Új hozzászólás Aktív témák

  • longwild

    aktív tag

    Sziasztok!

    Elolvastam az indítót és elolvastam jó néhány oldalt visszafelé, így remélem, hogy talán nem kérdezek nagyon butaságokat.
    Tehát az esetem: ismerősnél láttam egy Pioneer 305 erősítőt valamilyen épített hangfalpárral. Nem vagyok audiofill, de valahogy ráeszméltem miért is mondják, hogy a nagyobb hangfal, kicsi hangerőn sokkal szebben, tisztábban szól, mint egy kicsit feles hangerőn hallgatva. A nagy 3 utas hangfalai szépen de nem bántón betöltötték a szobát, háttérzenének nagyon jó volt.
    Eldöntöttem: nekem is kell egy erősítő és két hangfal. Azért csak kettő, mert a jelenlegi szobámban nem lenne értelme 2.1, 5.1 meg még nagyobb rendszereknek.

    A kérdéseim a következők lennének erősítő témakörben:
    1. Van-e valamilyen preferált márka az erősítők között? Itteni aprón láttam jó néhányat, az elterjedtek mind megbízhatóak a használt 30-50e Ft-os kategóriában? Pioneer, Onkyo, Yamaha, Sony...
    2. Ha 5.1-es erősítőben gondolkodom, ugye nem lesz baja, hogy akár még 2-3 évig csak két hangfal lesz rákötve?
    3. Miért van az, hogy egyes 5.1-es erősítők 14-16kg súlyúak, mások (pl Yamaha) pedig 6-7kg-ból megoldja a látszólag ugyanazon teljesítményt? Számít ez?
    4. Milyen tápokkal mennek az erősítők? Milyen az átlagos fogyasztásuk/áramfelvételük?

    Hangfal témakörben:
    H1. Tudnátok bármilyen hangfalpárt ajánlani 40-50e Ft árban? (Természetesen használtan, akár 10 éves dobozok is lehetnek - pláne, hogy egy ismerősöm szerint azok még elnyűhetetlenek voltak, nem úgy, mint a mostani gumi hangszórós, elmálló versenyzők)

    Általánosan megjegyezném: nem vagyok nagyon vájt fülű, igazi hobbista (se) vagyok, szimplán elszakadnék a számítógépes 2.1 rendszerem képességeitől... Az össz árat tekintve talán egy 100-ast szánnék rá (használt erősítő + 2db hangfal)

    Ha bárhol irreális elképzelésem, kérdésem van, szóljatok - elképzelést akkor módosítom a kérdés esetén pedig akkor megyek másik topicba, ahogyan a bevezetőben is láttam a linket a sztereó hifisekhez...

    Köszönöm előre is!

    szoftver szakmabeli && Beverly250

Új hozzászólás Aktív témák