Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcsaba89
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Tegnap újratelepítettem a win10et az ssdmre, viszont olyan problémàm akadt, hogy miután kész lettem a telepítéssel a 2 tb-os hddmről minden adat eltűnt (nem formàztam le a hddt). Illetve a másik gond, hogy a rendszer látja a 2tbs merevlemezt, viszont inaktív és ezt írja: 129MB + 1862,89 gb Tàrolókészlet (tárolóhelyek védőpartíciója). A 2 tbs hdd-t használni sem tudom így. BIOS is látja. Valaki valami ötlet?
Köszönöm előre is a segítséget. 🙂
Csevegés vége[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz
hcsaba89 #46001 üzenetére
Első sorban a telepítés idejére a HDD-t ki kellett volna venni a gépből(lehúzni a kábeleket).Most ha igaz azon is van a boot menűből,nélküle el sem indul a gép.Én lekötném a A HDD-t,megint felraknám a Wint az SSD-re,aztán vissza a HDD-t és ha kell! lemezkezelőben particionálnám,formáznám.
-
King Unique
titán
válasz
hcsaba89 #46001 üzenetére
Olyan előfordul, hogy ha több lemez is van a gépben, akkor a másikra pakolja a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat. Illetve volt olyan, akinél egy gépházas felújítás a többi HDD-t is ledarálta, bár ott lehet csak ő nyomot félre valamit. Viszont, hogy már telepítésnél is, az komoly...
Ilyenkor nyilván újra kellene telepíteni a rendszert úgy, hogy csak az SSD van csatlakoztatva. A korábbi telepítés maradékát törölni kellene, illetve akár a diskpart törlés is mehet a lemezre.
A HDD-t pedig utólag csatlakoztatni és valamilyen adatmentő programmal lementeni a tartalmát. Ha csak sima gyorsformázást csinált és azóta nem történt felülírás, akkor elvileg visszaállíthatók az adatok.
[ Szerkesztve ]
-
hcsaba89
csendes tag
válasz
King Unique #46003 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Ahogy hazaérek este munkából, megpróbálom a leírtak alapján helyrerakni a dolgokat. A RawCopy nevű programról mi a véleményed? Illetve te melyik programod ajánlanád az adatok visszaállításához? Köszi előre is.
-
King Unique
titán
válasz
hcsaba89 #46004 üzenetére
Az említettet már próbálgattam, de az aszem csak 1:1-ben átmásolja. Viszont ide komolyabb adatmentő program kellene, amely képes "belelátni" és kibányászni a tartalmát. Ilyenek például egy másik topikban említettek, viszont ezek sajnos fizetősek. Bár az iCare-nek nemrég volt ingyenes promója. Az oldal szerint még aktív, tehát egy próbát mindenképpen megér.
Ja, és nyilván kell majd hozzá egy másik HDD, amire átmásolod a fájlokat. Illetve az ilyen programok eleve 2x szkennelik végig a felületet, 1x a keresés + 1x a mentés. Tehát egy 2 TB-os HDD-nél eltart majd egy ideig a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
nagyúr
Adott egy Seagate-Samsung M9T ST2000LM003-as vinyó. Idén már írtam többször, hogy olykor erősen sípol majd kattan a fej és megy tovább mintha nem történt volna semmi. Nos! Ezt a sípolást több hónapja abba hagyta. Viszont most is kicsapja a fejet+újra felpörög. A SMART jelzi is az újra felpörgést és a fej parkolását. Van amikor nem pörög újra csak pár perc alatt több százat parkol. Távolról is hallható ahogyan ide-oda csapja a fejet. A sípolás+fej rántáskor nem volt észlelhető teljesítmény csökkenés. Most ha épp munka alatt pörög újra+fejet csap akkor az adatkommunikáció megáll több mp-re miközben 100%-os kihasználtságon van. HDSentinel szerint minden rendben.
Lehet ez is a fejerősítő gyenge minőségű gyártása eredménye? -
hcsaba89
csendes tag
válasz
King Unique #46005 üzenetére
Végül sikerült helyreállítanom a fontos dokumentumaimat Active Partition Recoveryvel, azután pedig parancssorból sikerült formáznom a 2 tb-s hdd-t, így már azt is tudom használni.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Kuka a HDD? Van egy külső egységem, USB3-as. Gépre dugva kap betűjelet, látszik az eszközkezelőben, a feladatkezelő felismeri a méretét, pörög 100%-on, mér olvasási sebességet, ellenben a lemez nem mindig tallózható. A Windows szerint meghibásodás várható, amikor épp online, elég lassan lehet másolni róla.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #46009 üzenetére
Ha nagyon belassul, kifagyasztja a programokat / oprendszert, akkor általában döglődik a HDD. Ha már a Windows is hibát jelez, az nem túl bíztató, de a HDS majd megmondja, hogy pontosan mi a helyzet. A kondíció durva esése, illetve sok szektorhiba esetén pedig nem feltétlen érdemes vesződni vele. Ha netán fontos adatok vannak rajta, akkor az otthoni kísérletezgetés helyett lehet inkább szakemberhez kellene elvinni.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz
King Unique #46010 üzenetére
A Windows-t még nem fagyasztja, de a Total Commandert igen, amikor új mappát olvas be. A HDS nem tud vele mit kezdeni az USB miatt, közvetlen a gépbe kötni meg nem tudom a csatlakozó miatt. Az USB magán a HDD-n van SATA helyett, nem a házon.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
insanityx
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy WD500AAKX nem rendszervinyó, ami kezd érdekességeket produkálni.
előfordult már párszor, hogy fogta magát, és mintha le lett volna választva a gépről, az a tipikus usb-t eszköz kihúzós hang, egyszer csak eltűnt a Sajátgépből.
feltettem a HardDisk Sentinelt, azt mondja rá, hogy 96%-os kondíció, van 2 hibás, 4 gyenge szektora.
este letöltöttem egy 60GB-s anyagot, amit aztán nem tudtam telepíteni. nekifutottam párszor, nem ment.
próbáltam újraellenőriztetni a torrentkliensbe a cuccot, de hibát írt.
amit úgy éreztem, hogy meg kellene mentenem a lemezről, azt sikeresen átmásoltam egy másik vincseszterre.
ez az 500GB-os tárhely nekem azért fontos lenne. van valami lehetőség, hogy "megfékezzem" a rossz szektorokat, és üzemeltethető maradjon a lemez? -
King Unique
titán
válasz
Dilikutya #46011 üzenetére
A HDS normál esetben nyilván megjeleníti az USB-n csatlakoztatott meghajtók állapotát is, tehát ez önmagában még nem kizáró ok. Viszont, ha a drive nagyon ramaty állapotban van, akkor nem meglepő, ha esetleg problémák adódnak ilyen téren. Továbbá, ha ilyen integrált USB-aljzat van rajta, akkor ugye felesleges otthon szétszedni, mert nem lehet a gép SATA portjára csatlakoztatni a HDD-t.
Ha van rajta valami fontos, amit le kellene menteni, de egyelőre nem akarod szakemberre bízni, akkor otthon marad a kínlódás...Viszont igazán fontos adatok esetén nem feltétlen érdemes otthon túlzottan nyekeregtetni, mert az a későbbi mentési esélyeket is ronthatja.
-
insanityx
csendes újonc
válasz
insanityx #46013 üzenetére
közben lefuttattam egy olvasás tesztet, és előjött pár hibás szektor :-/
egy rövid önteszt során pedig a következő:van valamilyen eljárás, program amivel javítható, vagy ez már csak papírnehezéknek lesz jó, nem adattárolásra ?
a lemez felületének újrainicializálása? ez segíthet ? itt milyen beállításokra figyeljek ?[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz
insanityx #46015 üzenetére
Hd Tune-val nézd meg.. Hds nem megbizható. Ott biztosan elöjön, hogy hol van a hibás szektor.
Valszeg vizuálisan nem is látod a zöldek között, mert amit nem tud olvasni, nem fogja ott jelőlni, hanem átugorja.
[ Szerkesztve ]
Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!
-
Goldberg03
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Seagate Expansion 2.5" 500GB USB 3.0 külső merevlemezt (új).
És egy Samsung UE40J5100 tv-vel kötném össze, de nem ismeri fel a tv a vinyót.
Számítógéppel összekötve, gond nélkül megy. Másolok rá és vissza, filmet is lehet róla nézni. Leformáztam, de az sem segített.
Szerintetek, mi lehet a gond, esetleg más járt már így?
-
pjen
félisten
válasz
Goldberg03 #46019 üzenetére
mire formáztad,a tv k a fat 32őt szeretik.lehet,hogy Y kábel kell.1USB kevés tápot ad,
-
King Unique
titán
válasz
Goldberg03 #46021 üzenetére
A Windows a 32 GB-nál nagyobb partíciókat nem engedi / nem tudja FAT32-re formázni...Ellenben a külső particionáló programok simán megoldják.
Egyazon kérdés elfér 1 topikban is, nem muszáj szétszórni...
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz
Goldberg03 #46019 üzenetére
Az se mindegy hogy MBR vagy GPT, mert ez utóbbit sem szeretik..
-
Goldberg03
tag
A HDD felpörög és néha egy-egy csippanó hangot is ad ki, de továbbra sem ismeri fel a tv.
A Pendrive NTFS-re van formázva és azt egyből felismeri. -
djculture
félisten
válasz
Goldberg03 #46025 üzenetére
De a tv-nél eleve van olyan menüpont ahol saját magának formázza le a tv a külső adattárt. Ott nem látja vagy mi?
-
djculture
félisten
válasz
Goldberg03 #46027 üzenetére
Akkor szerintem a tv usb része nem képes megtáplálni a cuccot.
Tv kézikönyvét letöltöttem ott is van: A USB device that requires high power (more than 500mA or 5V) may not be supported. The HDD (Hard Disk Drive) connected to USB is not supported.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
Goldberg03 #46029 üzenetére
A másik topikban mondjuk le voltak írva az erre vonatkozó dolgok, illetve bizonyos egyéb lehetőségek is, de mindegy. Azon meg amúgy nem kell csodálkozni, hogy egy ilyen ún. másodlagosan támogatott hardveres / szoftveres környezetben éppen nem működik az említett eszköz. Érdekes módon az elsődlegesen támogatott környezetben (PC / notebook + desktop OS) nincsen semmilyen probléma vele.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz
Vannak TVk amin csak az egyik USB alkalmas HDD-hez, ezt a manualja mutatja hogy melyik. Külső USB HDD esetén sokszor egy Y kábel segít a tápot begyűjteni a több USB aljzatból..
MBR-GPT: lemezkezelőben a lemezen (nem a partíción) jobbegérgomb rajta - ha látsz itt olyat (szürkén) hogy Konvertálás GPT lemezzé akkor az MBR és így jó.
-
djculture
félisten
válasz
Biztos hogy több mint 500mA azért van ez az usb3 is.
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Mivel tudom a vinyót ellenőrizni, hogy ven-e valami baja?
Hdd Sentinel szerint 100% meg nincs baja amúgy... -
ALFA
senior tag
A kék halálnál ott a kód, tudhatod, mi az ok.
Ha szerinted hibás szektorok lesznek, állj neki nagy fájlokat másolni, mondjuk egy gigásat, mindig átnevezve, és ha behal, akkor tudod, melyik terület problémás. HDS-nek akkor már jeleznie kell, hogy milyen hibák jelentkeztek, de majd a profik megmondják a tutit.
Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?
-
light0416
tag
Sziasztok!
1-2 hónapja, napi illetve 2 napi rendszerességgel kapok unexpected_store_exception (kékhalált) hibát, rákerestem már és majdnem mindent kipróbáltam. A gépemben egy 1 TB HDD ami működési ideje 917 nap, 90% teljesítmény, 100% kondició, valamint egy Samsung 840evo 128 GBos SSD 600 nap működési idővel, 100% teljesítménnyel, 93% kondicióval. Mindkettő esetben a smart nem talál "nagy" hibát, minden fontos OK. Viszont előfordul, hogy amikor a HDD-n keresek 1 filmet, pár másodpercre befagy a total commander csúszkája( hdd készenlét kivan kapcsolva, azaz mindig megy). Windows 10 újra telepítés esetén is fen áll a probléma, nem tudom eldönteni, hogy vajon a HDD esetleg az SSD okozhatja a problémát, ötletek?
Köszi
Iphone 11 pro
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van egy Seagate SATAII -es ST9640320AS HDD-m a laptopomban.
Időnként rászoktam nézni HD Sentinel-el ugyanis néha furcsa hangokat ad ki: kattog, mintha beakadna, stb.de ezenkívül más baja nincs.
HD Sentinel ezt mutatja: teljesítmény és kondíció is 100%, több mint 303 napja van még hátraRaw Read Error Rate -nél és Seek Error Rate -nél egyre inkább növekvő értékek szerepelnek.
Érdemes lenne cserélni? Vagy nem kell annyira komolyan venni és még várjak vele?
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
junior11
veterán
Sziasztok, van nekem egy régebbi 2TB-os My Book vinyóm, melyben egy bad sectoros WD20EARX Green lemez van, most ismét összeraktam, ráköttem a gépre és a HDS szerint 74% a kondíció 19 hibás szektorral, a tartalmát már rég lementettem úgyhogy azzal nincs gond. A lemez jelenleg megy, lehetne vmit kezdeni vele? Mondjuk komplett újraformázás vagy a HDS tudna rajta javítani vmit? Esetleg írás-olvasás teszt segítene? Köszi.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
boogie84
veterán
válasz
djculture #46043 üzenetére
Elég hamar ki is derült, hogy nem a tápkábel a ludas. Még kotorászom az alaplap dobozában holnap, hátha találok még sata kábelt.
Mindenképp L végű csatlakozósat fogok venni, könnyebben csatlakoztatom az eszközökhöz, ill egyszerűbb a ház oldalát is rátenni ha nem feszül a kábel. Nem nyomja.[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #46042 üzenetére
Lefutott a HDS írás-olvasás tesztje, végig zöld blokkok, a Current pending sector count nullázódott, viszont végül a kondíció leesett 57%-ra 40 hibás szektorral, mely tartalma a tartalékterületre lett áthelyezve. A S.M.A.R.T. szerint a Reallocated sector count 40 és a Reallocation Event count 7, ezeknél van sárga felkiáltójel. A vinyón nincs semmi, újra van formázva. Van értelme a HDD regenerátort lefuttatni holnap vagy ugyanezt a folyamatot végezné el, mint most a HDS? Javítana a kondíción és a hibás szektorokon vagy nincs értelme? Mit gondoltok?
Még ahogy nézem, a Raw error rate 10 lett és a Seek error rate pedig 0-ról 766, de mind2 érték mellett zöld pipa van, ez nem tudom befolyásol-e vmit.
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Építő/felújító topik
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- DIGI kábel TV
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- SAMSUNG PM9A1 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Brutál gyors - Read-Write 7000-5100 MBs - Eladó!
- KIOXIA XG8 4TB M.2 NVME PCI-E GEN4 x4 - Új - Read-Write 7000-5800 MBs - Eladó!
- Kingston NV2 m.2 nvme 2TB SSD, bontatlan
- ÚJ Bontatlan SanDisk microSD Ultra 400GB // 3Hó GARANCiA
- ADATA XPG SX8200PRO(PNP) 2TB, eladó.
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest