- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #22999 üzenetére
Furcsa, hogy ezt írtad, mert én beszélgetek, te meg folyamatosan nem beszélgető hangnemben közölted a felháborodásaidat nekem, miközben én reggel csak segíteni akartam arra a kérdésedre, hogy nem látod, hogy hol van a csop. beszedés, mert nem látod lekönyvelve sem.
Megválaszoltam, hogy miért nem látod, te meg erre a bank "ellen", és ellenem indítottál egy kisebb "hadjáratot" ittAmúgy teljesen jól követtem, hogy mire mit írsz, és arra is reagáltam a fentieket, pluszban is a hsz-ben OFF-ban.
-
merqree
őstag
Vagdalkozol, vagdalkozol, nézel, de nem látsz, nem értesz...
Kár...
Nem figyeled, melyik válasz melyik hozzászólásra érkezik...Így nehéz beszélgetni
"Viszont, ha nem 1.000 Ft alatti csop. beszedés volt, akkor azt illett volna észlelni, hogy eltűnt az egyenlegből, de ezek szerint, akkor csak tudtad, "
Te megjegyzed az egyetlen folyószámlád egyenlegét, elismerésem. Nekem erre nincs energiám, és nem is akarok ezzel foglalkozni.
Az, hogy mennyivel csökkent az egyenlegem, miért számolgassam, és miért kell találgatnom, hogy hova tűnt? -
RR-13
őstag
válasz
merqree #22994 üzenetére
Mint írtam, nekem nincs 1.000 Ft alatti csp. beszedésem, de ha te reggel azért jöttél hőbörögni, mert pl. egy 337 Ft-os csop. beszedésedet nem tudtad, hogy levonták-e, és ez idegesített fel annyira, hogy azóta sem nyugodtál meg, akkor ezt én nem is értem...
Viszont, ha nem 1.000 Ft alatti csop. beszedés volt, akkor azt illett volna észlelni, hogy eltűnt az egyenlegből, de ezek szerint, akkor csak tudtad, hogy mennyi pénz volt a számládon, ahogy fentebb írtad, viszont így akkor mégis csak tudtad reggel már, hogy befoglalták.Egyébként én lezárom ezt a témát már.
#22996: Nyugodtan forgasd ki, amit írok.. számítottam erre is.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #22969 üzenetére
Gránit szelfis számlanyitással szopok. Nem értem miért, de sehol nem jön fel szelfis opció, csak videóbank meg bankfiók. Kínomban próbáltam már minden számla meg kártya kombinációt, de semmi. KH-nál ez kb 5 perc alatt megvolt...
Mi lehet az app kínja? -
axioma
veterán
Van (kb., meglepoen valtozo) 12 csopbesz-em es 18 allando atutalasom - azert vannak hogy ne kelljen figyelni. Most azert kellett megis, mert koltoztettem oket (visszaterites megszunt hitelkartyan, masikat me'g nem inteztem). Termeszetesen nem mindegyik havi, igy aztan me'g azt se tudom mennyi ami min/max johet 1 honapban, csak a nagysagrendjet. Ja es paypal-on is van pa'r (bar ott eves) terheles, egeszsegpenztaron is havi, figyelni a szep-kartyat meg persze lakashitel me'g csak el se erheto, hitelkartyak - pont eleg tudni hogy elvileg mindenre eleg tartalek van hagyva, ha meg valami ga'z van akkor ertesitenek, nagyobb valtoztatas elott ranezek.
-
RR-13
őstag
válasz
pictigjis #22990 üzenetére
Semmi kivetnivaló nincs abban, ahogy csinálják, és többször példálóztam a nem szent Budapest Bankkal is, ha láttad, ha nem láttad, akkor meg azt is vedd észre nyugodtan.Ja és kritizáljátok ti "ketten" éppen eleget, te meg úgyis, hogy nem is vagy ügyfelük.
Nagyon fontos: én nem azért nem kritizálom mert istenítem őket, hanem azért mert én meg vagyok elégedve azért a havi 0 Ft-ért cserébe, amit nyújtanak díjmentesen, és a csop. beszedéssel sincs semmi bajom, ahogy több tízezer ügyélnek.
Akinek nem tetszik ez a gyakorlat az meg marad a Rafinál örökre. -
merqree
őstag
válasz
axioma #22989 üzenetére
Töröltem a csoportos beszedést, újra rögzítettem, és utána már jó volt.
Meglepődtem én is a dolgon, mert ugyebár az Union hogy tudta befogadni/visszaigazolni a beszedési megbízást... Amúgy az összeg stimmelt, de az ügyfélazonosító valamiért nem, ezért utasította el a bank. -
RR-13
őstag
válasz
axioma #22989 üzenetére
Engem eléggé érdekel, hogy mennyi van kb. a számlámon, és mikor mi tűnik el az egyenlegemből.
Főleg akkor nézem meg előtte az egyenlegeket, ha tudom, hogy várható a csop. beszedés terhelése.
Forintra nem követem, de kb. ezres nagyságrendre igen.
1.000 Ft. alatti csop. beszedés meg soha nincs, hogy ne venném észre, hogy csökkent az egyenleg. -
pictigjis
őstag
-
axioma
veterán
válasz
merqree #22984 üzenetére
Hm nekem Raiff-nal a Flip-hez jelent meg hibas ugyfelazon... nem lehet hogy a Raiff rendszere me'gis a hibas? Ha ugyanaz a szolg. tobb bank lenne akkor ott gyanitanam, de igy hogy ugyanaz a bank tobb szolgaltato, es gondolom te is jol vitted fel, mar picit gyanus...
RR-13 en se tudom hogy mennyi van a szamlamon, max. 100e-es nagysagrendig, kit erdekel, miert vezetnem? Mar nem a postabank fuzetes nyilvantartasnal vagyunk...
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #22985 üzenetére
Dehogynem derült ki, csak az egyenlegedet kellett volna tüzetesen meglesned, és egyből láthattad volna már reggel is, hogy "foglalkoztak vele" befoglalták, levonták az egyenlegből.
Az, hogy nem tudod mennyi volt tegnap este az egyenleged, és így nem tudod eldönteni, hogy befoglalták vagy nem, az sem a bank hibája.Megjegyzem, hogy a Budapest Banknál is így van, és ott még az applikációban nem is jelzik, hogy csop. beszedés lesz, el sem lehet utasítani stb. legalábbis nekünk Hk.-ra vannak beállítva a csop. beszedések, és az alkalmazásban azok nem láthatóak.
Ettől azért többet tud ezek szerint az UniCredit app. -
merqree
őstag
válasz
sifarr #22979 üzenetére
Csak pont azt nem látni, hogy teljesült-e vagy sem a beszedés.
Mivel nem mutatja, hogy "könyvelés alatt",/"függő"/"könyvelt"/"bank által elutasítva"stb....
Egyszerűen semmi nem látszik.
És ez így egy híg trutyi....
Mert a Raiffeisennél azt is lehet látni, ha a beérkező igény azért nem lesz teljesítve, mert nem megfelelő a fogyasztó azonosító.
Jártam így.
Unionnak a netbankon keresztül megadtam a felhatalmazást.
Az union beküldte a lehívást, de valamiért rossz szám volt megadva vagy általam, vagy az union által, és a Raiffeisen mutatta, hogy nem fog teljesülni. Ez az unikredit rendszere szerint függő lenne, aztán eltűnne. Este edig kiderülne, hogy nem fizették ki.... great job... -
RR-13
őstag
Lehet, hogy elsőre erős volt, de a hsz-ben ott van ez is:
"lehetséges, hogy mégsem annyira ügyfélellenes a Rafi, ha napközben akár több alkalommal is ellenőrzi az egyenleget"Természetesen csakis a csop. beszedési logikájukra, és/vagy gyakorlatukra értettem ezt, és egyébként nem is erős, mert az a gyakorlat, ami nem elősegíti az ügyfelek csop. beszedési megbízásuk teljesülését, hanem leszűkíti egy reggeli időre, mint egyenleg ellenőrzés, és levonás, könyvelés, majd napközben már nem ellenőrzi, hogy tud-e vonni, ha reggel nem sikerült, az SZVSZ az ügyfél csop. beszedésének, a teljesülés elősegítése "elleni", hátráltató folyamat.
Ez így volt értendő. -
"Ez egy fordított, és ügyfélellenes, logikátlan gyakorlat, ha te ennek ennyire örülsz, akkor neked a Rafi a megfelelő bank."
Azért ez nem kicsit erős. Ha valakinek azon múlik, hogy végbe tud menni egy csop. bef., hogy a befizetés napján odaérkezik-e a pénz, akkor annak az illetőnek nem való a csop. bef. Szóval ezt én nem tekinteném ügyfélellenesnek. Igazából nem is látom a lényegi különbséget UX szempontból aközött, hogy aznap 18 óráig legyen ott a pénz, vagy előző nap estig.
Gránit (értesítő alapján) reggel 7kor szokott vonni, tárgynapon. -
RR-13
őstag
válasz
merqree #22978 üzenetére
Na ez óriási hiba a Rafinál szerintem. (bár nem ismerem a rendszerüket)
Ugyanis a csop. beszedések lényege, hogy a szolgáltatóhoz adott napon lehetőleg el is jusson az összeg, a napvégi záráskori tényleges terheléssel, könyvelés után.
Amennyiben a terhelés napjának reggelén nem áll még rendelkezésre az összeg, amit levonnának, de azt az összeget a nap közben még pótoljuk, akkor a tényleges könyveléskor le tudja már vonni a bank, vagyis 18:00-kor.Szóval a Rafi ezt a lehetőséget - elmondásod szerint - kizárta, így akinek reggel még nincs elég összeg a levonáshoz annak nem fog teljesülni napi záráskor sem a csop. beszedési megbízása, ha a Rafi később már nem ellenőrzi a számla egyenlegét a levonáshoz (és várhat akár 2-3 hetet is az újabb terhelés próbálkozásra), mert a Rafi ezt reggeli könyvelésre szűkítette le.
Ez egy fordított, és ügyfélellenes, logikátlan gyakorlat, ha te ennek ennyire örülsz, akkor neked a Rafi a megfelelő bank.Mondjuk attól még, hogy te ezt írtad lehetséges, hogy mégsem annyira ügyfélellenes a Rafi, ha napközben akár több alkalommal is ellenőrzi az egyenleget, (ha reggel nem állt rendelkezésre) hogy a csop. beszedést le tudja -e már vonni, és könyvelni.
Bár a reggeli könyvelési gyakorlatból ez logikusan nem következtethető, ha valóban reggel már le is könyvelik a csop. beszedés összegét. -
sifarr
senior tag
válasz
merqree #22976 üzenetére
Ezze az orbitális f.szsággal most találkozom először.
Azért az Unicredit gyakorlata nem unikális. A CIB is este 6 után terheli az aznapra előjegyzett csopbeszedéseket. Igaz, a terhelésig nem tűnik el az előjegyzési listából.
Van ebben a gyakorlatban is logika.
Az ügyfél akár a terhelés napján - ha akarja -, letilthatja a levonást. Illetve, ha nincs elég pénz a számlán, akkor utalhat fedezetet a számlájára.
De igazából nincs lényeges különbség a két gyakorlat között az ügyfél szempontjából.
Az ember pont azért választja a csopbeszedét, hogy ne kelljen foglalkoznia az egésszel.
A szolgáltatótól úgyis kap előre értesítést, abban szerepel a számla összege. Ha az nem tetszik, akkor azonnal lépni (tiltani) kell. Ha az összeg jó, akkor úgyis van elég pénz a beterhelés napján.
Szóval szerintem mindkét gyakorlat megfelelő. -
merqree
őstag
"Elvileg már a többi banknál sem könyvelik le reggel, és nem is látható a számlatörténetben, csak ahogy fentebb írtam már este záráskor."
Akkor tényleg szar (
) a Raiffeisen e tekintetben. Ott reggel jöttek az SMSek, az applikációban pedig ott voltak a levont tételek....
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #22974 üzenetére
Lemaradt előbb:
Nem kell, hogy lekönyveljék reggel, csakis T nap 18:00 órakor kell a csop. beszedés terhelést lekönyvelni.
Egyébként meg kellene különböztetni a levonást, a könyveléstől, vagyis mint a számlatörténetben már látható tranzakciótól!A levonás nem egyenlő, hogy azonnal könyvelik, mert az a "levonás" a nap végéig csak befoglalás.
Elvileg már a többi banknál sem könyvelik le reggel, és nem is látható a számlatörténetben, csak ahogy fentebb írtam már, este záráskor.
Ez a jelenlegi hirdetményi szabályozás, nem "csak" szerintem van így, de egyébként meg saját 3 éves tapasztalat pl. a Budapest Banknál, ahogy erre fentebb már hivatkoztam.Viszont, ha beszéltél telefonos ügyintézővel, akkor biztosan elmondta, hogy csak este 6 kor fog könyvelődni, és látszódni a számlatörténetben is.
Nem értem, hogy miért akadtál ki ezen ilyen durván egyébként.
Kicsit kezdem azt érezni, hogy folyamatosan a fogást keresed az UniCredit Bankon, viszont, akkor nyugodtan hagyd ott őket, ha szerinted nem jó bank. -
merqree
őstag
Ok, igazad van, így akkor is egy nagy rakás fos, rajta pedig egy csipetnyi takony az egész.
Érdekes, hogy más bank meg tudta oldani ezt a hatalmas informatikai kihívást jelentő feladatot úgy, hogy az ügyfél a reggelét ne azzal kezdje, hogy leordítsa a szerencsétlen telefonos ügyintéző haját.
Ezze az orbitális f.szsággal most találkozom először.
Ha ez az előre megyünk nem hátra.... -
RR-13
őstag
válasz
merqree #22974 üzenetére
A hirdetmény szerint is írtam a korábbit: "a csop. beszedéseket a nap végén záráskor vonják le általában" vagyis 18:00-kor, de ettől hamarabb is befoglalhatják már az összeget, ha az rendelkezésre áll.
Tehát befoglalhatják már reggel is, de csakis este 18-kor fog könyvelődni, és látszódni a számlatörténetben, amikor a pénz elmegy a bankból a szolgáltató bankjába, ahogyan ezt fentebb írtam is.
A szabályosan meg azt jelenti, hogy hivatalos szabályozása van ennek:
Megbízások teljesítési rendje hirdetményeAz egyenlegedből elvileg már levonták, de nem fog estig ez látszódni.. én nem tudom mennyi volt az egyenleged, neked kell tudni, hogy hiányzik -e róla a pénz, könyvelés nélkül is tudhatod, láthatod is egyelőre, ha tudod mennyi volt tegnap az egyenleged.
-
merqree
őstag
Akkor eddig csupa szar bankkal van/volt dolgom.
Könyvelni reggel "szokták", ami egyébként nem szokásjog kellene, hogy legyen, hanem szabályzott keretek között, nem "ész nélkül".Azért már bocs', de hülyeség amit mondasz ("...de elvileg, és szabályosan is csak nap végén lesz látható a csop. beszedés terhelése..."), mert ez a terhelés napán már terhelve/foglalva van, hogy ne tudd elkölteni. És le is kell, hogy könyveljék. Ha szerinted teljesen normális, hogy egy adott banki napon teljesülő beszedés minden adata pont aznap nem látszik, amikor terhelődik, akkor nem én megyek szembe az úton azt gondolom.
Reggel ezek levonással kezték: BB (1997-2014ig kb), Gránit(2014-2020), Raiffeisen(2020-)...
-
Astery
senior tag
Sziasztok! Devizát szeretnék tárolni. Van ugyan Revolut és Wise számlám is de nem szereték meglepetést ezért gondoltam nyitok devizaszámlát egy "rendes" banknál. Tudja esetleg vki, hogy van-e érdemi különbség a bankok devizaszámlái között vagy érdemes ott nyitni ahol a folyószámlája van az embernek (jelen esetben Erste)? Esetleg egyéb ötlet ahol euro-t érdemes tárolni úgy, hogy szükség esetén viszonylag bármikor hozzáférhető? Köszönöm.
-
RR-13
őstag
válasz
merqree #22971 üzenetére
Azért nem látod jelenleg egyáltalán, mert folyamatban van a teljesítése, de elvileg, és szabályosan is csak nap végén lesz látható a csop. beszedés terhelése, ugyanis a csop. beszedéseket a nap végén záráskor vonják le általában a bankok, és terhelik a számlán, és akkor fog látszódni, mivel a nap végén megy el a pénz a szolgáltató bankjába.
Ez a Budapest Banknál is rendszeresen így van, nem hibázott az UniCredit a jelen állás szerint.
-
merqree
őstag
Tegnapi napig (2022.03.09) mutatta az Unicredit mobil alkalmazás a mai napon (2022.03.10) fizetendő csoportos beszedést.
Reggelre eltűnt az applikációból, mint függő tétel, és nem látom, hogy kifizetésre került-e.
Netbankba belépve semmit sem látni.Ez így remek lesz....
-
tonyrulez
őstag
válasz
Ereshkigal #22969 üzenetére
Bármelyik számlacsomagnál igényelhető
Számlanyitás hónapjában és azt követőben nem nézik a feltételeket -
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Gránit Bajnok kapcsán ami nem tiszta:
- 2 db ingyenes kp. felvét automatából 150k-ig: lehet kérni itt is? A Hősnél ki van emelve, de a többi számlánál nem látom megemlítve.
- ha megnyitom a számlát, és ebben a hónapban már nem érkezne rá pénz, rögtön utalnom kell rá 150k-t, különben erre a hónapra fizethetek 2990 Ft számlavezetést?
- néha fizetnék be kp-t, de vidéken ezt nem lehet. Van esetleg valami ingyenes trükk erre? Pl. EP vagy MÁK ingyen utal ki számlára, csak sajnos ezeket eléggé időzíteni kell, így jobb megoldás kéne. Ingyenes utalás másik bankszámláról nem játszik sajnos.
- milyen egyéb nyűgökre kellene felkészülnöm?
A netbank demóját néztem, nem tetszik, még a Sberbanké is átláthatóbb volt.De ha a mobil app jó, akkor azzal megelégszem.
-
goldister
tag
válasz
goldister #22919 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Ma bent voltam megigényelni a premium goldot. Egy valamit nem tudtak megcsinálni az a bankváltás. (pont ezért mentem be személyesen
)
Viszont akkor nekem kell módosítani a csoportos beszedést és a fiók zárást.
Az előző számlám az OTP-nél volt. Van valakinek tapasztalata, hogy tudnám a csoportos beszedéseket (OTP LTP és egy Cofidis áruhitel) átvinni? Köszi -
axioma
veterán
Eltekintve attol, hogy magat a termeket mennyire ertelmes meg/ott tartani, a folyoszamla vezetese teljesen mas termek, attol hogy elmegy barmi mas maradhat ahol van. Persze innentol bankon kivuli utalas lesz odatenni a penzt, de ez azert nem feltetlen tobbletdij...
kieg. esetleg ha kulon kedvezmeny volt ra hogy egy helyen van, akkor az most nyilvan nem lesz (ltp+hitelkartya remlik hogy voltak ilyen specko kombinaciok, a fentiekre nem tudom, ra kell kerdezni vagy eredeti szerzodest elovenni) -
vacs
veterán
Sziasztok.
Bankváltás előtt vagyunk párommal.
A jelenlegi K&H-nál nekem van életbiztosításom és nyugdíj előtakarékossági számlám is, páromnak otp-nél csak nyugdíj előtakarékossági.
Kérdésem, hogy ezekkel mi lesz bankváltáskor?
Ezek bankhoz kötöttek, átvihetők máshova? -
merqree
őstag
A külsőségek, mint milyen egy bank kívülről, milyen nyájas az ügyintéző, számomra lényegtelen.
Nekem az a fontos, hogy a Prémium ügyfélként gyorsan, akár soron kívül kiszolgáljanak. Ezt a Raiffeisen-nél megkapom.
Sőt, jókat mosolygok, amikor sűrűn léptekkel keres az ügyintéző, és elénézést kér, hogy megváratott. Mások meg bosszankodnak, hogy már mióta várnak a sorukra. -
RR-13
őstag
Istenem.. nem bírod ki....
A budapestit elírtam a mondat közepén, fentebb már írtam, hogy elírás volt.
Valószínűleg Budapesten lévő fiókokat akartam írni, de aztán rövidítettem a mondatrészt, és nem javítottam kis b-re, ez lehetett az oka, de majd visszanézem a videó felvételt, hogy miként követtem el ezt a hibát.
Viszont így volt mihez hozzászólnod ma is. -
cocka
veterán
Minden szúrja, csak a te helyesírásodnál ezek jobban kitűnnek. Mert aki nagyon jól ír helyesen, mint te is, annál ez kissé érdekes.
Igen sajnos tudom, hogy a
Az már régen nem mondat eleje, ha ezután következik. Az nyilván arra vonatkozik ha a mondat első szava a budapesti. És alárendelő tagmondatokra nyilván nem vonatkozik, pláne hogy megelőzi egy a is.
Köszönöm a figyelmet!
Nincs mit.
-
RR-13
őstag
Azt azért megkérdezném, hogy a szemedet nem szúrja pl. az, hogy van aki folyamatosan minden hsz-t kis kezdőbetűvel ír
Vagy az nincs benne a nyelvtanban, hogy mondat elejét nagy kezdőbetűvel kell írni
Természetesen a "budapesti" nagy kezdővel elírás volt..., de furcsa, hogy kb. mindig engem találsz meg a helyesírás szabályaival, pedig milyen sokan hibásan írnak dolgokat itt is, ami engem amúgy nem zavar, mert sok oka lehet egy "hibának".A bankos dolgokra nem reagálok már inkább...
Ja de mégis:
a nagy márvány épület + kedves ügyintézők + tágas tér EGYBEN a lényeg, "lehúzás" nélkül, mint összhatás.
Köszönöm a figyelmet! -
cocka
veterán
és okoskodó ügyintézők is vannak.
Akkor hadd okoskodjak én is. A budapesti az kis kezdőbetűvel írandó. Magyarország, magyarországi (-i képzős alapforma, általános iskolai anyag)
Hoppá mégis tudod: kecskeméti
Akkor tárgytalan.
kijött az asztala mögül a hölgy ügyintéző kezet fogni, úgy köszöntött.
És neked ez is egy fokmérő? Tőlem aztán kijöhet az asztala mögül, lehet akármilyen kedves, ha közben kedvesen havi több ezerrel lehúznak a semmire. (mielőtt itt komolyan veszed, nem az Unicreditre értettem, hanem úgy általánosan)
nagy márvány épületű fiókja min. 2x akkora (ahova eleve jó érzés is bemenni), mint pl. a CIB fiókja,
Hát én az épület nagyságától se lennék elszállva. Ha palotában lenne a bank, az se érdekelne, ha drága és folyamatosan lehúz.
-
RR-13
őstag
válasz
fatal` #22955 üzenetére
Igen sajnos tudom, hogy a Budapesti fiókokban enyhén szólva is bunkók, és okoskodó ügyintézők is vannak. (ezért írtam, zárójelben, hogy vidéki tapasztalat a jó tapasztalatunk, de csak az UniCreditre igaz, pl. a CIB-re már annyira nem, ahogy az MKB-re főleg nem)
Mi a Kecskeméten lévő fiókban nyitottuk mindkét családban lévő számlát, és ott le a kalappal... kijött az asztala mögül a hölgy ügyintéző kezet fogni, úgy köszöntött.
Az ajtóban meg név szerint tudta a biztonsági őr, hogy kivagyok, és kihez jövök, pedig nem voltam nyilván prémium ügyfél a számla nyitáskor sem.
Az UniCredit kecskeméti, nagy márvány épületű fiókja min. 2x akkora (ahova eleve jó érzés is bemenni), mint pl. a CIB fiókja, és az MKB Kecskeméten lévő fiókja, és 4x kedvesebbek is az UniCreditnél. -
fatal`
titán
"Az UniCredit Bank személyes ügyintézői hozzáállását nem hasonlítanám össze az OTP Bank, és talán a CIB Bank ügyintézői hozzáállásával sem, mert nem említhetőek egy napon az UniCredit javára (legalábbis vidéken)."
Nekem ellentétes tapasztalatom van (igaz az Unicredit az céges számla), Budapest. -
RR-13
őstag
Az okmányirodákban is NFC-s olvasós bedugós leolvasó van, mert a személyi igazolványon csak beépített NFC chip van, amit csak NFC olvasós eszközzel lehet kiolvasni.
Azoknak a kialakítása olyan, hogy az egész személyi igazolványt dugják be kb., de attól még NFC olvasóval olvassák ki belőle az adatokat. -
RR-13
őstag
válasz
dptrsk #22950 üzenetére
Ilyen a Budapest Bank appban is szokott lenni, és az Erstésnél is.
BB: kifizetek valamit online, megjelenik az összeg a tranzakciók között, és kb. 2 perc múlva eltűnik, majd csak a könyvelés napján jelenik meg ismét (jellemzően ez a Telekom számlabefizetésnél volt tapasztalható).
Erste Bank: vásárolok valahol, és meg sem jelenik a zárolt tételeknél a vásárlás, csak könyvelés napján, stb. (ez régóta van, és tudjuk miért is van, de van)Mindenhol vannak ilyen furcsaságok, amit lehet sokan észre sem vesznek amúgy.
Amit írsz valóban létezik, de az nem az alkalmazás hibája, tehát ettől még az app. és a netbank gyors, és gördülékeny, folyamatosan elérhető, hibára nem futó tranzakciókkal.
-
-
RR-13
őstag
Szia. Pont 2 éve írtál utoljára.
Mivel nem írt más véleményt, ezért én teszem.
Az ajánlat, amit kaptál elég jó.Az UniCredittel nem lesz olyan gondod, mint a CIB appal kb.minden harmadik hónapban.
Az UniCredit Bank személyes ügyintézői hozzáállását nem hasonlítanám össze az OTP Bank, és talán a CIB Bank ügyintézői hozzáállásával sem, mert nem említhetőek egy napon az UniCredit javára (legalábbis vidéken).Az UniCredit appja, gyors, stabil, nem fut hibára, "állandóan" elérhető.
A netbank is gyors, átlátható.
Nagyjából ennyi, amit hirtelen tudok írni. -
Kobe
veterán
Jelenlegi szamlacsomagom CIB Online, kb havi 500 HUF szamlavezetes es evente egyszer 4000 koruli kartyadijjal, ennyi az ossz koltseg
Ugy adodott, hogy egyedi ajanlatban sikerulne nagyon nagyon joarasitani Unicredit Partner Prestige csomagot, kb minden ingyenes benne, gold mastercard, korlatlan szamban a tranzakciok es kiegeszito dijak sincsenek, sms ertesites es tarsai, plusz lenne kamatkedvezmeny amit a CIB nemreg megszuntetett a magnifica ugyfeleknek is, es ahogy nezem a hiteleik alapbol ledvezobbek mint a CIB, es meg ebbol lehetne faragni kedvezmennyel
Viszont nem ismerem az Unocreditet....
Bankfiokba nem jarok, minden online van intezve. CIB az 5 napig elerhetetlen mobilappjaval leirta magat nalam multkor.
CIB app ertekeles 2.8, Uni 4.1 PlayenAmi kene, sima HUF szamla, egy megtakaritasi "malacpersely" szamla, egy mukodo bankkartya es ennyi
Velemenyek?
Szivem szerint otphez mennek de nekik nincs ilyen csomagjuk, a hitwlkamatok meg viccesek -
RR-13
őstag
Nekem 9.0 Android van, és a 4. alkalomra sikerült a Gránit Bankos szelfis számlanyitásnál a személyi ig. chip adatokat kiolvastatni vele.
Ehhez teljesen mozdulatlanul kellett hagynom, amíg kiolvasta, és valószínű nem is mindegy hol kezdi el beolvasni.
Mindenesetre sikerült, és továbbengedett a 2017. januári személyi igazolványommal, amiben frissítve lettek novemberben a chip hitelesítő adatok, és 2022. januárban meg új elektronikus aláírás került bele.
Azért nem nyitottam náluk számlát, csak próbáltam, ha már ennyit beszéltetek róla. -
pictigjis
őstag
válasz
pictigjis #22939 üzenetére
az utolsó tippem az adataimban szereplő sok évtizedes hiba: a gránit az anyja nevénél (nyilvánvalóan) születési nevet várna, az én okmányaimon azonban mindig is dr.-ként szerepelt anyám. talán az adatok olvasásánál a nem várt "dr." akasztja meg a gránit appját
10 ezerért nyilván nem fogok ezzel vacakolni, csak bosszantó, hogy egyszer kéne a rohadt chip a személyiből, és akkor sem működik rendesen
-
pictigjis
őstag
direkt beszaladtam ma reggel az okmányirodába, hogy a személyim a rossz, vagy a gránit appja. az okmányirodai olvasó simán olvasta a chipet, egyből mondta a néni, hogy hozza az adatokat és aktiválva is van
az én személyim novemberi kiadású, a legújabb típus, nem teljesen ugyanolyan, mint a feleségemé. simán el tudom képzelni, hogy abba a kártyába, ami nekem van, másfajta chip került, és azért nem tudja olvasni a gránit appja, mert bele sem programozták a konkrét chiptípust
mindenesetre akkor az akcióból kiestem
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Gránitbanknál csak videobankon keresztül lehet állampapírt venni? -
RR-13
őstag
Nem értünk egyet, mert nagyon nem csak matek ez az egész.
2 évre előre nem lehet tudni, hogy minden hónapban ugyanolyan keveset fog-e utalni, és a lehetőség maga többet ér, ha nem használja majd ki akkor is.Mi élő példája vagyunk annak, hogy havonta a 3db hitelkártyára, kb. min. 300 ezret utalunk vissza, 3 különböző számlára, vagyis akinek pl. van hitelkártyája, és azután kap visszatérítést, azoknak több a havi visszautalása, mint 130 ezer, vagy 200 ezer.
Kiemelném:
"kerülnie kéne a BM ECO a rosszabb választás"
A kerülnie kéne az kicsit erős volt, a csomaggal nem veszt semmit
Semmi esetben nem rosszabb választás a BM ECO csomag, mivel eleve 3 "dologgal", kedvezménnyel többet tud mint a sima ECO.Nincs is min vitatkozni, majd ő dönti el, hogy melyik biztonság nagyobb, a 25 ezer bónusz, vagy a 2 éves korlátlan utalási lehetőség+a második évben is a díjmentes kártya.
-
jó, de ez tisztán matek. ha minden hónapban egy összegben (mint legkedvezőtlenebb eset) havi 250ezer ft-ot utal, akkor 2 év alatt kevesebb, mint 24ezer Ft-ot fizet ki, ekkori még mindig nyert 1000 Ft-ot (nyilván nettó jelen érték, meg infláció bekavar)
ha átlagosan ennél kevesebbet utal, akkor még inkább a BM ECO a rosszabb választás (és ebben az esetben nem kell azzal se foglalkozni, hogy 2 év múlva új számlát keressen), ha ennél többet, főleg ha jelentősen többet utal, akkor meg egyértelműen a BM ECO a jobb a kettő közül.
ezt nyilván ő fogja tudni. (az ilyen banki trükközéseket leszámítva azért ritka, hogy valaki havi szinten 200ezer ft felett utaljon, de közben ne feleljen meg prémium feltételeknek).
halkan jegyzem meg, hogy nem ingyen utalok a gránit bajnokban, de az éves utalási díjaim azt hiszem nem érik el azt az összeget, amivel drágább a CIB-nél az éves kártya díj (valaki 4000 Ft -ot emlegetett 2. évtől) a Gránit-osnál. és a látraszóló kamat is magasabb mostmár. nem szabad leragadni ott, hogy díjmentes utalás.
szerk: a "kerülnie kéne" szerkesztési hibából maradt benne
-
RR-13
őstag
Persze ez világos, jobban járna anyagilag, ha nagyon keveset utalna csak havonta, de én azért még mindig a korlátlan díjmentes utalást választanám magamnak, akkor is, ha egyelőre csak havi 130 ezret utalok, mert Ő annyit biztosan fog.
Mivel írta, hogy azonnal tovább utalná (vissza) az elvárt összeget, akkor az már neki pénzébe is kerülne a sima ECO csomagban, ha nem min. 7db részletbe utalja vissza az elvárt utalást.
Azért minden hónapban 7db utalást végezni csak egy nagyobb összeg miatt, unalmassá válhat.Ráadásul bármikor jöhet egy nagyobb kiadás, utalás, stb., aminek nem mindegy, hogy mekkora díja van, és nem lehet pl. mindent 20 ezres utalással megoldani, tehát nekem jobb a hosszútávú (2 évre), biztos, díjmentes utalási lehetőség, mint a 25 ezer Ft bónusz.
-
ah, valóban. megzavart a sortörés a kondíciós listában.
ez esetben az a kérdés, hogy utal-e havonta 250ezernél többet. Ha nem, akkor az egyszeri 25ezerrel még mindig jobban jár. (és akkor az év végéig tartó 20ezerig ingyenes akciót nem vettem figyelembe, amit talán még amúgy hosszabbítanának is.)
-
válasz
bazsimano #22927 üzenetére
biztos vagy benne, hogy 16 hónap alatt (2023.01-2024.04 között) a 20 000 feletti utalásaid összértéke 6mó Ft felett lesz? Havi 400ezer felett szoktál utalni? Akkor is, ha csak a 20000 Ft feletti utalásokat veszed figyelembe.
2022.12.31-ig ingyenes az utalás a sima CIB ECO-nál is, a CIB BM ECO max 2 évig jár, ha jól tudom.
Szóval, számolj, mielőtt beugrasz a "korlátlanul ingyen" szlogennek.
Ugyanez igaz a Gránit sima és Plusz számlái között, a legtöbb embernek nem éri meg az "korlátlan ingyenes utalás". Ez úgy általában mehetne az összefoglalóba...
-
RR-13
őstag
válasz
bazsimano #22925 üzenetére
A mobilapp nyitás elvileg csöndes, de persze ráér holnap is, nem írtam, hogy azonnal dobj el mindent, és nyiss számlát.
Még egy fontos infó:
A sima ECO-ban nincs 2 évig a korlátlan összegű díjmentes átutalás lehetőség!
Ellenben a BM ECO-ban igen, mert nem a maximum 20.000 Ft/db díjmentes utalás van, mint a sima ECO-ban, hanem korlátlan összegű díjmentes átutalási lehetőség. -
RR-13
őstag
válasz
bazsimano #22923 üzenetére
Az alkalmazásból akár most is megpróbálhatod, amúgy, ha úgyis kiírja gondolom, ha érzékeli a másik folyamatot, vagy jelzi az app. vagy az ügyintéző holnap, ha videóbankon nyitod, hogy látja a másik igénylést, és lehet, hogy akár azonnal törölni is tudja azt.
Ha jól emlékszem a BM. ECO-nál is CIB-es ügyintéző jön a videobankon, ha ott kell azt a folyamatot befejezni.
Mindenesetre megpróbálhatod az alkalmazásból indítani a számlanyitást, majd látod miket ír ki. -
bazsimano
őstag
haaat most akkor elgondolkoom rajta es alszom ra egyet
annyit nem szoktam kivenni kpt...kartxa koltseg a masodik evtol meg 4800/ev lenne...tehat akkor mondjuk egy 20as nyerek ha jar a 25 ezer.
nah majd akkor lehet alszom ra egyet es addig atgondolom
lehet ha rajtuk keresztul csinalom akkor gyorsabban is meglenne..ahhh de nem szeretem a kavarast
koszi azert -
RR-13
őstag
válasz
bazsimano #22920 üzenetére
Elindíthatod a CIB oldalán a nyitást (ott rá is kérdezhetsz, hogy jár-e neked a 25 ezer, de NEM kell mondani, hogy elindítottad a BM oldalán a folyamatot már, csak összezavarja őket), és akkor jár a 25 ezer, mert nincs még élő számlád a CIB-nél, mivel az előző igénylés nem lett befejezve, addig az nem számít számlanyitásnak.
Viszont a BM ECO az kedvezményesebb, mint a sima ECO, mert 2 évig díjmentes a VISA kártya éves díja, és nem csak 1 évig, és a havi 400.000 Ft max ATM pénz kivét sincs az alap ECO-ban.
A CIB-nél is lehet alkalmazásból számlát nyitni. Akkor ne kérdezd meg, ha nincs kit.
-
axioma
veterán
válasz
goldister #22919 üzenetére
Vannak kisebb hulyesegek, de alapvetoen jo, sok eve naluk vagyok. Mindjart kikeresem, par hete leirtam mar sztem ide.
Roviditve: [link]
Regebbrol egy kicsit reszletesebb: [link] de azota meg kevesebb a visszaterites, ellenben a devizaszamla meg kifele is jo ha revolut feltoltes celjabol eves 3-4e-ert kersz hozza kulon (dev.alapu) kartyat.
Ajanloert irj privit. -
bazsimano
őstag
sziasztok guruk! gyors kerdes!
szoval BMnel elinditottam a folyamatot, es a videos ellenorzesnel elakadt, valamit nem fogadtak el ...
kerdesem az lenne, hogy lemondhatom ezt a kerelmet es indithatom a bank holnapjan? es akkor bezsebelem a plussz 25ret? vagy azt mar nem tehetem meg? tovabba kerdes hogy ha banknal kotom meg akkor ua a kondiciok mintha Bm kozvetitesevel?
koszi a gyors valaszokat! -
goldister
tag
Raiffeisen premium gold 2.0 csomagján gondolkodom. Mi a véleményetek róla? A feltételeket tudom teljesíteni. Hosszabb távon gondolom jobb, mint a több bank.
Bankváltással mennék át OTP-ről, viszont nincs Raiffeisenes ismerősöm (ajánlás...)
Köszi a segítséget -
ACE-
addikt
Az, hogy a személyit tudod ellenőrizni elektronikusan csak a személyi valódiságát bizonyítja, de ettől még nem biztos hogy az adott személy használja. Erre pl. tuti lenne egy kétszintű hitelesítéses ügyfélkapu, ami még mindig nincs, mert szürke és nem lehet kiválasztani. Ezt bevezethetnék mert jelenleg csak felhasználó név és jelszó párossal lehet teljes bizonyító erejű okiratot kiállítani.
-
bazsimano
őstag
bankmonitoros cib nyitas gondolom atcsuszik holnapra...mert meg sajnos semmi...na mindegy..
-
pictigjis
őstag
le kell fotózni, aztán nfc-s kommunikációval, a chiphez érintve ellenőrizné az adatokat is. de ez a része az én kártyámnál nem működik, folyton hibára fut, a feleségem kártyáját viszont egyből elkezdte olvasni
persze, kódkártyát is kaptam amúgy hozzá, de mondom, az átvételnél megcsináltuk az aktiválást
-
cocka
veterán
válasz
pictigjis #22912 üzenetére
Na most kérdés, hogy a bank szelfi reges appja bekéri a személyidet és be is olvas róla valamit vagy csak be kell mutatni kamerába?
Amúgy azt nem értem, hogy mit kell itt a kamerával is meg szelfikkel bohóckodni, az e-személyivel kamerakép nélkül is működnie kéne az azonosításnak.
Mi a ráknak vannak az e-személyinek elektronikus funkciói, ha bankok még mindig pofalemezt kérnek az azonosításhoz?
Az e-személyinek pont az a célja, hogy ne kelljen minden szirszar kapcsán személyesen megjelenni, ha nem muszáj. ÉÉÉÉrdekes módon a kormányzati portálok képesek megoldani, hogy ne kelljen minden hülyeséggel kormányablakba szaladgálni.
-
cocka
veterán
válasz
pictigjis #22912 üzenetére
csak az e-aláírást külön kérni kell, mert alapból nem csinálják meg. Lesz saját tanúsítványod meg hasonlók plusz adnak hozzá egy kék kártyát is, ami az "elektronikus aláírás kódkártya" névre hallgat.
A sima "személyazonosító igazolvány kódkártya" címűt gondolom megkaptad ugye? (főleg hogy azon van a PUK kód is, ha elcseszed a PIN kódot)
-
ACE-
addikt
Srácok, igaz az hogy Takarékbank-os bankkártyánál nem lehet 200.000 fölé vinni a vásárlási limitet? Nehezen tudom elhinni. Hogyan lehet limitet állítani Takarékbanknál?
-
sifarr
senior tag
válasz
sifarr #22908 üzenetére
A sima ügyfélajánló (április 30-ig tartó akció, 20 ezres jóváírás) hirdetménye nem zárja ki, hogy BM-es ECO számla nyitásával nem vehetsz benne részt.
Tévedtem, kizárja.Ennél a hirdetménynél máshol "rejtették el" a BM-es számla kizárását.
Így viszont az első 2 év számlaforgargalmától függ, hogy a BM-es számával vagy a 25 ezerrel jár jobban az ügyfél. -
válasz
sifarr #22908 üzenetére
Hát szerintem legjobban a CIB-nél kötöttel járok, mert ott jár a 20+25 összesen, mert 1 év után változik a feltétel, de az nyilván nem lesz évi 25.000 Ft.
Ismerős van, de azért köszi!UI: Nem nagyon utalgatok (na jó, veszek gépeket Hardveraprón, de éves szinten nem lesz annak akkora költsége), csoportos beszedésem sincs, max kp felvétel havi 1 alkalommal (szóval a 150.000 Ft 2 részletben ingyen elég nekem).
-
sifarr
senior tag
Szerintem a Bankmonitoros félreértette, mert a 20.000 Ft-os jóváíráshoz kell kell az ajánlás, a 25.000 Ft-os nyitáshoz semmi se...
Lehet, hogy csak az összeget mondta rosszul.
A sima ügyfélajánló (április 30-ig tartó akció, 20 ezres jóváírás) hirdetménye nem zárja ki, hogy BM-es ECO számla nyitásával nem vehetsz benne részt. Szerintem a BM-nél erre az akcióra gondolhattak.
A 25 ezres nyitási akció viszont csak március 18-ig tart.
Te a legjobban akkor jársz, ha a sima, ajánlós Welcome akcióval élsz BM-es ECO csomaggal. Így nemcsak a 20 lepedőt kapod meg, hanem 2 évig nullás a számlád is, és ezzel is megtakaríthatsz több tízezret.
Ha a közvetlen ismeretségi körödben nincs CIB-es, aki tudna ajánlani, akkor ajánló kódot kérhetsz itt is. Akár tőlem is. -
Raiffeisen-ről váltanátok CIB-re, csak mint véleményre lennék kíváncsi...
Konkrétan Raiffeisen Díjnullázó 2.0-ról, CIB ECO-ra. -
RR-13
őstag
Az általad linkelt 25 ezres számlanyitási jóváírási promócióban nem kell ajánlás, és a 3.6 pont szerint a 25.000 Ft összegű számlanyitási promóció összevonható a CIB Welcome ügyfélajánló program jóváírásával.
Tehát mindkettő érvényesíthető.
A BM-on keresztül nyitott ECO számlánál a 25 ezres számlanyitási promóció nem érvényesíthető, mivel a BM. az közvetítő a számlanyitásban, és a promóció leírás 3.7 pontja ezért kizárja.Szerk.: Ja látom közben Te is megtudtad a helyes infókat.
-
István89
tag
Akkor nem egyértelmű a dokumentum, a honlapon se írják ezt amit mondott a BM neked, de lehet igaza van, mondjuk az egész túlbonyolított de a legjobb, ha rákérdezel.
Szerintem nem annyira meglepő, aki kicsit is ismeri a bank alkalmazását.
Egyik ismerősöm is próbált nyitni, de ugyanez volt neki is (Iphone használ) és két nap múlva annyit válaszoltak, hogy videóbankos nyitást javasolnak, viszont akkor nincs ingyen pénz, csak néhány hónap után egyszeri 5000 Ft, ha addig beérkezett az x elvárt bevétel. Az meg már nem jó buli.
Én a K&H szelfis bankszámlanyitást tavaly kipróbáltam, de az fél óra alatt megvolt és azonnal kaptam számlaszámot és virtuális gpay kártyát, akkor azt gondoltam, hogy végre a magyar bankok is eljutottak legalább idáig, de látható nem egységes a rendszer és van még munka vele.
Ott van a hirdetményben minden kisbetű.
-
Hívtam a CIB-et, elvileg a 25.000 Ft-ot feltétel nélkül adják az új ügyfélnek...
Plusz van ajánlás is, azzal 20.000 Ft-ot adnak az ajánlónak és az ajánlottnak is, ennek van egy menete, ami kicsit bonyolultabb elsőre, de utána kell olvasni...
Szerintem a Bankmonitoros félreértette, mert a 20.000 Ft-os jóváíráshoz kell kell az ajánlás, a 25.000 Ft-os nyitáshoz semmi se...Mondjuk ingyen adnak pénzt (25.000 Ft), hát, direkt többször kérdeztem hogy ingyen ad pénzt a bank, nincs semmi kisbetű, és határozottan mondta, hogy nincs!
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest