "Szerintem akkor, amikor már saját nevén lévő bankszámlát muszáj nyitnia (egyetem, kirepül a családi fészekből és dolgozik)"
Erre te belekevered külföldöt és a megtakarítást. -> Reagáltam ezekre (bár semmi köze a egy belföldi bankszámlához), de feleslegesen, mert látom nem erősséged az értő olvasás
Erre még válaszolok, de nem terhelem offtopic-kal innen a többieket.
Idézet tőled -> Idézet tőlem
1.) " ma is vannak nagyon kedvező számlák" -> "hanem lehetőleg tényleg 0,-Ft-ra kihozható költségű"
2.) "Legtöbb ismerősöm bankot sem vált" -> "segítünk nekik, hogy pénzügyileg tudatosak legyenek"
3.) "Lehet a babakötvény, jobb opció" -> "MÁK értékpapírszámlájára vagy a saját Cetelem takarékomra, MÁK értékpapírszámlára""Még csak 16 éves, mi lesz ha 26, 36 lesz... sokkal nehezebb dolgod lesz."
Remélem feldolgozom majd azt is -
UHHH
senior tag
Sziasztok! Normális, EUR alapú külföldi neobank szóba áll velünk, magyarokkal? N26 kilőve, Vividre se lehet már magyarként bemenni, stb. Van ennek a külföldi bankszámlás témának valami topica amúgy PH-n?
-
RR-13
őstag
Nem, nincs.
A jelen Topikban "maradt meg" a külföldi kártyahasználat néven (a korábbi külföldi utazás bankkártyával helyett), és azért is történt a névváltoztatás kb. 1,5 éve, mert ez konkrétan érinti a magyar bankszámlát használókat (is), de olyan, hogy külföldi bankszámlák Topik, nem lett nyitva.[ Szerkesztve ]
-
Genesist
tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy a Prémium referens nevű kezitcsókolom holnap fog hívni, és aktiváljuk a RaiConnect szolgáltatást. Gondolom nem kell folyamatosan kapcsolatban lennem vele, ugye? Semmilyen banki befektetés nem érdekel, saját magam intézem a befektetéseket. Igazából nincs is szükségem a referensre.
Feltételezem számíthatok majd némi befektetési alap tukmálásra és hasonlókra.
A Prémium referensnek nincs díja, ugye? (Kondíciós listákat végignéztem, de ki tudja, inkább megkérdem.)
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Genesist #29349 üzenetére
Nincs díja egyébként, de nem kötelező aktiválni, és foglalkozni vele, ha nem fogod kihasználni.
Mi nem aktiváltattuk, hiába "erősködtek", hogy majd felhívnak miatta.
Egyszerűen csak ne vedd fel a telefont, ha hívnak, és többet nem fognak.
És nem kell kapcsolatot tartani vele, ha mégis aktiválnád.Egyébként itt tudsz róla olvasni részleteket, és eldönteni akarod-e.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest