Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Silentfrog #31001 üzenetére
Pont 1-2 napja csináltam töredezettségmentesítést. Különben is 2 hónapos a rendszer (vagy még annyi se), szóval kétlem, hogy túlságosan töredezett lenne. Plusz, miért látom BIOS-ban a merevlemezt, és néha nem?
-
őstag
válasz ggg666 #31004 üzenetére
Táp zsír új, minőségi: XFX Pro 550W Core edition
A kábel is zsír új, alaplaphoz amit kaptam, azt használom. Megpróbálom megturkálni, átdugni máshova, másik kábellel. Tápon a sata kábelből dugjak rá egy másikat?Egyébként most pár perce szétkaptam a gépet, kihúztam mindent meg visszadugtam, most elvileg windowsban jó, viszont az egyik indításnál már megint telepítőlemezt kért. BIOS-ban amikor voltam, akkor most mindig láttam a merevlemezt.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ggg666 #31012 üzenetére
Nem lehet, hogy kikapcsolás közben még 6 hibát betolt? Most 80 giga másolást csináltam. Ez elég intenzívnek nevezhető szerintem, aközben nem dobott egy crc hibát sem. Most még ki-be kapcsolgatom párszor, meg egy picit használom, megnézzük, hogy ad-e még hibát. Ha igen, akkor holnap elmegyek egy új sata kábelért (ház szélénél van bekötve a merevlemez, és olyan kábelem, ami a végénél megtörik, csak ez az egy van sajnos. De lehet, hogy addig rádugok valamit amit innen összeszedek. Egy kis idő múlva még írok.
-
őstag
válasz ggg666 #31014 üzenetére
Hát rossz hír. Sajnos másik kábellel is kéri a telepítőlemezt, meg nem tud elsőre bebootolni. Ha belépek biosba, és onnan kilépek, és úgy indul a boot, akkor minden jó. Viszont most csinált egy csúnya dolgot. Miközbe bootolt, egyszer csak lekapcsolt az egész. Sajnos ez 2-3 napja megtörtént egyszer már. Akkor ezek szerint inkább a táp a ludas? Hogy tudnám ezt ellenőrizni? Kontakt hiba az hol lehet? Alaplapot kizárhatom valahogyan? Van itthon egy HKC 550W-os táp, de nem merem rákötni, még próbaképp sem. Hogy tudnám mégis kizárni, hogy mi a gond? Lehetséges, hogy egy ilyen táp rossz?
-
ggg666
őstag
-
-
bach66
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék:
Húgom öreg laptopjába (Acer Aspire 5000) próbálok életet lehelni.
HirenBootCD-n lévő progik vinyó problémát jeleztek,mégpedig a MBR-t találták hibásnak.
A vinyón most két partíció van (formázás nélkül) , és XP-t szeretnék feltenni rá. Viszont akármelyik partíciót próbálja formázni az XP telepítőlemeze, 1%-nál nem jut tovább. Már másfél órája 1 %-on van.Mit lehet tenni?
Meghalt a vinyó? Nincs valamilyen progi, amivel BootCD-ről le lehetne tiltani a hibás szektorokat, és így tudnám telepíteni az XP-t?Üdv!
-
őstag
válasz ggg666 #31025 üzenetére
Szerintem félreértettél valamit, most mind2 rajta van, semmit nem húztam le. 2 vinyóm van ,,csak'' és az egyiket lehúztam, akkor megszűnt a hibajelenség. Miután visszadugtam, továbbra sincs semmi probléma most. Ez az ami aggaszt, mert így nem lehet elküldeni semmit sem gariztatni, hogy egyszer működik, egyszer meg nem.
Minden esetre a crc hiba száma megállt 33-nál, és amióta egyszer lehúztam a laptop vinyót, azóta mindig sikeresen bootol, akárhogyan kapcsolom ki. Aggasztó a dolog, de érzem, hogy 1-2 nap múlva megint felüti a fejét a hiba. Sajnos nekem több ötletem nincs.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ggg666 #31029 üzenetére
8 éves üzenetre válaszoltál
Én ügyemben: fejlemények!
Szeretem a logikát keresni mindenben, így tettem most is, és találtam is a történtekben
Nos, a gép bootképtelenné tétele igen egyszerű, át kell rakni másik sata csatlakozóra a merevlemezt, kikapcsolt állapotban. Arra, hogy nem bootolt be a gép, ez a magyarázat. Ha beállítom, hogy a 3. sata portról bootoljon, akkor teszi a dolgát szépen. A lekapcsolásra is találtam magyarázatot!
Mikor ugye bootolna be a gép, akkor néha-néha lekapcsolt, mintha kihúztam volna a kábelt.
Nos ez meg akkor történik, ha:
1. Átrakom a merevlemezt egy másik sata csatira.
2. Ez után belépek biosba
3. A biosból a beállítások mentése nélkül kilépek.
Ekkor elkezdi a gép betölteni a windowst, de ugye arról a sata portról akarja betölteni, amelyen semmi sincs, nem hogy működő merevlemez. Nemes egyszerűséggel lecsapja magát az áramról. Ez esetben is, ha beállítom a bootolni kívánt merevlemezt, akkor teszi a dolgát.Tehát eddig ezek a misztikumok meg vannak oldva. Egyedül arra keresném a választ, hogy a 33 crc hiba mitől keletkezett, illetve miért tekert a vinyó 100%-on, és miért van 9ezer disk hiba az eseménynaplóban.
Most egyelőre szemet hunyok az ügy felett, aztán a későbbiekben meglátjuk, hogy jelentkezik-e a hiba. Ha igen, akkor visszatérek. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok. Olyan gondom van,hogy a vinyó hátuljából letört az "L" alakú sata kábel foglalat. Egyszer megragasztottam sikeresen,de most végleg ledobta a láncot. Lehet vele kezdeni valamit? Nem adatmentésre gondolok,hanem,h. a hátsó részt ki lehet-e cserélni? Köszi.
-
Madn!ght
addikt
Sziasztok!
Kb 3. éve használok egy WD Caviar Green (WD10EADS) 1TB-os vinyót. Kezdetben rendszerpartíciót is tartalmazott, azonban ezt egy éve ssd-vel váltottam ki. Jelenleg 2 partíciót tartalmaz, egy 160-ast ill egy 800-ast.
Terveim szerint a 160-ra azok a játékok kerültek volna, amelyekkel nem szerettem volna az SSD-t terhelni (ritkán veszem elő, viszont nem gond, ha fent van), a 800-as pedig letöltések, arcív dolgok, etc. részére lettek volna fenntartva.
Az utóbbi hónapokban az alábbi hibajelenségeket észleltem:
Egyes bekapcsolásokkor mielőtt a windows bejön elindul a "DOS"-os checkdisk, mert szerinte vizsgálni kell a konzisztenciát. Ez megtörténik, majd talál egy csomó hibás fájt, "árva" fájltöredékeket, stb-t.
Ez nem minden alkalommal történik meg, kb 20-ból egyszer. Futtattam már windowsos hibakeresőket, töredezettségmentesítést is, mindent rendben talált. A sentinel szerint szintén minden rendben 100/100-as a vinyó.
Ami viszont bosszantóbb: mostanában mintha a fájlokat hibásan töltené le a vinyóra. A tömörített fájlok crc hibával elszállnak, az mp3 fájlokban akadásokat/sercenéseket tapasztalok. (olyan mint régen, mikor alacsony bitrátával volt grabbelve a fájl)
A 160-as partícióra többször megpróbáltam feltenni a farcry 3-at ill bf3-at, de mindig valami hibával elszállt indításkor. (már telepítést követően) Az ssd-re telepítve gond nélkül megy mind2.
Olvastam korábban róla, hogy a WD-nek egyik szériája (köztük ez a típus is) többször parkolóra teszi a fejet, de nem tudom, hogy ez összefüggésben lehet-e a hibákkal.
Vélemény, javaslat?
Köszi előre is!
üdv: mad
-
Madn!ght
addikt
válasz djculture #31034 üzenetére
Az az igazság, hogy nem az ssd-re töltök, hanem a merevlemezre. Ha az SSD-vel lenne probléma, akkor arra sem tudnék telepíteni hibátlanul, viszont azon még nem tapasztaltam semmi olyat, amit az előző hozzászólásomban írtam. A windows patent sebességgel indul, amit arról futtatok minden tökéletesen, hibátlanul működik.
A memória már az előző konfigom része is volt, ott sohasem volt vele probléma. 15 kör LinX alatt sem dobott hibát, illetve a 3d-s játékokban sincs soha semmilyen hibajelenség. Persze ez még nem zárja ki, amit Te mondasz.
Azért csak a vinyó hibájára tudok gondolni, mert csak arra letöltve/telepítve/olvasva észlelek hibát.
A tömörített állományok kitömörítésénél már az elején el szokott szállni. -
Madn!ght
addikt
válasz djculture #31036 üzenetére
Ha a letöltött fájl már hibásan lett a vinyóra írva, akkor valószínű, hogy az ssd-n is hibázni fog, nem?
Lehet, megpróbálom ugyanazt a file-t mind2 meghajtóra letölteni és úgy kipróbálni.Nem kizárt, hogy kevés feszt kapa proci, vagy valami beállítás probléma van, mert most hogy jobban belegondolok, mióta ivy-m van, azóta erősödtek ezek a tünetek.
A random chkdsk-t viszont már a régi konfignál is csinálta.
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy ssd-t rakok a gépembe ezért a vinyómon lévő két partíció (C,D) fölöslegessé válik. Az ssd-n lesz a windows(C) a vinyón pedig az adatok (D). A vinyón fontos adatok vannak amiket nem szeretnék, hogy elvesszen ezért van-e arra vmilyen lehetőség, hogy adatvesztés nélkül egyesítsem a vinyón a C és D partíciót?Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Mészi Zoli
tag
Rendszerlemeznek melyik jobb szerintetek?
1 lemez, 1 oldal 1 fej
1 lemez, 2 oldal 2 fej
Lehetséges hogy egy fájl egyik része az egyik oldalra kerül, míg a másik oldalra ugyanazon fájl másik része?
A megbízhatóság szempontjából vajon melyik a jobb megoldás?
A 250 gb lemez 200 forinttal drágább, mint az 500 gb lemez.
Ez jelent valamit? -
tknof1871
őstag
A HDD-k burkolata védi a belsejükben lévő lemezt a mágneses mezőtől és az elektromos mezőtől, ami egy háztartásban előfordulhat? Például veszélyes egy HDD-t a hangfalra tenni, vagy a számítógépen a tápegység fölött?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Silentfrog
veterán
válasz tknof1871 #31042 üzenetére
Én ilyennel sosem vergődtem.
A hordozós hdd-k sokszor többet kibírtak nálam mint ami a gépből sosem voltak kivéve.
Most halt meg egy 2 tb-os hdd-m amin filmeket tartottam.
Vigyáztam rá, 10 napig folyamatosan írtam rá ,hogy kiderüljön hogy van e gyártási hibája.
Nem jött elő így teleraktam filmmel.
20 nap üzemidő volt benne és mégis kijött belőle a füst 1.5 év után...[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Silentfrog #31044 üzenetére
Sajnos 2010 óta gyártott új technológiás merevlemezek nem arról híresek hogy sokáig működnének. Egyszerűen a kapacitás lett a fő irányelv nem az hogy veszel egy merevlemezt és neked 2 év múlva is működjön. Manapság csak a szerver felhasználásra gyártott lemezeket gyártják megbízhatóra, azokra adnak is 5 évet. Volt szerencsém szétszedni egy 4T merevlemezt 4 vékony tányér 8 fej , mechanika ránézésre fele akkora mint a régi modellnél.
[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
válasz Silentfrog #31046 üzenetére
Nekem heti szinten 100+ ilyen történetet mesélnek tehát tisztában vagyok vele. Aki egyszer már így járt rájön hogy jobban jár 3db kisebbel mint egy 1db nagyméretűvel.
-
törölt tag
válasz Silentfrog #31048 üzenetére
A kis darabot úgy értette szerintem hogy 320, max 500Gb
Szerk.: Van egy 2010 márciusi vételű, külső WD winyóm, igaz usb vezérlős, de még megy..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest