Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz kjani18 #37421 üzenetére

    Ez a szócikked már tényleg hihetetlen (és a jelek szerint tényleg gyógyíthatatlan) fanatizmusról árulkodik, most már látom, hogy mi a háttere az ezirányú buzgólkodásodnak: kényszerképzetté vált üzleti érdek, amelyet erre a topikra is rávetítesz az egyéb működési területedről ideilletéktelenkedve.

    "Én fontosnak tartom a két dolog megkülönböztetését, mert teljesen más élettani hatásokról beszélünk..." Nem igaz! Mi tartjuk fontosnak a két dolog megkülönböztetését, éppen mert két teljesen más dolgot jelent a két fogalom, és te keverted ide rendszeresen a kognitív disszonancia fogalmát olyan helyzetekben, amelyekhez annak semmi köze nem volt.
    "...mert néhányatok ( elnézést, de nem tudok személyesen, csak általánosítva írni, ami bizony hiba ) keveri a két dolgot..." Nem igaz! Te kevered a két dolgot, vagy legalábbis te próbálod a placebó hatást tárgyaló helyzetek Prokrusztész-ágyába mindenáron belegyömöszölni a kognitív disszonancia fogalmát és jelenségét olyankor, amikor az egyáltalán nem oda való, mert nem arról van szó, hanem a placebó hatásról. Volt már arra is példa, hogy itt a topikban a kognitív disszonanciáról beszéltünk, mert az volt a téma, és akkor a kognitív disszonanciáról beszéltünk. De ha a placebó hatásról beszélünk, akkor a placebó hatásról beszélünk.
    "...ezzel jól tudom szemléltetni a célom fontosságát a megbeszéléseimen." Ja hogy te még a topik határain kívül, hivatalos fórumokon is terjeszted, hogy a hifi topikban csupa hülye ül, bezzeg te ezt felismered, mert nagyon-nagyon okos vagy?! Engedtessék meg, hogy a topik lakossága nevében tiltakozzak a hasonló rémhírterjesztés ellen, ez már nem csak őrült fanatizmus, hanem hazug (de legalábbis eltévelyedett) rémhírterjesztés, alaptalan nyilvános vádaskodás, inszinuáció!
    "Célom ( célunk ) egyébként a gyógyszerek hatásvizsgálatakor a placebo hatás mellett, a kognitív disszonancia vizsgálatának bevezetése, bevezettetése, ami ellen a gyógyszergyárak minden eszközzel tiltakoznak ( mint ti )." Ez a szöveged pedig már egy jól felépített összeesküvéselmélet jegyeit mutatja, és nagyon sajnálom, hogy a topikunk a tagsága akaratán kívül, megkérdezetlenül, illetéktelenül, megalapozatlanul szereplőjévé vált a félőrült világmegváltó terveidnek negatív példaként. Egyúttal sajnálom azt a hallgatóságot is, aki az ezirányú kifejtéseidet hallgatja. (Mint köztudomású, én mindenhez értek, mindenben benne voltam már) nos hát gyógyszerkísérletben is részt vettem már vagy tizenöt alkalommal, zömében negyedik fázisúban, de alkalomadtán akár kettesben is, emellett írtam is már elemzést a gyógyszerkísérletek témájáról, tehát elég sokat tudok arról, hogyan működik egy gyógyszerkísérlet, és hogy miért úgy működik. Na most, hogy a gyógyszertárak esetleg tiltakoznak az ellen, hogy önjelölt világmegváltók az indifferens szempontjaikkal még jobban belekavarjanak az amúgy is túlszabályozott és túldimenzionált kérdéskörbe, azon nem csodálkozom, de függetlenül attól, hogy én is el tudnék vitatkozni, hogy a kognitív disszonancia vizsgálatának bevitele a gyógyszerkísérletek folyamatába mennyiben és hogyan lehetne értelmezhető vagy értelmetlen, meg kéne értened végre egy dolgot, amit hiába írok (és írnak a többiek) neked folyamatosan:
    Ebben a topikban értelemszerűen sokszor esik szó a placebó hatásról, és amikor a placebó hatásról beszélünk, akkor a placebó hatásról beszélünk, amely, mint ahogy te is megfogalmazod, természetesen teljesen más élettani hatás, mint a kognitív disszonancia (még ha éppenséggel néha következik is egyik a másikból). Beszélünk itt a topikban néha a kognitív disszonanciáról is, és akkor a kognitív disszonanciáról beszélünk, még ha netán a placebó hatással összefüggésben, annak esetleges folyományaként is. Tehát elég sokszor megesik, hogy a placebó hatásról beszélünk, néha megesik, hogy a kognitív disszonanciáról beszélünk, és éppenséggel megesett már, hogy egyaránt beszéltünk mindkettőről. Mindazonáltal sehogy sem fogod tudni elérni, hogy ha a placebó hatásról beszélünk, mert arról akarunk beszélni, akkor elhigyjük neked, hogy most éppen a kognitív disszonanciáról beszélünk, nem pedig a placebó hatásról. Mégegyszer: amikor a placebó hatásról beszélünk, akkor a placebó hatásról beszélünk, és indifferens, hogy ezen esetekben te el akarod hitetni velünk, hogy nem is arról beszélünk, hanem másról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák