Új hozzászólás Aktív témák

  • bot1978

    senior tag

    válasz liksoft #49446 üzenetére

    Létezik olyan mechanikai hiba, ami nem látszik meg egyik SMART attribútumon sem?
    Most megint kattogott az új 6TB-os purple HDD-m. Picit jobban meg tudtam hallgatni. Olyan hang, mintha a fej menne benne faltól falig kétszer, aztán kis szünet és újra.

    tak-tak-tak-tak-------tak-tak-tak-tak------tak-tak-tak-tak

    ez valami mechanikai hiba nem? Létezik, hogy ez normális? Magasabb frekvenciás surlódó hang (még) nincs benne csak kopog szünet és újra. Párszor elismétli, aztán abbahagyja és egyetlen smart attribútum sem emelkedik most akkor mentsem? Nyomtam öntesztet is, oké.

    Úgy kezd el kopogni, hogy senki nem hívja őt meg, csak pörög magában és megint pár perccel bekapcsolás után. Energiagazdálkodás kikapcsolva, szóval leállítani sem akarja őt semmi.

    Egy vagyon volt és nincs mire másolni róla, mert amit lementettem 3TB-os HDD-t közben az végleg betojt. Az egy közismerten rossz széria lett azóta, csak amikor vettem még nem volt közismert...

    Azért vagyok nyugtalan, mert nyugtalanít ez a kopogás ugyan az enyém nem ennyit üt de maga a kopogás pont ilyen most vegyek még egyet? A guta üt meg értesz, hogy mi a fene ez a kopogás.Tök jó lenne tudni, hogy ez újabban normális, vagy ha ilyen hangot ad bármilyen ritmikával akkor az biztosan döglődő lemez.

    Szóval ha már újonnan így jut el hozzám, legalább valami kapaszkodót adnának a usernek, hogy öregem mentsél ha ilyet hallasz, mert ez a samrton nem látszik. Szóval most itt hallgatom tök hülyén vajon el fog e szállni 6TB adat? Hogy ötvenezer az mellékes nyilván, magyarok vagyunk, mi az nekünk. Nyugodt vagyok.

    Táp másik, mert a WD nem abban a gépemben van. A gép, amiben a 3TB-os Barracuda meghalt 650W-os Chieftec táppal szerelt és volt benne egy másik 3TB-os Toshiba és egy 2TB-os Samsung lemez is és azokkal nincs gond. A 2TB-os ráadásul jóval idősebb, még Sata2-es, már régen a gépben volt, amikor a Barracuda mellé került és túlélte őt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák