Új hozzászólás Aktív témák

  • Wade0303

    aktív tag

    válasz SunMount3r #31719 üzenetére

    "Ezeket most nem sorolom fel"
    Hát pedig így 2 komment után, -melyeknek más céljuk nem volt minthogy azt éreztesd, hogy szerinted én nem kellőképpen megalapozott kijelentéseket teszek - mostmár nem ártana valami konkrétumot is sorolnod.
    A fórumtárs leírta, hogy eddig milyen módszerekkel nézte a filmeket a TV-jén, mely módszerekről én megállapítottam, hogy úgy SDR-re tone mappingelve nézi a HDR tartalmakat az egyébként HDR-t és DolbyVision-t is támogató TV-jén, (ráadásul SDR tone mapping-ből is a leggyenygébb eljárásokkal) míg ha egyszerűen csak közvetlenül a TV-je beépített lejátszóját használná akkor a TV automatikusan az alapértelmezett HDR vagy DolbyVision profilra váltana ami biztosan sokkal jobb a VLC/Windows media player/MPC alap SDR konverziójánál. Ha ez idáig szted nem elég objektív akkor várom a cáfolatot. Az említett lejátszókkal madVR nélkül lehet HDR vagy Dolby Vision videót továbbítani a TV-nek? Vagy az említett lejátszók jobb képet adnak egy 4K HDR anyag SDR-re konvertálásával mint a TV beépített lejátszója adna az alapértelmezett HDR/DolbyVision profilokkal? Mi volt ezek közül számodra szubjektív?
    Az elmúlt években kiadott közép-felső/felső kategóriás LG TV-k sztem nyugodtan nevezhetőek "hasonló képességűeknek", a WebOS nem sokat fejlődött az elmúlt években, az említett TV hardvere pedig 100%, hogy elegendő 4K HDR filmekhez bármilyen forrásból, de ha találsz tesztet vagy forum hozzászólást ami ennek ellentmond akkor posztold.
    Az, hogy megfelelően beállított MPC-HC+MadVR szebb HDR képet ad-e mint a TV beépített lejátszója az némileg szubjektív, ezért is mondtam azt neki, hogy próbálja ki. Viszont a kolléga még nem jutott el odáig, hogy megfelelően beállítsa az MPC-HC+madVR-t és az már objektív kijelentés, hogy a TV-re rádugni egy videot USB-n, vagy wifi-n megosztani vele sokkal egyszerűbb és stabilabb megoldás, ahogyan az is objektív kijelentés, hogy madVR-al búcsút inthet a Dolby Vision-ek ami a TV-je árcédulájának egy elég jelentős részét adta.
    Az a TV minden UHD BluRay vagy stream forrású 4K anyaggal meg fog bírkózni legalább annyira mint az RX460+madVR ha csak a lejátszás gördülékenyésége a szempont és én ennél nem is állítottam többet az első kommentemben sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák