Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
válasz razorbenke92 #90193 üzenetére
Ahogy látom boltban azért jóval olcsóbb mint a hivatalos oldalon, annyiért pedig bőven belefér a rendszerbe.
Köszönöm a segítséget , az életben meg nem találtam volnaFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan hangjelző, ami ha 12V-ot kap, akkor pl. 15 percenként csippan egyet? Vagy valami egyszerű elektronika hozzá ami ezt előidézi?
Jelenleg csak folyamatos 12v-ot tudok adni a hangjelzőnek, de azt nem szeretném, hogy folyamatosan sípoljon, csak finoman jelezzen (víztartály feltöltésére kell jeleznie)
Keresem a neten, de csak olyat találok ami folyamatosan sípolFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Dr. Szilikát #85180 üzenetére
Ezeket én is néztem, viszont ezek mind 2 pin-esek - tehát nem vezérelhető a színük.
Ilyen lenne tökéletes, csak 4 pin-es változatbanFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Dr. Szilikát #85176 üzenetére
Tudom, de az sajnos nem jöhet szóba, mivel ilyen alakú kell legyen a végeredmény:
[kép]FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Led dióda kérdésem akadt, nem találok rá megoldást.
Adott egy pezsgőfürdő, amibe bővíteném a világítást. Van a gyári rendszer, ott ~1700Ft-ra jön ki a világítás / db (dióda és kábelek). Összesen 50db led kellene, 85e Ft picit sok pár filléres led diódáért amit szépen csomagoltak, kábeleztek és kötőidomoztak
A rendszer 5V 4pin RGB, de van rajta 12V 5pin RGB kimenet is - inkább az 5V-nál maradnék, a mostaniak is azok.
Sehol nem találok olyan diódát, ami készre lenne kábelezve, hogy csak dugdosni kelljen.
Azért ilyen diódát se könnyű találni csupaszon se :/
Hol találnék szerintetek megfelelő diódát és hozzá csatlakozót? Alin is kerestem, sokat rendelek onnan is.
Előre is köszönet a válaszokértFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Karácsonyfa tápegység kérdésem lenne. Adott egy twinkly izzósor, amihez van egy 24V 24W 1000mA DC tápegység. Utóbbi 2 héten üzemelt folyamatosan kültéren (kültéri az izzósor), most bevittem a karácsonyfára, feltettem, üzemelt kb 15 percig és káputt.
A tápegységből 23V-ot mérek, ez lehet a gond? Okozhat 1V hiánya nem működést?
Okosizzóról van szó, elektonika van előtte, az talán érzékenyebb lehet rá?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Janos250 #73961 üzenetére
Köszi a tippet.
Diódához való tokozatot, akár kábeles csatlakozót milyen néven találhatnék? Hogy ne kelljen mindet megfrosszasztani, csak bedugom a tokjába, a kábeleket összekötöm és kész is legyen.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Medence világítás megvalósításánál akadtam el, hátha itt csinált már valaki ilyet
Szóval adott egy rgb rendszer, az alapja már ki van építve, ilyenekből:
Van rajta egy 4pin-es körcsatlakozó és 3-4 db rgb led dióda.
Ezt kéne reprodukálnom.
Csak sima rgb diódákat találtam, amiket még ellenállásozni is kéne. Van erre valami képítettebb rendszer is esetleg? Vagy kábelezett dióda, amint már csak össze kell kötözgetnem?
(ez a termék red dragon plastic márkájú, nem igazán olcsó és nehezen beszerezhető).FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Házam kültéri világításánál módosítanék és olyan ötlet jutott eszembe, miszerint dimmelhető izzókat tennék a lámpákba és két körös áramforrást adnék hozzá.
Egyik körből egy alkonykapcsoló után leszabályzott feszkó menne, így este folyamatosan világítana de csak kis fényerővel.
Másik körből pedig kapcsolóról és mozgásérzékelőről rendes feszkó mehetne, ekkor menne a teljes fényerő.
Ez megvalósítható szerintetek? A fényerő szabályzó a fő kérdés szerintem, hogy ha kap a szabályzott oldalról teljes feszültséget visszafele, az nem nyírja-e ki?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz terapeuta007 #62965 üzenetére
Vettem rá alu hűtőbordát Ilyen.
Ezt hővezető ragasztóval rányomtam.
Vezeti a hőt rendesen.
Beledugtam egy hőmérőt, 60-62 fok körül van folyamatos üzem esetén. Majd lesz valamilyen ventillátoros légkeringetés is - mert ez amúgy egy palánta keltető, tehát zárt, 22 fok körül van benne magas páratartalommal. (270*60*48cm-es helység) Úgy talán még lentebb megy. Vagy még dobok rá 1-2 hűtőbordát (most kb a sín 2/3-a van lefedve ilyen bordával)FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz terapeuta007 #62960 üzenetére
Igen, közben módosítottam és csavarral rogzitettem.
A táp fix nem szabályozható igy nem tudok állítani rajta.
Viszont eléggé melegszik a rendszer.
Gondolkozom hogy hutobordakat teszek a masik oldalára az alu profilnak. Vagy furjam tele csavarral ami jól kilóg és levezeti a hőt? Ez sokkal olcsóbb lenneFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #62955 üzenetére
Megvan. Kimértem a hibásat, eltávolítottam és üzemel ahogy kell
Köszönöm a segítségetKözben kiégett még egy. Elég gyorsan :/
3,3-3,5V között van teljes világításon a diódákban - színtől függően[ Szerkesztve ]
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #62953 üzenetére
Méregettem most, hátha szökik valahol az alusínbe (bár nagyon figyeltem a forrasztásokra)
Aztán felvillant erősen, majd folyamatosan világított halványan. Két vége között 110V-ot mutatva.
Szóval nem égett ki. De nem is megy :/Illetve megbízható eladó, nagyon sok pozitív visszajelzéssel, nem hinném hogy 1W-ost adott
Mértem még most párat.
Előbb halványan világított, akkor egy dióda + és - oldala között 2,2V-ot mértem, de a sor eleje és vége között 110V-ot mutat.
Most nem világít, egy diódán 0,8V van de a teljesen ugyan úgy 110V-ot mutat[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Visszatértem.
Vettem egy [ilyen] led drivert, hozzá pedig [ilyen] diódákat.
Bekötöttem rá 25db-ot. Bedug, dimmeli magát felfele a táp, világít minden, egyre erősebben. Aztán a végén nagyon erősen és utána semmi. 110V van a két vége között mikor mérem.
A kérdésem, hogy akkor most kilőtte a diódákat a táp? mert a 110V 25-re az ugye már túl sok.
Miért lőtte ki? Hiszen 18-30 db közötti mennyiséget lehet rákötni.
Nem értem[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz Kernel #62714 üzenetére
Igen, ilyen direkt 10db 3w-os ledre tervezett trafókat láttam többet is az alin.
Akkor szerinted érdemesebb a 700 helyett 600mA-eset betenni hozzá? Gondolom ilyenkor a fényerősség is csökken.
Illetve ilyen kötés/trafó esetén ellenállás sem kell a sor végére?[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Növényvilágítást akarok összedobni, mivel túl drágák a készen kapható megoldások :/
Ilyen lenne véve hozzá. 3W-os, full sprectrumos kis izzók, az alábbi adattal: forwarld voltage: 3,2-3,6V, forwald current: 700mANéztem neten videókat, simán összekötik az összeset, egyik végére megy a + a másikra a -.
A táp amit nem tudok: sima 12V-os led táp jó lesz hozzá? Pl. ez.? Legtöbb helyen ilyennel látom összerakva. Ez esetben hogy számítsam a hozzá szükséges teljesítményt?
Illetve kéne még valamire figyelnem? (pl. egymás után max X darabot kössek össze sorba?)Előre is köszönet, nagy segítség lenne, ezekre sehol nem találtam még infókat.
-
sgery
őstag
válasz Kernel #61098 üzenetére
Picit megkésve reagálok:
És az megoldás ha a pc-t leveszem a földelésről? Egy egyedi fa házban van, nincs nagyon felülete ahol gondot okozna a földelés hiánya.
Mert akkor se a pc, se a hangkártya, se a hifi nincs földelésen ugyebárFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #61096 üzenetére
Nem tudom az segít-e majd, hogy a pc és pár dolog előtt lesz egy szinuszos szünetmentes tápegység.
Vagy lehet valamilyen kütyüt venni, ami megfogja a gondunkat? A főbb elektronikai cuccok egy fázison vannak és direkt úgy lett építve, hogy mind elé be tudom tenni a szünetmentes tápot. Így ide egy szűrőt is be tudok tenni ha kell.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #61090 üzenetére
Értem. Köszönöm a kielégítő választ
Sok éve használom ezt a hosszú usb kábelt minden gond nélkül, csak az új házban jelentkezett ez a gond.
És tényleg elég ritka, lehet hagyom is akkor.
Vagy esetleg ami még eszembe jutott: ha az usb-t egy akítv usb hubból indítom nem közvetlen a pc-ből akkor a hub az nem egy földelt kütyü, így akkor elvileg nem lenne rá hatással. Ha jól gondolom.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #61083 üzenetére
Pc-ből kijön egy egyszerűbb kb 2m-es usb hosszabbító, aztán jön egy 15méteres, durván árnyékolt spéci hosszabbító.
Ebbe megy bele az asus xonar u7 hangkártya - a tápot is erről kapja.
1 coax digitális kimeneten megy tovább a yamaha erősítőbe.
Az erősítőbe a 230V betápon kívül csak optikán megy be jel (+1 coax a hangkártyából), antenna sincs rajta.Ami még talán fontos, mivel hosszú az usb toldás így gondolom nagyon érzékeny a feszültségingadozásra.
De azt nem tudom hogy a pc tápján át megy-e a feszkó ingadozás (mármint arra a pillanatra alulteljesít-e a táp annyival hogy a végén már pár tized voltal kevesebbet adjon ki) - már ha az keletkezik a kapcsoláskor.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Kernel #61079 üzenetére
A hangrendszer lényegtelen, nem ott keletkezik ilyenkor változás.
A pc-re usb-n van kötve egy hangkártya, tehát egy áramforrás. Itt szokott a hiba fellépni, megáll a spotify és újra kell indítanom hogy szóljon. Ez pedig akkor történik meg, ha a hangkártyánál valami hiba lép fel.Föld sehol nem ér nullával (fírelé le is csapna), tudtommal mindenhol meg is kapják rendesen a földelést (mindenhova bekötöttem, de nincs kimérve)
-
sgery
őstag
Nem tudom mitől lehet, hátha ti tudjátok:
A házban több helyen impulzus kapcsolású lámpák vannak.
Ha kapcsolok egyet rajta, akkor néha (ritkán, de előfordul) a pc-n megáll a zene - gondolom azonos fázison vannak. Most pl. a synology nas se volt boldog és megfagyott tőle.
De hogy a bánatba kap bármilyen jelet/hullámot/lökést a pc attól, hogy fent az impulzus kapcsoló váltott?
Van valami megoldás? Vagy kössem át másik fázisra az érzékenyebb kütyüket?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Közben kiderítettem, hogy ebben a készülékben pont van egy kapcsoló relé, így az egyik fázis betápot folyamatos 230-ra kötöm, a másikon csak akkor kap fázist ha nyitnia kell és így nyit / zár rendesen.
Az alap leírásában sehol nem volt ilyen amit adtak hozzá, netes leírásban viszont már benne volt.
Most már megy rendesen : )
Amúgy Honeywell VC4013
-
sgery
őstag
válasz darvinya #60703 üzenetére
Nem teljesen értem.
Mindkét esetben azt írod hogy fázisra behúz.
De nekem 1 fázis jelem van, ha az elektronika jelet küld, hogy B-be álljon át a szelep akkor ugye küldi a folyamatos 230-as jelet.
De semmi sem küld jelet, ha az elektronika már nem kér hőt tehát nem küld jelet - viszont magától nem áll vissza A-ba a szelep - ehez kell a szelep másik fázis bemenetére 230-as küldeni, hogy visszahúzza A pozicióbaEsetleg egy konkrét relé típust tudsz hozzá mondani?
-
sgery
őstag
Sziasztok!
A fűtésemhez keresek egy relét. Voltam pár villanyboltban ill. szakimat is hívtam de nem tudták megmondani pontosan milyen terméket keressek.
Hátha itt tudja valaki : )
Tehát a szitu:
Van egy 2 irányú váltószelep a rendszerben. Ennek van egy nullás és két külön fázis csatlakozása.
Ha az egyik fázison kap 230-as A pozicióba nyitja a szelepet, ha a másik fázison akkor a B pozicióba nyitja.
A fő gond az, hogy ha B-be átrakja, nem megy vissza magától A-ba miután már nem kap fázist.
Az elektronika folyamatos fázist küld a szelephez, nem impulzust.Erre egy ilyen relét találtam ki, ha létezik - vagy valami hasonló megoldás kéne
A1 230 fázis be
A2 nulla ki
A relé tápjaB1 230 folyamatos fázisjel be
B2 nulla kiC kimenet: ha B1-en kap fázis, akkor kiadja a 230V-ot, de a D-n elveszi
D kimenet: ha B1-en nem kap fázist, akkor kiadja a 230V-ot, de a C-n elveszi
C-D-nél lehet egy 230V-os bemenet is, hogy azt a feszültéget küldje tovább ha épp zárja valamelyik kört.
Létezik ilyesmi? Nézegettem a finder oldalát, nem tudok kiigazodni rajta :/
Előre is köszönet
-
sgery
őstag
válasz sketchifun #57265 üzenetére
igen, be van marva, abba alusín tejüveggel.
acélsodronyra van most lógatva.
majd cserélem akkor alura ha nem válna beFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
[link] Itt számoltam egy feszültség esést, e szerint elhanyagolható mennyiségű esés keletkezne.
Egyenlőre az acélsodronyba vezettem az áramot, ha korrodálni kezdene vagy a téli reggeli erős dér gondot okozna (hiába van legalább 1m a két sodrony között ha szépen ráfagy a kettő között a fa felületén a dér és az majd rövidre zár) szóval kis tesztidőszak aztán ha szükséges átforrasztom az egészet szigetelt rézkábelekre.
Meg pár vihart is ki meg kell nézni, mert hiába súlyos fa, picit lengedezni fog, lehet ez esetben a tetőre fogom ráfúrni az egészet.
Amúgy így néz ki:FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz sketchifun #57215 üzenetére
menni biztos menne, az acél vezeti az áramot. : )
A legfőbb kérdésem amit nem tudok, lesz-e, ha igen mekkora lesz a feszültség esése? Mekkora sodrony kábel lenne az optimális átmérőre?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Készítenék egy ledes kültéri egyedi falámpát.
Egy kérdésem lenne csupán: a fadarab 2db acélsodronyon lógna, vihetem ebbe a tápot, vagy külön rézkábelbe kéne? A kábel ~ 40-60cm-es lenne, legalább 1m-es távolságban a két pólussal. Az acélsodronyig ugye rézkábel vinné. 12V-os rendszer, a ledszalag méterenként 12W-ot tud max felvenni, legfeljebb 2m-es darab lesz berakva (több lelógó, így több 2m-es de mind külön sodronyon lógna le)
Szóval biztos lejut az áram, de jó lenne ez így? Nincs feszültség vesztés, egyéb várható gond?
Előre is köszönetFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne részetekre:
Költözök és az eddig 1 fázisra bekötött jacuzzit most már 3 fázisos helyre kötném be.
Csúcsteljesítményen 11-12kW között fogyaszt. (1 fázison korlátozva volt 7kW körülire a 32A-es bekötés miatt).A fő kérdés amit nem tudok: elegendő hozzá a 25A-es 30mAh-es fí relé? 3x20A-es villamossági bekötés van előtte. a 30mAh biztos, a névleges áram a kérdés. Pl. ez
Másik kérdés, elegendő lesz-e az 5x4mm2-es MT kábel? Kb. 15m-en lesz vezetve a villanyórától. (most 3x6mm2-es van, de itt ugye 1 szálon fut a teljes fogyasztás és 25-30m-en)
És a harmadik kérdés: Fogyasztásmérő is kell hozzá, nem kell hogy hitelesíthető legyen, csak nekem kell info. Tudtok olcsón javasolni? Pl. ez jó lenne? Picit drága, de még így is szinte a legolcsóbb ahogy néztem :/
Előre is köszönöm a segítségeket, hálás köszönet
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Ezt láttátok már?
Nagyon kemény cucc
Picit utána jártam, a céget idén jegyezték akik árulják és két orosz csinálja.
Legális ez? Mármint kamut árulni.[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Egy pici segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Néhány bútoromba szeretnék led világítást tenni. A trafó, kábelezés, ledezés oké, azt is tudom hogyan történne a kapcsolás. Én mikrokapcsolókra gondoltam, de ebből olyan kellene, hogy mikor be van nyomva kikapcsol, ha kienged a kapcsolója akkor pedig bekapcsol. Tudtok nekem erre egy nevet mondani, milyen mikrokapcsolót keressek? Nehogy rosszat rendeljek.. Köszönöm előre is.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Még mindig az inverterről működő mikróval kapcsolatban írok.
Utoljára úgy volt, hogy az inverter az meghalt. Valóban kuka lett, kicserélte az eladó (ez korrekt tőle, hiszen nem bolti garanciás kütyüről beszélünk - ellenben azt sejteti, hogy ő fillérekért vette) az új most megint megy.
Namármost, bedobtam egy 700W-os mikrót rá, ami itthon 1150W-ot vesz fel, mikor ott mértem ki csak 350-400W között írta a fogyasztásmérő. A mikró működik, de jóval lassabban melegít, pont úgy 1/3-át mondanám a normális működésének (tehát viszonylag arányos a kettő).
Attól lenne, hogy az inverter túl gagyi és gyenge hozzá?
Rádugtam flexet, fúrót (700-800W-osak) mentek rendesen, azok 200-300W-ot vettek fel, de pl. mikor a 300W-os inverterembe dugom az be se indítja őket.
Az eladót is megkérdeztem, mondott valamit ami nekem kínai, mert nagyon nem értek én az ilyen dolgokhoz, így aztán nem tudom mi az igazság. Szerintetek?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Visszatértem.
Tehát az inverter az épp elromlott, nem tudom mi baja lehet, jövő héten kicserélik egy újra.
Viszont néztem ezt a 900W-os mikrót a fogyasztásmérőmmel ami 1450W fogyasztást mutat. Gondolom e miatt volt az, hogy alig melegített mikor inverterről ment, mivel ennyit már nem tudott felvenni az akkukból.
Az itthoni 800W-os mikró pedig 1250W-ot vesz fel. Létezik olyan mikró, ami valós fogyasztást produkál azzal mint ami rá van írva? Vagy vegyek 600W-os mikrót?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Kipróbáltam az 1500W-os invetert a 900W-os mikróval és a hozzá adott kisebb bikázó kábellel. 5 perc után még csak langyos sem lett a kábel. Veszek egy 1,5x ekkora kábelt, biztosítékot aztán azzal bekötöm. Mivel folyamatosan megy a ventilátora, így erről csak a mikró fog menni, így ki lesz kapcsolva mikor nem használjuk.
-
sgery
őstag
Megjött az 1500W-os inverter, sima bika kábelt adtak hozzá ez van ráírva: 10AWG 105C 600V FT1
Messze van egy hegesztő kábel méretétől, egy jobb bika kábelnek néz ki. Kipróbáljam jó-e? 10perc mikrózás után pl. melegszik-e stb?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Beszéltem ma egy autovillamosságis emberrel (régebbről ismerem) mondtam, hogy 1500w inverter 900w mikró, mondja szivargyújtóra is lehet kötni. Ennyit még én is tudok, hogy oda max 50W-os töltőt lehet kötni különben lesz baj... Hozzá sem viszem akkor gondolom
Van nekem itthon 12m olyan kábelem, amivel behúzzák a villanypóznáról az áramot. Az megfelelő lesz vagy már túlzás?
-
sgery
őstag
Amúgy egy kb 10-15éves mikróról van szó, tehát nem nagy gond, ha pár évente újat kell venni pár ezerért mindig van egy jó vétel
A 24V-os inverter miért lenne jobb, mikor 12V a rendszerem?
A szekember miben csinál mást? Holnap bemegyek a elektro boltba, elmondom a dolgot, kérek megfelelő méretű kábelt és biztosítékot, biztosítékot rádobom az akkusarura akár mindkét pólusra, az invertert pedig berakom 0,5m-re. Hiba kizárva
Sokat forrasztgatok, bütykölök, több kocsimba csináltam ledezést, bekötést, a mostani inverter kb 6 éve üzemel nálam hibátlanul. Bízok magamban[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz didyman #28090 üzenetére
És ebből lehet bármi probléma?
Köszönöm a többi infókat, holnap megyek, veszek kábelt.
Az akkutól kb 2,5m-re lesz az inverter, de azt pl. meg tudom csinálni, hogy onnan 0,5m-re helyezem el a szellős műszerfal mögé és onnan viszem tovább a hosszabbítón a már 220V-os áramot.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Lompos48 #28073 üzenetére
Ez egy transit, 2db 72Ah-es akku van benne, van benne bőven kraft, napi max 10perc mikrózást biztos ki fog bírni
Mekkora kábelt húzzak be? Most egy sima kerti hosszabbító kábel van az akkutól elhúzva (term. biztosítékkal az elején) ez elvileg 3000W-ig jó.
Biztosítékból 30-as van asszem benne, ez elvileg 40A-ig jó, a mikró ennyit csak nem vesz fel?![ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Inverteres kérdésem lenne, kocsiba vettem egy 900W-os mikrót és ehhez rendeltem egy ilyet:
Az eladó szerint háztartási gépek is mennek rajta. Valóban üzemelni fog a mikró?
Hifi és töltők is lesznek rádugva (a hifi most is egy inverterről megy, de az csak 300W-ot tud)Köszönöm a válaszokat
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Vettem a hétvégén a konyhába egy fénycsöves lámpát a pultra. Vettem hozzá 3 eres rendes hosszabbítót, amit elvágtam és bekötöttem a lámpába.
Eddig ok, tökéletesen megy. Viszont éjszaka látszik, hogy halványan világít, villog. Tehát mint ha áram szivárogna át a kapcsolóján. Létezik ilyen, hogy gyárilag ilyen gagyi?
Mit tegyek? Cseréljem drágábbra vagy tegyek be egy kapcsolót a kábelre aztán használjam azt?Ja igen, és ha így hagyom az gríz?
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz Batman2 #25201 üzenetére
Kapcsolót nem akarok behelyezni elé, mert akkor odavész a praktikum, hiszen nem gyullad fel a fény, mikor kinyitom az ajtót, feloldom a kp. zárat...
Máshova sem tudom átkötni, hiszen egy helyről kaphatja ilyenkor az áramforrást."A led sorral párhuzamosanra" pontosan hogy értendő. Jelenleg úgy néz ki, hogy megkapja az áramforrást és innen van 8db 3db-os led bekötve.
Lehet egyszerűbb lesz inkább így hagyni, este sem zavaró, mert a menetfény jóval erősebb és a perifériás látásban sincs benne, de ha megoldható azért örülnék
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy led szalagot tettem a kocsimba (131-es ellenállás van benne, 3 ledenként vágható). Mivel a világítás fokozatosan halványodó típusú, így van valamennyi alapfeszültség a rendszerben kikapcsolt állapotban, ezért nagyon halványan kikapcsolt esetben is világít a led.
Kérdésem az lenne, mekkora ellenállást forrasszak a bekötés elé, hogy ne világítson de még ne vonjon le a fényerőből?
Előre is köszönöm a válaszokatFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Robotporszívók
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videó stream letöltése
- LEGO klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- További aktív témák...
- Xbox Series X Black 1TB dobozos konzol
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest