Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Valaki kinlódott már hosszabb időn keresztül kínai mozgásérzékelős led-es lámpával?Mert én már eleget,de még nem adtam fel..18650-es cella lakik benne,1 db. Már próbáltam több féle cellával,de válogatás nélkül van amelyikkel hónapokig elmegy,van,amelyik 2-3 nap alatt lemerül 0.45V környékére,onnan már nem kel életre.Töltést is mértem,rendben van.Van egy IC a panelen,persze írás az semmi rajta.Most azon gondolkodtam,hogy vagy rendelek olyan cellát,amiben benne van a védelem,vagy külön veszek olyan paneleket,és bedrótozom lámpatesten belül. Járható út ez szerintetek? A töltést gondolom nem keverem meg vele,vagy van más ötlet valakinek? Kidobni nem akarnám,ha működik akkor nagyon jó fénye van.
Üdv: Attila
-
tillatrilla
senior tag
válasz tordaitibi #87890 üzenetére
Köszi fiúk,akkor marad így minden,ahogy van.Csak a kamerák,meg a router marad ups-en,a PL adapter pedig egy nem védett dugaljba marad.Működik minden,élőkép rögzítés. Köszönöm neked is mezis!!
-
tillatrilla
senior tag
válasz #32277248 #87885 üzenetére
Mezis,nekem sincs ötletem,menni kellene,de biztos meg van az oka,amiért nem működik...
Lévi,hogyan? Mindkettőt nem tudom egy ups-ről etetni....Tordaitibi,valami galvanikus leválasztás van az ups-be,ami gátolja a jelátvitelt? Semmilyen PL adapter nem működne így?
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Szia! 1 fázisom van jelenleg,a szünetmentesem pedig ilyen: [link] Szerintem relés kapcsolása van. A szünetmentes zavar be valamiért,minden működik ups-ről,kamerák,router,stb.. az adapter azonnal eldobja a kapcsolatot ha ups-be dugom.Nem komunikál a lakásban lévő párjával.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!Kicsit elektro is,meg nem is...Power line adaptert használok netes kapcsolat továbbítására az udvar,és a ház között,mivel egy közút választja el.Sajnos régebben,amikor légkábelt húztam ki oda,eszembe sem jutott,hogy utp-t is vigyek át. Szóval az udvari kamerák képeit továbbítja az adapter.Szünetmentes tápot is tettem nekik.Viszont az adapter nem hajlandó adatot küldeni,ha a szünetmentesbe van bedugva.Amint egy rendes dugaljba teszem,rögtön jönnek a kamerák képei.Ezt miként lehetne korrigálni?Minden PL adapter elhasal ups után?
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #86981 üzenetére
Szárazon sem,kenéssel sem fordulnak el egymáson sajnos.Pedig maga a lámpatest hibátlan,üveglap karcmentes. Vagy tudok szerezni kapcsolót,vagy el kell engednem ezt a dolgot. De az összes ilyen ledes lámpákban hasonló kapcsoló van,tehát a probléma előjön a következőnél is.
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #86979 üzenetére
Szétszedtem,nem fordul el egymáson az a körmös biszbasz...
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #86964 üzenetére
Olyan kocka alakú kapcsolóra gondolok. De holnap szétszedem,akkor tudok méretet,fényképet csinálni.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Talán ide tartozik.. Vettem Aliról kézi elemlámpát,de ahogy néztem,ezek az alkatrészek vannak a fejlámpákban is,csak lehet,hogy kisebb méretben.Az a nyomkodós kapcsoló kellene.Bakapcsol,kikapcsol,de itt lent marad a kapcsoló belseje,csak ha odakoppintom valamihez,akkor ugrik ki a belseje.Lehet ilyet szerezni?
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #85885 üzenetére
Szia! Köszi a választ,megnézem,hogy mennyi hely lenne a mostani tartóban. De annyi biztos nincs,hogy a cellák,meg a cc/cv modul mellé még a kijelzős is beférjen. Bontott celláim nekem is vannak,most szedtem szét két laptop aksit. De azok szerintem ide kevesek lennének. Egy próbát azért megér,válogatnom kell őket.
-
tillatrilla
senior tag
Üdv ismét! A Vileda robotporszívóval/ aksival kapcsolatban kérdeznélek benneteket,mivel beszerezni árban húzós,és a beszerzés sem olyan egyszerű. Néhány infó: tápegység:24V/1A-ez megy be a gépbe.Töltőáramkör a gép hasában alaplapra integrálva. A gép alján egy 14x4x4cm-es doboz,benne nimh vagy nicd cellák,benne semmi elektronika,csak egy hővédelem.A gépből az aksira menő csatlakozókon aksi nélkül 22V-ot mértem. A dobozon 3 kivezetés,+/-/thermo. Elméletileg 14.4V,és kb 40Wah a gyári adat. Na most,ebbe a dobozba kéne belegyúrni egy BMS-t,illetve annyi 18650-es cellát,hogy teljesítményben tudja hozni az előd tudását. Kell még valami hozzá?Hány db 18650-es cellát kéne belerakni akár S-P kötésben,hogy oké legyen,illetve milyen BMS-t kéne beszereznem? Liitokala forrfüles aksim van néhány,de rendelek még majd hozzá,ha életképesnek látjátok a dolgot. Köszi előre is!!
-
tillatrilla
senior tag
válasz fatpingvin #85844 üzenetére
És név szerint kit keressek? Vagy aprón hirdeti magát? Nézelődtem ott,de eddig nem volt találat...
-
tillatrilla
senior tag
válasz fatpingvin #85834 üzenetére
A töltésvezérlő az alaplapon van,és gondolom,a lítiumosítás nem csak abból állna,hogy 4db 18650-es cellát berakok a mostani cellák helyére? Egy töltésvezérlő,és balanszer modul is kéne a tartóba?
-
tillatrilla
senior tag
válasz TheProb #85836 üzenetére
Nem az autó aksi a ludas,elhiheted. Nekem is lemerítette mindkét autóm aksiját a hw kit. Kikötöttem őket,nem volt indítási gond. Visszakötés,2nap után nem indultak. Olyan szerencsétlen fesz.határra van belőve,hogy azon a szinten kapcsol le,mikor már képtelen elindítani az autót. Aztán megszüntettem ezt az opciót,azóta nincs problémám.
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
Üdv mindenkinek! Vileda A3 robotporszívó,néhány éves jószág. Eddig a leghosszabb programon elment 55-57 percig,most viszont 20perc után lehasal. Miután leállt,hamar kivettem az akkupakkot,15V körülire merült. Szétszedtem még melegébe,hogy cellánként tudjak mérni valamit,de szinte az összesen 1.27V-ot mértem,nem volt lényeges különbség.Hogyan teszteljem tovább,hogy ráakadjak a gyengékre?Vagy másik NiMh pakk,esetleg cellákat cserélgetni?
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #85392 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ! Bedobozolva,helyére szerelve.Van egy macska méretű kutyám,azzal teszteltem,kifogástalan. Már csak a "húha" faktor hiányzik. Az a bizonyos sistergés lehetne erőteljesebb...
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #84826 üzenetére
Szia! A macskariasztót bedrótoztam a 2N 3904 tranyóval,az elképzelésem most már működik. Kérdésem,hogy valami másik tranzisztor,ami jobban erősit,erre lenne ötleted? A tápfesz 1 db 18650-es cella.Nincs lehetőségem nagyobb feszültségről hajtani. Köszi előre is!!
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #84826 üzenetére
Szia! A mutatott rajzod mennyiben változna,ha a tápfesz egy db 18650-es cella? Jelenleg ebben a megoldásban biztosított a gondozásmentesség. Nem kell se külön töltéssel,se aksi cserélgetéssel bajlódnom.
Tordaitibi,a barátodnál UH-s macskariasztók működnek? Hidd el nekem,a váratlanul megszólaló sistergésnél garantált menekülés van
-
tillatrilla
senior tag
Szia! A cicák kipecázzák az összes aranyhalat a tóból,és ez eddig a legjobban bevált módszer.A töltéstől kezdve minden meg lenne oldva.Teljesen automatizált így a projekt. Egy dc-dc konverter kellene szerintem,de megvárom,míg valaki megerősít ebben,hogy életképes lenne az ötlet.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Még mindig egy macskariasztón kattogok a kerti halastónál. Az eredeti elképzelésem egy kicsi napelemes mozgásérzékelős lámpa átalakítása egy zsebrádióval FM sávon sistergés. Csak ez 25 mp-ig sistereg,ami hosszú idő. Rendeltem Aliról mozgás érzékelős szenzort,ami időben 2-3 mp-ig ad feszültséget,tehát jónak mondható. Viszont olyan kicsit lehet terhelni,hogy a zsebrádió áramfelvétele már sok neki.Egy led-et rákötve a 4V-os tápfesz leesik 1,52-re.Led nélkül a kimeneten 3 V mérhető. Na,most akkor nekem egy kapcsolás kéne valami áramkör mintájában,ami ebből a közel 3V-ból feszültség,és amperfelvétel szempontjából használható lenne. Konverter,vagy hasonló. Ötlet lenne? Köszi előre is. Képen a rendelt szenzor.
-
tillatrilla
senior tag
válasz Donki Hóte #84597 üzenetére
Szia! Azzal az oldalával nem foglalkoztam,igazából a projekt életképességére voltam csak kíváncsi ebben a felállásban.Szerintem az nem kivitelezhető,hogy egyszerre tölti is,és működik a szenzor része is. Igazából napközben szinte állandó mozgás van nálunk. A macska riasztós időszak éjszaka aktuális. Erre kéne szenzor!
-
tillatrilla
senior tag
válasz tillatrilla #84588 üzenetére
Annyiban léptem előre,hogy egy napelemes lámpát szétszereltem,a ledek helyébe a rádiót drótoztam be. Frankó,leszámítva azt,hogy sokáig,kb.20-25 mp-ig sistereg. Lehet ezt csökkenteni 2-3 mp időre? Fotóztam a panelt...
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Ötletet kérnék az alábbi probléma megoldásában...Kb 10 évvel ezelőtt csináltam egy macskariasztót a nejem virágoskertjébe.Zsebrádiót Fm sávra hangolva sistergés,amit egy mozgás szenzor kapcsolt. Tökéletes volt a hatás. A macska hanyatt-homlok menekült. Most ugyanezt szeretném kivitelezni a kerti halastónál,a macskák állandóan abban pecáznak. Sajnos az átalakított rádiót nem találom... Most nekem olyan modul kellene,ami ezt a funkciót ellátja. Zsebrádióm van.Kizárólag minél alacsonyabb tápfeszen működő modult keresek a könnyebb kivitelezhetőség miatt.. Várom az ötleteket.Alis megoldások előnyben. Köszi!!!
-
tillatrilla
senior tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat,ötleteket!A szükséges elkókat cserélem,aztán meglátjuk mi lesz utána.Ha alaplapos lenne,valamelyik procinak melegedni kéne,vagy eprom hibára utal?
-
tillatrilla
senior tag
Hát találtam táblázatot,a mért és a táblázatban lévő értékek között van eltérés.Az összeset kiforrasztottam... Kapacitásra mind jó,esr passzolom. 50v/47uf mérve 2.4-3.0 ohm,táblázatban 0.5. 16v1000uf mérve 2.5ohm ,táblázatban 0.15 400v 27uf mérve 4.3ohm, táblázatban nincs érték,saccolva 1.3ohm lehetne. Akkor ezek mind cserések?
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! JVC LT-32ha45e lapos tv,nehezen indul,vagy be sem kapcsol. Vestel 17ips19-3 181011 v1 táppal szerelve.Kondik kapacitása helyükön mérve messze a ráírt érték felett van.Gyanús pontokat át forrasztottam,jelentős melegedés nincs...nincs ötletem.Valakinek?
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Ilyen fórum nincs is talán,amiben nekem most segítség,ötlet kellene... led-es falióra,ami jól működik,csak a led színnel mellélőttem. A valóságban nem ilyen zavaró,de közel áll az inger küszöbömhöz... valami fólia kellene,ami tompít picit a fényén. A szegmensek cseréje gazdadágtalan. Köszi előre is!!!
-
tillatrilla
senior tag
válasz tordaitibi #83700 üzenetére
Köszi az infót!! Csak azért kérdeztem,mert szünetmentes vásárlása előtt vagyok,és ezért voltam kíváncsi az áthidalási időre.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kérdezném,hogy egy (650VA) 400W teljesítményű szünetmentes tápegységnek mennyi lehet az áthidalási ideje egy nem combos asztali pc,+24"-os monitor esetén?
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #83085 üzenetére
Szia! Szívesen fogadom az építő jellegű javaslatokat,tanácsokat. Sokszor csak olvasom a fórumot napokig,aztán egyszer csak nálam is adódik probléma. A porszívóra visszatérve,sajnos nincs benne hely 4 cella számára.Most az LG cellák vannak benne,aztán ha lényegesen csökken az üzemidő,kipróbálom a Liitokala aksikat.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Nagyon benne vagytok az akku témában,hátha nekem is jól jön tőletek némi infó.Adott egy álló porszívó,3 db 18650 sorba kötött celláról megy.A gyári 1800MAh-s cellákat kicseréltem 2400-2500 közötti cellákra. De nem vált be a trükk,mivel 2perc használat után kikapcsol a gép.És ezt ismétli...Azt hittem,valamelyik cella esetleg kuka,de 3 db multi bekötése után kiderült,hogy minden cella feszültsége 4.1-ről leesik 2.8V környékére.Több féle összeválogatott cellát vettem a jofogásról,beépítettem a másik válogatott 3-as készletet.Ezekkel már használható a gép,nem kapcsol ki,csak kb. 10 perc használat után. Kapacitásra ezek is 2400MAh körüliek,de a feszültségük csak 3.2V körüli értékre zuhan be,majd onnan esik nagyon lassan a kikapcsolási szintig.A jobbnak tűnő aksikra ez van írva: LGABD11865 N150E308A2. A rosszabb típusa:ICR18650-30B Samsung SDI 2E24 A moci 70W-os a porszívóban.Mi a különbség a két típus között? Természetesen adódik a kérdés,hogy a jobb cellákhoz hasonló,vagy jobb paraméterekkel rendelkezőt honnan tudnék beszerezni?Külföldi forrás is lehet. Köszi előre is!!
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!! Adott egy 18650-es aksival szerelt álló porszívó.
3 db cella sorban. Mivel nagyon hamar kikapcsolt a régiekkel,kapott 3db bontott, kapacitásra nagyobb,de egyforma cellát. Most az a gondom vele,hogy használat közben kikapcsol az elején.Ezt 8-10x megteszi,és hallható a fordulatszám csökkenés. A sok ki-be kapcsolás után rendbejön,fordulatszám magas,és nem kapcsolgat ki. Olyan,mintha valamelyik cella rossz lenne,majd kiegyenlítődik a feszültség,ami miatt nem tilt a védelem.Hogyan tudnám kiszűrni a hibás cellát,ha valóban ez a baja? Mindegyik cellára tegyek egy multimétert,és a feszültség esés megmutatja,vagy valami más trükk??Üdv: Attila
-
tillatrilla
senior tag
válasz Donki Hóte #81954 üzenetére
Hú,hát nagyon szép kijelzője van!! Mindig imádtam az ilyen megoldást
-
tillatrilla
senior tag
válasz Donki Hóte #81848 üzenetére
Hát szomorú lesz a srác...még próbálok gyakorolni rajta,aztán majd valami lesz vele.Köszi!!
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Szerintetek ilyen led drivert be tudnék szerezni valahonnan (ali) ? Haver mennyezeti lámpájának meghajtója. Bluetooth,meg távirányítós,stb... 2 kondi átment zárlatba,és vitt magával mást is sajnos. Dimmerelhető kapcsolóról hajtotta,gondolom ez tett be neki...Ez a 145V Vout ez komoly??
-
tillatrilla
senior tag
válasz Barret001 #81703 üzenetére
Még nem szólt vissza a srác,magadtam neki amit küldtél. Olyan létezik,hogy x próbálkozás után végleg letilthat,vagy táp elvétel-visszaadás után ismét lehet x próba? Ugye ezen 6 szám gomb van,és azt mondta a srác,hogy nem lehet olyan sok variáció Mondtam is neki,na,ezért húztak meg téged matekból !
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Remélem,valaki tud segíteni,mert ilyet még nem pipáltam... Van egy Archos Acces 70 típusú tabletem,a sim kártya foglalat sérült,kártyát már nem tudok bele tenni,viszont itthon wifire csatlakozva tökéletes célt szolgált egy feltelepített app-pal,az udvari kamerák képét mutatva.Valami történt vele,mert egyszerűen semmilyen itthoni wifit nem lát.Először mindent letöröltem róla,nem segített,majd gyári visszaállítást kapott,de így sem jó.Egyszerűen azt írja,hogy nincs elérhető wifi hálózat. Nem esett le,semmilyen fizikai bahetást nem szenvedett. Valami ötlet?
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! RM109 multiméter használhatóságára lennék kíváncsi.Ajánlott eszköz,vagy esetleg árban/tudásban ehhez hasonló lenne? Valamint Aneng A3003 -at néztem még. Méréshatár váltásra vonatkozik a 4KOhm,nem arra,hogy nem tud mérni ez érték alatt gondolom...
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Robotporszívó javításban valaki tudna infót adni? Adott egy Vileda A3 gép.Aksi feltöltve,bekapcsolás után néhány mp múlva leáll,mindhárom funkcióválasztó világít.YT-on találtam egy videót,tesztmódba lehet indítani.Kis kefe megy,mozgató kerekek mennek előre-hátra.Viszont a hasa közepén lévő gumi henger,és spirál seprű éppen csak megmozdul.Kézzel könnyedén akadás nélkül forgatható. Szétszedtem,motorra külsőtápról 5V neki,simán forog.Tehát nem motor hiba. Az alaplapot kivettem,a motort kapcsoló fet-et ( levéve a panelról- Q15 poz,szám) mérve jó. Alis teszter n-mosfet ként azonosítja.Akkor talán jó lehet?? Típusa FR9024N. Multival mérve csak a D-S lábai között tudtam mérni 131/300 mV. A környezetében ellenállások,diódák,tranyók jók.Két oldalas nyák,az átvezetéseket is mértem,rendben vannak.Valami ötlet jó lenne. A csatlakozó nélküli két tüskére megy a motor táp vezetékje.Köszi előre is!!
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #79279 üzenetére
Hol kaphatnék minél hamarabb ilyen solar panelt? Aliról nagyon soká érne csak ide...5V-osat találtam fogáson,5.5V-osat nem...
-
tillatrilla
senior tag
-
tillatrilla
senior tag
válasz tordaitibi #79276 üzenetére
Köszi a válaszokat! Sajna ebbe annyira szépen,és tartósan beleragasztották,hogy kivenni nem lehet roncsolás nélkül. Kikötöm belőle,az megoldható.A jelenlegi panel mérete 55x90 mm. Na,mindjárt csinálok képet róla...
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Napelemes mozgásérzékelős lámpatest,1 db 18650-es cellával. Elhelyezése miatt kevés a ráeső fény. Terv,hogy párhozamosan bevezetékelek egy külső solar panelt. Milyen feszültségű solar panelt vennétek? 5V,vagy 5.5V?
-
tillatrilla
senior tag
válasz Rruuer #79193 üzenetére
Szia! Próbáltam visszaolvasni az írásaidat. A táp nem indul,ennyit tudtam kihámozni. Ez egy tv lenne? Kérnék egy típust,azt látom,hogy mi a main típusa. Szkópod van? A táp felől elindulsz,manual alapján mérni kéne feszültségeket,és nézni szkópon,hogy milyen a táp szűrése.
-
tillatrilla
senior tag
válasz Rruuer #79191 üzenetére
Amit mutatsz az egy smd kondi. Hogy a táp nem indul,annak sok oka lehet. És így távsegítséggel-nem akarlak megbántani-de a te szakmai tudásod ide kevés lesz. A táp indulna,ha minden feszültség,és visszacsatolás,valamint az amper felvétel a határon belül van. Valami tilt. Kondi,nyúlott ellenállás,fet a háttérvilágításnál,led hiba,és a többi. Próbálj rajzot keresni hozzá,akár az elektrotanyán is kezdheted elsőnek. Végigkövetni a mérő pontokat,külsőtáppal lehet kísérletezni az 5V-os körben az opto-knál.Nagyon keserves lesz,de meglesz a hibás alkatrész. Ez ennek a szakmának a szépsége! 25 éve foglalkozom elektronikával,de ahogy halad a technika,azt mondom,hogy bizony keveset tudok...
-
tillatrilla
senior tag
válasz #85619712 #79180 üzenetére
Ez nekem is eszembe jutott,de a rossz motorból aránylag könnyen kifordítva az állórész visszahelyezése valami központosító eszköz nélkül nem megy. Nem tudom egyszerre a két átlós felét nyomni,ezért ezt az ötletet elvetettem. A hibátlanul működő motort nem lett volna jó ötlet szétrobbantani. Viszont a négy rögzítési pont alá 2-2 M6 anyát hosszabb csavarral hézagolva tökéletes lett az eredmény.Csendesen megy,tolja a levegőt,és nem búg.
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #79179 üzenetére
Szia! Hát igazad van,a helyesíráson én is gondolkodtam. Főleg,hogy néhány héttel ezelőtt pont ez a szó került előtérbe,és akkor is valaki beírt. Lehet,hogy akkor is Te voltál? A kondival kapcsolatban nálad lehet a pont,mert már olyan búgós hangja volt egy ideje.Eddig bírta... De már működik
-
tillatrilla
senior tag
válasz #85619712 #79177 üzenetére
Kicsit korai volt az öröm,mert ezen a motoron a homlok lemezen nincs 4 menetes furat gyárilag.Hanem a két fél házhoz rögzítették azt a műanyag tartót.Ennek a műanyag tartónak a luk osztása stimmel,csak a levegőben áll,ami miatt a tartó keret,és a ventillátorház között van kb. 1 cm hézag. De holnap kitalálok valami megoldást,ez már csak nem fog ki rajtam
-
tillatrilla
senior tag
válasz #85619712 #79175 üzenetére
Nem az anyagköltség,hanem a beszerzése okoz gondot,mert nekem azonnal kéne De,mivel írtam,hogy a rendszer ellensége vagyok,volt egy nemrég kicsi pénzért vásárolt home by somogyi semmitsemérő,ellenben hangos léghűtő elfekvőben.Szétszedtem rögtön,és mit találtam benne? Hát pont ami nekem kell A motor egy az egyben csereszavatos És típus száma is van. Holnap szerelünk!!
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kedvenc léghűtőm megadta magát.A típusa Orion AO1-180R. Addig tudtam szűkíteni a hibát,hogy nem vezérlés baja van,hanem szerintem a légterelő lapát motorja lehet a hibás.A motorból 6 vezeték jön ki,1 közvetlenül a betáp N-ra, 2 egy kondira,a maradék három a vezérlésre van dugva,mint különböző fordulatszám. L,M,H. Multival mérve az N,és az l,m,h kapcsokon külön-külön kiadja a 230V-ot. A motor L,M,H tekercsei között azonos az ellenállás,de N-hoz képest szakadás van mindegyiken. Ebből gondolom,hogy a motor N kötése valahol megszakadt. Vehetnék másik gépet,de a rendszer ellensége vagyok,így addig barkácsolok,amíg van rá lehetőségem.( nagyon halk,és nagy mennyiségű levegőt szállít,a fűtési módja is szuper-nem dobnám ki) Sajnos a motorról már rég elveszhetett a gyári típus cimke,ezért itt elakadtam... Valaki ismeri ezt a típusú gépet,vagy esetleg a motort?Megpróbálok képet csatolni a belsejéről... Köszi a válaszokat előre is!!
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz PROTRON #78998 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Aryes,neked is!! Egy haverom vett ilyet,vagy 10 darabot az udvarába. 3-db nem működött,hozzám hozta javításra. Forrasztási hibák,meg halott cellák... Amúgy nagyon jó fénye van,3ezer párszáz ft darabja,+posta. Én Aliról rendeltem magamnak ilyet,cseh raktárból,a napokban érkezik. Az üveges tetőre nem tudom rögzíteni,ezért nézek külön lámpatest-napelem vezetékes megoldást. Köszönöm!!!
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kicsit off,de nem találtam rá alkalmas topikot. Napelemes ledes lámpatestet szeretnék a bejárati ajtóhoz tenni. Üveg terasz,lehetőségem nem sok van. Kérdésem,hogy a drótos üvegen keresztül is feltöltené az aksikat?Képet mellékelek,szinte csak oda tudom helyezni,az ajtó felett pont egy üveg szakasz van. Köszi előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #77895 üzenetére
Szia! Köszi!! Kondikat még kiveszem mérés miatt,nem sok van benne szerencsére.Aztán meglátjuk jutok -e vele tovább...
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! 12/6 V ,,okos" töltő,Ultimate Speed ulgd 5.0 A1 típus. Hiba jelenség,hogy autó módban elindul a töltés,majd gondol egyet,és kikapcsol. Ezután már csak a motor szimbólumot lehet választani,autó/téli mód csak egy pillanatra villan fel. Aksi hibátlan! Szemre hibás alkatrész,kondi nincs. Valaki árulja el,hogy ebben hol bújik meg az a nevezetes processzor,ami felismeri az aksit,és szabályozza a töltést,mert én nem találom. Igazából proci hibára gondolok,amiért nem akar tölteni rendesen. Van egy ugyanilyen töltőm,elkorrodált a nyák több helyen,szinte használhatatlan,kivenném a procit,és átraknám... köszi előre is!!
Az lehetséges,hogy a kis panelon lévő HT66FO185 lenne? Nem csak a kijelzőt hajtja,hanem egy uc is egyben?
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz Dr. Szilikát #77293 üzenetére
Az aksi egy 44Ah-s,jó állapotban lévő aksi.A nejem helyben,aránylag rövid úton használja mostanában.Gyerkőcöt elviszi oviba,és haza.Világítás,fűtés,és egyéb fogyasztók társaságában.Ilyen rövid távon nem tölt bele annyit,amennyit indítás is ki vesz belőle,ezért néha felkell tenni töltőre,mert volt rá példa,hogy nem volt benne annyi szufla,hogy indítson.Unixos akku teszterrel mérve(1 éves aksi) állapota 98%. Van egy másik,korábbi verziójú ilyen gyártmányú töltőm,az még ledes,nem kijelzős.Azt rátéve még közel 40percet tölti. Viszont azt tudom,hogy ez a kijelzős töltő nem produkálta ezt a hibajelenséget,amit mostanában.Majd szétszedem,hátha látszik fáradt kondi,vagy valami...
-
tillatrilla
senior tag
válasz tillatrilla #77274 üzenetére
Üdv mindenkinek! Tegnap sajna nem tudtam képeket feltölteni az aksi töltőről,remélem most menni fog... hibajelenség fentebb,amire válaszolok. Tehát töltés elindul,de hamar kikapcsolja,utána pedig nem választható a jármű típusa.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Autó aksitöltőjével valami gubanc van. Nem tudom léptetni autó,és téli módba. Nyomkodom,meg jelenik az autó ikon,villog az aksi jel,tölteni kezd,de néhány mp múlva töltés leáll. Autó,és aksi jel eltűnik. Nem mikrokapcsoló hibára gyanakodok,inkább sw probléma,vagy passzolom. Ötletetek? Nem enged képet feltölteni...A típusa Ultra Speed ULGD 5.0 A1
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz #85619712 #76393 üzenetére
Mint az alsó képen,olyan van rajta! De annyira beöntötték az egész nyákot,hogy képtelenség levakarni azt a gumis valamit róla... képeket nem mutatok az aksiról,mert nem valami szép látvány,sőt a burkolat egyik felét rá sem bírtam taposni a vezetékek miatt,de az alsó fele,amibe a rögzítő fülek bepatannak legalább egyben van... 92%,és maradék időnek kb. 3órát ír még
Köszi neked is razorbenke92 !
-
tillatrilla
senior tag
Köszönöm a segítő ötleteket,és a válaszokat mindenkitől laptop aksi ügyében. Most odáig jutottam,hogy egy másik(régebbi,még jó,hogy nem dobtam ki 4 éve) aksi pakkot szétszedtem,át raktam rá az aksikat összepárosítva,ezzel az aksi paneljén tudtam 10V körüli értéket mérni.A másikban biztos a panelon fosta össze magát a védelem,mert mérni semmit nem tudtam rajta. Ez most veszi a töltést,megy is az aksiról,de még korai az öröm azért,mert vannak anomáliák.Pl: csak néhány másodpercig mutatja a töltést,viszont a %-os érték emelkedést mutat...Tesztelni később tudom csak. Persze lesz helyette majd másik,de azért vagyunk ezen a fórumon,hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki egy ,,betegből" . Én is nehezen adom fel,mint többen itt közületek!
-
tillatrilla
senior tag
válasz tillatrilla #76377 üzenetére
Hát szétszedtem,ebben 4 db 18650-es cella volt. 1 db volt 1V környékén,a többi 3.6V körül. Mind a 4 db-ot kicseréltem, (volt pont 4 db vadiúj Liitokala 3000MAh),be a laposba,de valami nem oké... 47% áll rendelkezésre,csatlakoztatva,töltődik,de nem megy feljebb a %,és ha kihúzom a DC csatit a laposba,ki is kapcsol azonnal.... ötlet?
leweegee2,neked akartam írni...
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Asus laposomat néhány hónapja nem használtam,ma töltőre tettem,elindítottam,viszont valami lehet az akkupakkal,mert azt írja,hogy töltődik,de órák óta 0%. Hogy próbálgatjátok ilyenkor? Valamelyik cella adta meg magát,vagy valami más a pakkba?
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Tv fejhallgató kimenetére kötnék egy erősítő modult,meg valami normális hangdobozokat,a tv saját hangszórói eléggé gyengén muzsikálnak.Most egy pc-hez való hangszóró pár van rákötve,de a minősége gyalázatos... 12V/2A dugasztápom van,ehhez már csak modul kéne. Valaki aliról rendelt már ilyet hasonló céllal?Ezt találtam hirtelen: [link] De ha van bevált erősítő,azt is elfogadom.
-
tillatrilla
senior tag
válasz Barret001 #75562 üzenetére
Sajna nincs itthon a srác,nem tudom kipróbálni.Igazatok van,ha így működne,akkor tovább lehetne lépni,hogy tölthető legyen.Utólag rá lehetne faragni azt a kis töltésvezérlőt,ha minden oké vele. Köszönöm a segítséget,ezzel most nem tudok tovább lépni,míg próba nincs.
Köszi szilícium ismét!! Majd jelentkezem,ha változás van!
-
-
tillatrilla
senior tag
válasz Barret001 #75558 üzenetére
Ugye,hogy van benne egy rgb led... Akasztottam rá egy 18650 cellát,szerintem működik,de nem 100%-os...Gondolom párosodna,ha fehér színnel pulzál.Ha olyan kedve van,a töltés is elindul rajta,mert piros/zöld led pulzál.És mérhető a feszültség az aksi sarkain. De a töltés eléggé rapszodikus.Ennek mihez lehet köze?1800mah aksit akasztottam rá,ez gondot okozhat neki? Kapásból cserélnék aksit,szalagkábelt,és azt a pici panelt,amin van a micro usb csati az rgb led,és egy csati a szalagkábelhez. Honnan lehetne beszerezni,és mennyiért? Vagy más gondja is lehet neki? Úúú,18 ezer egy ilyen kontroller újonnan?
[ Szerkesztve ]
-
tillatrilla
senior tag
válasz Barret001 #75556 üzenetére
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat előre is!! Szilícium,neked is! Aksi feszültsége 0V. Egyik drónomnak pont ilyen aksi foglalata van,arra dugtam rá,hogy töltsem. Viszont azt megpróbálom,hogy egy 18650-es cellát ráakasztok az aksi helyére,és kiderül,hogy elindul-e. Ugye,visszajelzésnek lenni kell rajta lednek,az a fehér. Utána jelentkezem!!
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Egy haverom hozott egy Sony PS konzol távját,hogy nem tudja feltölteni valamiért. Ilyet még nem babráltam,gondoltam szétszedem. Micro usb port hibára gondoltam,de az rendben van.Szalag kábel sem sérült,minden ér vezet.Aksit kivettem,rátöltöttem,de vagy még nagyon kevés volt benne a feszültség,vagy más hiba is lehet,mert gondolom csak van benne legalább egy led,ami valami infóval szolgál.Ha jól néztem,az usb panelon mintha lenne egy több zónás led csoport. Valaki javított már ilyet?Merre keresgéljek rajta,tipikus hiba lenne esetleg? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- World of Tanks - MMO
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Háztartási gépek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest